Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 9

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lip 2006, 23:21

Morrow pisze:Co do Vieiry to praktycznie przesądzone jest jego odejście do Interu. Szczerze wątpiłem, że znajdzie się na OT. To prawda, że jest tani jak na klasę jaką prezentuje ale to piłkarz Wengera, jeden z symboli Arsenalu, człowiek, który ostro walczył z zawodnikami United. Mimo szczerych chęci, nie widzę żadnych szans na jego grę na OT.
Już widze jak Fegie powie, że wcale się nim nie interesował i nie chciał jego przejścia na OT, bo to były Kanonier. A prawda jest pewnie taka , ze Fergie(na szczescie) przegral z Interem walke o Vierę. Ten człowiek nie ma smykałki do interesów(z małymi wyjątkami).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 lip 2006, 23:44

Hmm, ja słyszałem, że Ferguson jedynie wskazuje zawodników a za całe przedsięwzięcia transferowe odpowiada Gill, ale upierać się przy tym nie będę.

Jeszcze jedna kwestia - Diarra. Niby coś tam ostatnio odżyło o zainteresowaniu Królewskich ale przecież oni kupili już Emersona. Budżet Realu na to okienko jest spory ale szczerze wątpię aby przy takich obietnicach wydawali jeszcze wielką kasę jaką z pewnością sobie zażyczy Lyon za Diarrę. To otwiera możliwości dla ManUtd. Mimo, że o Malijczyku ucichło z racji tego, że nie miał okazji na pokazanie się podczas MŚ to nadal to jest DMF z najwyższej światowej półki. Chelsea w zeszłym roku sprzątnęła nam świetnego Essiena i nie chciałbym aby w tym roku znowu pozycja, którą należy koniecznie obsadzić świetnym piłkarzem pozostała pominięta przez zbyt skromny budżet. Diarra, Mascherano lub Gattuso. Kogoś z nich chciałbym zobaczyć na OT. Carricka także ale nie jako następcę Keano. Przynajmniej nie w tym momencie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 lip 2006, 21:11

Morrow pisze:Hmm, ja słyszałem, że Ferguson jedynie wskazuje zawodników a za całe przedsięwzięcia transferowe odpowiada Gill, ale upierać się przy tym nie będę.
Jeśli mogę wtrącić słówko - Gill jest dyrektorem wykonawczym, co znaczy, że to on odpowiada za podpisywanie kontraktu z nowymi zawodnikami :) Niestety...
Morrow pisze:Jeszcze jedna kwestia - Diarra.
Malijczyk zapowiedział, że w najbliższych dniach ogłosi gdzie będzie grał w następnym sezonie. Może wybierze United, z racji pozyskania przez Real Emersona. Niby Real interesuje się jeszcze Xabim Alonso, a na drugim miejscu jest właśnie Mahamadou. Byłoby to nie lada wzmocnienie, ale przy tym niezły wydatek. W sumie jeśli mamy dać 16 mln funtów + O'Shea, gdzie wartość wraz z Irlandczykiem szacuje na ok. 21 mln Ł, to już wolałbym dołożyc te 4-6 mln funtów i sprowadzić Diarra zamiast Carricka. A tak na marginesie, to chciałbym wiedzieć jaka naprawdę kwota jest przeznaczona na transfery :roll:
Morrow pisze:Diarra, Mascherano lub Gattuso. Kogoś z nich chciałbym zobaczyć na OT. Carricka także ale nie jako następcę Keano. Przynajmniej nie w tym momencie.
Jak zwykle dobrze prawisz Morrow :wink:

Vieira prawdopodobnie w Interze! Yes, yes, yes! :] Nie wyobrażam sobie tego gościa w trykocie Man United.
Morrow pisze:Z dostępnych na rynku klasowych ale nie najmłodszych już napastników jako jedynego widziałbym Toniego. On też ma warunki i predyspozycje na grę w Anglii.
Ale Toni to już raczej w Interze :? Jest to klasowy napastnik, ale juz dość leciwy. Dlatego wolałbym zdecydowanie Huntelaara, który stylem gry przypomina mi Ruuda, i już od dwóch sezonów przyglądam się jego grze, gdzie nawet w przecietnym Hereenven spisywał się bardzo dobrze. Bo jeśli chodzi o Torresa, to szczerze wątpie w jego zakup. Prezes Atletico powiedział, że El Nino nigdzie się nie wybiera. A moze Darren Bent? :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 lip 2006, 22:29

Morrow pisze:Hmm, ja słyszałem, że Ferguson jedynie wskazuje zawodników a za całe przedsięwzięcia transferowe odpowiada Gill, ale upierać się przy tym nie będę.
A Gill chyba wypoczywa na dwutygodniowych wakacjach, więc...zajebiście. No chyba, że już wrócił, albo ktoś go zastępuje.
Morrow pisze:Jeszcze jedna kwestia - Diarra.

