Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 lip 2006, 12:59

Richardson nie jest wychowankiem, przyszedł do nas z Wes Hamu jak miał chyba 17 lat. Teraz to dla niego ostatni gwizdek zeby udowodnic ze potrafi grac choc troche równiej. Ma przebłyski geniuszu, wiec potencjał jest, mam nadzieje ze go wkoncu wykorzysta w 100%.

O'Shea dla mnie to swietny zmiennik, nie narzeka jak siedzi na ławie, gra na kilku pozycjach i na kazej radzi sobie conajmniej dobrze(zadowalająca jak dla mnie).

Torres oficjalnie potrwierdził ze zostaje w Atletico. Troch szkoda bo to wielki talent ale przynajmnie kase wydamy na pomocników( jesli jakas kasa jest...).
Mysle ze moznaby ewentualnie sporóbowac Zlatana. Drogi nie bedzie, a jest spora szansa ze odzyzka forme i z Rooneyem mogliby sie swietnie uzupełniac. A jakby forma nie wróciła to byłby poprostu rezerwowym. Saha dałby sobie rade.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 25 lip 2006, 13:09

Rossi pisze:Już najwyższy czas pożegnać sie z RvN tylko oczywisicie za ciekawą sumke np. 15 Ł albo niech sie zainteresowani licytują 8) W nadchodzącym sezonie nie mam zamiaru ogladać tego zawodnika w barwach United bo tylko przeszkadza w grze. Choć stzrela dużo goli uważam że jego odejście wpłynie pozytywnie na team :wink:
Witamy Rossi po długiej przerwie! :wink:

Sądzę, że Bayern jest w stanie wyłożyć tę kwotę. Tzn. jeśli zależy im na sprowadzeniu Ruuda, sprzedadzą kogoś z dwójki - Makaay, Pizarro. Około 10 mln funtów wpłynie na konto United, a zasili nas jeszcze Owen Heargreaves. Tak mi się wydaje. Rummennige, Hoennes i Beckenbauer juz za bardzo się starają by odpuścić. A United da radę w napadzie.
John Travolta pisze:Carrick nie jest wart 20 mln. 25 mln za Diarre to za duzo ale to obecnie najleszpy pomocnik na rynku i gra na poziomie od 3 lat ( Carrick dopiero pierwszy rok ) plus ma doswiadczenie w LM. Kazdy fan MU wie ze juz nie ma czasu na eksperymenty.

Ferguson powiedział ze decyzje o wyporzyczeniach młodych piłkarzy zapadną w ciagu najbizszych dwóch tygodni bo wtedy pownien wiec jak silnym składem bedziemy dystponowali. To moze by ukrty przekaz o zbilzających sie transferach. Jutro konferencja z Torresem, za kilka dni ma ją zwołac Diarra. Moze wielki podójny transfer ? :D Ja jestem za.
Jol upadł na głowę sugerujac cenę za Carricka. Co mnie bardziej rozśmieszyło, to sytacja, w której Valencia liczy, zę bedzie musiała wydać na Ronaldo 16 mln funtów :shock: pffff Zartownisie. 25 mln funtów i zaczynamy negocjacje.

Diarra mile widziany na Old Trafford. A Torres? Wadomo, fajnie byłoby gdyby zasilił United, ale uważam, że nie jest to transfer konieczny. Napad jest solidnie obsadzony. Wolałbym tę grubą kasę wyłożyć na Reo-Cokera, bądź Riberyego. Szczerze.
A tak apropos, 27 lipca zostaną wprowadzone do sprzedaży nowe stroje United (kto kupuje?). Niektóre źródła podają, że na konferencji ma dojść do podpisania kontraktu z jakimiś zawodnikami. Nic konkretnego, nie proście o źródła, bo to informacja sprzed tygodnia.
Rossi pisze:Ja bym chcial osobisiice Bartona z MC ale to tylko marzenia :D
Niegłupia opcja. Słyszałem jednak, że Joey wyrażał niegdyś chęć grania w Liverpoolu. Chcemy takiego?

