US Citta di Palermo - Strona 5

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 25 lip 2006, 21:25

Zaza pisze:Ayala a nie wiesz czy to że Palermo jest najbliżej wypożycznie Chilijczyka Jimeneza nie jest spowodowane tym że skrzydłowy Palermo z popszedniego sezonu - Argentyńczyk Santana odszedł do ... Violi. Rolling Eyes Bo ja sądze że to ma najwieksze znacznie.

No wiesz, gdy sprowadzali Dianę i Bresciano, to nie miałem wątpliwości, dlaczego. Ale kiedy w orbicie zainteresowań pojawił się Jimenez, to trochę się zdziwiłem, bo Palermo kupuje niemalże tylko skrzydłowych, chociaż jak wiadomo: od nadmiaru głowa nie boli :P

Chievo chce za Amauriego 8 mln euro i współwłaścicielstwo Godeasa. A wyrok to niech sobie w *** wsadzą :evil: Zamparini z tego wszystkiego opuścił na oczach telewidzów studio telewizji Rai :evil:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 22:16

No tak za dużo by ich było. Tylko że Bresciano nie musi grac na flance :wink: Bo Aimo to typowy skrzydlowy ale Kangur :wink: grał na Ennio Tardini tez na środku pomocy - A wiesz Ayala może dla tego mają na celowniku Jimeneza bo jest okazja - odszedł Santana ale może odejdzie też drugi Argentyńczyk - nic nie wiesz ? hmmm Mariano Gonzalez [?] chyba tak się nazywa - reszta jak mnie pamieć nie myli Mariano miał lepsza koncówke sezonu od Santany :wink:

Co do El Zamparino masz racje zagotował się prezes. Ale nie ma sie co dziwić... Wiązał nadzieje ze LM. A teraz plan poszedł się ... Pan Szał wpadł w Szał :roll:

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 25 lip 2006, 22:23

Zaza pisze:odszedł Santana ale może odejdzie też drugi Argentyńczyk - nic nie wiesz ? hmmm Mariano Gonzalez [?] chyba tak się nazywa

Hmm ja nic nie słyszałem o tym, żeby miał odchodzić. Jednak osobiście wolę Santanę od niego.
Zaza pisze:Bo Aimo to typowy skrzydlowy ale Kangur Wink grał na Ennio Tardini tez na środku pomocy
Nie sądzę, żeby Bresciano miał grać na środku - i konkurencja duża, i szkoda by go było dla ataku. Ja pamietam jeszcze czasy, kiedy Diana grywał na prawej obronie :wink:

Co do Zampariniego, wcale mu się nie dziwię - sam bym tak zrobił, bo to jest parodia, a nie wyrok :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 22:35

Ayala ja coś gdzies widziałem na temat Mariano ale nie pamiętam co konkretnie. Może masz racje że lepiej wykorzystać Marka w swoich nominalnych zadaniech. Wiesz piszesz konkurencja itd. Ale Zamparini zapowiedział że beda wzmocnienia ale i odejdzie ktoś. Narazie Grosso [z takich znacznych osłabień] ponoć co rusz sa oferty za Barone, Barzagli to juz serial podobnie jak Zaccardo. Zobaczymy jak bedzie i tak już Palermo ma pake :] Ale i cele były inne ...

... no właśnie - chyba nie powiesz mi że Zamparini tak sie napalił na LM ? skoro sam mówił Viola w Serie :!: itd. Oczywiscie wyrok pierwszej instancji był mu na ręke ale to że te wyroki się zmienia było pewne nawet dla niego. Także wiesz zagotować sie mógł bo trudno by nie ale chyba zdawał sobie z tego sprawe komentuja popszedni wyrok.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 lip 2006, 22:41

