Mercato Rossonerich - Strona 108

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
giancardi
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 28 lip 2006, 23:14

eh

sprawdzilem

Linz na zasadzie wolnego przeszedł do Boavisty

a my Amoroso kupujemy

eh

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 23:21

Giancardi witamy na pokładzie :twisted: Wybierz numer to sie poprosi Waziego o odpowiedni avarat - bo sądze że bedzie tu dośc czesto zaglądał ? :P

Łukasz pierwszym poważnym ruchem mercato była sprzedasz Shevchenki :roll: drugim poważnym był transfer młodego Francuza Gourcuff a trzecim dziwnym oddanie Abbiatiego do Toro. Teraz mamy czwarty i już wiadomo że to nie koniec ...

Zlatan ? wiesz co Cassano miał zniszczyć Real od środka - mial być Włoskim agentem który przeniknie do grupy Galaktycznych i ich wymorduje psychicznie. Dostał swoje na reke i nawet na ławce siedzi zadwolony :roll: wchodzi to próbuje nie wchodzi siedzi i kibicuje. Wiec podobna opinia o Zlatanie to mit. Bo ja bym tez Zebin wykurzł chętnie :P Ale narazie nie przywiązuje jakis wiekszej wagi to transferu Iby na Giuseppe Meazza bo za duże tylko ruchów z cyklu 'pewka" było. Poczekamy zobaczymy.

Deltinho to chyba była ostatnia szansa. Może nie dla tego by cos pokazał [bo ma narazie 25 i jest obrońca a oni jak wino] a juz swoje pokazał ale ostatnia szansa by nauczyć sie wiecej. A będzie miał od kogo.

Ciekawe jak to teraz bedzie - przyjdzie Oddo ? co z Kaladze - będzie grał na środku ? Nesta - Kala - podstawowy środek ? Bonera na prawej ? No Pacynka licze na Ciebie :twisted: Chyba transfer Daniele nie wyklucza transferu Massimo. Za bardzo cenią Oddo by odpuścić.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2006, 23:46

Kompletnie zapomniałem o Gourcuffie :roll: Fakt młody Francuz to też + Mercata bo jest obiecujący i Carlo w swoich wypowiedziach podkreśla że liczy na niego.
Pozbycie się Szewy nie zaliczam do naszych ruchów na rynku a już napewno nie do pozytywnych. Jeżeli już jesteśmy przy tym temacie to podobno Tevez ma jakieś problemy i nie wykluczył zmiany barw klubowych. Jeżeli tak to trzeba o niego walczyć - ale nie jak o Zambrotte. Argentyńczyk jest znacznie lepszy niż Ibra.
Co do Abbiatiego to nie było go u nas dość dawno, jedyne co mnie zaskoczyło w tym transferze to to iż straciliśmy karte przetargową w sprawie Buffona.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2006, 23:55

Łukasz_ pisze:Argentyńczyk jest znacznie lepszy niż Ibra.
Wiekszosc nie chce widziec Ibry w swoich klubach przez jego slynny charakterek ... a jak zaczyna byc mowa o Tevezie to wszyscy sa zachwyceni z i modla sie byle tylko sprowadzic argentynczyka do swojego klubu . Zapominaja tylko ze sam Tevez ma rownie bardzo posrane w glowie jak i Ibra :roll: ... wiec nie widze tutaj troche logiki :

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 29 lip 2006, 0:11

Zaza pisze:Ciekawe jak to teraz bedzie - przyjdzie Oddo ? co z Kaladze - będzie grał na środku ? Nesta - Kala - podstawowy środek ? Bonera na prawej ? No Pacynka licze na Ciebie Chyba transfer Daniele nie wyklucza transferu Massimo. Za bardzo cenią Oddo by odpuścić.
Jeśli przyjdzie Oddo to myślę że obrona będzie wyglądała tak: Kaładze - Nesta - Bonera - Oddo. Ale teraz mam wątpliwości czy Milan nie odpuści Oddo. Za Bonerę zapłacili sporą kasę, gdzieś w granicach 8 - 10 mln (może jutro się dowiemy oficjalnie ile to było :)) i nie sądzę, że sprowadzimy kolejnego obrońcę. Raczej czas teraz na zakup napastnika...

