US Citta di Palermo - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2006, 21:17

Ja jestem kibicem palermo, a żeby nie było OT to jaki jest wasz ulubiony zawodnik z tego zespołu?:) Mój to: Makinwa i Simplicio, a wasz?:)

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 21:21

Moim był Fabio Grosso do odejścia (sam grałem na lewej obronie i zawsze lubię piłkarzy z tej pozycji :) ), a teraz hmm... Barzagli? A i Diana jest w porządku, ma u mnie dobrą opinię. Jak przyjdzie Jankulovski to zmienię upodobania :twisted:

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 19 lip 2006, 9:43

No i to, o czym pisałem stało się faktem - Bovo będzie pauzował przez 60 dni, wielka strata dla Rosanero :(

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lip 2006, 21:27

szkoda chlopaka.. najpierw Zarzad Romy go wykiwal, bo bardzo chcial zostac teraz taka kontuzja ;((

p.s .. nie wiem czy wiece ze Roma ma zgode z Palermo :)

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 19 lip 2006, 21:48

Totnik_ASR pisze:p.s .. nie wiem czy wiece ze Roma ma zgode z Palermo

No ja o tym nie miałem pojęcia, dobrze wiedzieć :P A znasz jakieś wyszczególnienie "zgód" włoskich klubów :?:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lip 2006, 22:23

wiem jak sprawy stoja jesli chodzi o Rome :) ..

z innych to wiadomo Inter z Lazio :lol:

a ogolnie to jest niezla sieka w tych ukladach

wracajac do Roma - Palermo to jest bardzo długa przyjaźń z grupą "Warriors" ale nie z "Brigate Rosanero"

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 lip 2006, 0:14

dlatego ze wzgledu na ta przyjazn czesto pisze w tym temacie :P

A co do samego Bovo to nie mowilbym ze go zarzad Romy wykiwal ... poprostu Roma ma w perspektywie wieksze transfery i nie mogla se pozwolic na zaoferowanie wiekszej kwoty ... a dla Palermo Cesare to byl jeden z priorytetow w mercato ... Zamparini byl na niego napalony jak cholera :wink: Najbardziej szkoda ze sam zawodnik chcial zostac w Rzymie :?

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 20 lip 2006, 19:44

Panie i panowie, radosna nowina: Mark Bresciano w Palermo :) W zamian za 1,5 mln euro, współwłaścicielstwo Ciaramitaro i kartę Budana. Czekamy na transfer napastnika :twisted:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 lip 2006, 21:37

Ayala pisze:Czekamy na transfer napastnika
To uwazajcie zebyscie jednego nie stracili :twisted: Roma zainteresowana przeciez Carraciolo 8) sam zawodnik ponoc juz odwiedzil osrodek treningowy Romy czyli Trigorie ... napewno nie jest on na samym czubie listy zyczen Spala ale jako opcja rezerwowa ... wiec wyjdzie na to ze naprawde Palermo bedzie potrzebowac napastnika :P

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 lip 2006, 1:21

goofii pisze:Roma zainteresowana przeciez Carraciolo
Po pierwsze - Caracciolo!!
Po drugie - jeżeli Andrea ma szanse gry w Romie to chyba... dobrze. Martwi mnie trochę obecna polityka Zamparini'ego, który próbuje ściągnąć do drużyny wszystko co się rusza zamiast oprzeć drużynę na takich zawodnikach jek Caracciolo, Brienza, czy zawodnik który spędził w Palermo trochę czasu, ale zmuszony został do odejścia już jakiś czas temu... Gasbarroni. Taka polityka może spowodować, że także Caracciolo może nie mieścić się w składzie team'u, a na pewno zasługuje na coś więcej niż tylko ławka rezerwowych.

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 23 lip 2006, 16:19

W tej chwili moim ulubionym zawodnikiem różowo-czarnych jest oczywisice Romanista z krwi i kości - Cesare Bovo. Palermo bardzo lubię m.in. ze względu na zgode z nimi ( z Warriorsami) o czym wspominał już mój kolega. Marzy mi sięrowniez Caracciolo w Romie :roll:

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 25 lip 2006, 16:04

I kolejne doniesienia z obozu Rosanero: Simone Barone, mistrz świata z Niemiec potwierdził, że zostaje w Palermo i że nie było żadnej oferty ze strony Monaco. Mam nadzieję, że już nikt nie napisze, że monegaskowie chcą go w swoich szeregach :P

Druga wiadomość: Palermo jest obecnie najbliżej pozyskania Luisa Jimeneza (tak, tego Jimeneza), bliżej nawet niż Juventus czy Lazio :)

Ja czekam jednak na jakiegoś środkowego obrońcę i kogoś do ataku. A tak na marginesie, to marzy mi się Juan Pablo Sorín na Sycylii, Villarreal chce za niego tylko 2,5 mln, a przecież jest zawodnikiem nietuzinkowym. Inna sprawa, że interesują się nim kluby angielskie i Inter (tylko nie rozumiem, po co im Sorín, jak mają Grosso, Maxwella, Solariego, Figo, Stankovicia i jeszcze z kilku innych zawodników na lewe skrzydło :roll: )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 16:33

Ayala a nie wiesz czy to że Palermo jest najbliżej wypożycznie Chilijczyka Jimeneza nie jest spowodowane tym że skrzydłowy Palermo z popszedniego sezonu - Argentyńczyk Santana odszedł do ... Violi. :roll: Bo ja sądze że to ma najwieksze znacznie. :wink:

A tak nawiesem mówiąc Jimenes sciągniety chyba z serie C1 przez Viola w czasie jednego sezonu pokazał co nie co. Bardzo ciekawy gracz i młody. Ma podobna zdolnośc mijana graczy jak Mancini z Romy.

Fajnie było by ogladać Sornia w Palermo ale on chyba poczuje moc funta - suma transferu może mała ale kontrakt ważny a chyba Zamparini nie bedzie szalał z 30 letnim graczem. Skoro maja nosa do młodych który pracują na nazwisko na Sycylii. Bo Inter odpada z tego grona on tam ma ponoć wrogów :twisted:

palermo-kynio
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: palermo-kynio » 25 lip 2006, 19:04

Sorin tak przydalbysie. W ataku chcialbym Crespo ktory jest na sprzedasz tylko cikawe ile chcialby zarabiac.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 lip 2006, 19:13

Zaza pisze:Ayala a nie wiesz czy to że Palermo jest najbliżej wypożycznie Chilijczyka Jimeneza nie jest spowodowane tym że skrzydłowy Palermo z popszedniego sezonu - Argentyńczyk Santana odszedł do ... Violi
Ten ubytek w kadrze chyba zostanie niezle zastapiony przez coby nie mowic reprezentanta kraju Aimo Diane sprowadzonego z Dorii ... ja Jimeneza widzialbym na pozycji cofnietego napastnika za Caracciolo ... taka na jaka grywal w Violi przy Luce Tonim :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”