Mercato Rossonerich - Strona 109

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 lip 2006, 9:44

To oczywiste, że Milan stać na wydatek rzędu 20 mln euro - po prostu odniosłem się do ceny przedstawionej przez Myhalka_acm. Barca interesowała się Alvesem, ale po tym jak del Nido podał swoją cenę (no i oczywiście przez fakt zakontraktowania Zambro) zapał Txikiego i Laporty wyraźnie osłabł 8) Poza tym sam Alves coś tam burczał, że gdyby miał opuścić La Liga to tylko w kierunku wyspiarskim, gubernator Benitez musi przecież stale zasilać kolonię :P

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 29 lip 2006, 9:50

Żartujesz z Rafinhą, prawda?/.

Może i w Bundeslidze gra poprawnie, niestety brakuje troszke umiejętnosci aby nosić trykot ACM. Inaczej ma się sprawa z Alvesem. PIłkarz niezwykle błyskotliwy, fantastyczny ostatni sezon w Sevilli. Bardzo ofensywny zawodnik, cena powinna sie wahać w granicach 12 mln Euro.

Jestem ciekawy czy po zakupie Bonery nasi działacze rozważają kupno jeszcze jednego, tym razem prawego obrońcy ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 9:57

nie nie zartuje z Rafinha.jest mlody mial udany sezon w Bundeslidze i jakby przyszedl do Milanu to jeszcze sie moze duzo nauczyc i dotego mialby mistrza na swojej pozycji(Cafu) to mysle ze bylby to dobry zakup.choc wolalbym Alvesea w tym sezonie a jak Cafu zakonczy kariere to jak Rafinha bedzie dalej blysczal to moglby i on przyjsc i mielibysmy dobra rywalizacje na prawej obronie

ale o Rafinhi nic nie slychac to skonczmy temat.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 10:08

Cześc analitycy rynku piłkarskiego :P :wink:

Janio własnie w tym rzecz że on sie ponoc nie pali w kierunku Calcio :? Co prawda nie jeden tak mówił ale może kiedyś Liverpool na niego uzbiera. Ale 20 nikt nie da ... to lepiej szukac w Brazyli. :twisted:

Kaka_ACM pisze:Jestem ciekawy czy po zakupie Bonery nasi działacze rozważają kupno jeszcze jednego, tym razem prawego obrońcy ?

Bedzie Massimo Oddo na 90% 8) Ja sądze że plan sie nie zmienił. Odejdzie prawdopodobnie Simic - ponoc ma oferte z Evertonu.

Chłopaki przeciesz My gramy 4 w obronie gdzie boczni pełnia funkcje skrzydłowych. A zauważcie ile obecnie jest graczy w linie defensyną - lepszych lub gorszych ale na liga i mecze np. z Ascoli to i Dario Simic podoła.

:arrow: Maldini, Billy, Sergio, Jankulovski, Favalli, Kaladze, Nesta, Bonera, Simic, Cafu.

Jeden góra dwa transfery jeszcze beda w linie defensywną - wszystko zależy od tego czy Simic odejdzie i czy Ancelotti zacznie grać Markiem w lini obronnej...

Szkoda że Ancelotti mają swoją zdolnośc znajdywanie nowych pozycji dla piłkarz na boisku nie zaryzykuje z ... Ambro na stoperze :!: tak tak :!: Już kiedyś była dyskuje prasowe w tym temacie. Podpowiadali Carletto :wink: A Massimo gra głowa jak mało kto. Zwłaszcza w obbronej grze głową. To było by ciekawe rozwiązanie. Tym bardzie jak pozostał by Vogel i Brocchi - ewentualnie Dalla Bona. Bo wtedy za dużo ich by było w linie pomocy...

P.S - Przypominam fana Calcio - Calciomania 2006/2007 ? Sonda

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 10:25

tez mi sie wydaje ze Milan i tak bedzie chcial sciagnac Oddo poniewaz nasi boczni obroncy musza grac bardzo ofensywnie a Bonera nie jest dobry w ataku tak jak Cafu czy Serginho i mysle ze Bonera bedzie gral na srodku i zostanie sciagniety boczny obronca