Fergie staraj się! :wink:

Miller odchodzi! Podobno zainteresowanie jego osobą wyraziły dwa kluby: Sheffield United i Leeds United. Myślę, że 4-5 mln futnów zadowoliłoby zarząd.
John Travolta pisze:Ma przebłyski geniuszu, wiec potencjał jest, mam nadzieje ze go wkoncu wykorzysta w 100%.
Oby. Niestety te świetne występy (szczególnie w meczach z rywalami z niższej półki) przeplata słabymi, a nawet żałosnymi.
John Travolta pisze:O'Shea dla mnie to swietny zmiennik, nie narzeka jak siedzi na ławie, gra na kilku pozycjach i na kazej radzi sobie conajmniej dobrze(zadowalająca jak dla mnie).
Mam to samo zdanie na jego temat.
John Travolta pisze:Torres oficjalnie potrwierdził ze zostaje w Atletico. Troch szkoda bo to wielki talent ale przynajmnie kase wydamy na pomocników( jesli jakas kasa jest...).
Mysle ze moznaby ewentualnie sporóbowac Zlatana. Drogi nie bedzie, a jest spora szansa ze odzyzka forme i z Rooneyem mogliby sie swietnie uzupełniac. A jakby forma nie wróciła to byłby poprostu rezerwowym. Saha dałby sobie rade.
No cóż. Nie da się ukryć - nie ma na tyle kasy, by można zakupić pomocnika i napastnika za tak horrendalne sumy, jak te za Torresa, Carricka czy Diarre. Kogoś trzeba było odpuścić.
Travolta, szanuję Twoje zdanie, ale ja mam nadzieję, ze Zlatan nie zasili szeregów United. On się skończył.

P.S. Manuel Fernandes nie przeszedł testów medycznych w Portsmouth :wink: Moze tak Panie Ferguson sięgnąć po niego? Jak dla mnie nadawałby się. Ma 20 lat, a gra bardzo dojrzale. 10 mln funtów to nie jest jakaś wielka suma za tego zawodnika.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 lip 2006, 13:51

Manumef pisze:Około 10 mln funtów wpłynie na konto United, a zasili nas jeszcze Owen Heargreaves.
Hola, hola :P. Hargreavesa nie dostaniecie 8). Fragment dzisiejszego newsa z bayern.munchen.pl

'Gdyby Bayern nie sprostał wymaganiom finansowym ManU, Czerwone Diabły byłyby zainteresowane innym rozwiązaniem - wymianą van Nistelrooya na Owena Hargreavesa. - Rzeczywiście Manchester był zainteresowany takim wyjściem. Jednak żadnej wymiany nie będzie - powiedział Hoeness.'

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lip 2006, 13:53

John Travolta pisze:Richardson nie jest wychowankiem, przyszedł do nas z Wes Hamu jak miał chyba 17 lat

Jak już jesteś taki szczególy to ci powiem że przeszedłdo MU nie wieku 17 lat a 16 ale to mały szczegól który nie zmienia faktu że kibce traktują go jak swojego :wink:

Barton to w moim odczucie jest kopią Gerrarda ( może narazie jest troche gorszy ale w przyszłosici kto wie) Bardzo charyzmatyczny i posiadający osobowości na boisku co u nas w drużynie napewno by sie przydało.

Torres to jak narazie za wyskie progi dla zaplecza finansowego Manchesteru więc nie dziwie sie że zostaje w Madrycie.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 25 lip 2006, 15:35

[quote="Rossi"]Barton to w moim odczucie jest kopią Gerrarda[/quote]

Kopią to może nie jest, ale ma coś w sobie z Gerrarda i Roya Keane. Niesamowita waleczność i umiejętne rozgrywanie piłki na pełnej szybkości. Takiego własnie zawodnika potrzebuje ManU. Z transferem nie powinno być większych problemów, ale czy Sir Alex zdecyduje się na taki transfer ? Ciekawi mnie sprawa Kevina Nolana. Uważam, że pasowałby idealnie do koncepcji składu ManUtd. Drogim zawodnikiem napewno nie jest, a może wyrosnac z niego wielki zawodnik.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lip 2006, 15:57

matt pisze:Z transferem nie powinno być większych problemów, ale czy Sir Alex zdecyduje się na taki transfer ?

