Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 13

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 27 lip 2006, 22:29

Adek_17 pisze:Znam Luisa Sahę i mimo wszystko nadal twierdzę że RvN będzie w United brakować. Jeśli Man UTD liczy wreszcie na zdetronizowanie Chelsea to nie wiem czy z Sahą w ataku.
Niby dlaczego? Louis jest naprawdę świetnym napastnikiem. Może nie gwarantuje nam tylu goli co van Nistelrooy, jednak z jego gry jest o wiele więcej pożytku niż z postawy Ruuda w ostatnim czasie. Louis równie dobrze gra prawą jak i lewą nogą. Jest niesamowicie skoczny i znaczącą większość pojedynków w powietrzu wygyrwa z rywalem. Jest szybki i zwinny, potrafi się zastawić i świetnie odegrać piłkę do partnera. Do tego zalicza więcej asyst niż Ruud, a w końcu gra bardziej efektownie niż Holender. Brakuje mu tylko tego cwaniactwa, które posiada RvN i uważam, że jeśli będzie zdrowy (czego sobie, Louisowi i wszystkim fanom Red Devils życzę) to bedziemy mieli z niego wiele pożytku.

O klasie Rooneya nie trzeba pisać. Smith powinien już być gotowy do gry na początku września. Sądzę, że będzie świetnym zmiennikiem dla Rooneya lub gdy Ferguson będzie chciał zmienić system gry. A Rossi powinien być wprowadzany powoli do zespołu. Nie mówię tu nawet o wejściach z ławki na 10 czy 15 minut, tylko o grze w całym wymiarze czasowym w Pucharze Anglii i Pucharze Ligi. Jest jeszcze stary wyjadacz Solskjaer, który chyba będzie dostawał najmniej szans na pokazanie swych umiejętnosci. Podobnie jak Giuseppe, Ole powinien grać w meczach o mniejszą stawkę.

A co do transferów - niektóre źrodła podają, iż jutro dojdzie do podpisania kontraktu przez Michaela Carricka z Manchesterem United. Kwota transferu miałaby wynieść 17 mln funtów. Gill, przepłacasz!

Ruud dziękujemy za 150 goli! 8)
Jeśli okaże się prawdą kwota transferu jaką podają hiszpańskie media, czyli 15 mln euro, to będę niepocieszony. To stanowczo za mało.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 lip 2006, 22:40

Manumef pisze:Jeśli okaże się prawdą kwota transferu jaką podają hiszpańskie media, czyli 15 mln euro, to będę niepocieszony. To stanowczo za mało.
Bez urazy dla Van Nistelrooy'a, ale zespol, ktory by za niego teraz zaplacil 20 mln euro, przeplacilby. Wiem, ze to zawdonik najwyzszej klasy swiatowej, strzela mnostwo bramek, ale mimo wszystko obecnie nie jest juz wart takich pieniedzy. Nikt chyba obecnie nie dalby za Holendra takiej sumy, wiec przy odrzucaniu kolejnych ofert z Madrytu i Monachium, mogloby sie zakonczyc tak, ze Ruud zostalby na kolejny sezon w Manchesterze :P.

Awatar użytkownika
Artur15
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Artur15 » 27 lip 2006, 23:49

To po co Ferguson mówił, że nie sprzeda Holendra z mniej niż 25 milionów? :roll:

Nie nabijaj, to nie czat. // K.J.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 lip 2006, 11:13

Artur15 pisze:To po co Ferguson mówił, że nie sprzeda Holendra z mniej niż 25 milionów? :roll:
Skąd takie informacje? :roll:
olson pisze:Bez urazy dla Van Nistelrooy'a, ale zespol, ktory by za niego teraz zaplacil 20 mln euro, przeplacilby.
Ale dlaczego? Powtarza, jeśli za zawodnika, który nie jest o wiele lepszy nież Ruud płaci się 43 mln euro, to dlaczego Holender nie jest wart połowy tej sumy? Napastnika rozlicza się za co? Za podbijanie piłki, świetny drybling czy zgrywanie pajaca na środku boiska? Czy może do cholery za bramki, które strzela? A van Nistelrooy w zeszłym sezonie (choć nie grał w jego końcówce) strzelił 21 bramek, co dało drugie miejsce za Henrym. Nigdy nie przekonałem się do jego stylu gry, jednak śmiem twierdzic, że drugiego takiego lisa pola karnego na świecie nie ma (Toni miał jeden świetny sezon do tej pory). Uważam również, że jeśli w Madrycie, Ruud bedzie grał razem z Beckhamem, to kibice Królewskich będą mieli z Holendra sporą pociechę i przekonają się do jego umiejętności.

