Copa Libertadores

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Copa Libertadores

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 18 lip 2006, 18:11

Dzisiejszej nocy odbeda sie rewanzowe mecze cwiercfinalowe tego najwazniejszego pucharu klubowego w Ameryce Poludniowej (plus kluby meksykanskie).

W pierwszym meczu dzisiejszej nocy (02.15) paragwajski Libertad podejmie River Plate pogromce najbogatszego klubu w Ameryce Poludniowej brazylijskiego Corinthians. W pierwszy mecz zakonczyl sie remisem 2:2.

Ze srody na czwartek odbeda sie 2 spotkania:
00.15 - Internacional z Brazylii podejmie ekwadorski LDU Quito. Pierwszy mecz zakonczyl sie sukcesem Ekwadorczyków 2:1

02.45 São Paulo - Estudiantes LP. Pierwszy mecz wygrali Argentynczycy 1:0

W nocy z czwartku na piatek (02.45) ostatnie spotkanie pomiedzy Vélez Sarsfield a meksykanska Guadalajara. Pierwsze spotkanie zakonczylo sie bezbramkowym remisem.

Wszystkie te spotkania na zywo pokaze niekodowana arabska stacja Al Jazeera Sport 1 z satelity Badr i Nielesat. Niestety sygnal bardzo slaby i wymagane sa duze anteny.
Mam jednak dobra wiadomosc dla osob majacych dostep do wloskiego niekodowanego kanalu z satelity Hot Bird Sportitalia.
Kanal ten przeprowadzi na zywo transmisje z meczu Internacional-LDU Quito. Natomiast z pozostalych w dzien pokaze retransmisje:
Wed 21.00 CET Libertad - River
Thu 21.00 CET Sao Paulo - Estudiantes
Fri 21.00 CET Velez - Guadalajara

Ja jako sympatyk Boca bede kibicowal dzisiaj paragwajskiemu Libertad :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Copa Libertadores

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lip 2006, 18:22

assurbanipal pisze:W nocy z czwartku na piatek (02.45) ostatnie spotkanie pomiedzy Vélez Sarsfield a meksykanska Guadalajara. Pierwsze spotkanie zakonczylo sie bezbramkowym remisem.
tz. Chivas z Meksyku moim zdaniem ma szanse na awans, moj kolega jest Meksykaninem i jest kibicem Chivas i mowi ze ostatnimi czasy wymiataja, osobiscie to ja ich nie mam okazji obejzec na zadnym kanale ale bede trzymal kciuki za zespol przeciwny :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 lip 2006, 18:42

assurbanipal pisze:Ja jako sympatyk Boca bede kibicowal dzisiaj paragwajskiemu Libertad
No i sadze, ze Libertad wygra. Powod jest jeden - River sprzedało do Independiente Montenegro, czyli swoj 'kregoslup'. Nie wiem kto wpadl na taki debilny, pomysl ale i tak nie osiagnal szczytu debilizmu. Szczytem debilizmu bylo zastapienie Montenegro Ortega, ktory najlepsze lata ma dawo za soba, a w Newell's bardzo odstawal od swoich kolegow jak Scoco czy Belluschi, ratowaly go zdobywane bramki, ale naprawde, ten zawodnik nic juz wielkiego nie gra. Aha, chyba dzialacze Rivet zapomnieli, ze Ortega gra juz w CL w barwach Newells, wiec jutro nie zagra (tak jak Belluschi) :lol: Co prawda Libertad stracil Bobadille, ale bramkarza jest latwiej zastapic niz rozgrywajacego.
Wg mnie trojkat ofensywny River bedzie tak wygladal:
------------Gallardo-----------
Farias------------------Higuain
Nie wiem czy czasem do gry nie wroci Lucho, wtedy moze to on zagrac za Pibe Higuaina.

Atutem brazylijskich zespolow jest to, ze weszly juz w rytm meczowy, bo wznowili rozgrywki po mundialu. Sao Paulo mimo porazki (pechowej) jest faworytem meczu ze Studentami, chociaz ja bede wlasnie za Estudiantes.

