Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 22 lip 2006, 21:16

Mam pytanie, do jakiegos fana ligi francuskiej(A RACZEJ PROSBE). Mógłby ktoś cos opowiedziec o takim pilkarzu,jak Givet Gael?

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 25 lip 2006, 21:54

Zycze wam szybkiego powrotu do Seria A po tym niesprawiedliwym wyroku. Niestety bylo juz za pozno, aby zmienic wiecej po tym pierwszym skandalicznym procesie. Juve to wielki klub zaslugujacy na gre w Seria A. Szacunek dla was. Milan bedzie na was czekal w Seria A.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 lip 2006, 16:50

Wrocilem. Zachwycony Buffonem. Zdziwiony Canna i Thuramem. Choc i to bylo do przewidzenia. Nie jest zle, naprawde. Jestem optymista. -17 pktow to duza kara, ale...nie tak bolesna jak -30 ;) Bylym Juventinim zycze powodzenia na nowej drodze klubowej. Nawet Emersonowi. Nie mam sily napisac wiecej.

Forza Juve!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 0:56

Ossy ponoć Givet nie odejdzie ze stadio Luisa II - tym bardzie że Monaco sprzedało 2 tygodnie temu swojego najlepszego obrońce - stopera - Squilaci'ego [chyba tak sie pisze :p] - zasilił Lyon za gotówke. Może Deschamps coś wymysli i go nakłoni - w koncu to jego były trener ale już chyba znalazł drugiego Fracuza [znów kolonia Trójkolorowych :roll: ] - mianowicie 27 - letni Jean- Alain Boumsong z Newcastle.

Obrazek

Coraz wiecej spada na niego ktytyki w Premiership, co sezon na St James Park zawodzi wiecej :roll: Ale ma talent - to człowiek ze 'stajni" Auxerre a uczył się pod okiem legendy Ligue 1 Guy Roux :twisted:

Jeszcze nie tak dawno duet Mexes - Boumsong to była najlepsza para stoperów w Ligue 1 :twisted: Gracz Romy [obecny] jest młodszy ale wtedy razem grali świetnie - Sroki kupiły chyba za 10 milionów Boumsong'a a wiadomo Mexes zasilił Rome o dwa lata [?] póżniej za free. Może pod okiem Deschampsa Francuz obudził by się ? moze Premiership nie dla niego :wink: Już w to okno kilka razy go "sprzedali"

Bagg dzisiejsz słowa Nedveda chyba nie były jak Thurama i Cannavaro :roll: Teraz ciekawe jak postąpią inny po deklaracji Czecha.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 1:17

Zaza powiedz tak szczerze, wiem że nie nawidzisz Juve, ale czy nie będzie Ci brakować ich w Serie A? Nie będę już tu gdakał o karach bo dla mnie to jest niesprawiedliwe, ale poprostu odpowiedz mi na to pytanie. Jeśli można to chciałbym usłyszeć to od reszty fanów Milanu i Interu.

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 1:28

Tomusmc pisze:Zaza powiedz tak szczerze, wiem że nie nawidzisz Juve, ale czy nie będzie Ci brakować ich w Serie A? Nie będę już tu gdakał o karach bo dla mnie to jest niesprawiedliwe, ale poprostu odpowiedz mi na to pytanie. Jeśli można to chciałbym usłyszeć to od reszty fanów Milanu i Interu.
usłyszysz też od fanów Dumy Stolicy :wink:

ODP:NIE

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 1:29

Wuju_ASR pisze:usłyszysz też od fanów Dumy Stolicy

Od Was nie chciałem tego usłyszeć bo pytałem się o kluby walczące o mistrzostwo, a nie o eliminacje do LM czy też UEFA :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lip 2006, 1:34

3 minuta meczu na Delle Alpi.Dosrodkowanie w pole karne.Crespo przytrzymywany za koszulke co uniemozliwia mu dojscie do pilki.Sedzia nie reaguje.
Druga polowa meczu na San Siro.Mecz w zasadzie decydujacy o mistrzostwie dla Milanu lub Starej Damy.Cafu powalony w polu karnym.Gwizdek sedziego milczy.

Itd. itp.

Tak bedzie mi was brakowalo.

Moze inni pocisna tutaj wazeliniarska dyplomatyczna regulke.Ja nie mam zamiaru tego robic.

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 1:36

Tomusmc pisze:
Wuju_ASR pisze:usłyszysz też od fanów Dumy Stolicy

Od Was nie chciałem tego usłyszeć bo pytałem się o kluby walczące o mistrzostwo, a nie o eliminacje do LM czy też UEFA :lol:
no to chyba będzie dziwny sezon jak Roma nie będzie walczyć o scudetto. Calcio i kibiciom (oprócz tych juve) brakowało czystości, a nie Juventusu + przekrętów :P

Grazie Lucky Luciano :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 1:37

Nienawidze to złe słowo - bardzie nieprzepadam :P Wiesz Tomus mój pierwszy komentarz w temacie wyroku II instancji zdziwił [chyba] nawet fanów Juve [ba mnie też] bo nie odniosił się do waszej gry w Serie B, kary itd. [Mimo że byłem pozytywnie zaskoczony tym co postanowili w kontekście Rossonerich] - Mój komenatrz odniósł sie tylko do tego by szybko wracali bo liga traci :!: Prawdzili Fani Starej Damy wrócą do elity z klubem szybciej niż się spodziewają - I zdanie nie zmieniam nadal uważam [minało raptem 3 dni] że serie A bez Juve to nie to samo. Ma mecz Milan Juve - Viola Juve - Juve Inter - Roma Juve czy Juve Lazio czekało się zawsze. To były te kolejki nazywane mecz kolejki, wiec wiesz jeśli moją liga traci takiego rywala to mimo że Milan może miec łatwiej do scudetta nie na tym to polega.

