Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 65

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 lip 2006, 16:20

BartekTS pisze:dzięcioł-a czy do sprzedawania meczy trzeba kase?
a czy widzisz sens..albo chociaz gdzies mecz..w ktorym Roma walczaca o LM mogla by to zrobic?!...to by sie kupy nie trzymalo...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lip 2006, 16:31

dzieciol pisze:albo chociaz gdzies mecz..w ktorym Roma walczaca o LM mogla by to zrobic?!...to by sie kupy nie trzymalo...
a czy ty kibicujesz Romie od tego sezonu :?:
Przeciez w 2004/05 Roma bila sie o przetrwanie :!: grala chimerycznie przegrywala kilka spotkanz najlapszymi zespolami w lidze by potem wygrac :!:
a tresc newsa:
Trzysta stron kolejnych treści przechwyconych rozmów telefonicznych dotyczących skandalu korupcyjnego w calcio w sezonie 2004/05.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 lip 2006, 16:36

czeher... wszystko rozumiem..ale Roma gral slabo caly sezon...nie grala "skokowo" klepali taka pilke przez calutki sezon i poczatek nestepnego..pozniej wszystko sie zaczelo rozkrecac..dla mnie to wszystko wygladalo normalnie....no ale juz nie moja w tym glowa...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lip 2006, 16:50

Dzieciol co jak co ale Roma całego sezonu równo nie grała ;) Oczywiście nie zakładam że brali udział w aferze ale święty nie jest nikt. Myśle że teraz każdy każdego zacznie sypać ale to dobrze dla piłki :]

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lip 2006, 17:14

Roma rowno nie grala bo jeszcze nie umiala sie otrzansac z bajzlu jaki zostal przez 2 sezony po panu Capello.. i to jest raczej przeslanka ze jestemy czysci... chyba nie kupowalibysmy sedziow i przegrywali 0-1 z Empoli ?

druga rudna tak to wielkie przebudzenie i seria 11 ale to glownie robota Spala ktory odrodzil druyzne no i wiele z tych meczow widzialem a skorty ze wszytskich nie przypominam sobie ani jednego zeby byly jakies kontrowersjie co do pracy sedziow.. w przeciwiensitwe do Juve

wszytkie sprawy z Roma byly jawne i sa zakonczone... np sprawa trasferu Mexesa, paszportu Cafu itd

a to ze Sesni kupil wszytskim sedziom po Rolexie kiedys rowniez bylo jawne i nikt nie stawial Romy pod sad.. pozatym kupic prezent kazdemu arbitrowi moze jest posunieciem nie smacznym ale dziwne zeby w tej sytacji mowic o kupowaniu i tworzeniu systemu na wlasnie potrzeby tak jak to robily kluby

ale kto wie czas pokaze.. jesli cos moga na Nas znalezc to w poprzednim sezonie jak widmo spadku mielismy przed oczyma i te slawne "ustawione" derby 0-0 ... ale to czyste spekulacje i oskarazanie kogo kolwiek na podstawie tezy "kazdy cos ma na sumieniu" jest nie na miejscu.. FAKTY !!! .. puki co Roma jest czysta i mam nadzieje ze tak zostanie

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 lip 2006, 17:14

Łukasz_ pisze:Myśle że teraz każdy każdego zacznie sypać ale to dobrze dla piłki
Będzie dobrze jeśli będą mówić prawdę. Gorzej jeśli ktoś stworzy jakąś aferę dla jakiegoś klubu.

Niggaz ciekaw jestem co by się stało gdyby w Primera założono podsłuchy :) Syf jest wszędzie tylko, że nie wszędzie się z nim walczy. Współczesna piłka generuje straszne pieniądze i wszędzie znajdzie się ktoś kto będzie chciał mieć ich więcej od innych.

Mam nadzieję, że to wszysto się już skończy i nowy sezon będzie przełomowy dla włoskiej piłki (czyt. w końcu zacznie być normalnie)
Totnik_ASR pisze:chyba nie kupowalibysmy sedziow i przegrywali 0-1 z Empoli ?
Nie, ale Roma mogła dogadać się z Empoli i się podłożyć. Tu nie chodzi tylko o kupowanie, ale i o sprzedawanie. Pamiętasz mecz Siena - Juventus z tego sezonu? ;) Osobiście wątpię aby Roma była w to zamieszana, ale nic nigy nie wiadomo

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lip 2006, 17:28

ale wymysliles... podlozyc sie Empoli :D klubowi ktory nawet licencji na UEFE nie ma... no juz badzmy powazni...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 lip 2006, 18:01

Totnik_ASR pisze:ale wymysliles... podlozyc sie Empoli :D klubowi ktory nawet licencji na UEFE nie ma... no juz badzmy powazni...
To była tylko teoria. Nie mówię, że się podłożyli tylko, że taka możliwość też istnieje. Nie trzeba mieć kasy żeby sprzedać swój mecz. A to też jest oszustwem.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lip 2006, 19:36

ok... Roma sprzedala Empoli mecz.. dobra teoria, komu jescze ?? Ascoli ? .. Interowi np nie pewnie nie bylo ich stac

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 lip 2006, 11:22

Ja tak apropos Interu. Bo tak czytam przed chwilą że znowu jakaś afera będzie żeby im przyznać tytuł zamiast Juventusu. No nie wiem jak to sami piłkarze i reszta tego klubu odbierają, ale ja bym nie chciał w takim zamieszaniu i całym brudzie odbierać Mistrza Włoch. Wydaje mi się że większa satysfakcja byłaby wtedy, gdyby piłkarze Ci faktycznie udowodnili, że są w stanie wygrać z wszystkimi i dopiero wtedy zdobyć ten tytuł. A tak, to na pewno ktoś coś powie, że Inter też nie był czysty, że to niesprawiedliwe itp.. :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 lip 2006, 20:49

Dziś poznaliśmy nazwy klubów, o których pisał wczoraj włoski dziennik "Il Giornale". Prokuratura z Neapolu dostarczyła do Federcalcio 300 stron treści rozmów telefonicznych, które dotyczą: Regginy Calcio i FC Messiny, już wcześniej podejrzanych o udział w aferze korupcyjnej.

Roma Inter?! prosze ja was ludzie...;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2863

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 lip 2006, 20:53

dzieciol pisze:Roma Inter?! prosze ja was ludzie...Wink
ale nie mów że nie miałeś obaw :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 lip 2006, 21:09

sci pisze:ale nie mów że nie miałeś obaw
Ja ani przez moment ;)

W sumie to jestem trochę zaskoczony, ale nic nie powinno mnie już dziwić.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 lip 2006, 21:25

sci pisze:ale nie mów że nie miałeś obaw
Martin Pellegrino pisze:Ja ani przez moment

dokladnie;)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 lip 2006, 21:50

ja co do Interu nie mialem wogole watpliwosci :lol:

co do Romy jakis malutki niepokoj ale ogolnie bylem spokojny bo to bylo zbyt nie logiczne :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”