Ponadto liczę, że sprawa Buffona nie została jeszcze zakończona i przed końcem sierpnia zapewnimy sobie podpis pod kontraktem najlepszego bramkarza na świecie :). Degradacja Juve to dla nas ogromna szansa na wymianę bramkarza. Dida po tym sezonie odchodzi i warto już teraz sprowadzić jego następcę, aby za rok nie było na San Siro nerwowych ruchów.
O kolejnym graczu Juve którym interesuje się Milan już kilka razy pisałem, ale jeszcze kilka zdań nie zaszkodzi....
Zaza pisze:Zlatan ? wiesz co Cassano miał zniszczyć Real od środka - mial być Włoskim agentem który przeniknie do grupy Galaktycznych i ich wymorduje psychicznie. Dostał swoje na reke i nawet na ławce siedzi zadwolony wchodzi to próbuje nie wchodzi siedzi i kibicuje.
Tylko z tego jego siedzenia nie ma żadnego pożytku :/. Mało tego...trzeba mu płacić kupe kasy, a Cassano oprucz tego, że tyje to nic w Realu nie robi (może to się zmieni wraz ze zmianą trenera - no bo wiadomo - Capello trenował go w Romie i myślę, że nie odstawi go na boczny tor), ale to nie o nim mowa...Wracając do Zlatana, to sprawa jest bardzo skomplikowana. Wygląda na to, że Galliani jest zdecydowany dać dużą kasę za parę Zlatan - Gigi i wszystko wskazuje na to że oficjalna oferta wpłynie do Turynu lada dzień i niby wszystko jest Ok no bo przecież potrzeba nam napastnika, ale mimo wszystko mam mieszane uczucia na temat Ibrahimovića.
To jaką opinią cieszy się Szwed wszyscy wiemy. Narzekają na niego kibice, trenerzy, ale nagonka na niego została rozdmuchana dopiero od tego sezonu, który był w wykonaniu Zlatana fatalny. Wcześniej też miewał różne wybryki a mimo to ludzie puszczali wszystko w niepamięć bo Ibra grał dobrze. W tym roku sytuacja się zmieniła. Zlatan nadal jest niepokorny i często swoim zachowaniem szokuje kibiców, ale nie ma już nic na swoją obronę, czyli kolejnego udanego sezonu. Sam nie wiem co na jego temat myśleć. Może to tylko jeden nieudany sezon? A może Zlatan się już wypalił? Sam nie wiem. I chyba nie przekonam się dopóki go nie zobaczę w nowym sezonie. Pytanie tylko czy zobaczymy go na San Siro? Jeśli miałbym oceniać tylko skalę jego talentu to wziąłbym go w ciemno, ale dodając do jego umiejętności ten charakter... to już nie jest taka prosta sprawa, ale wydaje mi się że Ancelotti by sobie z nim poradził i Ibra wziąłby się wreszcie pod jego skrzydłami za grę a nie popisywanie i gwiazdorskie fochy. Ale na teraz temat jest jeszcze zbyt odległy...

P.S. Nie wiecie jak przedstawia się na tą chwilę wymiana Jankulovskiego na Emre? To jest jeszcze aktualne?

Pozdro.

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 29 lip 2006, 0:15

Nie wiem może być 64 numer. taki mam nr domu. Nie robi,;D

Własnie mi sie Lukasz wydaje, ze najwyzsza pora byla na sprzedaz Shevy. Zobaczysz juz nie bedzie taki dobry. To byl db ruch. Z tym ze trzeba bylo Torresa zwijac albo kogos mlodego na atak, nie wiem nie mam juz powoli pomyslow. Zlatan do Interu pasuje jak ulał. Cham, prostak. :D przypasuje do Adriano, Cordoby i Matrixa.

Boje sie tylko ze jakby np Suazo przyszedl to by sie zrobil taki jak Gila, czyli musi miec podanie. A wtedy zostaje Kaka i Pirlo. A w ataku wykonczyciele.

Co do Gourcuffa jak Carlo go posadzi na lawce...

I niech lepiej Foggie wyprobuje.