Velez podobnie jak River tylko oslabilo sie w tej przerwie, odeszli tacy pilkarze jak Zarate czy Gracian, dlatego stawiam na Chivas.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 lip 2006, 6:55

Corinthians pisze:------------Gallardo-----------
Farias------------------Higuain
Jednak za Fariasa, ktory siedzial na lawce zagral Gonzalo Aban, dziwne posuniecie Passarelli, i zaplacil za to porzadnie (potem Tecla wszedl za Abana i strzelil gola). 1-3 z Libertadem i River - tak jak przewidzialem - odpadlo.
Retransmisja meczu dzis o 21.00 na Sportitalii :)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: Copa Libertadores

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 lip 2006, 7:21

Jak jestes z "Krainy Hazardu" to sadze ze masz Univision lub Telefuture aby ogladac lige meksykanska a moze Azteca TV? :D
Co sie jednak tyczy Chivas to jak kazdy meksykanski lub nawet argentynski klub to wielka niewiadoma w jakiej sa formie.Liga sie nie zaczela i nie mozna o klubach z Meksyku teraz wiele powiedziec jezeli chodzi o ich forme.Chivas to bardzo dobry klub ale i Velez tez niezly wiec wynik i awans jest sprawa otwarta i moze pasc kazdy w tym meczu.
guru pisze:
assurbanipal pisze:W nocy z czwartku na piatek (02.45) ostatnie spotkanie pomiedzy Vélez Sarsfield a meksykanska Guadalajara. Pierwsze spotkanie zakonczylo sie bezbramkowym remisem.
tz. Chivas z Meksyku moim zdaniem ma szanse na awans, moj kolega jest Meksykaninem i jest kibicem Chivas i mowi ze ostatnimi czasy wymiataja, osobiscie to ja ich nie mam okazji obejzec na zadnym kanale ale bede trzymal kciuki za zespol przeciwny :P

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 19 lip 2006, 8:26

No i pokazali działacze River swoją mądrosc. Sprzedali Montenegro do Indepediente goscia który strzelił bramkę Libertad w pierwszym meczu.

16' [1 - 0] Lopez

40' [2 - 0] Aquino

47' [3 - 0] C. Riveros

62' M. Gallardo Czerwona Kartka!

76' [3 - 1] E. Farias

Tak konczy sie przygoda River z Copa Libertadores na pocieszenie moge sobie powiedziec iz zaszli dalej niz Boca :wink:

Dzis Internacional z LDU Quito. Quito ma tylko jedna bramkę w zapasie w Internacionalu zagra Sobis. Internacional moze przejsc dalej. Mecz na SportItalia.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 lip 2006, 8:58

BartekTS pisze:Dzis Internacional z LDU Quito. Quito ma tylko jedna bramkę w zapasie w Internacionalu zagra Sobis. Internacional moze przejsc dalej. Mecz na SportItalia.
Ja jestem dzisiaj za LDU (Liga Deportiva Universitaria). Sklad maja naprawde bardzo mocny i stac ich na zwyciestwo w calym turnieju. Wszyscy chyba znamy najwieksze gwiazdy LDU: Agustin Delgado, Cristian Mora, Edison Mendez, Giovanni Espinoza i Neicer Reasco :smile2: Nie ma watpliwosci - oni sa w formie (;)), a Delgado ma szanse zostac krolem strzelcow CL.
Sklady:
Internacional: Clemer; Elder Granja, Bolívar, Fabiano Eller, Jorge Wagner; Fabinho, Edinho, Tinga, Alex; Rafael Sobis y Fernandao. Técnico: Abel Braga.

LDUQ: Cristian Mora; Néicer Reasco, Carlos Espínola, Giovanny Espinoza, Paul Ambrossi; Alfonso Obregón, Patricio Urrutia, Enrique Vera; Edison Méndez, Roberto Palacios; Agustín Delgado. Técnico: Juan Carlos Oblitas.

Arbitro: El uruguayo Jorge Larrionda ;) (URU) será auxiliado por sus compatriotas Edgar Acosta y Mauricio Espinoza.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 19 lip 2006, 12:50

Corinthians pisze:Ja jestem dzisiaj za LDU (Liga Deportiva Universitaria). Sklad maja naprawde bardzo mocny i stac ich na zwyciestwo w calym turnieju. Wszyscy chyba znamy najwieksze gwiazdy LDU: Agustin Delgado, Cristian Mora, Edison Mendez, Giovanni Espinoza i Neicer Reasco Nie ma watpliwosci - oni sa w formie (), a Delgado ma szanse zostac krolem strzelcow CL.

Czy kadra Ekwadoru gra w Copa Libertadores? :lol:
Corinthians pisze:Arbitro: El uruguayo Jorge Larrionda (URU) será auxiliado por sus compatriotas Edgar Acosta y Mauricio Espinoza.
Jeszcze jednego kompleksiarza w tym temacie nie ma co ma kompleksy na temat i tego sędziego i Calcio :twisted:

A ja za Internacionalem :!: Brazylijska ekipa a nie jakies Ekwadorce :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 lip 2006, 14:19

