Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 lip 2006, 23:23

Krzysztof Jarzyna pisze:Roza nie osmieszaj sie moze, mala rada
Hmmm, z tego co wiem, to nazwa Robotnicze Towarzystwo Sportowe przestała istnieć wraz ze zlikwidowaniem kilku sekcji sportowych tegoż klubu :wink: Jedyne z czym mogłem lekko przegiąć to z tymi Ultrasami, choć to też jest poniekąd prawda. Jedynie DHW ma w swojej nazwie RTS :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 lip 2006, 23:31

RóżA powstalo Stowarzyszenie Widzew, ale tylko po to, zeby nie uzerac sie z dlugami poprzedniej SSA. Ale Widzew zawsze byl, jest i bedzie RTS. To tak jakby zaczac pisac, ze GKS Katowice przez chwile byl Dospel. Zaden szanujacy sie kibic nie wyprze sie RTS, bo to jest Widzew. Wiec tekst pod tytulem "prosilbym o niestosowanie" jest, delikatnie mowiac, dziwny ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 23:37

Jarzyna chyba jednak lepszym podsumowanie były "złote myśli" Zibiego :wink: i początkowa myśli Liczki "strach ? w piłce nie ma takiego pojęcie" Mądre słowa Nietoperka :wink:

Piłkarzy - bynajmiej Widzew mogła naprawde zmobilizować osoba Leo Zawodowca. Choć patrzać na ławke Widzew to trener ich chyba zmobilizował już na następna kolejke.

Jarzyna Budka i Nowak duet mecz ale co ciekawe ten brak aktywności po lewej stronie mógł być też spowodowany tym że tam grał Piechniak. On wracał - w końcu grał w obronie dłogo a to zostaje w głowie :wink: Dla tego tam sie nie dalo grać jak jak po prawej grał Budka i Nowak na Rockiego i Mowlika ? Iwan ze spokojem strzelił jak wyjadacz - piekna ulicza tego Serba Szaszy ? Iwan to Wiślak tak ? ogrywa się :]

Oby jutro piłkarze dostosowali sie poziomem do "debiutu" w tym sezonie :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 lip 2006, 23:41

Spoko Majki, przyczepiłem się do tego raczej z przyzwyczajenia. Oficjalnie nie ma- duchowo jest i zawsze będzie :] Z resztą- za wymówienie słowa Widzew czy też RTS tam gdzie mieszkam (pomiędzy Kozinami a Limanką) grozi surowa kara :lol: Cielesna :lol: Więc wiesz, przyczepić się zawsze można :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 lip 2006, 23:49

Zaza pisze:Jarzyna chyba jednak lepszym podsumowanie były "złote myśli" Zibiego Wink i początkowa myśli Liczki "strach ? w piłce nie ma takiego pojęcie" Mądre słowa Nietoperka Wink
Z tego wszystkiego nie ogladalem wypowiedzi ani przed meczem ani po :P Jedynie w przerwie luknalem co mowia ;) Wiec szczerze mowiac dopiero jak przeczytam gdzies te wypowiedzi to bede wiedzial o czym mowisz ;)
Zaza pisze:Piłkarzy - bynajmiej Widzew mogła naprawde zmobilizować osoba Leo Zawodowca. Choć patrzać na ławke Widzew to trener ich chyba zmobilizował już na następna kolejke.
Ale trzeba przyznac, ze niezly skok ;) Jeszcze pol roku temu na Widzew przyjezdzal Henryk Konieczny z HEKO Czermno a dzisiaj Leo :P ;)

