Mercato Rossonerich - Strona 112

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 11:35

Aha czyli Trio Buffon, Nedved, Thurma. Teraz kwota Buffona spadła i chyba zgodzisz się ze mną ? Nie dla tego że jest słabszy czy starszy [choć jest] ale dla tego że taki jest rynek. Zresztą wtedy transfer Buffona był na zasadzie 'zachcianki" Van Der Sar bronił przeciesz dobrze. Aulas nie odda Momo Diarry za mniej niż 35 baniek no mozż 30 na juz - Massimo Oddo to interes rzędu z 8 milionów za gotówke. No i El Nino którego ceny nikt nie przewidzie. Wychodz masakryzna suma :P także zejdzmy na ziemie i wierzmy w kolencje niespodzianki - oby miłe.

Jest tez opcja że MU kupi Ibre za Ruud [atak Rooney - Ibra na pamierze max ale nie pozabijają się ? :roll:] A jak wiemy sir Alex Ferguson marzy o El Nino i wtedy nie dośc że stracimy rywala to i jedna opcje zakupu [Ibra]

Nie ktoś mi przypomni jak wie kiedyś Fernando Torres podpisał ostatnia umowe z Atletico - bo na mocy tej że umowy suma odstepnego spada co sezon. I tam może wyliczyć co nie co. Kurcze trzeba by cały te temat przesledzić bo tu już było takie wyliczenia :] bo ile było takich plotek :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2006, 11:48

Zaza o ile sie nie myle to kiedys byla podana informacja ze kwota odstepnego wynosila 90 mln tylko nie wiem czy euro czy funtow a teraz wynosi 41.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 12:03

No własnie Mete ta suma wynosiła 90 milionóe euro - na 100% euro - w momencie podpisania umowy - ale tak była klauzula które mówiła że cena - kwota- spada po każdym sezonie - to w sumie normalne - bo tylko w Hiszpani podpisuja tzw. sumy odstępnego i zazwyczaj sa one tak ułozone jak ta umowe Torres. Bardzo możliwe że masz racje i obecnie wynosi ona 41 milionów euro.

I to jest już kwota z którą może wyrwać El Nino tylko jest jedno pytanie podstawowe na które nikt nam nie odpowie :? Czy naprawde Atletico ma jeszcze dług wobec Milanu i czy dostało termin spłaty. Tego nikt nie powie tak otwarcie jak Braida mówi że interesuje nas Torres. A to jest podstawa bo 41 milionów nie dadzą - mam nadzieje ale jeśli od tej kwoty odejmiemy z 15 milionów to jest inna sprawa ...

Sam zainteresowany powiedział ostatnio bardzie ciekawe słowa - Odejde tylko wtedy jak bedą tego chciały obie strony [On i Klub przy. Zaza :P ] czyli jeśli i Nino i Atletico na tym wyjdą.

Mój przyjaciel mówi że jesli Atletico jest winne kase to Milan nie dość że odpuści ta sume w czasie transferu i troche obętnie ta suma - tak by klub z Vincente Calderon wyszedł na tym lepiej niz by sprzedał za gotówke do MU nawet za 40.

Przypominam że z Mestalla na Calderon przeniósł się Mista :!: ale trzeba też przypoimniec inne słowa Torres To Wy [marca :P] mnie sprzedawaliscie już do 200 klubów ... i to chyba tyle w teamcie...

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 12:39

Wprawdzie mowicie, ze transfer Oddo jest niemalze taki pewny, ale mnie zastanawia dlaczego wlasciwie tak dlugo tocza sie negocjacje pomiedzy klubami o tego zawodnika, ktorego mozna bylo miec swojego czasu za 5 mln euro. Teraz jego suma wzrosla drastycznie do 12 mln euro, co jest nieadekwatne do jego realnej wartosci rynkowej. Milan juz dawal za niego podobno 5 mln euro + Foggie (tego chce miec w skladzie Delio Rossi) i znowu nic. Lazio interesowalo sie rowniez Bonera, w ktorym widzieli godnego nastepce dla Oddo i z tego wynika, ze szukuja obroncy po jego ewentualnym odejsciu. Milan zas kupil Bonere i ma kolejny atut, aby zlozyc propozycje Lazio, gdyz moze im zaoferowac Simicia. Jednak wydaje sie, iz mogli uczynic to od razu po zakupie Bonery, a nie zrobili. Z tego wynika, ze w rzeczywistosci gra Milanu o Oddo moze byc tylko zaslona dymna przed kupnem innego zawodnika na ta pozycje, a moze nawet po transferze Bonery juz sie skonczyla i zaden gracz na ta pozycje juz nie przyjdzie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 lip 2006, 12:41

Zaza pisze:Bardzo możliwe że masz racje i obecnie wynosi ona 41 milionów euro.

