Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 68

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lip 2006, 12:45

No właśnie Juventus też dostał scudetto a potem wiadomo. Nie mam nic do Toniego bo jak dla mnie zasłużył na ten tytuł i nie wierze w to że cos tam było nie tak ale sama sprawa z tym że Juve odebrali scudetto jest ciekawa. Bo odebrali im na podstawie wyroku. A wyrok nie dotyczył tylko Juve.

Goofii mówić mogli to co trzeba mówić w takiej sytuacji :roll: ale patrząc na te wypowiedzi a także ruchy na rynku transferowym to wyrok był dla nich całkowicie nie do przewidzenia ? Przeciesz to nie były zakupy za 1 milion euro łacznie :roll: Chyba wiedzieli najwiecej odnoście swoich spraw. Teraz pokrzywdzeni przez los ale nie w tym rzecz bo nawet jak odwołanie odejmie karne pkt to gdzie ta pewność ?

Jeszcze troche poczekamy na wyjaśnienie tych tematów i wcale nie jest powiedziane że dzisiaj - bo ile bylo juz tych zapewnień ...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 lip 2006, 13:17

Zaza wszystko rozumiem ze mogli nie przewidziec wyroku ze sie nie spodziewali itp ... ale na logike ... ja mam sprawe w sadzie a wyrok moze zawarzyc na przyszlosci twojej firmy to przed wydaniem wyroku nie inwestujesz w ta firme ogromnej kasy :roll: ... bracia zagotowali sie LM i sami sa sobie winni ze teraz poniosa ciezkie straty glownie finansowe ... oczywiscie jesli odwolanie nic nie dziala :roll:

Awatar użytkownika
ZatykaczACM
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZatykaczACM » 25 lip 2006, 7:04

Słyszałem, że prawnik Milanu powiedział iż jest dużą szansa na całkowite uniewinnienie. Może wreszcie sprawiedliwość zatriumfuje! Czekam na ogłoszenie tego wyroku jak moja babcia na rente :) Jak sobie pomyślę, że nie będziemy grać w Lidze Mistrzów to mi się niedobrze robi. Ale bądźmy dobrej myśli.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 10:40

Nie tylko sie mówi o uniewinnieniu ale i przyznaniu scudetta :shock: Co w tym momencie jest całkowicie szalone - ale miejsza z tym...

Portal sports.it pisze swoją teorie - i takie wyroki po odwołaniu przewidują -
:arrow: Juve nadal Serie B ale z -15 punktami straty na starcie zaplecza.
:arrow: Viola zagrało by w serie B bez punktów karnych - bądz Serie A z ogromna liczba pkt. karnych na starcie sezonu...
:arrow: Lazio w serie A i minus pkt karne [prawdopodobnie 6 ]

:arrow: Milan pozostanie w serie A z możliwoscią gry w pucharze UEFA i zostanie zmiejszona ilczba punktów karne ba nawet pisze się o zerowej liczbie pkt. karnych :twisted:

Z kolejki La Gazzetta Dello Sport pisze że wyroki sie aż tak nie zmienia na kożyść mi Lazio. Co np. widać wyżej w opini portalu sports.it. Wszystkie 4 kluby mogą liczyć na punktowe "wygrane" :wink: Viola, Lazio i Juve na zapleczu ale z miejszą liczbą pkt karnych niz głosił wyrok I instancji. Milan w elicie i urwie coś z minus 15 punktów nałożonych przez CAF - nie padają liczby.

Mówi sie też że Milan może rozpocząć sezon na równi z innymi. I kara będzie tylko wykluczenie z Champions League ...

Awatar użytkownika
ZatykaczACM
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZatykaczACM » 25 lip 2006, 14:23

Wolę żeby Milan zagrał w Lidze Mistrzów i miał te -15 pkt na starcie sezonu niż Puchar UEFA i o pkt karnych.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lip 2006, 14:36

Zaza mi się wydaje że La Gazzetta kilka dni temu pisała że kary się znacząco nie zmienią zaś ostatnimi czasy zmieniła zdanie i twierdzi że tylko Juve zagra w serie B i to z ok.-15pkt.karnymi.
Co do reszty to wydaje mi się że niemożliwe aby Lazio nie zostało zdegradowane zaś Fiorentina tak.
Na 99% zarówno biancoceleste jak i fioletowi zagrają w przyszłym roku w serieA zaś różnica w ujemnych punktach pomiędzy nimi nie powinna wynosić więcej niż 3punkty.
Dalej jest Milan, który w tej sytuacji powinien być dopuszczony co najmniej do eliminacji Champions League i odjęte co najwyżej symboliczne 3pkt na starcie przyszłego sezonu.
No i wreszcie Juve.Myśle że tak ok.10-15pkt ujemnych będzie odpowiednią karą, która spokojnie pozwoli im powrócić po roku banicji do 1ligi także w obliczu pozbycia się 2silnych rywali w postaci Violi i Lazio.Taka decyzja pozwoli zatrzymać Juve także kilku czołowych garczy-Nedved,Buffon,Camoranesi może Trezeguet, którzy rok w Serie B mogą jeszcze zaakceptować zaś ich obecność na pewno pomoże juve szybciej uzyskać awans.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 lip 2006, 14:40

