AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 133

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 13:05

Adek a co to zmieni - Oddo czy ktoś inny ? Jak dla mnie nic bo plan mercato nie został wykonany i koniec tematu - nie widze wyjście z patowej sytuacji - plotek nowych jest z 5 ale ona już nie mają sensu. Bo jeśli teraz się okaże że Galliani kupi bocznego obronce to ja go chyba zabije - system Milanu pod wadzą Ancelottiego 4-3-1-2 powoduje że boczni obroncy pełnia role skrzydlowych jak w dzisiejszej piłke - normalke wiec teraz niech się zastanwoia i mnie nie wkur... [kiebłaska :P] Bardzie mam wode pod wzgledem tego że oddali młodych niże tego że przespali taki moment bo oczywiscie brak LM czy nawet - 15 to problem ale kuźwa jak nie może tak to trzeba inaczej i podjąc ryzyko.

Najbardzie teraz może grwić w prezydenta Juve który mówił że wierzy w utrzymanie :lol: Już go Włosi ocenili cytują słowa "supermartketu" i wiara w uniewinienie.

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 21 lip 2006, 13:22

Zaza ale co ty uważałeś za plan Mercatto? Bo moim zdaniem było to sprowadzenie środkowego napastnika na miejsce Szewczenki. Planem nie mógł być Zambrotta bo on można powiedzieć że spadł z nieba działaczom Milanu po degradacji Juve. Może i od ujawnienia całej afery gdzieś po cichu mówiono o Zambrottcie ale oficjalnie Milan zainteresował sie nim po ogłoszeniu wyroków. Plan mercatto 2006 jest jeszcze do zrealizowania bo Milan dysponuje dużą kasą za transfer Szewy. Zresztą spekulacje na temat Zambrotty nie mają sensu bo Zambrotta jest już dla nas stracony. Pozostaje nam wiara w kupno klasowego napastnika bo w tej chwili sytuacja kadrowa nie wygląda za ciekawie :/.
Co do oddania wszystkich najzdolniejszych zawodników to przyznaję Ci Zaza absolutną rację. Nie ma tu nad czym się rozpisywać. Poprostu zawalili sprawe. Pozdro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 13:52

Adek pisza plan miałem na myśli plan "ułożony w czasie okna" teraz to już mogą mówić regułki jak to mało bramek tracimi - czy ile strzelają itd Lata mi to koło nosa :P Obojetnie czy ktoś spada z nieba czy nie trzeba to wykorzystać i prosze Cie nie pisz klasowego napastnika bo na rynku nie ma gracza który może zasilić Milan i rózni sie charakterystyka od Gili i Pippo. Nie potrzeba nam snajpera - sępa ze sznuta snajperską ale piłkarza al'a orkiertra w ataku - który zagra wiecej niż głowa i na 5 metrze wykorzysta nosa - nie ma takiego na rynku który był by do wyrwania. Wiec lepiej nich wcale nie kupują i wstrzymaja sie do następnego sezonu tym składem spokojnie powalczymy w lidze. Ba może nawet w UEFA :P

Jeśli TAR utrzyma w mocy ten wyroku to naprawde będe wkur... [kiełbaska :P ] nie na ruchy transferowe do klubu ale z klubu. Bo to będzie idealna okazje by miał kto grać z tych wypożyczonych, by dokonać zmian no nowa jakoś.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 22 lip 2006, 13:54

Z innej beczki
Italy retune TV rights law Saturday 22 July, 2006

--------------------------------------------------------------------------------

Italy’s smaller clubs are celebrating today after the government proposed new legislation to re-introduce a collective TV rights deal.

As it presently stands, clubs in the peninsula have to negotiate personal TV contracts which basically sees the big clubs netting mega-money deals, leaving their smaller rivals with a just a modest fee.

However, that is now set to change with the Italian government drawing up a new bill which would see money more evenly divided between all clubs.

Sports Minister Giovanna Melandri, whose been campaigning heavily for the changes since the Calciopoli storm, says the proposed new system would see various benefit.

Half of the funds paid by media organisations – such as Sky Italia, Rai and Mediaset – would go to the clubs with the rest going to other footballing sectors.

It’s understood that the government are hoping to have the bill passed ready for the start of the 2007-08 season.

Current contracts which go beyond July 2007 will be protected by a number of clauses during the switch back to the old system.

Nadchodzi "sprawiedliwosc społeczna" niedlugo jeszcze specjalnie opodatkuja najbogatsze klubu zeby wyrównac szanse w lidze i tym podobne pierdoly, cuż jak chca dac obdarowac prawami ludzkimi małpy to czego by takich rzeczy nie zrobili .....

Berlusconi do rządu , Leonardo na szefa klubu !!!!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lip 2006, 15:00

Krój koszulek na nowy sezon jest bardzo ciekawy, podoba mi się. Niestety logo BetAndWin wyobrażałem sobie troszeczke inaczej niż to co teraz widnieje na naszych koszulkach bo lekko nie pasuje :P Ale to nie jest ważne. Ważne jest to aby nasi w nadchodzącym sezonie zagrali dobrze i zdobyli jakieś trofeum.