A Probierz ( 3 lata mlodszy od Darka Gesiora i rowniesnik Swira :lol: ) stracil kilka tygodni zycia dzisiaj :lol: Nie mowiac juz o glosie. Jutro na treningu maja spokoj, bo Probierz za bardzo nie pokrzyczy :lol:
Zaza pisze:Jarzyna Budka i Nowak duet mecz ale co ciekawe ten brak aktywności po lewej stronie mógł być też spowodowany tym że tam grał Piechniak. On wracał - w końcu grał w obronie dłogo a to zostaje w głowie
No tez fakt. Piechniak nie byl tak bardzo widoczny w ofensywie, bo pracowal tez duzo w defensywie. Ale z drugiej strony Zecevic nie ma takiej szybkosci i przebojowosci jak Budka, co bylo widac. Nadrabia doswiadczeniem, ale od Piechniaka jest zdecydowanie slabszym zawodnikiem (poki co, byc moze sie rozkreci jak nadrobi zaleglosci trenignowe ;)).
Zaza pisze:Dla tego tam sie nie dalo grać jak jak po prawej grał Budka i Nowak na Rockiego i Mowlika ?
Na Rockiego i Telichowskiego. Mowlik gral na srodku z Laciciem. Masz poniekad racje, bo Rocky sie zapedzal czesto do przodu i powstawala tam luka. A ze Budka dzisiaj wybitnie dobrze dysponowany, to wykorzystywal :P
Zaza pisze:Iwan ze spokojem strzelił jak wyjadacz - piekna ulicza tego Serba Szaszy ? Iwan to Wiślak tak ? ogrywa się
No to baaa. Moj rowniesnik, a dokladnie o dwa dni mlodeszy ode mnie :lol: No i tez Bartosz :lol:
W Wisle nie mialby raczej zbyt wielu szans na gre, a w Widzewie jest wiodaca postacia. To nie pierwsza jego wazna bramka dla Widzewa, w zeszlym sezonie strzlil chociazby Jagiellonii w ostatniej minucie dajac Widzewowi Mistrza Jesieni ;) Ma chlopak talent. Po ojcu :P
Zaza pisze:Oby jutro piłkarze dostosowali sie poziomem do "debiutu" w tym sezonie
Debiut ligi trzeba przyznac, ze niezwykle imponujacy. Swietny mecz, tym bardziej jak na polskie warunki ;)

RóżA luz ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 0:25

Jarzyna ogółem się zgadzamy wszędzie - poprawiłeś mnie gdzie trzeba i się zgadzamy. Jak nie słyszałeś wypowiedzi to Ci postaram sie ją przybliżyć - Zibi podczas prezentacji zespołu i na dowidzenia [?] "grajac mecz może wygrać lub przegrać ale zawsze wygrasz gdy dasz z siebie wszystko bo koszulka zobowiązuje" jakos tak - głowy nie dam ale nawiązywało do to tego zaangażowanie i walki. Co pokazali w tym meczu. :P

Słysznie zauważył pan Jacek :wink: że Kuba Rzeźniczak zaczyna sezon jak skończył. :roll: Nie dawno pokazywali mecz popszedniego sezonu Legia Wisła 1;2 - ale tym razem koledzy uratowali mu dupe :wink:

Aha
Krzysztof Jarzyna pisze:A Probierz ( 3 lata mlodszy od Darka Gesiora i rowniesnik Swira ) stracil kilka tygodni zycia dzisiaj Nie mowiac juz o glosie. Jutro na treningu maja spokoj, bo Probierz za bardzo nie pokrzyczy
Zył meczem na całego Probierz. On go grał w głowie ale dziwisz się w końcu debiut na tym poziomie. Ty to "Świru" też miał gloś jak by dawał w tyte przez tydzien :P może to On zastepuje Liczke na treningach. Ale co warte podkreslanie Świru po meczu - "jest mi wstyd że zawiodłem" ... to był mecz dla niego a on unikal walki że tak powiem a jak on nie walczy to tym bardzie jego mało doświatczony kolega z lini pomocy.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 lip 2006, 0:35

Dzieki wszystkim za te mile slowa o grze Widzewa. Dla mnie, jako wieloletniego kibica Widzewa jest to naprawde wyjatkowy dzien. Dwa lata czekalem na ta chwile, gdy zobacze peirwszoligowy Widzew i wierzcie mi warto dla takiej gry bylo tyle czekac. Nie bede oryginalny i powiem to co wszyscy juz uslyszeli: Widzew gral z wielkim zaangazowaniem i sercem do gry i naprawde az mi sie lezka w oku zakrecila bo juz mi sie przypominaja stare czasy i mecze Widzewa z Legia, Brendby, Borussia... Widzewski charakter jest naprawde niepowtarzalny i powinienen byc wstrzykiwany kazdemu pilkarzowi, ktory chce grac dla naszego klubu.

