Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 203

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 20 lip 2006, 0:23

Wedlug oficjalnej strony Realu Madryt i tego co przeczytalem na polskich portalach, Fabio Cannavaro i Emerson trafili do klubu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 0:44

Knockout oficjalna strona :roll: hmmm to ciekawe bo na godzine 00:42 moje serwisy mercato pisza "prawdopodobnie" - "byc może" - "o włos" itd :wink: Ciekawe jest to że strona Real pisze o porozumieniu a Włoska nie :roll:

W sumie Kaka i Robben też osiągneli porozumienie - ale co to za zwyczaj pisac na oficjalnej stronie o porozumieniu, czyli teraz co zmierają kase ? To info dla wszystkich tych fanów Real którzy już chciali dymisji Calderona :lol: ale Emerson nie jednego zagotuje :P

Cannavaro i Emerson ? brakuje trzeciego muszkietera :] na szczeście :]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lip 2006, 1:21

Jezeli to fakt (a mysle, ze tak :D) to Zaza nie sprawdzily sie Twoje prognozy odnosnie tylko Emersona w Madrycie. Ciesze sie, ze Cannavaro przyszedl, bo po pierwsze - wypelni luke w obronie, a po drugie - Sergio bedzie mial sie od kogo uczyc ;) W ten sposob mamy juz tyly zabezpieczone, choc do pelni szczescia brakuje mi Zambrotty albo Cola na lewa strone :P
Szkoda tylko, ze sprawa Zambrotty raczej juz umarla. Bo jezeli mialby przyjsc, to przyszliby w pakiecie ;) No chyba, ze Juve chce wyciagnac za samego Zambrotte tyle ile za dwojke Emerson-Cannavaro.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lip 2006, 1:32

Krzysiu a z Zebiny bylbys zadowolony? :mrgreen: To pubilek Capello.Mysle ze to prawdziwy "crack" :lol:

Oczywiscie zakupu Cannavaro szczerze gratuluje.Swietny zawodnik na pewno sie wam przyda.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 1:33

No fakt jeśli to fakt :wink: to magiczna kula rynkowa kłamała :P Jesli potwierdza się te informacje to potwierdza się też słowa Peji na temat piłkarzy w "kwiecie wieku" a nie młokosów choc masz racje Ramos już jest potrzebuje nauczyciela. Co prawda nie dawno wydawało się ze transfer Ryyda jest "szybszy" a tu prosze - Piszesz "Choc do pelni szczescia brakuje mi Zambrotty albo Cola na lewa strone" - Gianluca - .... :] ale Cole na 99% zasili Chelsea - ponoc zapłaca sume odstępnego które zcale nie jest "duża" i nie tylko jak na Czerwonego Romka. I tym samym Romek odpusci transfer Gianluci :] ładny plan ? ah ta kula hehe

Fabio to klasa on w wielu 33 lat jest najlepszym obrońca Real [w razie oficjal] bez dwóch zdan :!: Ty wiesz o tym dobrze. Ewentualny transfer Cygana odbije się na ... Gutim - ale kim kogo upatrzy sobie Capello. Już tam ma że Emerson jest jego ręka na boisku. Ale gra zawsze mimo ze nic nie gra. Bedzie pełnil funkcje Makelele - ustepuje mu pod każdym zwgledem ale mimo to należy do czołówki DM

P.S. Aha jeszcze może Zanetti ? :roll: bo ponoć ccicicic cisza prasowa :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lip 2006, 1:47

Chlopaczek pisze:Krzysiu a z Zebiny bylbys zadowolony?
Nooo to baaaa, prawie tak jak z Michala Zewlakowa :lol:

Z Zambrotta to ta Barcelona mnie boli, bo sie za bardzo do niego przyczepili :P Co do Cole'a to jego transfer tak czy tak moze pomoc Realowi. Bo jak pojdzie do Chelsea, to del Horno bedzie mogl wrocic do Hiszpanii. Tylko, ze wtedy Roberto nam zostanie az umrze na boisku :roll:

