Mercato Nerrazzurich! - Strona 42

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 18:30

Goofii może to oznaczać że zacznie się serial ale Romy chyba gdzie indziej wycelowała działa - Matuzalem i Appiach - jeśli chodzi o drugą lini. W artykule o Vieire w Interze pisza o Trezeguet w Romie.

A co powiecie na to że Nicola Burdisso zasili Viole ? był by cześcią zapłaty ale i zastapił by Ufo który zasili Milan - Burdisso - Bonera cele Cesare Prandelli'ego w razie odejscie Czecha :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 lip 2006, 18:42

Zaza pisze:ale Romy chyba gdzie indziej wycelowała działa - Matuzalem i Appiach

Wiem wiem ale Spaletti zakochany w Chilijczyku wiec jak wroci mozliwosc transferu to i wroci temat :wink:
A co do Trezegeut to chyba trzeba czekac kogo z dwojki Treze/ Zlatan sobie Inter wybierze :? i dopiero kombinowac po wynikach 2 czesci afery
Zaza pisze:Bonera cele Cesare Prandelli'ego w razie odejscie Czecha

Jak Viola nie kupila Bonery przed wyrokami tylko Potenze to teraz watpie zeby rzucala sie na takie wielkie cele :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 18:51

Goofii tak jak w przypadku Pizarro zadziała moc trenerska Luciano tak samo może w przypadku Bonery - ten chłopak naprawde ma ostatnia szanse bo sie cofa w rozwoju - rok temu sie zatrzymał :? Przeciesz uchodził za jednego z najlepszych obrońców mlodego pokolenia w serie A a teraz :roll: Grał i na prawej i na środku miał "papiery na gre" Jak opuści Ennio Tardini to własnie pod skrzydła Prandelliego. I oby tak się stało :!: Ile ma tak 25 ? chyba najwyższy czas - a gdzie czasy gdy czołówka serie A dawała za niego po 20 milionów ... :wink:

Wcale tak nie musi być ze Inter sobie wybierze - chyba Szwed ma znacznie bliżej niż Trezeguet - a jak Inter np. sprzeda Adriano to postarają sie o atak Toni - Ibra, Trezeguet też jest przypisywany ale mają możliwość transferu Luci Ibry i Treze chyba Mancio postawi na Włoch i Szweda odrazu. Z Trezeguet jest o tyle dziwna historia że on jest niby najbliżej pozostani a za razem co dzienni inna opcja transferu :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 lip 2006, 19:13

Zaza pisze:a za razem co dzienni inna opcja transferu

No jeszcze Lyon ma na niego ochote :P ... wogole troche sie zdziwilem bo zawsze uwazalem Lyon za klub majacy rewelacyjna polityke transferowa ... wiec sie zdziwilem kiedy przeczytalem ze chca Camora :lol: ... ten zawodnik mnie kompletnie nie przekonuje :roll:

A btw Matuzalem raczje nie ma szans na transfer bo w Szachtarze robi im cala gre a wiadomo ze Ukraincy kasy nie potrzebuja wiec go nie oddaja za zadne skarby :P ale fakt ze Appiah upatrywany jako nastepca Damiano :roll:

Co do ataku Interu to wiadomo ze Luca jest i blisko i daleko od Interu ... wszystko zalezy od wyrokow ...
I jeszcze wracajac do Treze to trzeba stwierdzic ze Lyon ma wieksze mozliwosc transferowe niz Roma bo ambitna gra w LM co roku przynosi zasluzone profity :wink: ... i jedyna szansa Romy an ten transfer jest to ze Treze chce zostac we Wloszech gdzie jak sam mowil ma bardzo duzo przyjaciol i chce zostac w Italii ... ale ostatnio taki jeden obronca tez tak mowil a wyszlo troche inaczej :roll: :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lip 2006, 9:53

Obrazek
tak będzie wyglądać Vieira w naszej koszulce 8)
aż serce rośnie :brawo: :pijemy:

Dechamps potwierdził transfer Francuza do Interu i na 95% będzie piłkarzem Interu , sam Didier wyraził nadzieję , że to już ostatni piłkarz , który odchodzi ze Starej Damy , chce żeby Zlatan i Trezeguet zostali :prasa

A jeśli chodzi o transferu z Interu to bliski odejścia jest Brazylijczyk Ze Maria , którym interesuje się Fiorentina, zawodnik nie zyskał dużej sympatii kibiców, co tu dużo mówić grał słabo odkąd trafił na San Siro.
W Fiorentinie miałby zastąpić Czecha Tomasa Ujfalusiego.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 lip 2006, 21:07

Diamen23 pisze: Obrazek
tak będzie wyglądać Vieira w naszej koszulce
Będzie trzeba się do tego przyzwyczaić :) Tak jak do Figo w zeszłym sezonie. Przez długi okres jakoś nie mogłem :/

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Real nie pozyska jednak Imperatore. Moratti chce sprowadzić tylko jednego napastnika i chce, aby był nim Toni. W razie czego jest już po słowie z Ibrahimovicem, który miałby być alternatywą dla Luci.