Boniek jednak wiedzial co robi zatrudniajac Probierza na trenera, widac ze przekazuje swoja filozofie gry swoim mlodym podopiecznym, by grac nieustepliwie i do konca. Wiem ze teraz przemawia do mnie milosc do klubu ale naprawde nie zdziwilbym sie gdyby ci mlodzi pilkarze, niektozy jeszcze niedawno grajacy w III, IV lidze stac bylo na jeszcze kilka niespodzianek i naprawde powalczyc o puchary nawet. Zreszta Widzew nigdy nie gral tylko o utrzymanie...

Szczegolnie sie przygladalem grze Sokalskiego, ktory juz po paru sparingach zostal okrzykniety najlepszym zakupem Widzewa. I widac ze chlopak ma naprawde talent a jak dojdzie do ataku Grzelak to naprawde moze byc jeden z najlepszych duetow napastnikow nazej ligi. Jeszcze jest Wawrzyniak ktory nie mogl grac a jak juz dojdzie to tez mysle ze moze stac sie objawieniem tego sezonu. Nie bedzie to takze zaskoczenie mysle gdyby na mecz z Dania zostalo powolanych paru Widzewiakow :D
RóżA pisze:Z resztą- za wymówienie słowa Widzew czy też RTS tam gdzie mieszkam (pomiędzy Kozinami a Limanką) grozi surowa kara
To rzeczywiscie mieszkasz w ciekawej okolicy, zdominowanej przez fanow LKS-u:P U mnie w okolicy zreszta tez wiekszosc za LKS-em ale mnie to nie przeszkadza, juz nie obrywam tak mocna jak kiedys :P

RóżA ale rozumiem ze jestes fanem Widzewa, prawda ? :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 lip 2006, 0:37

Zaza a Swiru moze balowal z Borkiem i Koltoniem w Nowym Saczu ;) Iwan juz skonczyl kariere, to go wyciagaja pewnie na piwko, miedzy Ustka, meczem ligowym a Nowym Saczem :lol:

Koszulka zobowiazuje 8) jakby napisal jeden z userow - mowa :smoke: ;)

Mysle, ze Groclin nieco ich zlekcewazyl. Do tego za szybko strzelili bramke i pewnie mysleli, ze mecz sie wygra sam. A juniorzy z Widzewa pokazali charakter. Mlodzi, ale juz WIdzewem beda przesiaknieci. Jak Probierz, ktory swego czasu udowadnial, ze kibicuje Widzewowi od kilkunastu lat ;)

Taka mala ciekawostka - wyjsciowa jedenastka Widzewa:

Fabiniak (24 lata) - Nowak (27 lat), Rzeźniczak (20 lat), Konieczny (25 lat), Klos (24 lata) - Zecevic (28 lat), Białek (25 lat), Budka (26 lat) - (Bogunovic (23 lata), Sokalski (20 lat)

;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 lip 2006, 0:43

Krzysztof Jarzyna pisze: Taka mala ciekawostka - wyjsciowa jedenastka Widzewa:

Fabiniak (24 lata) - Nowak (27 lat), Rzeźniczak (20 lat), Konieczny (25 lat), Klos (24 lata) - Zecevic (28 lat), Białek (25 lat), Budka (26 lat) - (Bogunovic (23 lata), Sokalski (20 lat)

Poprawcie mnie jak zle policzylem ale mnie srednia wieku wyszla 22 lata :shock: To jest naprawde fenomen...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 lip 2006, 0:52