Obawiam się, że Diarra to spory wydatek. Za Essiena wyciągnął Aulas sporą kasę od Chelsea i podejrzewam, że Malijczyka też tanio nie odda.
Wolałbym osobiście Mascherano...ale nie wiem jak wygląda szansa na jego sprowadzenie i czy zostały z Corinthians podjęte jakiekolwiek rozmowy, czy to tylko plotki.
.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 23 lip 2006, 15:07

Wydaje mi się, że przeciągające się rozmowy na lini ManU - Totenham w sprawie Carricka zakończą sie transferem Anglika do Manchesteru. Jeśli chodzi o Diarre to raczej nie zawita on na Old Trafford. Jednak jeśli włodarze ManUtd nie zdołają kupić zadnego środkowego pomocnika, to w akcie desperacji bedą w stanie wyłożyć grube pieniądze za gracza Lyonu i wtedy transfer stanie się realny. Wielce niewiadoma jest sprawa Ruud'a Van Niestelrooy'a. Codzień słyszymy o pozostaniu bądź przeprowadzce do innego klubu. Osobiście uważam, że Ruud pozostanie i będzie godnie reprezenował barwy United w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 lip 2006, 21:17

Sir Alex Feguson zapowiedział, że nie będzie podejmował żadnych nieprzemyślanych i pochopnych decyzji w sprawie transferów:
„Kibice chcą zobaczyć nowych zawodników, którzy wprowadzą coś nowego do naszej gry i zapewnią nam więcej sukcesów. Staramy się pozyskać takich właśnie piłkarzy. Nie będziemy jednak robić nic na siłę” – powiedział Fergie.
"Głównym celem dla mnie jest ustawienie dobrej linii pomocy. Poza pomocnikiem nie szukamy nikogo innego." - powiedział Fergie. Czyli jednak szukają, tylko na razie te poszukiwania marnie wychodzą. Rozumiem, że Ferguson wierzy w swoich doświadczonych zawodników jak Giggs i Scholes, ale żeby zaryzykować stwierdzenie: "Są także John O'Shea i Darren Fletcher, którzy wykonywali świetną pracę w ostatnim sezonie." :angry: :rotfl4: O'Shea o wartościowy zmiennnik, ale żeby stwierdzić, że Fletcher był ważnym ogniwem w składzie to trzeba być Fergusonem :roll: Bójcie się The Blues, The Gunnes, Spurs i The Reds. Fletcher i O'Shea nadchodzą :lol: :roll:
Jeśli Ruud odjedzie (co jest juz raczej przesądzone), młody Rossi zostanie w klubie. Jeśli jednak jakimś cudem Holender postanowi zostać (a podobno już trzy razy prosił zarząd by opuścić Old Trafford), Ferguson postanowi wypożyczyć Giuseppe na okres sześciu miesięcy. Targuj się Fergie, targuj.

Po powrocie z RPA, Foster ma pójść na roczne wypożyczenie do Watfordu, a United ma dalej starać się o zakontraktowanie Kuszczaka.

Pewnie ta informacja nie zainteresuje Fergusona, ale cóż - Muntari dostał pozwolenie od Udinese na opuszczenie klubu. Prezes włoskiego klubu życzy sobie za kartę 22-letniego Ghanijczyka 15 mln funtów :shock: Sporo...

