Valencia CF (zbiorczy) - Strona 16

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 16:34

:shock: To kwota naprawde "mała" - nie jestem w temacie zarobków piłkarzy La Liga ale na przykładzie serie A wiem że nawet 33 letni rezerwowy zarabie ok. 2 milionów za sezon "gry" [w tym przypadku gry w coppa Italia - czyli pucharze rezerwowych :wink:] A tu piszesz Cai ok. 600-700 tys. euro za sezon. Także ma o co walczyć, jak by nie patrzeć podstawowy piłkarz i nie jeden klub da mu 2 razy wiecej.

Czerwiec 2009 - chyba nie ma tematu transferu, bo informacja o łowach Carboni'ego czytałem z 20 dni temu - choć teraz to może "odrzyć temat" do transferze Del Horno. Zobaczymy jak będzie - czesto piłkarze nalegają na transfer i itd. by ... dostać podwyżke :] Wiec kto wie ja jest :wink:

Dzięki za wyjaśnienie tematu :!: Życze powodzenia w nowym sezonie :!: i licze że Pablo nie odejdzie ! Nie moga go oddać tym bardzie do Saragosy, oby pozostał na Mestalla bo to wyjądkowy piłkarz !

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 22 lip 2006, 17:00

vcf.pl pisze:Oficjalnie: Del Horno piłkarzem Valencii

Przed paroma chwilami Valencia podała do informacji o osiągnięciu porozumienia z Chelsea Londyn i Asierem Del Horno w sprawie transferu lewego defensora do zespołu Nietoperzy. Baskijski piłkarz podpisze z "Blanquinegros” 6-letni kontrakt.

W oficjalnym komunikacie klub poinformował także, że prezentacja Del Horno odbędzie się w poniedziałek 24 lipca w loży VIPów Estadio Mestalla.
No i ślicznie :P .
Zaza pisze:Życze powodzenia w nowym sezonie i licze że Pablo nie odejdzie ! Nie moga go oddać tym bardzie do Saragosy, oby pozostał na Mestalla bo to wyjądkowy piłkarz !

Obawiam się Zaza, że to już nieuniknione... :? Sam chciałbym, aby Aimar został bo to mój ulubiony piłkarz, ale na 99% Pablito będzie grał w nowym sezonie w innym klubie i najprawdopodobniej będzie to Saragossa. Trzeba to będzie jakoś przeżyć... :roll: :P

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 22 lip 2006, 17:08

Pisakk pisze:
Obawiam się Zaza, że to już nieuniknione... :? Sam chciałbym, aby Aimar został bo to mój ulubiony piłkarz, ale na 99% Pablito będzie grał w nowym sezonie w innym klubie i najprawdopodobniej będzie to Saragossa. Trzeba to będzie jakoś przeżyć... :roll: :P
Nie trać nadzieii :wink: W poniedziałek, zarówno Aimar, jak i Ayala wracają z wakacji, powinniśmy się wtedy dowiedzieć czego Pablo naprawdę chce. Bo nie wierzę w ani jedno słowo, które wypowiedział jego przedstawiciel.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 17:13

Pisakk to jak to jest :wink:
Zaza pisze:Sob 22.07.2006 11:33 - Del Horno oficjalnie na Mestalla :twisted:
Ja wiem szybciej niż klub :lol: Dzwonił Czerwony Romek do mnie z ta informacją ze swojego UB - 40 ma morzu czeronym :wink: dla tego zaczełem temat - serwisy mercato podały Ufficiale o 11 :P ale przynajmniej teraz pewka raz 2 :twisted: Czyli żadne umowy o wizerunek itd. nie były problemem. I dobrze. 6 letna umowa ? długa nie sądzisz ?

Nieuniknione ? nadal dziwi mnie taka decyzja :? bo piłkarze to nietuzinkowy, nie raz i nie dwa pokazał co potrafi. Szkoda bedzie jak odejdzie. Gra już troche lat na Mestalla [6 ? czy 5 ?] i zawsze lubiałem patrzeć na jego gre. A jeszcze ma co pokazać ...

Obys się nie mylił Cai co do Pablo :twisted:
Ostatnio zmieniony 22 lip 2006, 17:18 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2006, 17:17

Ja również nie za bardzo chcę wierzyć w to, że Aimar przejdzie do Saragossy. IMO to byłby dla niego krok wstecz. Rozumiem, że może chce odejść z Mestalla, ale jeśli już to do klubu nie gorszego od Valencii. Wygląda to tak jakby sam Pablo zwątpił w swoje umiejętności :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 17:25

Niggaz mógł by zwątpić [co i tak wydaje się dziwne] jak by Pekerman nie zabrał go na mundial ale w obecnej sytuacji ? - to co mają powiedzieć Samuel czy Zanetti :roll:

Saragossa krokiem w tył - nic dodać - i to kolejny powód że może wątpić w odejdzie Pablo. Nie jeden lepszy klub był by pewnie zainteresowany. Ma wyrobiona już marke na europejskich boiskach bedzie grze na Mestalla. Villareal ma Romana i nie pali się że sprzedażą Riquelme ale kiedyś coś czytałem ze to było by rozwiązanie dla Aimara - nie na pewnie lepsze niż Saragossa...

