Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 12

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 lip 2006, 8:30

Warto jeszcze zauwazyc ze bardzo dobrze bronił równiez Foster. Wyglądał naprawde solidnie. Cieszy równiez wysoko forma Richardsona, dwie asysty + kilka gróznych strzałów. Na spraringach utrzymuje dosc równą wysoką formę. Oby tak przez cały sezon. Młodziutki, niespełna 18letni Evans tez zagrał swietnie, bezbłędny w obronie i do tego piękna bramka.
Obiecująca tez Bardsley i co dziwne Fletcher zagrał bardzo solidnie, po słabych meczach w afryce.
Evra ciągle ponizej oczekiwan.
Jestem zdziwiony i zły ze D.Jones dostaje bardzo mało szans. Miał sie pokazac na sparingach a jeszcze zandego nie zaczął w podsawowej jedenastce.

Media spekulują ze MU ma kupic Mascherano, a jego agent pojawił sie juz w Manchesterze. Wygląda na plote, ale moze cos sie dzieje.
Rusza sprawa Carricka, bedzie sie ona pewnie ciągnąc do konca okienka, Tottenham jest slepej uliczce. Carrick chce odejsc i nie podpisze nowego kontraktu. Za rok sprzedadza go juz tylko za grosze, a teraz maja ostatnią szansę wyciągnac jakąs kase. Tylko ze chętny jest tylko jeden. Musle ze jest wart cos między 10-15 mln funtów, ale tylko jesli kupimy jeszzce kogos w type Mascherano. Inaczej to bedzie zdecydowanie za mało.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 lip 2006, 12:01

ATI pisze:Jego sposób bronienia bardzo przypomina Petra Cecha
W koncu w powaznej lidze europejskiej pierwsze kroki stawiali w tym samym klubie, a z tego co wiem, trener bramkarzy sie w Rennes nie zmienil :P.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 27 lip 2006, 13:51

ATI pisze:Jeśli miał bym sugerować jakiegoś następcę VdS to jeśli nie Foster, to bardzo podoba mi się Anders Issakson.
Isaksson to śiwetna alternatywa. Moze warto zwrócić uwagę także na Silvio Proto z Anderlechtu?
John Travolta pisze:Warto jeszcze zauwazyc ze bardzo dobrze bronił równiez Foster. Wyglądał naprawde solidnie. Cieszy równiez wysoko forma Richardsona, dwie asysty + kilka gróznych strzałów. Na spraringach utrzymuje dosc równą wysoką formę. Oby tak przez cały sezon. Młodziutki, niespełna 18letni Evans tez zagrał swietnie, bezbłędny w obronie i do tego piękna bramka.
Obiecująca tez Bardsley i co dziwne Fletcher zagrał bardzo solidnie, po słabych meczach w afryce.
Evra ciągle ponizej oczekiwan.
Jestem zdziwiony i zły ze D.Jones dostaje bardzo mało szans. Miał sie pokazac na sparingach a jeszcze zandego nie zaczął w podsawowej jedenastce.
Cieszy mne w końcu dobra postawa Fletchera. Wraz ze Scholesem dobrze sie uzupełniali.
Cieszę się także, że Foster, w którego wierzyłem, pokazuje się z bardzo dobrej strony.
Richardson swoimi występami na tournee zaskoczył mnie, ale wiadomo - przeciwnicy mało wymagający. Jednak w meczu z Celtickiem zaprezentował się dobrze. Oby utrzymał taką dyspozycję w meczach Premiership.
Nie wiedziałem, że Evans jest tak dobry. Wraz z Gibsonem powinni w niedalekiej przyszłości stać się ważnymi zawodnikami United. Podobnie Bardsley, którego widzę jako następcę Nevilla.
Również żałuje, ze Ferguson nie daje szans Jonesowi. Szkoda,bo chłopka ma talent i jest w odpowiednim wieku by powoli wchodzic do pierwszego składu.
John Travolta pisze:Media spekulują ze MU ma kupic Mascherano, a jego agent pojawił sie juz w Manchesterze.
Mascherano i Carrick - byłoby pozamiatane :wink: Oj chociaż żeby jeden z nich podpisał kontrakt z United...

Podobno w kręgu zaniteresowań Fergusona ponownie pojawił się Appiah oraz... Carlos Tevez.