Ruud ma dzis zostać zaprezentowany na konderencji w Austrii gdzie przebywają piłkarze Realu. Jeszcze nie podano kwoty transferu, bo jak podają szefowie obydwu drużyn, trwają negocjacje co do tej kwestii.

Michael Carrick w United :wink:
Dziś jednak Fergie przekonał zarząd, aby pozwolił mu złożyć 14,5 milionową ofertę. Tottenham zgodził się na warunki. Zdecydowanym czynnikiem była chęć gry w United, którą okazywał Carrick. Odrzucił on ofertę nowego kontraktu, wartą 45 tysięcy tygodniowo.
Pozostaje tylko sprawa kosmetyczna, czyli podpis Michael na kontrakcie. Jol musiał skapitulować po odmowie Carricka w sprawie podpisania nowego kontraktu ze Spurs.

Także Carricka kupiliśmy za pieniądze ze sprzedaży Obi Mikela i Van NIstelrooya. Teraz czekamy na następny transfer, czyli Diarry, Mascherano, Gattuso, bądź Muntariego. Bo w końcu musi do klubu dołączyć następca Keano, który (jak twierdził Gill) nie miał być Brytyjczykiem, a także miał grać w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów. Czekamy! :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 lip 2006, 11:19

Manumef pisze:Nigdy nie przekonałem się do jego stylu gry, jednak śmiem twierdzic, że drugiego takiego lisa pola karnego na świecie nie ma (Toni miał jeden świetny sezon do tej pory)

Pfff, Trezeguet :P

Carrick to pilkarz, ktorego gra mi sie podobala. Na dlugo zapamietam jego akcje w meczu z bodajze MU wlasnie, kiedy zrobil niesamowity rajd, aby potem rownie niesamowicie przestrzelic ;)

Z czworki nastepcy Keano trudno pokazac tego najlepszego. Watpie w odejscie Gattuso, Muntari jest naprawde b. dobry, ale czesciej widzialem go na pozycji mediapunty niz def. pomocnika. Mascherano pokazal sie na MS ze swojej najlepszej strony 8) A Diarra to Diarra, za male pieniadze na pewno nie pojdzie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 lip 2006, 11:22

Manumef pisze:Powtarza, jeśli za zawodnika, który nie jest o wiele lepszy nież Ruud płaci się 43 mln euro
Nie placi sie, tylko zaplacil Abramovic, a to jest roznica :P. Nikt rozsadny za takie pieniedze nie kupilby Ukrainca, ale wiadomo- sowiecka solidarnosc :lol:. Na powaznie- Abramovic i Mourinho jak kogos chca, to w 90% przypadkach go maja i kasa nie ma dla nich zadnego znaczenia. Zeby nie bylo- Shevchenko z cala pewnoscia nie jest wart takich pieniedzy :P.
Manumef pisze:Napastnika rozlicza się za co? (...) A van Nistelrooy w zeszłym sezonie (choć nie grał w jego końcówce) strzelił 21 bramek, co dało drugie miejsce za Henrym.
Tu masz racje- Holender jest cholernie bramkostrzelny i nie wynika to z jego umiejetnosci techniczych, tylko z jego doswiadczenia, sprytu, umiejetnosci ustawienia sie itp.