Wiem ze na raz wszystko pisze, ale jeszcze uwazam ze Buffon powinien dolaczyc do nas, Dida do MU czy gdzies tam, bo nie przedluzy za rok. ;]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 0:47

goofii pisze: Zapominaja tylko ze sam Tevez ma rownie bardzo posrane w glowie jak i Ibra ... wiec nie widze tutaj troche logiki :

Mowa Goofii :!: Dodamy Cassano i Rooneya i mamy 4 muszkieterów :!: każdy z nich ma z garem ale i ma talent :twisted:

Adek ale ja nie sądze że transfer Massimo miał wynieś tyle ile żada Lotito wiec jesli Ancelotti widzi go w drużynie to sie ugadają - i transfer Bonery nie zmienia naszych planów. Bo dobrze wiemy że teraz mamy w kadrze 3 obrońców który moga grać i na środku i na flankach. A Massimo to typowe boczny obrońca z ciągiem na bramka i na prawa [jakże potrzebą nam] strone.
Adek_17 pisze:Może to tylko jeden nieudany sezon? A może Zlatan się już wypalił? Sam nie wiem. I chyba nie przekonam się dopóki go nie zobaczę w nowym sezonie. Pytanie tylko czy zobaczymy go na San Siro?

To ja Ci sie postaram odpowiedzieć na te pytania.

Po 1. Drugi sezon pokazał ile jest wart. Zawsze tak jest - obrońcy już wiedzieli czego się spodziewać idt. Wypalił ? :shock: pomine to pytanie.

Po udanym debiucie w serie A drugi sezon sprowadził go na ziemie. Mundial to inna bajka. Ale teraz popatrz na to z inne strony - jeszcze jeszcze młody - pierwsze szlify w serie A zbierał w ekipie wroga. Jeśli zasili Milan to będzie może powiedziec że Juve nam go przygotowało do gry w serie A. Bo temat wypalnie nie istanieje. Pytanie czy wyciągnie wnioski ?

Zaraz ktoś może napisać strzelił 7 bramek w sezonie - ale to nie snajper który dostawia noge na 5 metrze to po 1. A po drugie styl gry Juve i zadanie taktyczne Capello spowodowały że to nie Ibra a Trezeguet miał zadanie strzelackie.

Nie lubie porównac typu "Ibra nastepca Shevy" bo Andriya nie szybko ktoś zastąpi. W popszednim sezonie mieliśmy najlepszy atak w europie ale odszedł tak ważny piłkarz że chyba teraz trzeba zaryzykować nie prawdasz ? Szweda może albo lubić albo nie - ja go nie lubie ale cenie za umiejętnosci. Ma roczną umowe z Juve i wszystko zależy od ceny. Za 20 milionów bym go nie kupił ale zdecyduja sami działacze i trener.

Emre ? cisza w eterze :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 29 lip 2006, 1:00

Tak przemyslalem sprawe i wydaje mi sie, ze Bonera to bedzie raczej wzmocnienie na prawa strona i zaden zawodnik juz tam nie trafi. Wg mnie wystarczy, jak defensywe wzmocni jeszcze jeden gracz. Osobiscie jestem zwolennikiem sprowadzenia Morettiego, ktory moze grac z powodzeniem na lewej stronie obrony, jak i na srodku. Kto wie moze bedzie nastepca Maldiniego w Milanie... Co do pomocy to najchetniej wymienilbym z Newcastle, Jankulovskiego za Emre. Jednak narazie najblizej Milanu zdaje sie byc Ze Roberto, choc mam nadzieje, iz nie trafi na San Siro i wybierze milosc do swojego kolegi Rivaldo. Mozna rowniez zastanowic sie nad transferem Fiore, ktory mial dobry sezon w ACF, a jego wykupienie z Valencii nie kosztowaloby Milan drogo. Tak, czy inaczej jesli przyjdzie ktorys z tych zawodnikow to bedzie tylko zmiennikiem dla Seedorfa. W przypadku budowy "parasola ochronnego" dla Pirlo zdaje sie, ze Milan moze stoczyc kolejna bitwe z Realem. Tym razem o pozyskanie M. Diarry. W kazdym razie jesli Milan sie wlaczy do licytacji to bedzie musial siegnac gleboko do portfela. Tym bardziej, ze nie slychac nic o zainteresowaniu ze strony Milanu innym defensywnym pomocnikiem. Zreszta podobno MU juz sie dogadalo z Corinthians co do ceny za Mascherano i pozostaje im tylko ustalic warunki indywidualnego kontraktu. Natomiast Appiah jest rowniez blizej innych klubow. Wspominam o nich, gdyz po dzisiejszej niespodziance mozna sie tak naprawde spodziewac wszystkiego po dzilaczach Milanu, a ci zawodnicy musza sie znajdowac w ich notesach. Co do napastnikow to wydaje mi sie juz od dluzszego czasu, ze Ibrahimovic moze byc najlepsza opcja dla Milanu. Natomiast jego charakterek powinien byc tylko plusem dla Rossonerich. Niech przeciwnicy martwia sie jego temperamentem, a nie my. Jednak poki co nie ma go jeszcze w Milanie. Mysle rowniez, ze dzialacze moga pomyslec nad Tevezem, gdyz jego odejscie jest bardzo prawdopodobne po zaatakowaniu przez kibicow Corinthians jego zony z dzieckiem w samochodzie. Tutaj podobno rowniez MU prowadzi negocjacje w sprawie jego wykupienia, ale inne kluby takze nie sa bez szans. Ciekawe zreszta czy zarzad Milanu zdecyduje sie na kupno dwoch napastnikow, czy jednego. To zalezy od systemu gry, ale znajac zamilowanie pana Berlusconiego do gry dwoma napastnikami to raczej stawiam na dwoch, bo zapewne Amoroso, podobnie jak Vieri, nie zagrzeje dlugo miejsca na San Siro.