Wciąż niepokoi mnie sprawa bramkarza. Pamiętam, że Julio Cesar był wystawiony na listę transferową. Nie wiem jak jest teraz. Z tego wynika, że to Toldo będzie nr 1. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej ma już 35 lat. Bramkarz jak wino, ale przydałoby się znaleźć jakąś alternatywę dla Toldone.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lip 2006, 22:38

Zamiast robić fotomontaże, poczekajcie jeszcze kilka dni :D. Na pewno lepiej będzie to wyglądać.

Widać wygrała opcja 2 DM. Nie można było kupić wybitnego rozgrywającego więc logiczne wyjście. Bedziemy mieli 2 wartościowych, bramkostrzelnych defensywnych pomocników. Zawsze można grać Pizarro, który powinien bardziej zgrac się z zespołem w tym sezonie. Może powróci do formy jaka prezentował z Udine.

Tak sobie myślałem i wymysliłem sobie takie ustawienie. Chodź jestem zwolennikiem 4-4-2 i mam nadzieje, że Inter bedzie gra w takim ustawieniu.

4-3-3
Toldo - Zanetti, Samuel, Matrix(Cordoba), Grosso - Vieira, Stankovic, Cambiasso - Figo, Adriano(Toni, Ibra, Trezguet, Rasiak - zależy kogo kupią), zdrowy Recoba.

To tylko taka alternatywa dla 4-4-2 jakby nie wychodziła gra 2 DM.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 lip 2006, 9:54

Babel pisze:Zamiast robić fotomontaże, poczekajcie jeszcze kilka dni :D. Na pewno lepiej będzie to wyglądać.

Widać wygrała opcja 2 DM. Nie można było kupić wybitnego rozgrywającego więc logiczne wyjście. Bedziemy mieli 2 wartościowych, bramkostrzelnych defensywnych pomocników. Zawsze można grać Pizarro, który powinien bardziej zgrac się z zespołem w tym sezonie. Może powróci do formy jaka prezentował z Udine.

Tak sobie myślałem i wymysliłem sobie takie ustawienie. Chodź jestem zwolennikiem 4-4-2 i mam nadzieje, że Inter bedzie gra w takim ustawieniu.

4-3-3
Toldo - Zanetti, Samuel, Matrix(Cordoba), Grosso - Vieira, Stankovic, Cambiasso - Figo, Adriano(Toni, Ibra, Trezguet, Rasiak - zależy kogo kupią), zdrowy Recoba.

To tylko taka alternatywa dla 4-4-2 jakby nie wychodziła gra 2 DM.
to jest bardziej ustawienie 4-5-1 niż 4-3-3 :o , Na Mś wszyscy tak grali .
Może ciekawie by to wyglądało , z taką pomocą z każdym wygralibyśmy walkę o środek pola i gdyby na szpicy grał tak kompletny napastinik jak Luca to moglibyśmy coś zwojować w tym sezonie.

I tak jak mówisz , Vieira i Cambiasso mają skłonność do strzelania bramek , potrafią też świetnie rozprowadzić atak , defensywni pomocnicy kompletni moim zdaniem. Gdyby sobie nie poradzili z rozgrywaniem to przed nimi grałby Pizarro , lub w ostateczności Deki.

......................
Tak sobie patrzę na ten skład i nie ma w nim słabych punktów , świetni obrońcy , świetny środek pola , skrzydłowi , napastnik , jedynie Toldone można nazwać słabym punktem , ma 35 lat a w poprzednim sezonie nie grał za dużo , zobaczymy :roll:

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 lip 2006, 11:00

Na stronie Realu wyczytałem, że możliwa jest wymiana Ronaldo-Adriano.
Inter stara się o Toniego, Ibrahimovica i Trezegeut, ale Moratii zrezygnuje z nich w jednej chwili, jeśli dostanie zielone światło w sprawie Ronaldo. - Chcę go mieć tak bardzo, jak bardzo chce się mieć syna - powiedział szef Interu.
Hehe ciekaw jestem swoją drogą mi by odpowiadała taka wymiana :D Młodszy za starszego :D No i u nas Adriano by ponownie błyszczał no i Capello też go chce :D Więc co umowa :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lip 2006, 11:19

Babel pisze:Widać wygrała opcja 2 DM [...]