Odstępne za Torresa wynosi 41 mln Ł

A przejsicie Torresa gdziekolwiek w tym okienku jest mało prawdopodobne.

Wypowiadał się jakiś znawaca hiszpaniskiej ligi że Torres jeżeli miałby odchodzić to do United ale to też już upadło ze względu na opór władz Atletico :( Szukał domu w Manchesterze ale najwidoczniej nie znalazł i zostaje w Madrycie : :x
Jeżeli w tym sezonie "wybuchnie" talent Aguero to Torres powinien nie mieć kłopotów z odejsiciem w okienku 2007/8

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 13:02

Cytat:
Agent Torresa ,Antonio Sanz: "Fernando w tym momencie nie czuje potrzeby składać deklaracji o przyszłości. On był z Atletico od dziecka ,więc nic dziwnego ,że wykazuje lojalność temu klubowi. On jest symbolem drużyny aczkolwiek wiemy ,że działacze Milanu obserwują go od kilku lat i nie możemy dłużej odmawiać ,ale póki co nikt z Milanu z nami nie rozmawiał."
Proszę proszę naprawdę coś się kroi :D nie mogą dłużej odmawiać :shock: :lol: czyżby jednak te naciski coś dały?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 13:07

nerwowy pisze:Wprawdzie mowicie, ze transfer Oddo jest niemalze taki pewny, ale mnie zastanawia dlaczego wlasciwie tak dlugo tocza sie negocjacje pomiedzy klubami o tego zawodnika, ktorego mozna bylo miec swojego czasu za 5 mln euro

Nerwowy nie zrozum mnie źle bo to brzydko zabrzmi ale - Lazio samo przyjdzie ... A w zasadzie Lotito - wczoraj Oddo mówił że ma wode że chce odejśc - mówi ze ma obawy co teraz zrobili Lotito jak Milan kupił Bonere - i że nadzeja pozostaje.

Rossi na pewno "Ł" ?

Masz racje że to moze być kolejny serial i tak jak mówi sam zainteresowany to prasa go sprzedaje - nie ma sensu pisac bo 1% szans ma klub - tym bardzie że nie wiemy jaka jest prawda na temat zaległośc Atletico wobec Milanu - piszesz ze czytałeś wypowiadz jakiegoś znawacy hiszpaniskiej ligi - wiesz ja cztałem gdzies że transfer mi. Aguero jest za pieniądze z uzyskane ... Torresa :roll: także rozumiesz mnie ? albo inaczej ostatnio tu w temacie Hunter pisał wypowiedz znawcy rynku mercato dla którego Buffon zasili Milan - jak nic - wiec albo trzymają z tymi klubami Ci znawcy o których mówią albo tacy z nich analitycy jak z nas :P

Wez pod uwage jeszcze jedną rzecz - United sprzedali Ruuda za 15 milionów - za te pieniądze nie sprowadza El Nino - jest Rooney, Saha, Smith a i jeszcze jeszcze ... Glazer - a trzeba wzmocnić linie pomocy Czerwonych Diabłów - Carrika i kto ? potrzeba 35 milionów no może 20 by druga linia "działała" A tak poza konkursem czy oprócz prasy sam Alex Freguson mówił o ofertach za Nino ?

:shock: No prosze ciekawa wypowiedz Antonio Sanz'a - jak El Matador :lol: ciekawe co miał na myśli ? nie możemy ? Aga a skąd to jest news - wypowiedz ?

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 30 lip 2006, 13:13

Myślę, że Torres jest tylko zasłoną dymną. Tak naprawdę negocjują z kimś innym i znowu zrobią niespodziankę... :)

Poza tym powiniśmy poszukać następcy Kaki', bo on na 75% bedzie grał w Realu. :lol:

http://realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=11250
Aga a skąd to jest news - wypowiedz ?
W oryginale jest tu. Ale skoro to tribal, to od razu podważa jego wiarygodność. ;)

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 30 lip 2006, 13:33

Zaza pisze: Widze że od wczorał ładna akcja Ninomaniia :P to jest dzwine ze Braida tak otwarcie mówi Cel Nino :]

:arrow: Albo bawi się kotka i mysze z prasa i negocjuje transfer np. Ibry czy Tavano lub kogoś innego z listy...

