AS Roma (zbiorczy) - Strona 72

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 23 lip 2006, 14:21

dzieciol pisze:..no ale mozna inaczej tez wydac te 20 mln..na dwoch trzech klasowych grajkow..

Zdecydowanie jestem za tym zeby budzet transferowy na ten sezon rozlozyc na kilku zawodnikow ... Vucunic to wyrwania za 8-10 , Semioli za 6 , Appiah za 7 , Pizzaro za 8-10 ... nie ma sie co napinac na gwiazdy tylko wzmacniac sklad rownie dobrymi zawodnikami ale niekoniecznie placic za nazwisko :roll: ... zreszta Roma od kilku lat ma taktyke transferowa sprowadzania b.dobrych graczy ale nie o tak znanych nazwiskach i dopiero w Romie staja sie gwiazdami : Chivu , Perrotta , Mancini ... 8)

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 23 lip 2006, 16:23

no za 20 baniek mozemy miec ze 3 dobrych grajków, Trezegol dla mnie max to 15 mln. Naprawdę ejst co łowić w mercato teraz, co zrobi zarząd zobaczymy :roll:

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 23 lip 2006, 19:41

Osobiście bardzo nie lubie Trezegueta i mam nadzieje że nie dołączy do Romy bo to strata kasy (20 baniek !!!) i mam pytanie małe. Nie stać mnie na cyfre(biedny student z akademika) i nie mam jak oglądać ligi włoskiej (mecze Romy oglądam od czasu do czasu torrenty rullez :P) chcialbym sie dowiedziec jakim napastnikiem jest Vucinic czy to typowy ST czy raczje taki FC (duzo gram w managery szczegolnie na wakacjiach <w FM2006 Vucinic jest jednym z leszych młodych napastnikow ;p>) i czy rzczywiscie jest wart sciagania go do Rzymu.
Jesli chodzi o Pizzaro to bardzo lubie tego gracza a Inter jak sciągnie Vieire to nie powinien robić mu kłopotów z odejściem
pozdro!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 23 lip 2006, 20:38

subuK pisze:jakim napastnikiem jest Vucinic
to wlasnie taki FC w metodologiii FMa :wink: ... mozna powiedziec ze taki napastnik kompletny bo i drybling ma i umie sie znalezc w polu karnym i zejdzie do szkrzydla itp 8) ... taki troche Szewa ale ciiii bo jeszcze Milanisci uslysza i beda go chcieli kupic :P ... troche sprawe pokrzyzowala kontuzja kolana ale przy obecnej medycynie mozna smialo go kupowac bo na bank wroci do formy
subuK pisze: stać mnie na cyfre(biedny student z akademika) i nie mam jak oglądać ligi włoskiej
eee na canal+ i tak rzadko pokazywali mecze Lecce ... wogole po macoszemu traktuja Serie A :roll: ... i jeszcze ten komentator Milko strasznie malo wie :? ... ale chyba kibicuje Romie sadzac po jego wypowiedziach :P

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 23 lip 2006, 21:02

goofii pisze:to wlasnie taki FC w metodologiii FMa Wink ... mozna powiedziec ze taki napastnik kompletny bo i drybling ma i umie sie znalezc w polu karnym i zejdzie do szkrzydla itp
Jestem za ;p
goofii pisze:taki troche Szewa ale ciiii bo jeszcze Milanisci uslysza i beda go chcieli kupic
Niech sie Milan Kaką martwi...

BTW co z Iaquintą? pewnie za drogi..

Wzmocnienia są konieczne, mam nadzieje że sprowadzą 2-3 dobrych zawodników, bo obecny skład jest dobry ale na Ligę Mistrzów nie wystarczy,
bardzo podoba mi się fakt że co roku nowi bardzo dobrzy wychowankowie sie pojawiają

FORZA AS ROMA

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 lip 2006, 19:08

W ostatnich dniach pojawilo sie wiele nazwisk ktore laczone sa transferem do Romy.
A wiec ... bardzo prawdopodobne jest ze pozycje defensywnego pomocnika w Romie ( po odjesciach Dacourta i Tomassi :? ) zasili jeden z dwojki zawodnikow : Stephe Appiah lub Alou Diarra. Obaj to silni i twardzi defensywni pomocnicy a powiedzmy se szczerze ze takiego brakowala Romie przy obecnym stanie kadry bo ani De Rossi ani Perrotta ani Aquilani nie sa to typowi zawodnicy od destrukcji w srodku pola ( kandydature Karja zdecydowanie pomijam przy ustalaniu wyjsciowej jedenastki :P ) Obaj sa jeszcze w miare mlodymi zawodnikami bo maja 26 oraz 25 lat wiec jeszcze spooora czesc kariery przed soba miejmy nadzieje ze z sukcesami w Romie :twisted: . Co do sum transferowych to Lens zada za swego zawodnika 6 mln euro a Fenerbahce 1-2 mln wiecej ... wiec nie sa to wygorowane sumy jak za zawodnikow tej klasy :roll:

Kwestia napastnika byla omawiana juz kilkakroteni nawet w tym temacie :P wiec kazdy wie na czym Roma stoi ... naszczescie takze w temacie napastnika robi sie coraz konkretniej :twisted:

A tak pozatym do druzyny bedacej na obozie dolaczy nowy stary zawodnik Hoosam Mido ... ktory w obecnej chwili jest tak "zakochany" w Rzymie ze za zadne skarby nie chce odchodzic z klubu :roll: zobaczymy co tam z niego bedzie ... mam nadzieje ze pojedzie na ambicji i checi udowodnienia ze dzialacze pomylili sie co do jego osoby :twisted:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lip 2006, 23:23

http://www.vcf.pl pisze:12 sierpnia Valencia zmierzy się z wicemistrzem Włoch ( :jupi: ) (stało się tak po wyrokach skazujących na degradację 4 zespoły z czołówki tabeli w związku z aferą korupcyjną)- rzymskim zespołem AS Roma w meczu o Trofeo Naramja- po polsku Pomarańczowy Puchar.

Roma ma zagrać w najsilniejszym składzie z Francesco Tottim w pierwszej jedenastce. Zagrają także inni złoci medaliści Romy. Możemy więc spodziewać się dobrego widowiska. Mamy nadzieję, że nie powtórzy się rezultat z ostatniego spotkania pomiędzy obiema drużynami na Estadio Mestalla, kiedy to AS Roma wygrała 3:0 z ekipą "Nietoperzy".

Roma jest trzykrotnym mistrzem Włoch, 7 razy zdobyła Puchar Włoch, raz Superpuchar. W dniu dzisiejszym zespół ten obchodzi swoje 79 urodziny. W związku z tym życzymy im mnóstwo sukcesów, samych zwycięstw (oczywiście nie w meczach z Valencią ) i jeszcze więcej takich wychowanków jak Totti. Oby jednak piłkarze Valencii nie podarowali im z okazji urodzin zwycięstwa w "Trofeo Naranja"

Zna może ktos terminarz sparingów Romy, bo choćby na stronie Roma.pl pojawia się on zwykle juz po rozpoczęciu sezonu :?:

Znów soptkanie z władzami Lecce nie przyniosło efektów w postaci zakupu Vucinica :(

Klub ze stolicy Włoch proponuje za zawodnika Lecce - 9 mln euro, plus któregoś z dwójki młodych graczy: Rosi, Faty, jednak dla ''południowców'' ta suma wydaje sie zbyt niska jak na piłkarza tej klasy i żądają 12 mln euro.

Kolejne spotkanie w poniedziałek, ale te rządane przez Lecce 12 mln za zawodnika który będzie musiał dojść do siebie po kontuzji to trochę dużo. Moze poszukać kogoś innego :? Ale jak widać pewnie on trafi do Romy bo działacze są bardzo zdeterminowani w pozyskaniu go. Żeby tylko spełnił oczekiwania :pray:

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 1:03

no ten news był rowniez u nas na stronie :wink: ciezko znalezc jakis terminarz sparingów, gdyz gi nigdzie nie ma. Wiem tylko jedynie, ze była informacja o sparingu z BVB, niestety data nie byłą ustalona. Przewaznie wszystkie informacje dotyczące sparingów są na oficjalce, lecz niestety trochę poźnawo się one ukazują.

Vuco-na dniach Romanista

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 9:14

Wuju_ASR pisze: Vuco-na dniach Romanista
:shock:
Ta jasne - Legia ma się już bać? A może im jeszcze Włodeczka i Szale podkupią?? ;)

A tak poważnie to Romie bardzo potrzebni są nowi zawodnicy prezentujący dobry poziom bo ostatni sezon pokazał, że kadra jest za mała. I to powinno być 3-4 zawodników a nie jeden za 20 baniek.

