Mercato Rossonerich - Strona 104

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 lip 2006, 12:13

K u b a pisze:A co z Ze Roberto? Ostatnio jakoś sprawa ucichła?
Z tego co sie orientuje, Brazylijczyk wybiera pomiedzy Olympiakosem, Interem a Milanem. Chyba ze jeszcze jakis inny klub wskoczyl. Mowilo sie tez o powrocie do Brazylii, ale jak na razie Ze Roberto jest wolnym pilkarzem.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lip 2006, 12:26

na serwisie tuttomercatoweb.com zobaczyłem informacje o mozliwosci zakupu Daniego Alavesa jesli nie wypali transfer Oddo

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 27 lip 2006, 12:33

3 x tak dla Alvesa. :P Ten transfer staje się bardzo prawdopodobny w świetle tego, że nasz główny konkurent - Liverpool - jak wynika z tego newsa przestał się nim interesować. :D

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 12:35

Wyglada na to, ze Milan chce wykorzystac to, ze Inter obecnie skupia swoja uwage na sciagnieciu Toniego i sprzatnac im Zlatana sprzed nosa. Jednak ostatnio Milan nie spieszy sie z finalizacja umow, wiec jeszcze sporo moze sie wydarzyc. Szczegolnie denerwuja mnie dlugie negocjacje w sprawie Oddo. Zawodnik ten kosztuje nie duzo, a oni bawia sie w pertraktowanie tak dlugo. Niech wypozycza im tego Foggie (tym bardziej, ze i tak nie ma wielkich szans na gre) i zaplaca do tego te 3 - 5 mln euro. Przy tym transferze nie zaoszczedza za duzo, a dobrze byloby juz zakonczyc ta sprawe, tym bardziej ze teraz zalezy nam na czasie. Co do Crespo to pojawily sie spekulacje, ze takze Barcelona jest nim powaznie zainterosowana, aczkolwiek ja bym raczej w to nie wierzyl po sciagnieciu przez nich Gudhjonsena. Poza tym Crespo chce wrocic do Wloch. Swoja droga to przydaloby sie, aby dzialacze wreszcie zlozyli za niego jakas oferte. Do tego angielskie gazety rozpuscily dzisiaj plotki tym razem na temat Carlosa Teveza jakoby chcial opuscic swoj klub z powodu wygwizdywania go przez kibicow Corinthians. Sam Tevez mowi nawet rzekomo, ze ma oferty z innych klubow. Pytanie z jakich ? Na deser informacja o moim kolejnym ulubiencu Appiahu, ktory rowniez jest bliski transferu do MU, Arsenalu lub Romy. Hehe. No oczywiscie te dwie ostatnie informacje tylko tak dla ubarwienia tego, jak narazie ogorkowego dla nas, okresu mercato.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 12:44

Co do Daniela Alvesa to swietny pilkarz, aczkolwiek wolal gre w Liverpoolu, anizeli w Milanie, wiec to my teraz mozemy sie na niego wypiac. Choc z drugiej strony Miguel raczej nie bedzie chcial odejsc z Valencii... Sprawa z Oddo tez moze nie wypalic, a zreszta ma juz swoje lata. O Zaccardo nic narazie nie slychac. Zaleta Alvesa oprocz swietnej ofensywnej gry jest posiadany przez niego hiszpanski paszport. Poza tym cena za Alvesa to 12 mln funtow, ktora nie podlega zadnym negocjacjom jak przekonal sie Liverpool. Nie jest to wiec tani zawodnik... Swoja droga ciekawe, czy Valencia by sie zgodzila oddac Miguela za taka sume ? Calkiem mozliwe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2006, 12:47

jezeli to prawda z Danim Alvesem to tez jestem za lecz Oddo tez by mogl przyjsc bo o ile sie nie myle to on moze grac tez na lewej obronie lecz jezeli jestem w bledzie to jestem za Alvesem.z kilku powodow miedzy innymi dlatego ze jest mlodszy a nie wiele drozszy.mozna by go bylo sciagnac za jakies 12 mln

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 12:49

Olson ma racje Ze Roberto na wakacjach przebiera oferty :P jest wolnym graczem - ponoć Rivaldo mocno go naciska :wink: może opowiada mu jak to było na Giuseppe Meazza :wink: Narazie nic nie pisza ale przeciesz "Ze" to wolny piłkarz i może wybrać klub w ostatniej chwili :wink:

Fajnie że piszą o Alvesie bo to przyszłosc prawej flanki Canarinhos ale na moja oko transfer Massimo Oddo wypali - także mam nadzieje że to inaczej rozegrają.

Widziałem temat Crespo = Camp Nou - ale dziś El Polaco mówi że marzy mu sie powrót na San Siro - swoją droga ciekawe czy Barca naprawde była by zainteresowana ? Drugi piłkarz Chelsea jednego okna :wink:

Bonnefoi w Metz :!: czy La Gazzetta przewidzi dalszą układanke ? Copolla w Chievo - Amelia w Juve - Buffon w Milanie... Kilka dni temu max zakręcony news - dzis jeden transferu już potwierdzony :D

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 13:06

Mirko Vucinic jest chyba co raz blizej Romy...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2006, 13:10

a skad takie spostrzezenie ze blizej Romy??masz jakies zrodlo czy tylko to sa twoje prywatne przypuszczenia??