No pozatym że gra w w MC czyli odwieczym rywalu zza miedzy to nie będzie żadnych problemów z przeprowadzeniem tego transferu :lol:

Kiedyś coś gazety pisały o takiej możliwości ale wątpie czy SAF rozważa taką opcje a szkoda bo zawodnik ten jest jak dla mnie świetny i jestem fanem jego talentu

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 25 lip 2006, 16:44

A jednak jest problem :D Barton podpisał nowy 4-letni kontrakt z City :D

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 25 lip 2006, 18:44

Fajnie się złożyło, że mój pierwszy post po powrocie z wakacji jest taką miłą informacją. Otóż Alan Smith po paskudnej kontuzji, której nabawił się w styczniu wznowił treningi z naszą kadrą. Według zapowiedzi Fergusona bardzo możliwe, że będzie on w pełni dyspozycji na przełomie sierpnia i września. Jakiś czas temu SAF powiedział również, że Smudge z powrotem zajmie pozycję napastnika, tak więc jest jeszcze nadzieja na pozyskanie defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia.

Kolejną informacją jest to, że Manumef obchodzi dzisiaj jakże ważne 18 urodziny, tak więc wypada mu życzyć wszystkiego najlepszego, a w szczególności jakiegoś "bombowego" transferu w tym okienku do United.

Witaj Rossi

radekutd :witam:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 26 lip 2006, 14:31

ATI pisze:Fajnie się złożyło, że mój pierwszy post po powrocie z wakacji jest taką miłą informacją. Otóż Alan Smith po paskudnej kontuzji, której nabawił się w styczniu wznowił treningi z naszą kadrą. Według zapowiedzi Fergusona bardzo możliwe, że będzie on w pełni dyspozycji na przełomie sierpnia i września. Jakiś czas temu SAF powiedział również, że Smudge z powrotem zajmie pozycję napastnika, tak więc jest jeszcze nadzieja na pozyskanie defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia.
Smudge powrócił, to fakt :wink: Cieszę się niezmiernie. A właśnie - kiedy Diarra ma stawić się na konferencji i ogłośić gdzie będzie grał w następnym sezonie?
ATI pisze:Kolejną informacją jest to, że Manumef obchodzi dzisiaj jakże ważne 18 urodziny, tak więc wypada mu życzyć wszystkiego najlepszego, a w szczególności jakiegoś "bombowego" transferu w tym okienku do United.
:oops: ze skrajności w skrajność? Od miłości do nienawiści? O co kaman? :wink: Dzięki.

Jakieś dobre wiadomości mam :wink:

Michael Carrick odrzucił propozycję podpisania nowego kontraktu ze Spurs, na mocy którego miałby zarabiać 45 tys. funtów tygodniowo. Juz Jol nie będzie chyba taki pewny tego, ze Carrick zostanie na White Heart Line :D

Real Madryt złożył kolejną ofertę za Ruuda. Zobaczymy jak zakończy sie pojedynek pomiędzy Bayernem i Realem. Ostatnio cos szefowie Królewskich wspominali o niepoprawności włodarzy United. Uważali, że pieniądze jakie oczekiwał Manchester United są wygórowane. Czyżby zaoferowali wymagane 15 mln funtów? :wink:

A na koniec:
Dziś o 20.45 czasu polskiego Czerwone Diabły zmierzą się na Celtic Park z Celticiem Glasgow.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lip 2006, 14:58

Manumef pisze:Dziś o 20.45 czasu polskiego Czerwone Diabły zmierzą się na Celtic Park z Celticiem Glasgow

Może wiesz czy gdzieś ten mecz w necie mo9żna obejrzeć???