LookAsh pisze:Poprawcie mnie jak zle policzylem ale mnie srednia wieku wyszla 22 lata
No tak, bo w tej calej euforii oczywiscie zapomnialem o Bartku Iwanie :lol:
Tak wiec:

Fabiniak (24 lata) - Nowak (27 lat), Rzeźniczak (20 lat), Konieczny (25 lat), Klos (24 lata) - Zecevic (28 lat), Białek (25 lat), Iwan (22 lata), Budka (26 lat) - (Bogunovic (23 lata), Sokalski (20 lat)

srednia wieku nie 22 a 24 ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 lip 2006, 0:54

Krzysztof Jarzyna pisze:No tak, bo w tej calej euforii oczywiscie zapomnialem o Bartku Iwanie Laughing
Tak wiec:

Fabiniak (24 lata) - Nowak (27 lat), Rzeźniczak (20 lat), Konieczny (25 lat), Klos (24 lata) - Zecevic (28 lat), Białek (25 lat), Iwan (22 lata), Budka (26 lat) - (Bogunovic (23 lata), Sokalski (20 lat)

srednia wieku nie 22 a 24 Wink

No tak a podzielilem przez 11. Ale i tak srednia wieku jest niesamowita, nawet chyba reprezentacja Ghany takiej nie miala.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 0:57

Może tak było Jarzyna - Tomek Iwan opowiadał mu o wrażeniach z mundialu i fazach Jacka Gmocha :P - mowa ? ciekawe kto to :wink: No ba :P

Jak napisałem wcześniej Groclinowi ta bramka zaszkodziła. Tak jak piszesz zlekcawazyć ich mogli bo wszystko dobrze się zaczeło układać. W tym meczu walka i pressing wygrały nad spokojem i budowanie akcji - gra piłka. Ile widze przeżuciał tych piłem na skrzydło - Słowa Świerczewskiego pokazują że cos w tym jest że w głowach wygrali... za wcześnie.

Czyli Młode Wilki z Łodzi :wink: Jutro tylko Wisełka kąśnie Górnika na plus z 3:0 i bilansem wypszedzi Widzew :twisted:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 lip 2006, 1:01

Zaza pisze:Jutro tylko Wisełka kąśnie Górnika na plus z 3:0 i bilansem wypszedzi Widzew

Ok, my wam oddamy fotel lidera a wy nam Bartka Iwana na stale :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 1:10

LookAsh na stałe to raczej nie ale ma czas by pokazać jeszcze wiecej niż dziś w barwach Widzewa - Jak np. Cantoro nie ma pewnego miejsca w składzie Wisły to wiesz :roll: Dla tego młody teraz pracuje na miejsce :wink: Jak jak inny gracz Wisły po "drugiej stronie Łodzi" mam na myśli wieżowca Kmiecika - od jak Saviola 8) czyli oddam byle najdalej :wink: a troche go szkoda bo wsoja obecnością na boisku daje takie plusy jak "Patyk" Benitezowi - czyli obrońcy na siłe wypierdzielą do przodu a "Patyk" zbierze i przytrzyma az druga linia dojdzie :wink: Tak Kmiecik grał też w Zabrzu - jak koszykasz miał za zadanie zbierac piłki od bramkarza wtedy chyba Poirta Lecha :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 10:34

Cos mi się przypomniało gdy wczoraj pisaliście o RTS i znaczniu czy istnieniu nazwy :wink: Ja z 5 lat temu [:shock: ?] wygrałem nad jeziorem bardzo ciekawy zakład z jednym z Widzewiaków i za to zabrałem mu szalik ponoć rarytas :]

Cos na taki wzró chyba -

Robotnicze Towarzystwo Sportowe
ULT*RAS
Oficjalni chuligani z Aleji J. Piłsudskiego

Jak bym dobrze poszukiał to bym znalazł do gdzieś na chacie. :twisted: Który chce ? :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”