A widzicie :] Mowa :!: Sero co Ty na to ? 4-4-2 z dwójką DM w drugiej lini. Na 99% - to będzie bardzo podobny system gdy jak Juve w popszednim sezonie. Zauważcie że każdy z przymieżanych napastników jest wysoki - by stracać piłki dla skrzydłowych lub Adriano. Gra bez typowego rozgrywajacego odbija się na kreaowaniu gry. Może nie bedzie jak w Juve długo piłka i niech Trezeguet powalczy ale to się okaże w sezonie.

Ewentulani duet Cambiasso - Vieira bedzie jak Emerson - Vieira - na 99% - już o tym mówiono od miesiąca.

Sero pamiętasz nasza rozmowe ? Mancino - młody trenera, mówi się kto pyta nie błądzi. Ale On najwyrażniej woli patrzec ...

Moje słowa na temat pogdlądania rywali w serie A potwierdzają się jak nic - ba przepraszam nie moja ja to tylko napisałem :wink:

Pirlo zaczą drygować gra - Ancelotti przesuną to do tyłu. Inter kupił podobnego gracza, który pełnił taką role w Udiense - patrz Pizarro - Mancini mówił bedzie lepszy niż Pirlo - teraz Capello odchodzi. Po dwóch sezonach gry dwójką DM w drugiej lini. Jest możliwość sciągniecia Vieiry i prosze.

Chciałbym też zauważyć że Stanković jak Nedved lubi zchodzić do środka na prawa noge :twisted: Grosso bedzie wtedy uzupełniał luke - Figo jak Camoranessi typowy skrzydłowy - gra do lini.

Jak narazie wypisz wymaluj Juve z popszedniego sezonu - oczywiście jeszcze nie zagrali nawet jednego meczu ale mało jest prawdopodobne to by wygladało to inaczej. Bo o tym się nie od dziś mówi.

Pozdro

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 lip 2006, 11:38

No skoro maja juz grac na 2 DM to mogliby odpuscic Pizzaro bo nie pasuje im do koncepsji kreatywny rozgrywajacy w srodku :P ... chociaz Mancini bedzie chcial miec 4 zawodnikow do srodka bo sezon dlugi a Vieira czesto kontuzje lapal w Arsenalu ... niewiadomo tylko co nato Chilijczyk ktory znowu zaczyna sezon z pozycji rezerwowego i raczej nie bedzie mu sie to usmiechalo a chyba to bylo glownym czynnikiem ze Inter wystwail go na liste transferowa :roll: ...

Ale co by nie mowic ustawienie wypisz wymaluj jak Juve z zeszlego sezonu :P ... Mancini chyba chce jak najprostszymi srodkami tego mistrza zrobic bo inaczej mu nie daruja ... nie moze se pozwolic na kombinowanie bo za duze ryzyko by sie z tym wiazalo :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2006, 11:59

Zaza pisze:Jak narazie wypisz wymaluj Juve z popszedniego sezonu - oczywiście jeszcze nie zagrali nawet jednego meczu ale mało jest prawdopodobne to by wygladało to inaczej. Bo o tym się nie od dziś mówi.

Masz racje, to wszystko podobnie wygląda do ubiegłorocznego Juve. Jednak trener jest inny, który preferuje bardziej ofensywną myśl szkoleniowa i może wymagac od Cambiasso i Vieiry nie tylko gry w destrukcji, ale także kreowania gry. Cambiasso potrafi uruchomić napastników prostopadłym podaniemi lub zagrac klepke, a Vieira tez moze wiele zdziałać w polu karnym przeciwnika. Zresztą pokazały do MŚ. Jakby nie patrzeć gre Interu będą budować skrzydła: Zanetti, Grosso, Figo (który gra bardziej do przodu niż Camoranesi), Stankovic. Więc wcale nie wygląda to, że Inter musi grać długą piłką na wysokiego napastnika. Mam nadzieje, że bedzie udoskonalony Juventus. Tak samo dobry w defensywie, zdecydowanie lepsza jakość w ofensywie.