A co do Diarry to i tak bez żadnych konferencji wiadomo że zostanie w klubie :(

Zresztą zaczynam wątpić czy wogóle United dokona jakiegoś transferu w tym okienku chyba że jakiegoś małolata o którym jeszcze Chelsea nie słyszała

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 26 lip 2006, 17:15

Rossi pisze:Może wiesz czy gdzieś ten mecz w necie mo9żna obejrzeć???
Niestety, nie mam pojęcia. Może Polsat Sport, który ma podpisaną umowę na pokaz meczów The Boys oraz retransmisji spotkań z udziałem Manchesteru United. Ale niestety w programie TV nie dostrzegam tego meczu. :? Może Martinho lub assurbanipal coś podpowiedzą? :wink:

A tak, by nie było off-topicowo:
Ruud

Reggae defence

Smudge comes back

Nemanja and Gabi - nie mieli jeszcze okazji razem zagrać :twisted:

El Capitano

Spoko te koszulki treningowe. Black power :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2006, 0:19

Celtic-Man Utd 0:3 :D :D

Prawie że w juniorskim składzie MU rozbił mistrza Szkocji. Zdążyłem obejrzeć zaledwie ostatnie 20 minut z tego spotkania ale bardzo mi się podobała gra United, szczególnie Lee Martin zaimponował swoją dynamiką 8)
Swietny mecz Boruca który jako jedyny w Celticu nie zawiódł i pokazałw w paru sytuacjach że Celtic to nie jest szczyt jego możliwości :D

Scholes po kontuzji rozegrał bardzo dobry mecz i jeżeli będzie zdrowy przez cały sezon to zniose jakoś porażki transferowe naszego zarządu :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2006, 0:24

No i teraz moi mili może się jeszcze okazać, że to nie Kuszczak, którego Alex nie może wyciągnąc z WBA będzie następcą van der Sara, a być może Boruc.
Przecież Ferguson zainteresował się Kuszczakiem po kapitalnym meczu jaki ten rozegrał przeciwko ManU - pod koniec zeszłego sezonu. Teraz Boruc błyszczał, gole nie padły po jego błedach - a przecież jest tylko 2, czy 3 lata starszy od Kuszczaka - cała kariera przed nim.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2006, 0:34

Myśle że nazwisko Boruca SAF posiada w swoich notatkach ale wątpie czy Artur wystąpi kiedykolwiek w MU ( chyba że w jutrzejszym wydaniu The Sun :lol: )
Myśle że Ferguson potrzebuje solidnego zmienika dla Sara a w przyszłosić dla Fostera który powinien po holendrze otrzymać bluze z nr 1 (albo 19 :D ). Kuszczaka widziałbym w roli zmiennika Boruca jakoś nie za bardzo.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 27 lip 2006, 8:25

Ja jestem przeciwny sprowadzaniu czy to Kuszczaka czy Boruca. Oboje bramkarze potrafią popełniać błędy. Poza tym danie za Kuszczaka 4-5 mln funtów to pieniądze, za które można dokonać lepszego. A skoro mamy świetnego Bena Fostera, który kosztował 1 milion funtów, a do tego Tima Howarda, który jest wypożyczony do Evertonu, to nie warto wydawać póki co pieniędzy na jakiegoś bramkarza, no chyba że Buffona :wink: . Jeśli miał bym sugerować jakiegoś następcę VdS to jeśli nie Foster, to bardzo podoba mi się Anders Issakson. Bramkarz Rennes i reprezentacji Szwecji jest jeszcze bardzo młody, chyba 22 lata i co ważne szczególnie na angielskich boiskach, wysoki. Jego sposób bronienia bardzo przypomina Petra Cecha. To właśnie dzięki Issaksonowi Szwedzi z Niemcami tak nisko przegrali. No i chyba Szwed był by na pewno nie droższy od Kuszczaka, jeśli nie tańszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”