HSV (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 22 lip 2006, 10:44

Co do HSV to się zgadzam, a co do Klasnica to Werder już dawno chciał się pozbyć Klasnica. O Klasnica pytał się nie dawno Zenit, teraz HSV a Werder mając w tym roku Klose, Almeide i Zidana. Jest też Mosquerra (niewiem jak się pisze) Werder może sobie pozwolić na sprzedaż Klasnica.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lip 2006, 16:53

Luber0 pisze:Werder może sobie pozwolić na sprzedaż Klasnica.
Moze, jezeli chce grac na jednego napastnik (Klose) albo zamierza sprowadzic kogos na miejsce Chorwata. Zidan to typowy sredniak, Almeida tym bardziej, choc ma dobre warunki fizyczne. Egipcjanin nic nie pokazal w Mainz w poprzednim sezonie. Jest jeszcze Aaron Hunt, mlody, zdolny, ale nie sadze, zeby byl w stanie razem z Klose pocignac Werder.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 23 lip 2006, 20:43

olson pisze: Moze, jezeli chce grac na jednego napastnik (Klose) albo zamierza sprowadzic kogos na miejsce Chorwata. Zidan to typowy sredniak, Almeida tym bardziej, choc ma dobre warunki fizyczne. Egipcjanin nic nie pokazal w Mainz w poprzednim sezonie. Jest jeszcze Aaron Hunt, mlody, zdolny, ale nie sadze, zeby byl w stanie razem z Klose pocignac Werder.

Nic nie pokazał? Jeśli ktoś zdobywa 8 bramek w Mainz które ma o wiele mniej sytaucji do zdobywania bramek chociażby od Werderu to chyba coś znaczy. Wystarczy pooglądać mecze a nie komentować na sucho. Almeida też w sparingach dużo strzela. I 12 mln euro o których mowa to duża kwota, ja bym się nie zastanawiał

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lip 2006, 22:53

Luber0 pisze:Nic nie pokazał?
Nic. A sory, zapomnialem- jeden mecz mu wyszedl- rewanzowy z Bayernem w Moguncji.
Luber0 pisze:Jeśli ktoś zdobywa 8 bramek w Mainz
Z czego polowe zdobyl z karnych :think:.
Luber0 pisze:Wystarczy pooglądać mecze a nie komentować na sucho.
Wyluzuj :P. Ogladalem wszystkie mecze Mainz, pokazywane w Polsacie Sport, a takze Magazyn BL na tymze programie. Niczym szczegolnym Egipcjanin sie nie wyroznial na tle sredniakow z ekipy Kloppa.
Luber0 pisze:Almeida też w sparingach dużo strzela.
Santa Cruz przed kazdym sezonem w sparingach strzelal jak szalony. Makaay tez rok temu. I co? Nijak sie to przeklada na dyspozyjce strzelecka w sezonie.
Luber0 pisze:I 12 mln euro o których mowa to duża kwota, ja bym się nie zastanawiał
Ja tez. Ale Allofs musi jesli chce, zeby Werder nadal mial najlepszy atak w BL. A przeciez Van Nistelrooy jest blisko Bayernu :jupi: :pray:.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 23 lip 2006, 23:14

Nie wiem czego ty wymagasz. Aby napastnik zespołu który z broni przed spadkiem i jest zmuszony do ataków z kontry niemal w każdym meczu strzelał 30 bramek w sezonie? A pozatym chyba lepiej żeby napastnik pokazywał się z jak najlepszej strony niż żeby marnował same sety w każdym sparingu. Sparingi dobrze prognozują

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lip 2006, 23:25

Luber0 pisze:Nie wiem czego ty wymagasz. Aby napastnik zespołu który z broni przed spadkiem i jest zmuszony do ataków z kontry niemal w każdym meczu strzelał 30 bramek w sezonie?
:think: Nie wymagam, zeby strzelal po 30 bramek w sezonie, bo nawet Klose tyle nie strzelil, grajac w najbardziej ofensywnym teamie BL. Zidan po prostu jest cholernie nieskuteczny, prawie jak Pantelic z Herthy. Aby strzelic gola musi zmarnowac ze 2-3 dogodne sytuacje. No chyba ze strzela z karnego :P.
Luber0 pisze:A pozatym chyba lepiej żeby napastnik pokazywał się z jak najlepszej strony niż żeby marnował same sety w każdym sparingu.
Lepiej.
Luber0 pisze:Sparingi dobrze prognozują
Ale nie oddaja realnej formy zawodnika. Przyklady podalem w poprzednim poscie.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 23 lip 2006, 23:32