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 29 lip 2006, 1:13

Z Tevezem bedzie to co z Lugano. Nie da rady. Pokazal na mundialu ze za slaby jest na europejska pilke. Co do wzmocnienia obrony to wolalbym wloska obrone Oddo Barzagli Nesta Bonera. Ale to moze okazac sie zbyt trudne. I moze byc tez zbyt duzym odswiezeniem. No ale jakby na biezaco odswiezali obrone to by nie musieli teraz wszystkiego zmieniac.

Hmm. Ja sadze ze Milan juz wie kogo pozyska. I zostaje nam Ibra.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 1:24

Giancardi nie wiem czy wiesz ale tak nie może być :roll:

- Oddo Barzagli Nesta Bonera -

Juz odchodząc od tego że Andrea Barzagli raczej nie zawita do Milanello - ale wiesz Massimo Oddo to prawy obrońca a Bonera jak zejdzie na flanke to też prawą :wink:

Ciekawy jest temat Emilliano Morettiego z Valenci [Włoch wspomniany wyżej] wtedy on na lewej do spółki z Sergio

Ale jak nie to mamy obecnie Sergio i Jankulovskiego no i Favalli :P na lewa flanke ...

na środek jest 5 graczy
Nesta
Maldini
Billy
Kaladze [w każdej chwili lewa flanka]
Bonera [w każdej chwili prawa flanka]

Prawa strona Cafu - Oddo.

To są wydatki rzędu hmmm 16 milionów na dwóch graczy Oddo - Moretti i kontrakt ok. 3 - 2,5 miliony za sezon i mamy max linie obrony :]

Nerwowy nie ma już tematu Emre - Jankulovski to była kaczka i tyle. Newcastle ostatnio wygrało Turek strzelił ładna bramke :wink: Już mu sie podoba Premiership - po roku :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 lip 2006, 2:53

Gdybysmy mieli kupowac napastnikow na podstawie tego co pokazali na MS to nikt by sie nie nadawal tak szczerze mowiac :roll: Moze z wyjatkiem Torresa (za) i Mirka K. (przeciw).

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 lip 2006, 7:41

ja sie zastanawiam na jaką szczególnie pozycje sciaagneli działacze Bonere . Na prawo przez zbyt wygurowaną jak na 30 letniego gracza jakim jest Oddo czy moze na środek w miejsce Stama :?: Ten transfer jest moim zdaniem wiazący sie z odejciem Dario Simicia i jesli Daniele zosatla kupiony na prawą to pewnie wykluczyło to transfer Oddo lub Alavesa chociaz wole tego drugiego.