Tak konczy sie przygoda River z Copa Libertadores na pocieszenie moge sobie powiedziec iz zaszli dalej niz Boca
??? Przeciez Boca w tej edycji Copa Libertadores nie startowalo :D natomiast w grudniu 2005 wygralo Copa Sudamericana (cos podobnego do pucharu UEFA). W finalowych meczach zremisowalo z Pumas 1:1 i u siebie 1:1, a wiec o wszystkim na korzysc Boca zdecydowaly karne. :D

A wracajac do meczu to Libertad gral bardzo madrze i skutecznie. Juz po pierwszej polowie i 2 szybkich atakach bylo 2:0. Po przerwie kolejna kontra lewa strona i plaskie dosrodkowanie w pole karne zalatwilo sprawe awansu. Nie powiem, abym sie nie cieszyl z awansu Paragwajczykow :) Najlepszy byl arabski komentator w Al Jazeery Sp. Po kazdej bramce darl sie na caly glos Alllahuuuuuu :P

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 20 lip 2006, 11:10

No i mamy kolejnych polfinalistow. Obok paragwajskiego Libertad wczoraj awans uzyskaly dwie brazylijskie ekipy: Sao Paulo i Internacional Porto Alegre.
W pierwszym nocnym meczu Internacional pokonal ekwadorski LDU Quito 2:0. Gospodarze mieli ogromna przewage, a Ekwadorczycy nastawili sie na obrone skormnej zaliczki z pierwszego meczu. Osamotniony A.Delgado nie byl w stanie skutecznie zagrozic gospodarzom. Pod koniec meczu fatalnie zachowal sie reprezentacyjny bramkarz Ekwadoru Cristian Mora, ktory pochopnie wyszedl z bramki i zostal przelobowany przez Cueste.
Bramki: 51' Sobis
87' Cuesta

W kolejnym meczu obronca tytulu Sao Paulo odrobil strate z pierwszego meczu i pokonal argentynskie Estudiantes 1:0 po bramce Edcarlosa w 44'.
Mecz byl bardzo szybki i emocjonujacy. O awansie rozstrzygnely rzuty karne, ktore lepiej wykonywali gospodarze.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 21 lip 2006, 12:50

Chivas w Pół-Finale! Wygrali 1-2 na gorącym obiekcie w Sarsfield. W Guadalacharze był wynik 0-0.

Velez Sarsfield Chivas
1 2

GOALS
Marcelo Bravo 82 - VELEZ
Ramon Morales (pen) 27 - CHIVAS
Adolfo Bautista 73 - CHIVAS

RED CARDS
Diego Martinez 65

Wygrali grając w 10. Bravo!

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 21 lip 2006, 14:20

No i Meksykanie grali bardzo dobrze i kombinacyjnie. Tak wiec 1/4 finalu to kompletna klapa argentynskich druzyn, bo wszystkie 3 odpadly. natomiast Brazylijczycy nie poniesli strat i maja 2 druzyny w 1/2 :) .

Faworytem bbedzie zapewne obronca tytylu Sao Paulo, ale na mnie wielkie wrazenie zrobili paragwajczycy z Libertad i im bede kibicowal w dalszej fazie.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 21 lip 2006, 15:04

Klub CD Guadalajara awansowal do polfinalow Copa Libertadores poludniowoamerykanskiego odpowiednika europejskiej Ligi Mistrzow. W rewanzowym meczu cwiercfinalowym meksykanski zespol pokonal na wyjezdzie argentynski Velez Sarsfield 2:1 (1:0).
Bramki w tym spotkaniu dla CD Guadalajary zwanej popularnie Chivas zdobyli Ramon Morales oraz Adolfo Bautista a dla Velez Sarsfield jedynego gola strzelil Marcelo Bravo.Pierwsze spotkanie pomiedzy tymi druzynami zakonczylo sie bezbramkowym remisem.W polfinale pilkarze Chivas zagraja z FC Sao Paulo (Brazylia), a Libertad (Paragwaj) z Internacionalem Porto Alegre (Brazylia). Mecze odbeda sie 26 lipca i 2 sierpnia.

Gratulacje dla zespolu z Guadalajary zagrali dobre spotkanie w '10' i wygrali.Chivas ma szanse na wystep w finale tej imprezy a mecz z Sao Paulo powinien byc bardzo ciekawym widowiskiem.

Podaje bramki z meczu Velez - Chivas:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 21 lip 2006, 15:09

Alez Ten Kolo z Velez włozył! :shock:

Bramka poprostu stadiony Swiata!

Moze mi ktos powiedziec czy bedzie losowanie pół-finałow czy jest jakas drabinka? :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 lip 2006, 15:20

BartekTS pisze:Moze mi ktos powiedziec czy bedzie losowanie pół-finałow czy jest jakas drabinka?
Inter - Libertad
Sao Paulo - Chivas
Drabinka :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”