Reasumujac- Van Nistelrooy, przynajmniej dla mnie ;), nie jest wart 20 mln euro. Oczywiscie dla Was, kibicow MU, ma on wielka wartosc, bo gral w tym klubie pare dobrych lat, swiecil z klubem triumfy, strzelal mnostwo goli itp.
Manumef pisze:Bo w końcu musi do klubu dołączyć następca Keano, który (jak twierdził Gill) nie miał być Brytyjczykiem, a także miał grać w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów.
To w takim razie Mascherano odpada :P ;).

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 lip 2006, 11:38

bagg pisze:Pfff, Trezeguet :P
W pewnym stopniu moze tak. Ale do Ruuuuuuuda brakuje mu jeszcze trochę :P
bagg pisze:Carrick to pilkarz, ktorego gra mi sie podobala. Na dlugo zapamietam jego akcje w meczu z bodajze MU wlasnie, kiedy zrobil niesamowity rajd, aby potem rownie niesamowicie przestrzelic ;)
Mylisz się bagg :P Doskonale pamietam tą akcję. To był mecz z Arsenalem (jak tyczki mijał tam zawodników Kanonierów) :wink:
bagg pisze:Z czworki nastepcy Keano trudno pokazac tego najlepszego. Watpie w odejscie Gattuso, Muntari jest naprawde b. dobry, ale czesciej widzialem go na pozycji mediapunty niz def. pomocnika. Mascherano pokazal sie na MS ze swojej najlepszej strony 8) A Diarra to Diarra, za male pieniadze na pewno nie pojdzie.
Też nie chcę mi sie wierzyć w odejście Gattuso z Milanu.
Oglądałem mało meczów Serie A, ale w LM i na MŚ widziałem grę Muntariego, który bardziej grał właśnie na pozycji mediapunty. Wymuszone to było ze względu na grę w środku Appiaha i Essiena. Śmieszna wydaje się być propozycja prezesa Udinese, który powiedział, że za 15 mln funtów może puścić Sulleya :shock: Oszalał gość.
Mascherano i Diarra to moi faworyci. Cena za byłaby podobna. Myślę, że 25 mln funtów to maksymalna kwota jaką trzebaby wyłożyć. A przy Carricku defensywny pomocnik jest potrzebny, bo Michale to typ środkowego pomocnika, który czasem moze się nie wrócić do obrony.
olson pisze:To w takim razie Mascherano odpada :P ;).
To w takim razie Diarra na Old Trafford?! 8)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 lip 2006, 11:44

Manumef pisze:(Toni miał jeden świetny sezon do tej pory)

Jasne. Strzelic w Palermo 20 bramek w sezonie, nie jest swietnym wyczynem?
Manumef pisze:Ale do Ruuuuuuuda brakuje mu jeszcze trochę

Smiem twierdzic ze Trezeguet jest obecnie lepszym pilkarzem od niego.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 lip 2006, 11:48

Lakier pisze:Jasne. Strzelic w Palermo 20 bramek w sezonie, nie jest swietnym wyczynem?
W takim razie muszę powtwierdzić swoje przypuszczenia. Serie A to nie jest moja specjalność :oops: Mimo wszystko, Ruud przez wszystkie pięć sezonów prezentował się wpsaniale strzelając razem 150 bramek. Mało kto może pochwalić sie takim rezultatem - szczególnie Toni.
Lakier pisze:Smiem twierdzic ze Trezeguet jest obecnie lepszym pilkarzem od niego.
Na dzień dzisiejszy - masz rację. Chodzi mi jednak nie o czysto piłkarskie umiejętności, tylko właśnie o umiejętność ustawienia się w polu karnym przeciwnika. :wink:

Pzdr

EDIT:
Corinthians porozumiał się z Manchesterem United w sprawie transferu Javiera Mascherano. Kwota transferu miałaby wynieść 16 mln funtów. Trwają rozmowy na linii Manchester United - agent Mascherano. W pakiecie z Corinthians miałby byc wykupiony także Carlos Tevez. Łączna suma to 30 mln funtów za obydwu Argentyńczyków. Gdyby te informacje okazałyby się prawdą, byłbym wniebowzięty. :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 lip 2006, 12:38