Aha jeszcze tak apropos Ruuda. Jeśli ktoś chce kupić Holednrra musi się liczyć z wydatkiem conajmniej 15 mln Ł. Trzeba się cenić. Spojrzmy na transfer Shevczenki do Chelsea. Ruud jest równie bramkostrzelny co Ukrainiec (a może i w tej kwestii wyprzedza Andrija), ale jest gorszy technicznie. Nie widzę powodu by miał kosztować ponad dwa razy mniej od byłego napastnika Milanu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 lip 2006, 14:55

Aha jeszcze tak apropos Ruuda. Jeśli ktoś chce kupić Holednrra musi się liczyć z wydatkiem conajmniej 15 mln Ł. Trzeba się cenić. Spojrzmy na transfer Shevczenki do Chelsea. Ruud jest równie bramkostrzelny co Ukrainiec (a może i w tej kwestii wyprzedza Andrija), ale jest gorszy technicznie. Nie widzę powodu by miał kosztować ponad dwa razy mniej od byłego napastnika Milanu.
Za Ruuda od Romana bysmy i 20 wycisneli :D
Nie wiem czy nie przeginamy z tą kasą za Ruuda. On wcale nie jest w tak dobrej formie. Jakby dali 12 mln funtów to juz bym był zadowolony. Chyba ze Bayernowi go wcisnąc i wziąc jeszcze Owena na wymiane.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 27 lip 2006, 15:16

John Travolta pisze:Chyba ze Bayernowi go wcisnąc i wziąc jeszcze Owena na wymiane.
Po pierwsze nic nie bedziecie wciskac :P Bayern jak bedzie chcial to go kupi a jak nie to niech idzie do Madrytu a po drugie to Owen nigdzie sie nie wybiera (przynajmniej narazie) zwlaszcza teraz gdy Ballack odszedl i otwiera sie szansa dla Anglika na regularna gre w pierwszym skladzie Bawarczykow :) Ewentualnie jak chcecie to mozemy wam "wcisnac" Pizarro albo Makaaya i troszke doplacic za Ruuuuda :P:D

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 27 lip 2006, 18:06

Pizzaro i Makkayowi podziękujemy ;) Ostatnio w gazetach pojawiły się inforamcję jakboby Totenham był zainteresowany pozyskaniem Ruuda ! A w gre wchodzi wymiana Ruud za Carricka ! Bardzo interesująca wymiana. Ale czy ManU nie wolałoby kasy za Van Niestelrooya? Chyba nie, gdyż otrzymana kasa pewnie poszła na transfer..... Carricka.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 27 lip 2006, 20:09

matt pisze:A w gre wchodzi wymiana Ruud za Carricka ! Bardzo interesująca wymiana. Ale czy ManU nie wolałoby kasy za Van Niestelrooy'a? Chyba nie, gdyż otrzymana kasa pewnie poszła na transfer..... Carricka.

Z tego co ja wyczytałem to Jol dał by nam Carricka, ale w zamian chce van Nistelrooya i 10 mln funtów :shock: Jak bym był Fergusonem to bym wysłał sms’a do Jola, że prima aprilis już było. Nie popadajmy w takie skrajności. Według mnie RVN jest warty przynajmniej 20 mln funtów. W końcu strzelił 150 bramek dla naszego zespołu i wydaje mi się, że ma najlepszą średnią w United jeśli chodzi o występy/gole. Sir Bobby Charlton zdobył np 199 bramek, ale on chyba całą karierę grał w Manchesterze natomiast Ruud gra tylko około 5 lat. Holender ma jeszcze całkiem realną szanse na bycie najlepszym strzelcem w historii, brakuje mu chyba 6 bramek ale nie jestem pewny. Dlatego uważam, że Nistelrooy'a nie możemy tak po prostu sobie sprzedać. Już Keano się brzydko pozbyliśmy, więc lepiej niech tak się nie stanie z Holendrem. Inną sprawą jest to, że sam van Nistelrooy raczej nie będzie chciał przebywać często na Old Trafford w szatni przyjezdnych, więc oferty z Anglii na pewno go nie interesują.

Ruud!Trzymaj się!

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 20:37

No i doczekaliśmy się zmany klubu przez van Nistelrooy'a. Wszystko wskazuje na to że Real dopioł swego i już jutro zaprezentuje oficjalnie holendra. Cena wydaje mi się uczciwą. 15 mln euro za gracza 30 letniego to są spore pieniądze, ale pamiętajmy że Szewa odszedł do Chelsea za 43 mln.