Tak na marginesie - Rooney został okradziony. Złodzieje wynieśli z domu jego rodziców w Liverpoolu pamiątki z meczu finałowego FA Cup. Jakie miasto, taki klub 8)

P.S. Fergie mam taką skromną prośbę: Please buy Mascherano or Diarra or Muntari or Carrick or...anybody.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2006, 21:24

Manumef pisze:Rozumiem, że Ferguson wierzy w swoich doświadczonych zawodników jak Giggs i Scholes
a ja nie rozumiem, obaj mają swoje lata, Scholes gra w środku pola co prawda, ale chyba cos ma z oczami [czy może już zupełnie zdrowy jest ?] no i kondycja tez już nie ta, co kiedyś. Giggs, aby biegac po skrzydle też musiałby się wykazac nie lada wytrzymałością, zawsze był szybki, ale jak był szybki to miał kilka lat mniej mimo wszystko.
Fletcher i O'Shea - śmiech na sali, mogliby powalczyć z 3 "11" Chelsea w środku pola, bo ani z Ballackiem, Lampardem, Essienem, czy makelele - szans nie mają, jak już to Geremi [choć nei wiem w jakiej jest formie, bo go dawno w akcji nie widziałem :P]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 lip 2006, 0:26

Wiesz Fieldy ze srodkie Giggs - O'Shea wygralismy 11 meczy z rzędu w dosc imponującym stylu, co jak dla mnie oznacza ze mogą byc conajmniej bardzo dobrymi zmiennikami na przyszły sezon.

Mountari za 15 mln...hmm...lepszy niz Carrick za 20, ale czy lepszy niz Diarra za 25? Jeden pomocnik to moze byc za mało. Mozna by sie z Bayernem potargowac i dokupic jeszcze Owena H. przy ewentualnej sprzedarze RvN, ale nie wiem czy Bayern chce tracic trzeciego w tym okienku pomocnika...szczerze wątpie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 0:35

John Travolta pisze:Mozna by sie z Bayernem potargowac i dokupic jeszcze Owena H. przy ewentualnej sprzedarze RvN
Z tego co wiem, Ferguson chcial za Van Nistelrooy'a Hargreavesa + oczywiscie doplate w wysokosci kilku mln funtow. Hoeness oczywiscie te oferte odrzucil :P.
John Travolta pisze:ale nie wiem czy Bayern chce tracic trzeciego w tym okienku pomocnika...szczerze wątpie.
Nie tyle chodzi o 3. pomocnika w okienku, bo pomoc mamy bogata, ale Anglik zagral fantastyczne MS. Bedac teraz na takim gazie, Owen moze znaczaco pomoc Bayernowi w walce nie tylko na krajowych boiskach, ale tez w CL. Glupota byloby sie go teraz pozbywac.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 lip 2006, 10:05

Z tego co wiem, Ferguson chcial za Van Nistelrooy'a Hargreavesa + oczywiscie doplate w wysokosci kilku mln funtow. Hoeness oczywiscie te oferte odrzucil .
Oficjalnej oferty nie bylo. Tylko prasa tak spekulowała.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2006, 10:10

John Travolta pisze:Wiesz Fieldy ze srodkie Giggs - O'Shea wygralismy 11 meczy z rzędu w dosc imponującym stylu, co jak dla mnie oznacza ze mogą byc conajmniej bardzo dobrymi zmiennikami na przyszły sezon.
co d Giggsa się zgodze jak najbardziej, ale Manumef coś pisął o tym, ze Alex Giggsa widzi w podstawowym składzie :think: może źle to zrozumiałem.
Na rezerwie, jako zmiennik Walijczyk na pewno się nadaje. Gorzej jakby miał być podstawowym zawodnikiem przez wiekszą częśc sezonu - ile on juz ma lat ? 35 ?
O'Shea - to w ogóle jakies nieporozumienie, ile lat on juz gra wtym zespole ? chyba jeszcze przed Ruudem grywał w podstawowym składzie, najpierw chyba na stoperze, potem na lewej obronie, potem chyba biegał po lewej stronie boiska, a teraz sam już nie wiem - gra tyle lat w takim klubie i jakoś specjalnie swoich umiejętności nie podnosi. Byłby dobry na klub ze środka tabeli - nie na ManU - który ma raczej ambitne plany.
Taki uniwersalny zawodnik, pamiętajmy, ze jak ktoś jest do wszystkiego ...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 10:59

John Travolta pisze:Oficjalnej oferty nie bylo. Tylko prasa tak spekulowała.
'Działacze Bayernu Monachium są przekonani, że pokonają Real Madryt w wyścigu o Ruuda van Nistelrooya, oferując Manchesterowi United w zamian Owena Hargreavesa oraz dodatkową sumę pieniędzy.' Urywek dosc starego newsa (z 20. lipca) z Futbol.net.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 lip 2006, 11:15

Fergie: "Głównym celem dla mnie jest ustawienie dobrej linii pomocy. Poza pomocnikiem nie szukamy nikogo innego."

