To byłaby najlepsza opcja. Sprzedajemy Ruuda do Bayernu, w zamian dostajemy pieniądze i Owena Heargrevesa. Do tego dokupujemy Diarre, bądź Carricka (wolałbym Reo-Cokera) i mamy problem ze środkiem pomocy rozwiązany. Atak przyzwoity - Wazza, Saha, Rossi, Ole i Smith, który powróci na początku września. Obejdzie sie bez wzmocnień, a co mnie cieszy zapwene Rossi będzie dostawał więcej szans by grać. O obronie nie wspominam, bo tam jest rewelacyjnie. Do tego za rok kupujemy dobrego skrzydłowego i skład kompletny.John Travolta pisze:Diarra za 25? Jeden pomocnik to moze byc za mało. Mozna by sie z Bayernem potargowac i dokupic jeszcze Owena H. przy ewentualnej sprzedarze RvN, ale nie wiem czy Bayern chce tracic trzeciego w tym okienku pomocnika...szczerze wątpie.
Alex po prostu wie, że Giggs podoła równie dobrze grze na skrzydle, jak i w środku. Oby tylko nie był zbyt zapatrzony w Walijczyka, bo może się to skończyć źle w przypadku jego absencji.fieldy pisze:co d Giggsa się zgodze jak najbardziej, ale Manumef coś pisął o tym, ze Alex Giggsa widzi w podstawowym składziemoże źle to zrozumiałem.
I to mnie dziwi. To znaczyłoby (a te spekulacje zostały potwierdzone przez Ferguosona, działaczy innych klubów czy samych zawodników), że United przymierza sie do kupna DM'a i OM'a. Czyżby światełko w tunelu?Morrow pisze:Oficjalnie do tej pory potwierdzono, że złożono jedynie oferty za Carricka i Kuszczaka, no i wcześniej było co nieco o ofercie za Riquelme. Reszta to tylko domysły mediów.
Tak, ale w rzeczywistości jeśli Ronaldo gra na prawej stronie obrony, a Giggs bedzie niezdolny do gry (tfuuu, oby nie) do pierwszego skąłdu relegowany będzie Park. Na papierze wygląda to efektownie solidni - Park i Ronaldo na skrzydłąch, jednak kto w razie czego zastąpi jednego z nich? Fletcher?Morrow pisze:Zresztą na jego pozycji może grać Park albo Ronaldo.
Jeszcze bardziej śmieszny jest komentarz Fergusona w tej sprawie: "Powrót Paula, Alana i Heinze to dla nas trzy wzmocnienia. Traktuję to jako nowe transfery."Morrow pisze:Niestety tego samego nie da się powiedzieć o Scholesie. Trochę smieszy wypowiedź Quieroza, że Rudy będzie kluczowym piłkarzem w przyszłym sezonie. Na moje oko pozycja do obsadzenia, zaraz po DMFie.
Morrow oczywiscie, po kupnie defensywnego pomocnika trzeba skupić się na sprowadzenu następcy dla Scholesa.
Do tego trzeba jeszcze czasu aby dany zawodnik zaaklimatyzował się w klubie i potrafił porozumiewać się i zgrać z partnerami z zespołu. A czas leci...Morrow pisze:Zastanawiający spokój Fergusona odnośnie transferów. Połowa okienka za nami a my nie dokonaliśmy ani jednego zakupu. Tak, tak pamiętam transfer Rooneya w ostatnich chwilach ale MU potrzebuje obsadzenia więcej niż jednej pozycji i nawet przyjście jednego klasowego DMFa nie wystarczy.
P.S. Panie Ferguson, jutro moje urodziny. Życzyłbym sobie jakiegoś nowego zawodnika w klubie