Teraz nasuwa się pytanie KTO zastąpi RvN na Old Traford. Sprawa Torresa przynajmniej na ten sezon jest zakończona, Rossi to jeszcze nie ten rozmiar kapelusza... Ciesz przesunięcie do ataku Smitha, bo moim zdaniem to właśnie w pierwszej linii Anglik czuł się od zawsze najlepiej. A więc od nowego sezonu zobaczymy atak Rooney-Smith?? Nie sądze że Ferguson pozostawi tak kwestię ataku na nowy sezon, choć ostatnio skąpi wydawania dużych pieniędzy. Na to wszystko jest jeszcze misiąc...
Pozdro

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 27 lip 2006, 20:41

Adek_17 pisze:No i doczekaliśmy się zmany klubu przez van Nistelrooy'a. Wszystko wskazuje na to że Real dopioł swego i już jutro zaprezentuje oficjalnie holendra. Cena wydaje mi się uczciwą. 15 mln euro za gracza 30 letniego to są spore pieniądze, ale pamiętajmy że Szewa odszedł do Chelsea za 43 mln.

Teraz nasuwa się pytanie KTO zastąpi RvN na Old Traford. Sprawa Torresa przynajmniej na ten sezon jest zakończona, Rossi to jeszcze nie ten rozmiar kapelusza... Ciesz przesunięcie do ataku Smitha, bo moim zdaniem to właśnie w pierwszej linii Anglik czuł się od zawsze najlepiej. A więc od nowego sezonu zobaczymy atak Rooney-Smith?? Nie sądze że Ferguson pozostawi tak kwestię ataku na nowy sezon, choć ostatnio skąpi wydawania dużych pieniędzy. Na to wszystko jest jeszcze misiąc...
Pozdro

A znasz Luisa Sahe. To jest jasne jak słońce, że przy obecnym składzie wliczając doń RVN'a to właśnie Francuz będzie partnerem Rooney'a w ataku. Poza tym mam mieszane uczucia co do tej informacji. Bardzo możliwe, że RVN faktycznie trafi do Realu, ale będzie za odpowiednio wyższą kwotę.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2006, 20:47

Adek_17 pisze:Teraz nasuwa się pytanie KTO zastąpi RvN na Old Traford. Sprawa Torresa przynajmniej na ten sezon jest zakończona, Rossi to jeszcze nie ten rozmiar kapelusza... Ciesz przesunięcie do ataku Smitha, bo moim zdaniem to właśnie w pierwszej linii Anglik czuł się od zawsze najlepiej. A więc od nowego sezonu zobaczymy atak Rooney-Smith?? Nie sądze że Ferguson pozostawi tak kwestię ataku na nowy sezon, choć ostatnio skąpi wydawania dużych pieniędzy. Na to wszystko jest jeszcze misiąc...
Pozdro

Roo z Smithem razem a ataku nie powinni występować bo to podobni zawodnicy i kto miałby wtedy bramki stzrelać?
Solskier to może wchodzić na końcówki nic więcej.
Saha jeżeli bedzie w formie jest 10 razy bardziej " pod grą" niż Ruud tylko u Louisa często występują kontuzje i to może być duży problem :?
Rossi mówisz że to nie ten rozmiar kapelusz a ile razy ty go w życiu widziałeś?? Napewno nie strzeli tyle goli zo RvN ale czysto umiejętności piłkarskie ma jak dla mnie na wyższym poziomie 8)

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 21:14

Rossi pisze:Rossi mówisz że to nie ten rozmiar kapelusz a ile razy ty go w życiu widziałeś??
Przyznaję, że nie mialem okazji widzieć go w wielu meczach, co najwyżej skróty, ale nie wmówisz mi że już w wieku 19 lat prezentuje klasę van Nistelrooy'a. "nie ten rozmiar kapelusza" napisałem dlatego bo nie wierzę że ma tyle boiskowego cwaniactwa (które, gdzie jak gdzie, ale w Anglii się przydaje :)) aby strzelić conajmniej 15 bramek w sezonie. Sama technika to jedno...
ATI pisze:Poza tym mam mieszane uczucia co do tej informacji. Bardzo możliwe, że RVN faktycznie trafi do Realu, ale będzie za odpowiednio wyższą kwotę.
Wystarczy spojrzeć na newsa na stronie głównej :). Hehe. Znam Luisa Sahę i mimo wszystko nadal twierdzę że RvN będzie w United brakować. Jeśli Man UTD liczy wreszcie na zdetronizowanie Chelsea to nie wiem czy z Sahą w ataku.
Nawiasem mówiąc to głęboko wierzę, że wreszcie Manchester przełamie dominację Chelsea, ale do tego potrzega wzmocnień...
Pozdro

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2006, 21:26

Adek_17 pisze:Przyznaję, że nie mialem okazji widzieć go w wielu meczach, co najwyżej skróty, ale nie wmówisz mi że już w wieku 19 lat prezentuje klasę van Nistelrooy'a. "nie ten rozmiar kapelusza" napisałem dlatego bo nie wierzę że ma tyle boiskowego cwaniactwa (które, gdzie jak gdzie, ale w Anglii się przydaje ) aby strzelić conajmniej 15 bramek w sezonie. Sama technika to jedno...