Klose nie grał w wielu meczach. Gdyby grał we wszystkich miał by spokojnie ponad 30, jeśli nie oddają forme to co? Wiadomo służa do przygotowania ale pokazuje kto się obecnie lepiej czuje na boisku a dyspozycja Almeidy napawa optymizmem. I mi pasuje żeby zmarnował 2 dogodne i strzelał za 3 razem. Wtedy Zidan skończy sezon ze Złotym Butem

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lip 2006, 23:40

Luber0 pisze:Klose nie grał w wielu meczach.
Praktycznie cala runde jesienna przesiedzial w gabinetach lekarskich.
Luber0 pisze:Gdyby grał we wszystkich miał by spokojnie ponad 30
A skad wiesz?
Luber0 pisze:Wiadomo służa do przygotowania ale pokazuje kto się obecnie lepiej czuje na boisku
Ale w meczach sparingowcyh pilkarze graja bez jakichkolwiek obciazen psychicznych (no chyba ze sa na testach w klubie :P ). Mecze ligowe czy pucharowe sa zawsze powiazane z jakas stawka, presja ze strony mediow czy kibicow. I nijak sie maja do wynikow meczow towarzyskich.
Luber0 pisze:a dyspozycja Almeidy napawa optymizmem.
Napawa. Ale nie daje gwarancji, ze w sezonie ligowy bedzie tak samo czesto trafial do siatki jak przed sezonem. O ile w ogole bedzie gral dosc czesto :think:.
Luber0 pisze:I mi pasuje żeby zmarnował 2 dogodne i strzelał za 3 razem.
Te 2-3 sytuacje to dalem na przyklad, bo nie raz sie zdarzalo, ze Zidan mimo duzej ilosci okazji na strzelenie gola musial obejsc sie smakiem.
Luber0 pisze:Wtedy Zidan skończy sezon ze Złotym Butem
O ile bedzie w ogole gral. Jak na razie jest 3. lub 4. napastnikiem Werderu.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 24 lip 2006, 13:03

HSV rozmawia o pozyskaniu Makaaya lub Pizzaro z Bayernu bo monachijski klub jest bardzo blisko pozyskania RvN z MU i wladze Bayernu sprzedadza ktoregos z tej dwojki.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 13:43

W chwili obecnej mamy 4 napastnikow- Podolski, Makaay, Pizarro, Santa Cruz. Santa Cruz jest szykowany do gry jako ofensywny pomocnik, tak przynajmniej wynika z wypowiedzi Magatha, chociaz w sparingach gra w ataku :think:. Ale przeciez Podolski jeszcze ma fajrant po MS, Pizarro kontuzjowany. Van Nistelrooy bylby 5. napastnikiem w kadrze. Troche to za duzo. Niby wypadaloby kogos sprzedac, ale jak wezmie sie pod uwage koncepcje Felixa z Roque w pomocy, zostaje nam 4 z przodu. 4 bardzo dobrych zawodnikow i zaden z nich nie bedzie zainteresowany siedzieniem na lawce, ale ktos bedzie musial. Zostaje sprzedaz ktoregos z atakujacych.
robo-bvb pisze:HSV rozmawia o pozyskaniu Makaaya lub Pizzaro
Umiejetnosci wydaje mi sie, ze wieksze ma Holender. Jak na razie w Bayernie nie zawodzil (no oprocz poprzedniego sezonu, ale kazdemu moze sie zdarzyc 8) ). Po przyjsciu z Deportivo, z miejsca stal sie najlepszym strzelcem zespolu i niech tak zostanie :pray:. Poza tym za Pizarro mozna by bylo wziac wiecej pieniedzy. Jest teraz w optymalnym wieku dla pilkarza, poprzedni sezon w Bayernie mial bardzo udany, jak na razie najlepszy za czasow gry w Monachium. Praktycznie caly jego pobyt w Bayernie to rozczarowania z jego strony, niegdy nie gral na miare mozliwosci. Ale moze powienien dostac jeszcze szanse :think:? Trudna decyzja. Mimo wszystko, na miejscu Hoenessa, bardziej sklonny bylbym sprzedac Pizarro.