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 22 lip 2006, 17:37

Niggaz pisze:Ja również nie za bardzo chcę wierzyć w to, że Aimar przejdzie do Saragossy. IMO to byłby dla niego krok wstecz.
Czasem trzeba zrobić jeden krok w tył, aby następnie móc zrobić dwa kroki w przód :wink: Jak z Riquelme :P

Możliwe, ze Pablo zaślepiony tym co osiagnął jego wielki przyjaciel w Villarreal, chciałby powtórzyć to samo w Zaragozie. Choć szczerze mówiac, nie sądze, by mu sie to udało, Zaragoza tu klub słabszy niż ZŁP, a i trenera mają nieporównywalnie gorszego.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 lip 2006, 20:03

Jako największy fan Valenci włącze się do dsykusji. Rzeczywiście Aimar mam nadzieje, że nas nie opuści. Bo kto będzie grął na środku? Mógłby Angulo, ale przecież będzie grął na prawej, bo odszedł Rufete ;/ To nasza jedenastka będzie wyglądała następująco: Canizares- Del Horno, Ayala, Navarro, Curro Torres - Vicente, Baraja, ?, Angulo, Villa, i nie wiem kto będzie drugim napastnikiem ;) A jaka jedenastka będzie waszy, zdaniem?:)

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 22 lip 2006, 21:07

lisek_chz pisze:Jako największy fan Valenci włącze się do dsykusji.
Największy fan Valencii, nawet nie wie jak się nazwę klubu odmienia :zwała:
lisek_chz pisze:Mógłby Angulo, ale przecież będzie grął na prawej, bo odszedł Rufete ;/ To nasza jedenastka będzie wyglądała następująco: Canizares- Del Horno, Ayala, Navarro, Curro Torres - Vicente, Baraja, ?, Angulo, Villa, i nie wiem kto będzie drugim napastnikiem ;)
Angulo będzie grał jako napastnik, tak przynajmniej sobie to Quique obmyślił. Na prawe skrzydło jak podejrzewam, pozostanie Lopez i sprowadzimy kogoś nowego. Na pewno nie będzie to jednak żaden C.Ronaldo, jeno jakiś Juanfran, lub Camoranesi. Zobaczy się.

A jedenastka na przyszły sezon będzie prawdopodobnie taka:
Canizares, Miguel, Ayala, Albiol, Del Horno/Moretti, Albelda, Baraja/Edu, ?, Vicente, Morientes/Silva/Aimar?, Villa

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 24 lip 2006, 10:09

Super, ze Del horno jest juz u nas, ale nie rozumiem postepowania co do Estoyanoffa, przeciez gdybyśmy go zostawili a nie oddawali do Depo to nie trzeba by bylo wykladac takiej kasy na Simao, a co za tym idzie Aimar by mogl zostać. Teraz juz tylko sprzedać Di Vaio i Kluiva i ew. zakupic jakiego mlodego perspyktywicznego napstnika np. Soldado...

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 24 lip 2006, 16:34

Soldado z tego co wiem został wypożyczony do Osasuny .
Estoyanoff to bardzo ciekawy zawodnik i dziwi mnie takie zachowanie Che bo jeżeli chodzi o aspekty piłkarskie to napewno klasą jest zbliżony do Simao .
Obecnie prawie na każdą pozycje mamy 2 równorzędnych piłkarzy ,którzy będą rywalizować o miejsce w 11 Floresa . Ciekawie zapowiada się walka Gavilana i Vicente na lewej flance co może nam wyjść tylko na dobre . Jeżeli tylko Vicente ominął kontuzje to jestem spokojny .
Cai pisze:Największy fan Valencii, nawet nie wie jak się nazwę klubu odmienia

To o niczymi nie świadczy :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 lip 2006, 16:39

adriano100 pisze:Estoyanoff to bardzo ciekawy zawodnik i dziwi mnie takie zachowanie Che bo jeżeli chodzi o aspekty piłkarskie to napewno klasą jest zbliżony do Simao .

Lolo jest ciekawym graczem, ale do Simao mu chyba jeszcze troche brakuje. Portugalczyk zaliczył dobry sezon w Benfice i świetnie grał w LM, a tym Urugwajczyk nie może się pochwalić (no chyba że spadek z zespołem do Segunda Division to powód do dumy :lol: ). Na pewno jest to interesujący grajek i cieszę się, że został wypożyczony do Depor, z którego mam nadzieję odejdzie Victor i Fabian będzie grał w pierwszym składzie.