Czyli wszystko jasne. Kupią jednego środkowego pomocnika i na tym się skończy. Czyli albo te 50 mln glazera to był zwykły wymysł prasy, albo sir Alex nie ma zamiaru z kasy korzystac.

Atak pozostaje Saha-Rooney-Rossi, w trakcie rundy powróci Alan. No i jest jeszcze Ole. Odejście Ruuda wydaje się pewne. Linia napadu wydaje się dosyć mocna, choć brakuje łowcy goli, bo wyżej wymienieni to nie są typowi królowie pola karnego, ale piłkarze napastnicy, którzy często wracają po piłkę, próbują rozgrywać.

Co do Giggsa i Scholesa, to...Ryan prezentował w zeszłym sezonie wysoki poziom, ale widać było, ze źle czuje się w środku pola. Ta pozycja mocno ogranicza takiego typowego skrzydłowego jakim jest Ryan. Scholes sam przyznaje, że ma jeszcze kłopot z oczami, ale jest w stanie grać. Tylko, że ci piłkarze są już mocno wiekowi, a następców ani widu, ani słychu(zwłaszcza Scholesa, bo Ryan'a może zastąpić Richardson - tylko, że ten przeplata świetne występy z katastrofalnymi).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 lip 2006, 11:17

'Działacze Bayernu Monachium są przekonani, że pokonają Real Madryt w wyścigu o Ruuda van Nistelrooya, oferując Manchesterowi United w zamian Owena Hargreavesa oraz dodatkową sumę pieniędzy.' Urywek dosc starego newsa (z 20. lipca) z Futbol.net.
No tak ale podaj źródło tego newsa. Czy Rummenigge tak powiedział czy tylko jakaś gazeta nie wiadomo czemu kojarzona z tą gwiazdą, która tak grzeje ostatnio nie ma o czym pisać i snuje spekulacje?

Oficjalnie do tej pory potwierdzono, że złożono jedynie oferty za Carricka i Kuszczaka, no i wcześniej było co nieco o ofercie za Riquelme. Reszta to tylko domysły mediów.

Trzeba do tych wszystkich informacji podchodzić z dużą rezerwą. Sam się dałem nabrać i już sprzedałem Nistelrooya do Realu a tymczasem teraz pojawiają się newsy, że jest już blisko Bayernu.

fieldy Giggs w listopadzie skończy 33 lata i akurat w jego wypadku wiek nie jest przeszkodą bo w trakcie sezonu nie zawodził. Walijczyk może nie gra już tak jak przed kilkoma laty ale nie schodzi poniżej pewnego, wysokiego poziomu. Zresztą na jego pozycji może grać Park albo Ronaldo.

Niestety tego samego nie da się powiedzieć o Scholesie. Trochę smieszy wypowiedź Quieroza, że Rudy będzie kluczowym piłkarzem w przyszłym sezonie. Na moje oko pozycja do obsadzenia, zaraz po DMFie.

O O'shea się nie ma co rozwodzić. Dobrze rokował kilka lat temu na lewego obrońcę ale w tej chwili to akurat jedyna pozycja, na której mamy nadmiar bogactwa. Jako DMF jak już było wspomniane może i by się nadawał ale w słabszym klubie.

Zastanawiający spokój Fergusona odnośnie transferów. Połowa okienka za nami a my nie dokonaliśmy ani jednego zakupu. Tak, tak pamiętam transfer Rooneya w ostatnich chwilach ale MU potrzebuje obsadzenia więcej niż jednej pozycji i nawet przyjście jednego klasowego DMFa nie wystarczy.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 11:32

Morrow pisze:No tak ale podaj źródło tego newsa.
:?: Przeciez podalem- Futbolnet.pl. A informacja ta ukazala sie tez na mufc.pl.
Morrow pisze:Oficjalnie do tej pory potwierdzono, że złożono jedynie oferty za Carricka i Kuszczaka, no i wcześniej było co nieco o ofercie za Riquelme.
To podobno Bayern, po tym jak United podbili stawke za Holendra do 15 mln funtow, zaproponowal Hargreavesa w ramach czesciowej zaplaty za transfer Van Nistelrooy'a.
Morrow pisze:Sam się dałem nabrać i już sprzedałem Nistelrooya do Realu a tymczasem teraz pojawiają się newsy, że jest już blisko Bayernu.
A na stronach Realu, jest juz o krok od podpisania kontraktu z Krolewskimi :P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”