Właściwie jedyna nie wiadoma jest obsada ataku. Cały czas nie wiadomo kto zostanie w klubie. Adriano niby ma propozycje z Realu, Cruz tez może odejść. Recoba zostanie, ale nie wiadomo co z jego zdrowiem. Do Interu przsymierzani są Toni, Ibrahimovic, Trezeguet czy teraz Ronaldo. Wygląda na to, że wraz z oficjalnym komunikatem o Patricku bedziemy mieli pewnych 9 zawodnikow z pierwszego składu. Jestem ciekaw jak rozwiąze sie sytuacja z napastnikami.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lip 2006, 12:27

Babel ale co innego gra duetu DM do przodu po przechwycie a co innego w budowaniu akcji - w ataku pozycyjnym - zwróc uwage że Vieira strzelił kilka bramek w Juve przez ten rok i 90% było ... głowa po stałym fragmencie gry. Zreszta jesli bedzie tak że zagrają dwója DM Cambiasso Vieira to Argentyńczy będzie pełnił role Emersona w Juve - czyli tego przed linia obrony - wiec jego kreatywności może być w małym stopniu wykorzystana. To są piłkarze od destrukcji i naprawde nie może powiedzieć ze w ataku pozycyjnym będą tworzyć gre.
Babel pisze:Jakby nie patrzeć gre Interu będą budować skrzydła: Zanetti, Grosso, Figo (który gra bardziej do przodu niż Camoranesi), Stankovic. Więc wcale nie wygląda to, że Inter musi grać długą piłką na wysokiego napastnika
A Juventus jak kto robił gre DM też skrzydłowi i Ztalan ewentualnie wracający na 35 metr.

Stanković jak Nedved - z lewej strony zchodzi na prawa noge do środka - uzupełania go w tym momencie Grosso [dubluje jego pozycje] jak Zambrotta w Juve. Jeden z napastników jest na 30 metrze przed bramką rywali. A drugi na spicy ...

Piszesz "Jednak trener jest inny, który preferuje bardziej ofensywną myśl szkoleniowa" - no tak moze masz racje jednak zwróć uwage że Mancini graja 4-4-2 z dwójka DM wybierze podobna myśl co Capello - zapora na środku - co pozwala grać do przodu bocznym obrońćą [po to tyle transferów bocznych ? :roll: ] Jaka myśle trenerską by nie stosował bo ma w drugiej lini [na środku] graczy przed wszystkim od destrukcji ...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 lip 2006, 13:26

dawdi17 pisze:Na stronie Realu wyczytałem, że możliwa jest wymiana Ronaldo-Adriano.
Inter stara się o Toniego, Ibrahimovica i Trezegeut, ale Moratii zrezygnuje z nich w jednej chwili, jeśli dostanie zielone światło w sprawie Ronaldo. - Chcę go mieć tak bardzo, jak bardzo chce się mieć syna - powiedział szef Interu.
Hehe ciekaw jestem swoją drogą mi by odpowiadała taka wymiana :D Młodszy za starszego :D No i u nas Adriano by ponownie błyszczał no i Capello też go chce :D Więc co umowa :?:
lol :lol:
z dwojga złego wolę Adriano , jego kryzys musi w końcu minąć , Ronaldo ma już swoje lata i mimo , że jest to piłkarz fantastyczny , to nie sądzę żeby być gwiazdą na San Siro.

Swoją drogą , ludzie , Inter to jedyny klub w którym nie został królem strzelców :shock:
Brylował w Holandii , w Hiszpanii , jedynie we Włoszech nie strzelał tylu goli :o .

A co o tym wszystkim myśli Mancio :?: Cała taktyka jest opracowana na "wieże" , zawodnika takiego jak Toni , nie wiem czy Ronaldo by tu pasował.

p.s.
w sparingach wymiata jakiś Slavkovski , ma ktoś o nim informacje :?:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2006, 13:39

Zaza generalnie masz racje, ale Vieira z Arsenalu to inny zawodnik niż Vieira z Juve. Liga włoska tez jest inna niż liga angielska jednak nie wyklucza to podobnej gry Vieiry jak w Arsenalu lub choćby na ostatnich MŚ.
Jeszcze pozostaje Cambiasso, który w niektórych meczach grał bardziej ofensywnie niż Veron i potrafił konstruowac atak pozycyjny więc raczej nie musi pełnic podobnej roli jak Emerson w Juventusie. Wydaje mi się, że ci dwaj gracze są różni i nie podobni w charakterystyce boiskowej. Wiele też zalezy od ustwienia i zadań jakie wskaże im trener, bo Cambiasso na MŚ tez grał inaczej niż w poprzednim sezonie w Interze. Ogólnie rzec ujmując nie był tak efektywny jak w w klubie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”