Zaza pisze:Wiązał nadzieje ze LM. A teraz plan poszedł się
Nadzieja matka glupich :wink: ... ale fakt ze napalil sie na LM ... na jego szczescie nie dokonal jakis wiekszych transferow pod LM ... bo taki transfer Diany ( chyba 2 mln euro + plus jakies wymiany ale to nie wazne ) czy Bresciano to nie sa duze wydatki ... gozej jakby wywalil kupe kasy na pilkarz liczac na zyski z LM a potem po wyroku w sezonie molgby nie dopiac budzetu i bylaby gorsza lipa :roll: ... Ale jakby nie patrzec to byly najpiekniejsze 2 tygodnie w Palermo w ostatnich latach :lol:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 25 lip 2006, 23:30

Hmm... krótko na temat wyroku.
Może i Włoska federacja i pozwoliła na start Milan'u w LM, ale czy pozwoli na to UEFA!? Wg mnie jeżeli przeanalizują w niej wyroki włoskich sądów i uznają je za niskie być może dołażą własny wyrok... dyskwalifikacji w rozgrywkach międzynarodowych na rok-dwa... Kto wie!? Myślę, że tak powinno się stać, bo korupcja nie może zostać pozostawiona bez bardzo surowej kary!

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lip 2006, 23:56

Kurcze dla dobra włoskiej piłki wolałbym Palermo w LM od Chievo.No chyba że Werończycy szykuja jakieś extra zakupy żeby podbić Europe.W sumie to powinni zaryzykować jak Valencia i zaciągnąć tak ze 150mln euro kredytu, zakupić paru niezłych graczy licząc na ewentualne zyski z LM.Inaczej tego nie widzę bo z takim składem to Chievo na pewno nie przejdzie 3rundy kwalifikacyjnej.
Co do Palermo to zagra w pucharze Uefa i może pójdzie im lepiej niż w zeszłym roku i go wygrają? W każdym razie jest po co się wzmacniać i o co walczyć.
Na razie w obliczu odejścia Makinwy potrzebny snajper od zaraz-może Forlan?

ps.Szkoda że nie doszło do transefru Kollera do Palermo.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 26 lip 2006, 8:21

Ayala pisze:Cruz
Ayala pisze:Di Vaio
Ayala pisze:Diego Tristán (Deportivo)
Ayala pisze:Ja bym chętnie zobaczył w ataku np. Corradiego
Ayala pisze:Asamoah Gyan
Ayala pisze:chętnie zobaczyłbym na Sycylii Miccoliego
Ayala pisze:Z kolei prezes wyraził zainteresowanie... Vincenzo Iaquintą
Sero pisze:Może zdolny Pazzini z Violi, albo Pandev z Lazio ?
palermo-kynio pisze:W ataku chcialbym Crespo
Ayala pisze:Chievo chce za Amauriego 8 mln euro
zygy pisze:potrzebny snajper od zaraz-może Forlan
zygy pisze:Szkoda że nie doszło do transefru Kollera do Palermo
Ufff... Czy to nie za dużo jak na mały, jeszcze niedawno będący na zapleczu Seria A klub!? Czy rzeczywiście Citta' di Palermo tak bardzo potrzebuje napastnika, że "sięgacie" (za prasą) po nazwisko każdego napastnika jaki tylko się nawinie!? Wg mnie zamiast kupować często drogiego, przepłacanego i niezbyt aktywnego napastnika z "top'u" lepiej jest dać szansę jeszcze młodemu Caracciolo!! Są też inni napastnicy warci dostania szansy gry nawet w LM... Brienza, Di Michele, jeszcze Makinwa, czy Godeas. Cała piątka napastników, którzy zamiast myśleć o rozstaniu z drużyną (Brienza, Makinwa, Godeas i Caracciolo) mogliby ostro wziąć się do pracy i udowodnić Maurizio Zamparini'emu oraz kibicom Rosanero, że są warci dużo więcej niż cała zgraja napastników, którzy mogliby trafić na Sycylię.
Taka sama sytuacja tyczy się innych pozycji... Po co Sorin w Palermo!? Nie lepiej, by Cassani, czy Pisano (którzy już są w klubie) walczyli o miejsce nawet w reprezentacji Mistrzów Świata... jak ich poprzednik Grosso!? Dajmy pierw im szanse, a dopiero potem ewentualnie próbujmy czego innego.
Coraz bardziej boję się o przyszłość klub'u, by w przyszłości nie poszedł takim samym kierunku co Inter, czyli polityka "bez ładu i składu", gdzie zawodników jest pełno, ale ani Włochów tam nie widać, ani... sukcesów!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 9:57