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 27 lip 2006, 13:11

...a my coraz dalej od LM. :/ Mówi się, że UEFA nas nie dopuści, a za nas będzie grało RC Lens. Ciekawe co takiego zwojują w tej Lidze Mistrzów? -.-

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2006, 13:13

to tylko sie tak mowi narazie nie potwierdzone a UEFA mowila ze zgodzi sie z decyzja wloskiej federacji wiec co oni chca a w koncu Milan nie na darmo zmienia plan przygotowawczy i szkoda ze tak pozno decyzja w tej sprawie(2 sierpnia)jak nas nie dopuszcza to znow bedzie trzeba zmieniac plan i wtedy nasi dzialacze sie chyba lekko zdenerwuja

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 13:23

Jeszcze tego brakowalo, aby z zas jakies Lens gralo. Ta informacja o Vucinicu jest www.calciomercato.it, ale nie wiem czy dobrze ja zinterpretowalem.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 13:34

Ej piszcie te posty jakieś takie do czytania :P a nie jedno zdanie :roll:

Przeciesz pisałem że widocznie Tuttosport nie widzi Milanu w LM tylko Lens :P Czytać poranny przegląd prasy :lol: Spokojnie co ma być bedzie. Kilka dni temu była pewka UEFA teraz LM !

www.acmilan.pl pisze:Adriano Galliani, który w wyniku środowego odwołania został zdyskwalifikowany na dziewięć miesięcy powiedział: „Pierwsze, o czym pomyślałem to fani, współczułem im zwłaszcza podczas tego okresu”. Galliani pokazał, że jest On jednym z Nas, w tym trudnym okresie dla klubu. Teraz Milan będzie uczestniczył we wstępnym etapie Ligi Mistrzów i jako prezent dla tych fanów, którzy zakupili karnety przed 25 lipca, otrzymają bezpłatny bilet na grę na San Siro. Piątkowe losowanie wyjaśni, kiedy mecz będzie rozgrywany, lecz fani zasługują na ten mały podarunek by być z zespołem w czasie, gdy zaczyna się podróż w głównych zawodach europejskich.

www.acmilan.pl pisze:Serginho mówił o nastrojach panujących w ekipie Milanu po ogłoszeniu wyników alepacji: "Po tygodniu pełnym napięcia i oczekiwania wszyscy jesteśmy bardziej spokojni. Myślimy tylko o tym, aby być gotowym na eliminacje Champions League. To zmienia nasz program przygotowań, ale poradzimy sobie z tym." Brazylijczyk wypowiedział się także na temat swojego rodaka Kaki: "Rozmawiałem z nim i jest spokojny. Gra w najlepszym klubie świata i nie ma zamiaru zmieniać otoczenia. Bardzo się rozwinął w Milanie i to normalne, że inne kluby zabiegają o niego, ale najważniejsze jest to, że on chce tutaj zostać."
Każdy z piłkarzy wróciił już do Milanello :] Nie wiem czy wiecie ale w pucherze UEFA chyba byśmy grali od innej rundy wiec teraz by nie prosili pikarz o powrót z wakacji :]

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 14:09

Hernan Crespo i Makelele nie znalazli sie w 20 osobowej kadrze Chelsea, ktora wyleciala do Los Angeles. Jak twierdzi Murinho chcial dac dluzszy odpoczynek zawodnikom, ktorzy przekraczaja 30 - tke, ale w przypadku Crespo moze byc juz zupelnie inaczej. Jak twierdzi Murinho: "Jeśli pojawi się dobra oferta za Crespo to pozwolę mu odejść, ale narazie taka się nie pojawiła". Wedlug mnie pozstanie Crespo w Europie sugeruje, ze juz lada dzien moze dojsc do jego transferu. Jednak jak bedzie zobaczymy. Informacja z chelsea.pl.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lip 2006, 15:01

nerwowy pisze:Hernan Crespo i Makelele nie znalazli sie w 20 osobowej kadrze Chelsea, ktora wyleciala do Los Angeles. Jak twierdzi Murinho chcial dac dluzszy odpoczynek zawodnikom, ktorzy przekraczaja 30 - tke, ale w przypadku Crespo moze byc juz zupelnie inaczej. Jak twierdzi Murinho: "Jeśli pojawi się dobra oferta za Crespo to pozwolę mu odejść, ale narazie taka się nie pojawiła". Wedlug mnie pozstanie Crespo w Europie sugeruje, ze juz lada dzien moze dojsc do jego transferu. Jednak jak bedzie zobaczymy. Informacja z chelsea.pl.
:/ Nie rozumiem. Co ma z tym wszystkim wspólnego Milan? Nieoficjalnie ktoś wspominał o tym, że Crespo chce wrócić do Włoch, ale żadnej konkretnej oferty nie otrzymał, a tym bardziej nie od Milanu, który jest zainteresowany Zlatanem Ibrahimovicem na tę pozycję.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”