Obrazek
Tak to sobie wyobrażałem :P

A teraz troche z innej beczki. Rozgrywane co roku Trofeo TIM oraz Trofeo L. Berlusconi mogą nie dojść do celu. Przyczyna dla nikogo nie powinna być zaskoczeniem bo chodzi oczywiście o afere w Calcio. Osobiście płakać nie będę, może to i nawet lepiej bo chyba każdy pamięta ile dymu było po ostatnim turnieju [ kontuzja Buffona i wszyscy jechali po Kace ]. Takich sytuacji trzeba unikać a Milan nie może sobie pozwolić na takie kontuzje. Gwarancją tego będzie nie odbycie się turniejów :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lip 2006, 15:31

Łukasz_ pisze:A teraz troche z innej beczki. Rozgrywane co roku Trofeo TIM oraz Trofeo L. Berlusconi mogą nie dojść do celu. Przyczyna dla nikogo nie powinna być zaskoczeniem bo chodzi oczywiście o afere w Calcio. Osobiście płakać nie będę, może to i nawet lepiej bo chyba każdy pamięta ile dymu było po ostatnim turnieju [ kontuzja Buffona i wszyscy jechali po Kace ]. Takich sytuacji trzeba unikać a Milan nie może sobie pozwolić na takie kontuzje. Gwarancją tego będzie nie odbycie się turniejów
:płacze: :płacze: :płacze: I co my teraz wygramy ? :płacze: :angry:

Z tego co słyszałem to ponowno tegoroczny Trofeo TIM rozegrać w Mediolanie. :think:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 15:54

Zico spokojnie o Coppa Itallia nikt nie nie bije - Mancio ma obiecane już teraz :P

A tak na poważnie to nie dawno czytałem że Trofeo TIM ma sie odbyć normalnie z tym że nie w Bari a w Mediolanie - były tam jakieś małe kłopoty [jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase] ale ponoc miał być rozwiązne. Problemem były chyba rozmowy na lini Juventusu - Telecom
:wink: Łukasz a to już oficjalna informacja ?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lip 2006, 16:05

Narazie zwykłe plotki, nic oficjalnego. Czytałem że mogą się nie odbyć ale narazie to pewnie gadanie. Jest tak jak piszesz bo chodzi o problemy Juventusu z Telecom ale o odbyciu się turnieju w Mediolanie nic nie czytałem.

Wracając do designów koszulek to Juve też ma nowe. Zastanawia mnie czemu jako najbardziej skazana drużyna swoich biało-czarnych pasków nie mają w poziomie :think:

Obrazek

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 24 lip 2006, 16:05

niech ktos napisze jezeli jest znany letni lan sparingow naszego kochanego MILANU :twisted:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 24 lip 2006, 18:15

Cytat:
W dniu dzisiejszym nowy goalkeeper Milanu - Ferdinando Coppola stał się ojcem. Na świat przyszła jego córka Benedetta.
Serdeczne gratulacje i wszystkiego najlepszego tatusiowi i córeczce 8) :pijemy:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 lip 2006, 20:24

na oficjalnej stronie Milanu pojawila sie informacja ze Milan rozegra 29 lipca Lecco nie Lecce :P

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 25 lip 2006, 16:23

dobra juz wiem...na poczatek 29 z Lecco a 5 sierpnia bronimy na San Siro Trofeo Seat Pagine Gialle :twisted:

FORZA MILAN!!

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 26 lip 2006, 15:48

Obydwa mecze zostały odwołane z powodu przygotowań do LM.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 26 lip 2006, 16:51

ano tak...wyglada na to ze naszym pierwszym sparingiem bedzie pierwszy mecz w 3 rundzie :shock: ...no coz z jakims potentatem z pewnoscia nie zagramy wiec licze na to ze chlopcy sie wykaza :wink: :twisted:...a na razie spadam i nie bedzie mnie tu przez troszke(mala strata) wiec nie dajcie aby to forum zamarlo :wink:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 16:58

Mariusz to forum nie umrze z kilku powodów jednym z nich jest Calcio a innym moderatorzy :twisted:

Chyba nie do końca taka szalona ta decyzja o odwołaniu sparingów. Oczywiscie podstawa by byli gotowy do gry. Wrócili myślami z wakacji. I nie zlekcaważyli rywala obojętnie kto nim nie będzie. Tym składam gramy dośc długo i nawet nowe "elementy" nie muszą grać w meczu o LM wiec Ancelotti wystawi ludzi który grają w ciemno. Ma kim grać. Narazie grają sparingi między sobą :wink: Zobaczymy też na kogo trafimy w tej 3 rundzie - może naprawde Legia :P Kibice wejdą za free na mecz wiec doping bedzie na mecz z dość słabym rywalem.

Pozdro - miłych wakacji :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”