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 lip 2006, 10:26

Zaza pisze:Ale 20 nikt nie da ... to lepiej szukac w Brazyli.
Kłopot w tym, że coraz częściej za tych prosto z Ameryki Pd. też trzeba dać sporo ponad 10mln, a ryzyko nieporównywalnie większe niż za ogranego w silnej lidze i w silnym zespole gracza obrony o takim potencjale i predyspozycjach do gry ofensywnej. Poza tym coś mi mówi, że jeśli sam zawodnik przyciśnie trochę del Nido to dla Liverpoolu może być jakaś mała promocja - wiadomo - lepiej dostać np. 13-15 mln niz stracic za parę lat gościa za darmo bo się go trzymało na siłę. Nie od dzisiaj wiadomo, że od samego gracza w takiej sytuacji też bardzo wiele zależy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 10:30

w sumie tak ale Benitez juz sie nim nie interesuje poniewaz on chcial go na prawego pomocnika i sciagnal zamiast niego Pennanta i nie ma juz pieniedzy na wieksze transfery chyba ze by oddal Xabiego Alonso do Realu co malo prawdopodobne wiec jezeli Liverpool zrezygnowal to moze zdecyduje sie na Milan

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 10:42

Janio masz racje ale kluby z Europy mimo że coraz wiecej dają za takich gracz - to coraz bardzie ryzykują - przykład Kaki jest okręt flagowy ale ja bym również zwrócił uwage np. na Freda z Lyonu - przeciesz ok kosztował max kase jak na Ligue 1 - teraz bedzie prawdopodobie Rafael Sobis - A jak sądzisz ile del Nido dał za Alvesa ? Nawet 15 milionów to jest dla niego zysk... Bo tyle nie dał sprowadzając go.

Trzeba by sprawdzić do kiedy ma umowa bo jak ma jeszcze z 3 lata to chyba nie postawi sie aż tak :roll: Wiesz jak jest może powiedziec że Sevilla pokazał go światu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 10:46

mozna jeszcze dac przyklad Sergio Aguero (23 mln) a Leonardo jest w Brazylii to napewno cos znajdzie znalazl Kake to znajdzie i drugiego Cafu.ryzyko jest ale czasem sie oplaca .

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 29 lip 2006, 11:31

Co do Alvesa to problem w tym, ze chcial na sile przejsc do Liverpoolu odrzucajac jednoznacznie spekulacje laczace go z Milanem. Jednak z drugiej strony mozna by mu to wybaczyc, gdyz Benitez mocno namieszal mu w glowie. Sevilla sciagnela go za bodajze 1 mln euro albo 1 mln funtow, wiec niezla przebitka. Del Nido nie bedzie negocjowal, co do jego ceny, bo z glodu to on nie zginie. Pilkarz ten kosztuje 12 mln funtow, czyli w przyblizeniu do obecnych kursow walut bedzie to jakies 17 - 18 mln euro. Posiada rowniez hiszpanski paszport, co jest jego kolejnym atutem poza dobra gra. Co tu mowic oplacaloby sie wydac ta spora gotowke na zakup tej klasy gracza. Co do Oddo to nie jestem jakos przekonany, aby placic tyle pieniedzy za 30 - latka. Wg mnie transfer Miguela tez juz nie wchodzi w rachube, Zaccardo chyba rowniez. Wszystko wskazuje na to, ze bedzie to albo Oddo albo Daniel Alves albo nikt. To trzecie rozwiazanie wydaje mi sie calkiem prawdopodobne.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 lip 2006, 11:59

przed chwilą czytalem news z gazety Republlica (nie wiem jak z jej wiarygodnością bo nie siedze w temacie ktora gazeta we wloszech pisze prawde :lol: ) ale podala ona ze w przypadku nie powodzenia w sprawie sprowadzenia na San Siro Torresa Milan zlozy oferte wartą nie 40 mln :!: jak wczescniej podawal Tuttosport a 50 mln :!: za duet Ibra Buffon

http://www.tuttomercatoweb.com/index.ph ... d&id=35195
Ostatnio zmieniony 29 lip 2006, 12:41 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 29 lip 2006, 12:11

Ściema, nie opłaca sie brac go za 50mln. Szkoda kasy! A co do wymiany Suazo za Boriello i Amoroso, to nie przejdzie na bank. Suazo nie bedzie zmienial Gilardino. Na pewno nie.