Nie pogniewalbym sie na start w pucharze UEFA i czyste konto punktowe na starcie sezonu.Dzialaczom Milanu na pewno brak LM bylby nie w smak ale mi rok przerwy nie przeszkadza.Bedziemy mieli szanse wygrac puchar ktorego nam brakuje.
Jesli jednak bysmy nie wywalczyli pucharu UEFA to caly ten plan jest bez sensu :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lip 2006, 14:51

Jeżeli przewidywania La Gazetta Dello Sport się sprawdzą to możemy być zadowoleni :] Walka o mistrza rozpocznie się od pierwszej kolejki a i Puchar Uefa jest lepszy niż nic. Trzeba pamiętać że to jedyne trofeum którego nam brakuje :P Może powalczymy.
Jeżeli chodzi o Juventus to jeszcze nieżej bym ich posłał :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 16:00

No tak - na pewno gra w UEFA i żadnego debetu na starcie to lepsze rozwiązanie niż Champions League i minus 10 czy 15 tylko nie na tym to polega że my sobie wybierzemy :roll: hehe

Popszedni wyrok jak ktoś tu już zauważył bym ewidentnie wycelowany w puchary - odjeli tyle puntków Milanowi by ominełą Nas nawet puchar UEFA - Tylko chyba ktoś nie do końca tam myśli. Bo trudno uwierzyć w to że wcześniej nie sprawdzili tego czy kluby wyżej [po odjęciu] w tabeli mogą grać w pucharach. Sami sie na mine wje.. [kiełbaski :p] z tym Empoli. Teraz trwa walka by wykorzystać ewidentny błąd sądu. Ja też nie mam nic przeciwko pucharowi UEFA i startu do nowego sezonu bez debetu. Ale to jest gdybanie. Pojawiają się takie teorie, ale czy możliwe by jedyna kara był brak w Champions League ? Zobaczymy co wywalczą - wyjdzie wtedy jakie Milan zatrudnił papugi :P zresztą nie tylko Milan :roll:

Zygy wiesz kilka dni temu to kilka dni temu. Dzisiejsza teoria ważniejsza :wink:

P.S Ogłoszenie wyroku sie opóźni :P 20:30 :roll: [?] ciekawe czy to ostatnia godzina sądu ostatecznego :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 lip 2006, 19:47

Czy to prawda, że zaraz się zacznie? :) Czy gdzieś będzie w miarę szybka relacja?

ps: ale nerwy :wink:

ps2: sorki Zaza nie zauważyłem. To jest jeszcze chwilka na dobranocke ;)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 19:59 przez deltinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 19:55

Deltinho nie widziałeś co napisałem na dole :roll: Idź jeszcze na kolecja :wink: bo mamy 30 minutowe spoźnienie ... Ale to było do przewidzenia, dobrze że tylko półgodziny bo sie zacza stres :P

Obrazek Dobra fota :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 21:03

Milan w serie A i minus 8 punktów :!:

Juve w Serie B i minus 17 punktów :!:

Viola w serie A - minus .. 19 pkt :!:

Lazio w A i 11 pkt na debecie :!:

Przepraszam potem ten post będzie wyglądał inaczej :]

Teraz tak ....

Teraz tak oczywiście Juve w B - przepraszam :P nerwy - ale co najważniejsze Rossoneri w LM :] hehe ale jazda trzeba ćmic za zdrowie papug :P Ważne że Lazio i Viola pozostaja :!: wierzyłe w to i bedzie derby Rzymu :]

Teraz czas na mercato :twisted: wracamy do gry panie i panowie :] ale się naćpam zaraz :P hehe

Ostatni raz na koniec tego cyrku :arrow:

Uh Uh Uh dla wszystkich :] :!:

Chłpaczek na Legie trafimy nie ? :P Nędza konta Nesta :P ale by bylo hehhe
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 21:12 przez Zaza, łącznie zmieniany 2 razy.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 25 lip 2006, 21:05

Zaza-->Juve w Serie B :wink:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 25 lip 2006, 21:06

Milan gra w LM :mrgreen:

Zabrali nam 30 pkt z sezonu 04/05 co daje nam 4 miejsce w tabeli czyli kawalifikacje :D

Teraz to chyba Kaka nie odejdzie :P
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 21:13 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 lip 2006, 21:07

Nie w LM ale w eliminacjach.Jeszcze mozemy odpasc :lol:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”