stan_mic pisze:Hmm... krótko na temat wyroku.
Może i Włoska federacja i pozwoliła na start Milan'u w LM, ale czy pozwoli na to UEFA!? Wg mnie jeżeli przeanalizują w niej wyroki włoskich sądów i uznają je za niskie być może dołażą własny wyrok... dyskwalifikacji w rozgrywkach międzynarodowych na rok-dwa... Kto wie!? Myślę, że tak powinno się stać, bo korupcja nie może zostać pozostawiona bez bardzo surowej kary!

Stan bardzo ciekawa wizja ale chyba nie widziałeś stanowiska UEFA ? :roll: Jesli uważasz że sąd II instancji wydał by taki wyrok wiedząc że UEFA ma sprzeciw to chyba sie mylisz. Zreszta jeśli UEFA postawi się to odbije się to nie tylko na Milanie ale i każdym pucharowiczu ... także naprawde wierzysz w to ze sąd był by tak głupi i wydał wyrok który zaszkodzi innym ? :roll:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 26 lip 2006, 11:10

Zaza pisze:Stan bardzo ciekawa wizja
Hmm... Mi też się podoba :wink:
Zaza pisze:wierzysz w to ze sąd był by tak głupi i wydał wyrok który zaszkodzi innym ?
Tak wierzę!!
Jeszcze jestem młody i jeszcze wierzę w pewne ideały!! Wierzę, że jeśli ktoś jest czemuś winny i mu się to udowodni to dostanie należną karę... surową, ale sprawiedliwą!!
Dziwne!? Hmm... Być może życie mnie nauczy, że nie warto w pewne rzeczy wierzyć, ale póki co łudzę się, że jeszcze sprawiedliwość na tym Świecie istnieje.
Szanuję wszystkie kluby, które są zamieszane w aferę, ale aby zachowały sympatię wielu kibiców muszą ponieść karę inaczej odwróci się od nich wielu spośród ich sympatyków, a tego chyba nikt nie chce.
Zaza pisze:Zreszta jeśli UEFA postawi się to odbije się to nie tylko na Milanie ale i każdym pucharowiczu ...
A w przypadku, gdy UEFA nic nie zrobi to się nie odbije!? UEFA może w ten sposób dać ciche przyzwolenie na korumpowanie sędziów, piłkarzy itd. I co tu jest gorsze!? Pokazanie, że nawet taki klub jak Milan nie jest bezkarny i twarde uderzenie pięścią w stół UEFA'y, czy milczenie UEFA'y na oczach całej piłkarskiej Europy w sytuacji, w której wszyscy oczekują od niej interwencji!?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 11:19

stan_mic pisze:A w przypadku, gdy UEFA nic nie zrobi to się nie odbije!? UEFA może w ten sposób dać ciche przyzwolenie na korumpowanie sędziów, piłkarzy itd. I co tu jest gorsze!? Pokazanie, że nawet taki klub jak Milan nie jest bezkarny i twarde uderzenie pięścią w stół UEFA'y, czy milczenie UEFA'y na oczach całej piłkarskiej Europy w sytuacji, w której wszyscy oczekują od niej interwencji!?

Ale wybacz napisz mi skad Ty wiesz takie rzeczy ? Na jakiej podstawie piszesz "korumpowanie sędziów, piłkarzy itd" Przeciesz nikt z nas nie wie jakie jest uzasadnienie wyroku ale nawet opierając sie na spekulacjach to jakie korumpowanie ? Takie jak Juve kupowało mecze ?