Zaza pamiętaj tylko po ile lat maja nasi defensorzy. W koncu przyjda kontuzje i w sumie Cafu i Billiego mozna juz odliczyc. Co do pomocy to Brochiego trzeba wypozyczyc ;/. Bez przesady. I ten Vogel tez sie jakos nie rozkreci wg mnie. Pomoc bedzie to co jest od lat ilu? 4?
Pirlo
Gattuso Seedorf
Kaka
I nic nowego!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 12:25

Giancardi ale chyba nie sądzisz że Billy bedzie kims taki jak w popszdnim sezonie Stam ? Nie zapomne jak w popszednim sezonie Liga Mistrzów - Barca Milan - Camp Nou - 120 tysiecy ludzi - Billy w 28 minucie zmienia chyba Nesta :] I wymiatał :] To że ma blisko 40 lat to nie problem. Jest piłkarzem który moze grac raz na miesiąc i nie zawiedzie :!:

Patrz Coloccini ... taki talent. Obronca który 4 lata był wypozycziony do ... Hiszpani. Wrócił na San Siro w młodym wielku i bał się wejśc wślizgiem ok 20 merta :? To ja dziekuje takich leszczy - co prawda w Deportivo gra o wiele lepiej ale to marne pocieszenie ...

Na tą chwile lini obrony to na moje oko:

Sergio - Kala - Nesta - Cafu

Oby Paycnka grał Jankulovskim za Sergio - przynajmiej co jakis czas - Może tam tez grac Kala czy Paolo - sądze że na 90% przyjdzie Massimo Oddo wiec zluzuje Cafu. Na prawej może grać Bonera czy Simic zaleznośc od rywala. I co źle jest ? :> Wiesz Zambrotty im nie daruje ale życie :P

Linia pomocy ? podstawowa gra cały czas swoje. Jesli nadal bedzmi grać [4-3-1-2] to spoko. Pirlo cofniety drygent - Kaka za napadem - Rino i Seedorf - mają zadanie grac piłki na obiek czy zchodzić do środka - wtedy wymaga Ancelotti by obrońcy byli jak skrzydłowi.

A piłkarze tacy jak Vogel - Ambro czy Brocchi to rezerwa - i nie wiedz w tym problemu - jesli taki mistrz podania jak Rui Costa siedział na ławce to wybacz.

Narazie trudno jest oceniać system czy skałd bo mercato trwa i jestem przekonany że jeszcze nas zaskocza pozytywnie jak wczoraj...

Forza Milan :]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 lip 2006, 13:06

moja linia obrony wygląda tak Sergio(Jankul)-Nesta(Maldni)-Kala(Billy)-Bonera(Cafu)

a ewnetualne wzmocnienia Daniel Alaves badz Oddo i moze Barzagli chociaz Zamparini po ostatnich wydarzeniach chyba niespecajlne bedzie skory do oddania Andrei :P ale moze bedzie jakas nispodzianka

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 29 lip 2006, 13:53

Zaza pisze:Trzeba by sprawdzić do kiedy ma umowa bo jak ma jeszcze z 3 lata to chyba nie postawi sie aż tak Wiesz jak jest może powiedziec że Sevilla pokazał go światu
Chyba bez wyłożenia dużej kasy się nie obejdzie bo Alves ma umowę ważną do 2011 roku :/ (jeśli oczywiście Milan podejmie temat sprowadzenia Alvesa).
Sprowadzenie Oddo, to raczej kwestia czasu. Ale minusem jest to, że cena za Włocha spoczyła w górę po powrocie Lazio do Serie A i nie są już tak skorzy do sprzedania Oddo...
Zaza pisze:Szkoda że Ancelotti mają swoją zdolnośc znajdywanie nowych pozycji dla piłkarz na boisku nie zaryzykuje z ... Ambro na stoperze
No dałeś mi teraz do myślenia... i może to nie jest taki zły pomysł? To jest zawodnik typowo od czarnej roboty i walorów ofensywnych za często nie przejawia, no może poza stałymi fragmentami, gdzie wchodzi na "głowę". Ciągu na bramkę, nie ma zbyt dużego a z zadań defensywnych wywiązuje się bezbłędnie, a więc czemu nie... Jestem za :) ale konkurencja na ŚO będzie w tym sezonie bardzo duża i wątpię że Carlo zaryzykuje.
giancardi pisze:A co do wymiany Suazo za Boriello i Amoroso, to nie przejdzie na bank. Suazo nie bedzie zmienial Gilardino. Na pewno nie.
Jeśli nie wypali transfer Zlatana to nie pozostanie nam duży wybór i trzeba będzie sprowadzić Suazo. Moim zdaniem to jest dobra inwestycja, bo jeśli potrafi strzelić ponad 20 goli w przeciętnym Cagliari to czemu ma nie strzelać u nas? Nie zmieni ligi więc jest mała szansa że zatraci tak z dnia na dzień skuteczność.
Zaza pisze:Wypalił ? pomine to pytanie.
Przyznaję, że nie było to zbyt fortunne wytłumaczenie spadku formy Zlatana :P

Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”