Ostatnio slyszy sie o zainteresowaniu Di Vaio moim zdaniem ten transfer będzie podobny do transfery Amoroso lub Vieriego Jestem na NIE :!: :!:

Moje wymazone transfery jescze na to mercato; pod spodem moja cena ktor a sadze ze tzeba by zaplacic

Ibra :arrow: moim zdaniem jest to wysmienity napastnik ,lecz mial slabszy sezon co nie znaczy ze przez sezon stracil swoje umiejętnosci a pod okiem Carlo odzyskal by blask :arrow: 20 mln euro

Bufonn :arrow: tego pana nie tszeba komentowac ,ale jego minusem jest jakis calkowity brak wyczycia czy sczescia w karnych :wink: Moze na karne Dida by wchodzil :P :arrow: 20 mln euro

Suazo :arrow: Jesli Cagliari zgodzi sie na wymiane Boriello i Amoroso ,lecz pewnie jesli dzialacze są serio zainteresowani to dołożą jescze te 4-5 ml i atak skompletowany Pipo-Gila-Ibra-David Suazo 8)
:arrow: Amoroso + Boriello + 4ml euro

Jesus Navas :arrow: Bardzo utalentowany zawodnik na prawą strone jesli Foggia nie odejdzie bo brakuje u na s typowego skrzydlowego prawego pomocnika a Gattuso przesunąc na parasol ochronny Pirlo
:arrow: 10 -15 mln euro

Dani Alaves :arrow: Moim zdaniem jest to gracz dlugo terminowy umiejetnosciami nie odbegającymi od Oddo a jest pozatym duzo mlodszy 22 lata :roll: a jego dodatkowym plusem jest posiadanie hiszpanskiego paszprotu :arrow: 12 mln euro

Emilano Morettti :arrow: lewy obrońca Valenci Wloch z duzymi umiejetnosciemi niezbyt zawansowany wiekowo 25 lat :roll: i dosć tani
:arrow: 8 mln euro

Jarosal Plasil :arrow: na lewą strone ten mlody czech jako zmiennik dal Seedorfa z juz zawansowanymi umiejestnosciami jak na jego wiek 22 lat :?: :arrow: 7mln euro

Moie wymazone transfery odchodzace z Milanu

Kalac :arrow: Gdziekoliek i chociaz z milion euro za niego :P :pray:
Simic :arrow: Podobno Everton chce go kupic z 3 -4 mln euro :pray:
Dalla Bona :arrow: Aek Ateny z 5 mln euro :pray:
Amoroso + Boriello(moze niekoniecznie chce zeby odchodzil) :arrow:
w pakiecie za Suazo
Fiori :arrow: Skoncz ty wresczie tą kariere :P ile lat mozna n alawce siedziec :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 8:57

wiekszosc tych twoich transferow jest nie realnych.Milan nie kupi tylu zawodnikow w jednym mercato bo ma zgrany zespol a tak trzeba by bylo od nowa tak to tylko sasiad za miedzy robi.ale Plasil i Jesus Navas to chyba nawet nie bylo tematu o nich to wiesz i watpie zeby oni przyszli a reszta twoich "marzen" to calkiem realna i jestem za!!!

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 lip 2006, 9:18

myhalek_acm pisze:Dani Alaves Arrow Moim zdaniem jest to gracz dlugo terminowy umiejetnosciami nie odbegającymi od Oddo a jest pozatym duzo mlodszy 22 lata Rolling Eyes a jego dodatkowym plusem jest posiadanie hiszpanskiego paszprotu Arrow 12 mln euro
IMHO Alves mógłby stać się naturalnym następcą Cafu jako bardzo ofensywnie usposobiony prawy obrońca. Miał świetny sezon w Sevilli i wiele klubów stara się o niego... no i właśnie w związku z tym spec od przepłaconych transferów - prezes Sevilli del Nido (casus Ramosa :wink:) już zapowiedział, że minimalna cena za tego grajka to okrągłe 20 baniek ojro 8) A z tym gościem negocjuje się jak z dentystą :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 9:28

Janio ale czy Milan nie stac na taka kase??a to jest tak jak mowisz naturalny nastepca Cafu i w Brazylii i moze w Milanie(z tym nastepca to on Cicinho i Rafinha moga byc) a wlasnie Rafinha tez mial udany sezon w Schalke byl jednym z najlepszych bocznych obroncow w Bundeslidze szkoda ze Milan sie nim nie interesuje bo napewno bylby tanszy.

uwazam ze jak Milan bedzie chcial Alvesa i Alves do Milanu to sie dogadaja w sprawie pieniedzy z wlascicielem Sevilli

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”