I przyjscie Pumy wcale nie znaczy, ze Guti pojdzie w odstawke. Bo - po pierwsze - Guti to kolejny pupil Capello ;) a po drugie - moga grac we dwoch, a nawet - beda tak grac. Na chwile obecna z tym skladem (choc jestem pewny ze jakies transfery jeszcze beda) to Robinho znow idzie na lewa strone, Becks z prawej, w srodku Puma z Gutkiem, na szpicy Ronaldo (chyba ze jednak zaplaca za RvN) a na mediapunto Cassano, Bestia albo... Raul ;)

A co z Zanettim? :>

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lip 2006, 1:55

Krzysztof Jarzyna pisze: A co z Zanettim? :>
Mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze Zaza mowi o Christiano Zanettim a nie o Javierze? :P Nie wiem po co on wam by byl w obliczu pozyskania Emersona ale na pewno nie znam sie na taktyce tak jak Capello :] Cos w nim musi widziec bo sprowadzil go do Turynu a teraz chce pociagnac za soba do Madrytu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 2:11

Ale to jak Jarzyna stawiasz że będą grać 4-2-3-1 ? I Emerson - Guti w lini przed obrona ? hmm wiesz takie ustawianie mimo wszystko jest zależne od transferu typowego rozgrywającego. Cassano ma nosa do kombinacje ale zchodzi do boku. Bestia ? wiesz grał juz tak nie raz i chyba to nie jest jego pozycja. Co prawda Sevilla czesto strzelał bramki wchodzą z drugiej lini.

Guti tez pupil ? to jego za napadem ustawi :P

Del Horno - Bask prawdopodobnie odejdzie z Chelsea :roll: ale może Capello Panuciego sciągnie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lip 2006, 10:36

Krzysztof Jarzyna pisze:W ten sposob mamy juz tyly zabezpieczone, choc do pelni szczescia brakuje mi Zambrotty albo Cola na lewa strone Razz
Szkoda tylko, ze sprawa Zambrotty raczej juz umarla. Bo jezeli mialby przyjsc, to przyszliby w pakiecie Wink No chyba, ze Juve chce wyciagnac za samego Zambrotte tyle ile za dwojke Emerson-Cannavaro.
niestety sprawa Cole'a dla was też umarał raczej, bo juz prawie przesadzony jest jego transfer do Chelsea.
Zaza pisze:ale Cole na 99% zasili Chelsea - ponoc zapłaca sume odstępnego które zcale nie jest "duża" i nie tylko jak na Czerwonego Romka.
mowa o 16 mln funtów, jak dla mnie może być, ani mało ani dużo. Jestem tak zły na niego, że za darmo bym go oddał, byleby juz nie grał u nas .... wytchowanek pfff

Krzysztof Jarzyna pisze:Bo jak pojdzie do Chelsea, to del Horno bedzie mogl wrocic do Hiszpanii. Tylko, ze wtedy Roberto nam zostanie az umrze na boisku
nie kracz, bo potem będzie ci głupio :D
del Horno i tak się wynosi, słyszałem o powrocie do byłego klubu, lub przeprowadzce do Valencii,ciekawe co Pisakk na to :think:
Najlepszy jest Mourinho, który mówi, "ze pozbywa sie jednego lewego obrońcy a w jego miejsce kupuje innego - i jak widać wcale taki aktywny na rynku nie jest" zapomniał chyba o transferach przeprowadzonych przed mundialem. Sheva, Ballack, Kalou, czy Obi Mikel [choć ten już po mundialu]

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 lip 2006, 10:50

fieldy pisze:niestety sprawa Cole'a dla was też umarał raczej, bo juz prawie przesadzony jest jego transfer do Chelsea

Jeszcze niedawno bym go żałował, ale w obecnej sytuacji chyba płakał za nim nie będę 8)
fieldy pisze:mowa o 16 mln funtów, jak dla mnie może być, ani mało ani dużo. Jestem tak zły na niego, że za darmo bym go oddał, byleby juz nie grał u nas .... wytchowanek pfff

w sumie to liczyłem na jakieś 20 baniek, no ale lepszy to niż nic. fieldy nie denerwuj się, chłopakowi woda sodowa do głowy uderzyła i dlatego trzeba się z nim pożeganać. Widać tylko kasa się dla niego liczy, bo sportowo nic nie zyskał 8)