Dla mnie gole to nie wszystko nawet jeśli chodzi o napastnika. RvN to klasyczny sęp a tacy zawodnicy są na wymarciu w dzisiejszej szybkiej atletycznej piłce. Rossi jak by dostał szanse gry napewno by strzelił mniej goli od Ruuda co nieznaczy że siła uderzeniowa MU by zmalała wręcz prezciwnie. W tamtym sezonie United bez holendra prezentował sie zdecydowanie lepiej niż z nim w skłądzie nie wiem czemu tak się działo ale właśnie tak było. Jeżeli w tym sezonie gole beda strzelane przez większą liczbe zawodników i to bedzie tylko trudniej dla przeciwnika bo już nie wystarczy zdetronizować jedenego zawodnika (RvN) ale kilku.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 27 lip 2006, 21:26

Adek_17 pisze:Wystarczy spojrzeć na newsa na stronie głównej . Hehe.

Oj pilka.pl już słynie z wielu newsów, którego informacje zbytnio nie pokrywają się z prawdą. Autor newsa o tytule Ruud w Realu w zeszłym roku poinformował, że O'shea jest zawodnikiem Liverpoolu :rotfl2:

Sory za OT.

Rossi pisze:W tamtym sezonie United bez holendra prezentował sie zdecydowanie lepiej niż z nim w skłądzie nie wiem czemu tak się działo ale właśnie tak było.

Odpowiedź wydaje się prosta. Van Nistelrooy od czasu kontuzji, której nabawił się bodajże w grudniu 2004 roku strasznie stracił na szybkości. Dlatego już zdecydowanie, a w sumie to w ogóle nie cofał się po piłki. Również brak szybkości odbił się na tym, że już nie przeprowadzał takich efektownych rajdów z połowy boiska jak w meczu z Fulham czy Arsenalem. Wówczas Saha stał się o wiele wartościowszym piłkarzem. Nie dość, że jest zawodnikiem o podobnych warunkach fizycznych jak van Nistelrooy, to jest jeszcze bardzo szybki. Potrafi bardzo dobrze podać, dużo bramek strzela z dystansu no i świetnie gra głową. Więc duet Saha Rooney jest świetny po nie dość, że Rooney do taki szybki "konus" do którego Saha strąca piłki, to jeszcze do tego sam Francuz jest niesamowicie szybki. Dlatego uważam, że mimo odejścia RVN (nieoficjalnie) to Saha, Rooney, Smith, Solskjaer i Rossi, a od stycznia także Dong Fangzhuo spokojnie wystarczą na szpicy.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2006, 21:34 przez ATI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2006, 21:27

Adek_17 pisze:Przyznaję, że nie mialem okazji widzieć go w wielu meczach, co najwyżej skróty, ale nie wmówisz mi że już w wieku 19 lat prezentuje klasę van Nistelrooy'a. "nie ten rozmiar kapelusza" napisałem dlatego bo nie wierzę że ma tyle boiskowego cwaniactwa (które, gdzie jak gdzie, ale w Anglii się przydaje Smile) aby strzelić conajmniej 15 bramek w sezonie. Sama technika to jedno...
zdaje sie, że strzelił prawie tyle goli w ilu meczach wystąpił, wiec skuteczność prawie 100% nie wiem dokłądnie jak te statystki wyglądają, ale jakoś tak - chłopak ma olbrzymi talent i strzela mase goli.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2006, 21:35

fieldy pisze:zdaje sie, że strzelił prawie tyle goli w ilu meczach wystąpił, wiec skuteczność prawie 100% nie wiem dokłądnie jak te statystki wyglądają, ale jakoś tak - chłopak ma olbrzymi talent i strzela mase goli
Swięte słowa 8) a przy tym jest bardzo kreatyeny i pracowity czego nie można powiedzieć o holendrze. Jedyna parcą defensywną jaką Ruud wykonywał były wślizgi od tyłu w nogi przeciwnika po straconej przez siebie piłce( a tamtym sezonie chyba ze 20 razy oglądałęm taki sam obrazek :D Fatalnie sie zastawiał i miał mase strat po dryblingach, obrażał sie na wszystkich dookoła wieć nie ma za kim płakać :D

A jeszcze marnował dużo sytuacji 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”