Wiesz równie dobrze może przyjąć teze że Milan został ukarany za to że chciał postawić sie systemowy który stworzył Moggi - ale ta walka z systemem nie było do końca zgodna z prawem dla tego taka a nie inna kara -

Każdy z tych klubów ma inne zarzuty - i to było pewne że wyrok jednego będzie się różnił niz drugiego.

To tak jak tezy że Juventus kupował mecze ... gdzie kiedy ? nic takiemu mu nie udowodniono....

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 28 lip 2006, 10:16

stan_mic pisze:Czy to nie za dużo jak na mały, jeszcze niedawno będący na zapleczu Seria A klub!? Czy rzeczywiście Citta' di Palermo tak bardzo potrzebuje napastnika, że "sięgacie" (za prasą) po nazwisko każdego napastnika jaki tylko się nawinie!?

Wiesz, nasze typy są tylko wyrazem naszej troski o ten klub; chcemy dla niego jak najlepiej. Masz rację w tym, co piszesz, ale Makinwa jest już raczej bliżej Lazio (chce go też Torino) niż Palermo (Delio Rossi). W związku z tym, że Godeas i Di Michele mają już swoje lata przyznasz, że dla pewności i rywalizacji w składzie przydałby się jeden napastnik. Poza tym myślę, że do sposobu kupowania zawodników Palermo jeszcze daleko do Interu; zresztą wierzę w zmysł Zampariniego, nie sądzę, żeby chciał zrobić drugie Chelsea i kupować kogo popadnie. :)

FORZA PALERMO :twisted:

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 14:49

Ayala pisze:
stan_mic pisze:Czy to nie za dużo jak na mały, jeszcze niedawno będący na zapleczu Seria A klub!? Czy rzeczywiście Citta' di Palermo tak bardzo potrzebuje napastnika, że "sięgacie" (za prasą) po nazwisko każdego napastnika jaki tylko się nawinie!?

Wiesz, nasze typy są tylko wyrazem naszej troski o ten klub; chcemy dla niego jak najlepiej. Masz rację w tym, co piszesz, ale Makinwa jest już raczej bliżej Lazio (chce go też Torino) niż Palermo (Delio Rossi). W związku z tym, że Godeas i Di Michele mają już swoje lata przyznasz, że dla pewności i rywalizacji w składzie przydałby się jeden napastnik. Poza tym myślę, że do sposobu kupowania zawodników Palermo jeszcze daleko do Interu; zresztą wierzę w zmysł Zampariniego, nie sądzę, żeby chciał zrobić drugie Chelsea i kupować kogo popadnie. :)

FORZA PALERMO :twisted:
szkoda, że was nie będzie w LM :( liczyłem na to, ale Sylwek zadziałał :?

Sono bello, sono sanno, mia madre mi ha fatto palermitano

P.S. Roma juz raczej nie łyknie Caracciolo, bo w planach są inni :wink: saluto

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 07 sie 2006, 17:18

No i stało się: pierwszy polski serwis kibiców U.S. Citta' di Palermo właśnie ruszył! :)

http://www.palermo.uk.pl - zapamiętajcie ten adres, serwis już działa, znajdziecie tam wszystko, czego fani Rosanero poszukują: składy, zdjęcia, tapety, bramki, forum dyskusyjne, czat, a przede wszystkim najświeższe newsy prosto z Sycylii!

Nie czekajcie - wchodźcie na http://www.palermo.uk.pl, komentujcie i twórzcie sewis razem z nami! Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszam na PW.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 17 wrz 2006, 18:20

Dzisiaj Palermo pokonało Lazio 2:1. Piękne gole Di Michele, ale to nie on był bohaterem tego spotkania tylko Agliardi. Dzisiaj przeszedł samego siebie. Genialne interwencje. Ogólnie bardzo interesujący meczyk :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”