A propos, jesli dojdzie do przeprowadzki jednego z tych snajperow do Hamburga, HSV bedzie mial fajny atak- Guerrero & Makaay/Pizarro :lol:.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 24 lip 2006, 16:46

olson czytaj co ty piszesz ja ci mówie że nie grał w wielu meczach a twoim kontrarguemntem jest że ciągle był kontuzjowany, przecież pisze że nie grał więc nie ma sensu mnie ty cytować, nie wiem jaki miałeś zamiar, może chciałeś pokazać że masz rację, kto wie. Pisze że gdyby tak strzelał to by miał Złotego Buta zauważ GDYBY a nie ty mi tutaj że może nie grać , CZY ja pisałem że będzie podstawowym napastnikiem? Gdzie tu logika piszesz że Pizarro miał świetny sezon a Zidan słaby? Nie dyskutuj na siłę

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 16:53

Luber0 pisze:olson czytaj co ty piszesz ja ci mówie że nie grał w wielu meczach a twoim kontrarguemntem jest że ciągle był kontuzjowany
:think: To nie bylo kontrargument tylko potwierdzenie Twoich slow :lol:.
Luber0 pisze:Pisze że gdyby tak strzelał to by miał Złotego Buta zauważ GDYBY a nie ty mi tutaj że może nie grać
Wczesniej chodzilo Ci o jego przyszly pobyt w Werderze. Teraz juz zmieniasz na czas spedzony w Mainz?
Luber0 pisze:Gdzie tu logika piszesz że Pizarro miał świetny sezon a Zidan słaby?
Jak na siebie Pizarro zagral w ubieglym sezonie naprawde dobrze. A na tle Zidana wypadl fantastycznie :mike:.
Luber0 pisze:Nie dyskutuj na siłę
No wlasnie :naughty:

Zapomnialem dodac:

EOT, przynajmniej z mojej strony.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 24 lip 2006, 17:13

olson pisze:Wczesniej chodzilo Ci o jego przyszly pobyt w Werderze. Teraz juz zmieniasz na czas spedzony w Mainz?
Nic nie zmieniam. Piszesz że gdyby grał a przecież ja napisałem że gdyby tyle strzelał to by zdobył Złotego Buta i to w Werderze. Więc nie wiem skąd ten wniosek
olson pisze:Jak na siebie Pizarro zagral w ubieglym sezonie naprawde dobrze. A na tle Zidana wypadl fantastycznie
A ską ty wiesz na co Pizarro stać. Może on osiągnie optymalną formę w wieku 35 lat? Kto wie. Na tle Zidane, zwróć uwagę na kluby, będąc napastnikiem którego zespołu jest łatwiej zdobyć bramkę, mieć okazję to strzelenia. Bayern zazwyczaj cisnął, Mainz się bronił

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 24 lip 2006, 19:04

szkoda,ze nie biora pod uwage Rafaela Sobisa,ktorego chce pozyskac Bordeaux.jest to mlody i bardzo dobry zawodnik(widzialem kilka jego bramek w lidze i ma chlopak potencjal).ponadto juz w zeszlym roku interesowal sie nim AC Milan,Inter i przez krotki okres czasu Tottenham wiec slaby nie moze byc.HSV dysponuje ok.10 mln euro wiec spokojnie wystarczy na Sobisa ale jeszcze jest koncepcja jak pisalem wyzej z Pizzaro lub Makaayem.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 29 lip 2006, 11:41

Odbyło się losowanie. Hamburg trafił na Osasunę, mogło być lepiej. Ale moim zdaniem Hamburg powinien sobie poradzić, oczywiście będzie to trudny mecz ale mam nadzieję że HSV wejdzie do Ligi Mistrzów. Patrząc na składy mają lepszy skład niż Osasuna i nie sądzę żeby hiszpanie powtórzyli sukces z tamtego sezonu i w tym nadchodzącym już nie będą rewelacją. Zresztą 2 zespoły z Bundesligi to za mało w LM, więc nie mają wyjścia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”