Gdyby się jednak okazało, że nie trafi do nas żaden klasowy skrzydłowy to wg mnie wypożyczenie Estoyanoff'a będzie złym wyjściem, gdyż wolałbym jego zobaczyć w składzie, niż znowu męczyć oczy widokiem "grającego" Angulo... :roll:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 sie 2006, 10:19

Dawno tu nikt nie pisał, więc zrefreshuje temat ;) Valencia ma przed sobą ciężki mecz z Red Bullem Salzburg. Pierwszy niestety przegrany na wyjeździe 1:0. Ostatnio po dobrym meczu Valencia w meczu towarzyskim pokonała AS Romę 2:0. z tego się ciesze, bo to oznacza, że forma idzie w górę :) A i mam nadzieje, że odrobimy straty z pierwszego meczu Ligi Mistrzów i awansujemy do fazy grupowej ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sie 2006, 11:43

Temat przysnął, a tak dużo w klubie się dzieje, że aż nie wiadomo od czego zacząć. Po porażce z Red Bull'em i fiasku rozmów z Simao pojawiły się informacje, że prezydent klubu, Juan Soler, wstrzymuje wszystkie transfery do 23 sierpnia. Dalsze wzmocnienia (konieczne!! Zwłaszcza prawy pomocnik) miały być uzależnione od przejścia "Dodających skrzydeł" i awansu do LM. Nie można było dopuścić do sytuacji, gdy kupujemy kogoś za dużą kasę i tracimy miliony nie awansując do LM. To byłaby katastrofa!

Jednak po ostatnim meczu o Trofeo Naranja, w którym pokonaliśmy Romę 2:0 (przy okazji niezłe chamy z nich) nadzieje Solera jakby odrzyły i chyba zdecydował się postawić na jedną kartę. Skrzydłowy zostanie zakupiony. Ni wiadomo do końca jeszcze który. Najbardziej prawdopodobne będzie przejście Joaquina z Betisu albo Manciniego z Romy. Co prawda Roma twierdziła, że nikt wartościowy z niej nie odejdzie, ale skoro za Amantino żadają ok. 15 mln euro to gdy Valencia położy taką kwotę na stole to nie będą chyba stawiać oporu. Atutem w pościgu (tylko że jest to pościg jednoosobowy, bo nikt inny na poważnie się nie interesuje) o Joaqiuna może być Regueiro, którego chętnie by widział u siebie szkoleniowice Betisu. Ostatnio biało-zieloni złożyli Valencii ofertę w wysokości 5 mln euro za Urugwajczyka (pogłupieli!), ale Ches ją odrzucili nie będąc pewnym zdrowia Vicente. Teraz jednak Mario może być sprzedany, gdyż Vicente świetnie grał w meczu z Romą, a w dodatku jest jeszcze bardzo zdolny Gavilan. Myślę, że suma 15 mln euro + Regueiro może przekonać zarząd Betisu do sprzedaży Joaqiuna. Wypada tylko czekać na rozwój wypadków.

Kibice Valencii mają nowego idola :wink: . Jest nim 20-letni wychowanek - David Silva.
Obrazek

Chłopak świetnie prezentował się w sparingach. Ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w Celcie Vigo, której był głównym motorem napędowym i którą doprowadził do 6. miejsca w La Liga. Nikt już nie płacze w Valencii za Aimarem :wink: .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 11:57

Ja wczoraj w tygodniku "Piłka Nożna" czytalem artykuł na temat Valenci i nowym piłkarzy ... Simoa :] pt: "Piłkarz wielozadaniowi"

Ciekawe artykuł ale szkoda ze mało juz prawdopodobny choc pisali jak by nie wiedzieli pewnych rzeczy - jednak co mnie zaciekawiło To fakt że tam napsiali ze Simao kilka tak temu podpisał [opuszczając Barce] bardzo nie kożystny kontrakt który jest teraz na niego kula u nogi - ja sie domyślam ze jego agent dostaje od pensi pikarza jakiś % - miedzy innymi dla tego zarzadał od Valencii 2,5 miliona euro za sezon choć tak naprawde grał by za 2 - tak pisali jak problem rozwiązano ale nie w tym rzecz - nie wieciesz co to za kontrakt ? a bardzie jak został zrobiony ? dobrze knuje ?

Druga sprawa to fakt że żaden z piłkarzy Valencii nie zarabie wiecej niż 1,8 miliona euro za sezon [Simao żądał 2,5] i jak to jest naprawde "tylko" 1,8 ? bo z tego co np. ja czytałem Roma chce podpisac nową umowe z Mancinim ale tam sie rozchodzi o blisko 3 miliony chyba :roll:

Oczywiscie rozmowy na temat nowych kontarktów w Rzymie ukierunkuja dalcze mercato :wink: Także nie jest powiedziane ze ktoś mu da te 2,5 czy 3.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”