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2006, 10:18

deltinho pisze:ostatni sezon pokazał, że kadra jest za mała.
No jakby nie patrzec to juz nawet teraz kadra 1 zespolu sie powiekszyla bo mimo zastoju w transferach do druzyny dolaczyli Faty, Cassetti, Tonetto , Ferrari czy Mido wiec chyba na brak ludzi do gry w nastepnym sezonie narzekac nie bedziemy ... a jaka konkurencja do tego bedzie :twisted: . Dzis kolejne rozmowy o Vucinicu :arrow: czekam na dobra wiadomosc bo inaczej :evil:

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 14:42

deltinho pisze:
Wuju_ASR pisze: Vuco-na dniach Romanista
:shock:
Ta jasne - Legia ma się już bać? A może im jeszcze Włodeczka i Szale podkupią?? ;)

A tak poważnie to Romie bardzo potrzebni są nowi zawodnicy prezentujący dobry poziom bo ostatni sezon pokazał, że kadra jest za mała. I to powinno być 3-4 zawodników a nie jeden za 20 baniek.

pozdrawiam
d
Vukovic to by się chyba obsrał ze szczęscia :lol: nie te progi :wink: głupie porównanie :P hehe

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2006, 22:54

Milan se swietuje transfer Bonery a my juz za kilka dni przywitamy w Trigorii ... Mirko Vucinica 8)

Negocjacje z Lecce dobiegaja konca a kluby uzgadniaja juz w sumie tylko szczegoly :wink:

Powiem szczerze ze do poczatku bylo to moj faworyt jesli chodzi o wypelnienie luki w ataku :) Teraz sila ofensywna Romy prezentuje sie nadzwyczaj korzystnie korzystnie : Totti Montella Mido Vucinic Okaka i Nonda :twisted:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 22:58

Dokładnie, atak prezentuje się naprawdę ciekawie. Choć ja bym Mido sprzedał - nie to że nie jestem przekonany do jego umiejętności. Ale po Cassano mam uprzedzenie do "gwiazdeczek", które swoim zachowaniem potrafią rozbić drużynę od środka. No i wolę, żeby swoje szanse dostawał Okaka a nie Egipcjanin.

No i przydałyby się kolejne transfery kalibru Vucinicia...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2006, 23:08

goofii pisze:Milan se swietuje transfer Bonery a my juz za kilka dni przywitamy w Trigorii ... Mirko Vucinica 8)

Negocjacje z Lecce dobiegaja konca a kluby uzgadniaja juz w sumie tylko szczegoly :wink:

Powiem szczerze ze do poczatku bylo to moj faworyt jesli chodzi o wypelnienie luki w ataku :) Teraz sila ofensywna Romy prezentuje sie nadzwyczaj korzystnie korzystnie : Totti Montella Mido Vucinic Okaka i Nonda :twisted:
Znając szczęście Nondy to on więcej czasu spędzi w szpitalu niż na boisku. :? Nie to żebym coś do niego miał, ale on jest niezwykle kontuzjogenny. Nie wiem czy Mido zagrzeje dłużej tyłek w Rzymie. To taki Zlatan, tylko że gorszy :P . Bardziej mnie zastanawia czy Roma nie sprowadzi teraz żadnego obrońcy, o ile się nie myle to Bovo zrobił wylot do Palermo, więc nie orientuję się jak teraz defensywa będzie wyglądać. Ten Faty co do was przyszedł to jest defensywny pomocnik czy może też na obronie grać :?:

Pozdro

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2006, 23:21

A wiec po kolei :P

Wedlug mnie najblizej wylotu z napastnikow jest Nonda ... obecnie przy kwestii ustalania kadry bralbym pod uwage tylko umiejetnosci i forme sportowa a Nonda mnie nie przekonuje przede wszystkim swoim zdrowiem a co za tym idzie nie mozna liczyc na jego umiejetnosci za bardzo. :roll:

Zaufalbym Mido bo cenie jego umiejetnosci i mam nadzieje ze pokaze on wkoncu w Romie ich pelnie. A jak zacznie gwiazdorzyc to kopa na droge i niech spada :P
A tu cos dla niedowiarkow w jego umiejetnosci :

http://www.youtube.com/watch?v=_e7xC2LIB1w&search=mido

Jesli chodzi o obrone to obecnie na zgrupowaniu jest dwoch nowych starych zawodnikow czyli Ferrari i Comotto ktorzy wracaja z wypozyczen ... wiem wiem nie sa to zawodnicy ktorzy ostatnio prezentowali forme Bovo ale mam nadzieje ze dojda do formy i szczegolnie licze na Ferrariego ktory ma udowodnic ze jego dobre wystepy w Parmie do nie przypadek :roll:

Faty to definytywnie defensywny pomocnik i narazie nie robilbym z niego oborncy :P ... ciekawe jak sie odnajdzie przy oolbrzymiej konkurencji do miejsca w srodku pola.

A kolejnym transferem kalibru Mirko bedzie prawdopodobnie Aluo Diarra o ktorego walcza oficjalnie Roma i Galata ... naszczescie sam zawodnik powiedzial ze on woli zdecydowanie Rome :twisted:

Ze sportowym pozdrowieniem ... :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”