No wkońcu coś sie ruszyło na naszym podwóru 8)
Ruud odszedł i mnie to bardzo cieszy choć czasem pewnie zatęsknie za tym drewnem w polu karnym :lol: Carrick i już prawie nasz, nigdy go nie chciałem ale u mnie jest tak że kogoś nie chce w United to póżniej okazuje sie najlpeszym transferem (Roo, VdS). Tak jak u bukmacherów stawaiam na MU to zawsze albo przegrana albo remis więc już z tego zrezygnowałem dla dobra klubu :D

Teraz wróciła sprawa Mascherano a to mnie najbardziej cieszy choć uważam że po jego uwentualnym zakupie będziemy mieć za dużo ludzi w środku :shock: Tevez może być ale niekoniecznie :lol: Chyba razem z Roo pozagryzali by przeciwników 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 lip 2006, 13:10

Rossi pisze:Chyba razem z Roo pozagryzali by przeciwników
Albo siebie 8).

Co do tego pakietu- :shock:. Powinni dorzucic z 15 mln funtow i wziac jeszcze Messi'ego :lol: ;). A na powaznie- okazja jest niesamowita, jezeli MU z niej skorzysta, na pewno nie straci. Dwoch mlodych, bardzo persperktywicznych zawodnikow. Pieniedze na pewno nie sa male, ale grajkowie tez sa nietuzinkowi. Na miejscu Fergusona bym sie nawet nie zastanawial. Aha, i jeszcze te uczucie, ze utarlo sie nosa Chelsea :lol: :P.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 lip 2006, 13:27

Manumef pisze:Corinthians porozumiał się z Manchesterem United w sprawie transferu Javiera Mascherano. Kwota transferu miałaby wynieść 16 mln funtów. Trwają rozmowy na linii Manchester United - agent Mascherano. W pakiecie z Corinthians miałby byc wykupiony także Carlos Tevez. Łączna suma to 30 mln funtów za obydwu Argentyńczyków. Gdyby te informacje okazałyby się prawdą, byłbym wniebowzięty.
Ta informacja o Tevezie jest wyssana z palca, bo zadnej stronie Corinthians nie ma od miesiaca informacji o jakiejkolwiek zmanie klubu Teveza. Ponoc po klotni z kibicami Carlitos mial odejsc - nie. Tevez juz przed mundialem dawal znaki, ze chce opuscic Corinthians, co bylo spowodowane slabymi wynikami klubu. Po mundialu ponoc oznaka checi odejscia Carlosa mialo byc to, ze nie przyjechal na treningi i dwa pierwsze mecze. Mowil, ze jezdzil do Argentyny, bo ma problemy rodzinne, ale kibice podejrzewali, ze kontaktuje sie z innymi klubami. Carlitos jednak zapewnil, ze nie kontaktowal sie z zadnym klubem.

Corinthians nie maja juz szans na mistrzostwo i nikle szanse na wysokie miejsce, tak wiec nie zagraja w Copa Libertadores. Na jesieni zaczna grac w Copa Sudamericana, ale CSA i walka o utrzymanie nie sa ambicjami Teveza. Jednak Tevez nigdy wprost nie powiedzial, ze ma jakas oferte, czy, ze chce odejsc. Konflikt z kibicami mogl jednak go zmusic do odejscia, bo kibice rozpieprzyli mu samochod, ale ostatnio na konferencjach prasowych probuje calkowicie zalagodzic konflikt. Takze druga strona postepuje podobnie. Najwieksze stowarzyszenie fanow Corinthians - Gavioes da Fiel wyslalo bezposrednio do Teveza oficjalne pismo, w ktorym chca zakonczyc konflikt. Jezeli Tevez zacznie strzelac gole, to sprawa ucichnie. Jesli bedzie slabo gral, to znow bedzie wygwizdywany. Jednak Tevez, trener Geninho i prezeydent Dualib mowia, ze Tevez jest w bardzo wysokiej formie. W meczu z Fortaleza byl najlepszy na boisku; zdobyl jedna bramke.