Sprawiedliwe wyroki ? dla mnie już nie ma tematu - cyrk cyrkiem ale za duże tego by teraz co kolwiek powiedzieć. Niby wiele wiemy a tak naprawde gówno wiemy. Już jeden z kolesi udowodnił mi że tak naprawde nikt za nimi nie trafi. Co innego sie mówi co innego pisze a co onego postanawia sąd. Prawdopodobnie wszystkie 4 kluby sie jeszcze raz odwołaja i wcale się nie zdziwie jak jeszcze coś ugrają. Ba mowa - na pewne odwołanie znów obali nie które argumenty oskarżycieli - Bo teraz wiecej sie kompromituje sąd niż Ci działacze czy klubu. A traci Calcio :?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 1:39

Chlopaczek pisze:3 minuta meczu na Delle Alpi.Dosrodkowanie w pole karne.Crespo przytrzymywany za koszulke co uniemozliwia mu dojscie do pilki.Sedzia nie reaguje.
Druga polowa meczu na San Siro.Mecz w zasadzie decydujacy o mistrzostwie dla Milanu lub Starej Damy.Cafu powalony w polu karnym.Gwizdek sedziego milczy.
Słuchaj tego akurat nie możesz przyznać, że Juve było faworyzowane skoro obydwie ekipy siedziały w jednym syfie. Mogę Ci przypomnieć mecz Juve z Romą kiedy to Thuram 'powalił' piłkarza Romy (nie pamiętam kogo) za co podyktowany został rzut karny i czerwona kartka dla francuza. Faule z Milanem nie były perfidne i dla mnie tu w ogóle nie ma gadki.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2006, 1:42

Tak Tomusmc, to wina Milanu. Przecież jesteśmy w tym tak samo umoczeni jak wy i gramy w Serie B. Pamiętaj że Juve na ważne mecze miało sędziów a nawet starało się podłożyć ich Milanowi.
Akurat faul na Crespo był dla mnie bardzo, ale to bardzo ewidentny - tylko mi nie pisz że jestem stronniczy.

Mi również was nie będzie brakowało, ba jestem pełen radości że gracie tam gdzie gracie.

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 1:43

jeszcze cos ode mnie, kto nie czytał niech przeczyta :wink:

http://www.asroma.pl/felietony/2.php - jeden z moich felietonów dotyczący Juve.

No za bardzo nie będzie brakowało, ale fakt faktem, liga mimo wszystko straci.
05.03.2005: mecz Roma – Juventus zakończony wynikiem 1:2, po tragicznych decyzjach sędziego ( pierwsza bramka dla Juve padła ze spalonego, druga natomiast po jedenastce, niestety sędziowie nie dopatrzyli się, że faul miał miejsce przed polem karnym)
a tego będzie chyba Nam wszystkim brakowało najbardziej :(

Forza Calcio !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 1:46

Tomusmc pisze: Faule z Milanem nie były perfidne i dla mnie tu w ogóle nie ma gadki.

Nie no nie mów w spraiwe faulu Zebina na Crespo [pociągniecie za koszulke do tyłu] w 3 minucie nawet Watyka sie wypowiedział. Ten faul był tak ewidentny że hoho.

Ja widze że jestem "wyjątek" :P No mowa Zaza jest jeden hehe ale tak jest niestety - Roma, Milan czy Inter traca rywala ale liga traci cała ....

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lip 2006, 1:51

Tomusmc pisze:
Chlopaczek pisze:3 minuta meczu na Delle Alpi.Dosrodkowanie w pole karne.Crespo przytrzymywany za koszulke co uniemozliwia mu dojscie do pilki.Sedzia nie reaguje.
Słuchaj tego akurat nie możesz przyznać, że Juve było faworyzowane skoro obydwie ekipy siedziały w jednym syfie. Mogę Ci przypomnieć mecz Juve z Romą kiedy to Thuram 'powalił' piłkarza Romy (nie pamiętam kogo) za co podyktowany został rzut karny i czerwona kartka dla francuza. Faule z Milanem nie były perfidne i dla mnie tu w ogóle nie ma gadki.
Ten mecz z Roma przy stanie 4:0 dla was?Mialo to wielki wplyw na przebieg wydarzen na boisku :roll:
Przypomnij moze mecz z Roma dwa sezony temu w Rzymie.

Wlasnie dla takich chwil nie bedzie mi was brakowalo.Odpoczne sobie.
Nie powiem ze nie zycze Starej Damie powrotu do elity.Zycze ale nie po roku.Za jakies 2 do 5 sezonow czemu nie?
Wierze ze po odejsciu Moggiego wszystko sie zmieni.Ze teraz bedzie to inna Stara Dama.Naprawde w to wierze a ja rzadko w cos wierze :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”