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 20 lip 2006, 11:07

Cannavaro i Emerson w Realu hmmmm.... jesli to jest oficjalna informacja to bardzo dobrze szkoda tylko ze tyle kasy Juventus za nich wziął, nei wiem co Capello widzi w Emersonie ale Cannavaro to klasa sama w sobie nie mam pojęcia jak mając 33 lata można prezentować taki poziom jak Canna to jest niezgodne z prawami natury ;p, Real powoli zaczyna robic dobre transfery ale jak znam zycie to na 1 obronce kupi 3 napastnikow takich ktorych koszulki beda sie dobrze sprzedawały i bedzie wiecej kasy na tranfery sławnycha napastników ;d

Awatar użytkownika
Jimmy Jazz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 20 lip 2006, 11:10

subuK pisze:eal powoli zaczyna robic dobre transfery ale jak znam zycie to na 1 obronce kupi 3 napastnikow takich ktorych koszulki beda sie dobrze sprzedawały i bedzie wiecej kasy na tranfery sławnycha napastników ;d
Fajnie tak żyć stereotypami. Real kupi napastnika, bo go potrzebuje. A jeśli ten pozwoli przy okazji zwiększyć klubowy budżet to tym lepiej i raczej nic w tym złego nie ma.

Co do Emersona. Od utraty Makelele, Real bezustanie poszukuje odpowiedniego DMa, myśle, że po eksperymentach z Gravesenem czy Garcia, Emerson będzie wreszcie tym, któy spełni oczekiwania, bo jakby nie patrzeć to najwyższa światowa klasa.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2006, 11:13 przez Jimmy Jazz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lip 2006, 11:10

Capello cos sie uparl na tego Emersona :roll: Transfer Canna to rozumie jak najbardziej ale Emersona to srednio oceniam...zobaczymy jak to bedzie wygladac.
Zespół Realu Madryt chce pozyskać obrońcę reprezentacji Francji - Adibala występującego na pozycji bocznego obrońcy w zespole mistrza Francji. Po nieudanej próbie sprowadzenia Zambrotty, trener zespołu z Madrytu zdecydował się kupić Adibala, proponując za Niego sumę 10 mln euro. Kwota ta została jednak odrzucona przez kierownictwo Lyonu. Ale Real nie daję za wygraną i chce wznowić rozmowy w sprawie transferu tego obrońcy.
no to jest ciekawie, tyle krzyku bylo o Zambro i Cole'u a tu Abidal jest na celowniku...

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 20 lip 2006, 13:10

Yeah! Canna i Emerson w Realu! W końcu jakiś środkowy obrońca z prawdziwego zdarzenia i dobry DM. Wygląda na to, że odejście Gravesena lub P. Garcii jest przesądzone z czego się cieszę.

Po tym jak Realowi nie udało się sprowadzić Cesca powróciła sprawa Alonso.
Myślę, że byłby to dobry transfer. Pytanie tylko czy Liverpool będzie chciał się go pozbyć. Do jego transferu być może zostanie włączony Granero :)

Co do Abidala. Jakoś nie jestem za tym transferem. Po prostu za nim nie przepadam. Za to z chęcią widziałbym Del Horno.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lip 2006, 13:19

Premo pisze: Wygląda na to, że odejście Gravesena lub P. Garcii jest przesądzone z czego się cieszę.
Tym pierwszym interesuje sie Celtic Glasgow i Galatasaray Stambuł. Taka info podala Marca :roll:
Premo pisze:Po tym jak Realowi nie udało się sprowadzić Cesca powróciła sprawa Alonso.Myślę, że byłby to dobry transfer. Pytanie tylko czy Liverpool będzie chciał się go pozbyć.
:shock: skad masz takie info?? Ostatnio o tym nawet pisalem... jak Real zlozy ciekawa oferte to go sprzedadza bo LFC ma problemy finansowe a na srodek maja jeszcze Sissoko i mlodego Andersona, ktory jest naprawde dobry jak na swoj wiek :lol: Z takim rzebiegiem sytuacji, Banitez mogl by go przesunac do pierwszej druzyny...
Premo pisze: Co do Abidala. Jakoś nie jestem za tym transferem. Po prostu za nim nie przepadam. Za to z chęcią widziałbym Del Horno.
Moim zdaniem to Abidal i Del Horno prezentuja mniej wiecej taki sam pozom, tylko ze Del Horno to wkoncu Hiszpan, ale onjest blisko Valencii....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”