Sprawa Mascherano jest juz na pewno prawdziwa, o ile dobrze pamietam, to Corinthians zada 25mln funtow, ale Manchester daje tylko 16. Sadze, ze jesli Manchester sprowadzilby Masche, to i Tevez by chcial pojsc za przyjacielem.

Jest jeszcze jeden powod dla ktorego Tevez mialby zostac. Corinthians maja problemy z napastnikami. Kontuzjowany jest Nilmar, i zostal tylko Moura z Tevezem. Poniewaz Geninho gra dwoma napastnikami, musi szukac zmiennika. W meczu z Fortaleza nie gral Moura (chyba z powodu kartek), wiec zagral mlody Ramon, ktory jest nominalnym pomocnikiem. Wiec nie sadze, ze tak latwo Carlitos odejzie. Moze jak uda sie sprowadzic dwoch napastnkow. Ma to byc Luis Fabiano i Grafite.

Tak wiec przejscie jednego z najlepszych defensywnych pomocniow swiata do Manchesteru jest wielce prawdopodobne, jednak przejscie Teveza niemal niemozliwe.
Pamietajcie, ze Chelsea moze Wam wejsc w kazdej chwili w parade.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 lip 2006, 13:55

Dzieki za solidny raport Corinthians.
Ja nie jestem jakos tak przekonany ze transfer Mascherano jest taki prawdopodobny. Nawet nie wiem czy MU jest w stanie wydac 25 mln funtów na niego. A znając te powolne negocjacje to Roman szybko wskoczy i podbije cene. Mozna miec tylko nadzieje ze Mascherano ma głowe na karku tak jak Kompany.
Na Teveza jest za duzo chętnych, ale ta sprawa bedzie sie pewnie toczyła do ostatnich dni okienka. Tylko nie wiem czy atak Tevez Rooney by działał, oni graja zbyt podobnie....brakowało by kogos na szpicy.

Awatar użytkownika
Decinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Decinho » 29 lip 2006, 17:59

No możemy odetchnąc z ulgą Michael Carrick jest już na 100% nowym zawodnikiem na Old Traffold :D
Ciesze się z transferu bo w ostatnich latach na Old Trafolld troche tego brakowało jednak nie wiem czy Michael godnie moze zastapić Keano :!:
Mam nadzieje że dojdzie do skutku jeszcze transfer Mascherano a jak sie trzyma sprawa Torresa bo tyle co wrociłem z Bułgarii :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 lip 2006, 18:19

Corinthians podejrzewałem, że wyjaśnisz informację :wink:

Podejrzewałem, że Tevez mimo, że jest skłócony z kibicami i bnoi się o swoją rodzinę narazie nie odejdzie. Tym bardziej na Old Trafford, gdzie Sir Alex Ferguson, wierzy w młodego Giuseppe Rossiego i jemu będzie dawał szansę gry.

Cieszę się z pozyskania Carricka i od biedy można grać w środku Scholesem i Carrickiem. Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia i takim sposobem chciałbym, by United zasilił jeszcze jeden zawodnik. Defensywny pomocnik, który grałby za plecami Michaela i Paula. Mascherano, Diarra, bądź Senna. Głośno zrobiło się o Javierze Mascherano, a dziś media spekuluja, że Marcos Senna miałby trafić na Old Trafford za ok. 10 mln euro. Czyli wychodzi albo na to, że jeśli sprzedamy, to kupimy, bądź inwestujemy pieniądze na zawodnika klasy światowej i wzmacniamy druzynę na lata. Opcja z Senną podoba mi się bardzo, ale jeszcze bardziej podoba mi się zakup Mascherano, z uwagi na wiek, bo w moim przekonaniu obaj prezentuja zbliżony poziom (z lekki wskazaniem na Argentyńczyka). Jeśli juz zostałby zakupiony defensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia, trzeby było zmienić shystem gry na 4-3-3/4-5-1
np.
----------------------VdS--------------------------
Neville----------Rio-------Brown----------Heinze
----------Carrick-----Mascherano/Senna--------
Ronaldo-----------Scholes------------------Giggs
--------------------Rooney-------------------------

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”