:arrow: Albo jest pewny swojego ...
Wczoraj jak czytałem wypowiedzi Braidy odniosłem podobne wrażenie.
Jestem wielbicielem talentu Torresa, więc jeśli ten zasili bede zadowolony.
Jednak mam jakieś dziwne przeczucia. Pewność i otwartość Braidy moze okazać się tylko wodą na młyn. Negocjujemy (niby) z Torresem, by nagle zakontraktować kogoś innego. Sam jestem ciekawy jak zakończy się ten serial.
Ps. Dokładnie Kuba dokładnie !!
A o Rickieg sie nie bój :wink: Aa..Nie czytaj jakiś brukowców

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 lip 2006, 13:38

Zaza pisze:Rossi na pewno "Ł" ?
Niestety napewno :x

Manchester składałoferte 25 mln Ł zanim jeszcze sprzedał RvN do Relau wiec zainteresowanie nim wykazywali i to nie tylko w tym okienku.

Zaza pisze:Wez pod uwage jeszcze jedną rzecz - United sprzedali Ruuda za 15 milionów - za te pieniądze nie sprowadza El Nino - jest Rooney, Saha, Smith a i jeszcze jeszcze ... Glazer - a trzeba wzmocnić linie pomocy Czerwonych Diabłów - Carrika i kto ? potrzeba 35 milionów no może 20 by druga linia "działała" A tak poza konkursem czy oprócz prasy sam Alex Freguson mówił o ofertach za Nino ?
Ferguson ostatnio wypowiadał sie że pracuje nad dwiem " rzeczami" chodziło mu o zawodnikó tylko pytanie czy te dwie rzeczy to napastnik i pomocnik czy może waha sie miedzy dwoma pomocnikami :roll:

Torres na konferecji powiedział że nie chce absolutnie odchodzić ale ja dokońca nie wierze. Atletico chce go mieć u siebie i własnie taki konferencjie są organizowane a sam zawodnik zbyt wiele zawdzięcza temu klubowi żeby publicznie wypowiadać sie o swoim odejsiciu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 13:53

Rossi to "Ł" powoduje problem :? Piszesz 25 Ł dawał Manchester przed sprzedażą Rudda sądzisz ze teraz mogą dorzucić co nie co ? Przeciesz Tottenham też swoje chce za Carricka a dobrze wiemy ze sam Carrick może nie zbawić lini pomocy MU - choć Scholes wraca do zdrowie i gry - to plus po wiemy co on może. :twisted:

K u b a Braida mówi ze zrobi kibicą niespodzianke :] hmm może bedzie nim Ronaldo ? :roll: Za taka niespodzianke chyba by go wywieźli :P Real chce Kake to Hiszpanska prasa musi nam kogoś dać od nich tym bardzie ze ich oferta jest "mała" - co tu dużo mówić :wink: Jeszcze niech Ikera dorzuca :wink: Kaka na 75 % ... Ancelotti był na 100% w Realu :roll:

Tu temat Nino i reszta napadów a tym czasem najbardzie Milan zabiega o Momo Diarre :shock: ponoc z Lyonem ugadane - teraz czas na samego zawodnika. Czyżby wcześniej Braida jeździł do Lyonu by zabezpieczyć negocjacje :twisted: Jutro ważne spotkanie - sam piłakrze poprosił o negocjacje pana Aulasa. Chce odejśc i tyle - ciekawe jak to bedzie.

Pozdro - zaraz F 1 :twisted:

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 30 lip 2006, 14:09

Kaka_ACM ja się o Rickiego nie boję. Real może sobie o nim co najwyżej pomarzyć. Zresztą samo źródło tego newsa - Telemadrid - też o czymś świadczy. ;)

Co do Ronaldo: o ile mnie pamięć nie myli, to Galliani mówil kiedyś na konferencji, że wyklucza sprowadzenia Ruuda i właśnie Ronaldo. Więc o to bać się raczej nie musimy. :D

Myślę, że niespodzianką byloby sprowadzenie Teveza. Jest łączony z wieloma klubami - m.in. Chelsea, Man Utd i Interem, ale z Milanem raczej nie... :roll: Szczerze powiedziawszy nie znam za bardzo Teveza, widziałem go jedynie na Mundialu, gdzie nie popisał się. Z drugiej jednak strony zainteresowanie się nim tak wieloma klubami też musi o czymś świadczyć... Ogólnie mam neutralne nastawienie do tego transferu.

Diarra myślę, że nie jest nam potrzebny. Poniżej 30 mln euro na pewno nie zejdziemy, więc myślę, że należy dać sobie z nim spokój. Jedyne wzmocnienie pomocy, jakiego bym sobie życzył to sprowadzenie Ze Roberto za darmo.

Poza tym myślę, że jeśli Buffona nie uda się sprowadzić, to powinniśmy zainteresować się Amelią. I należałoby jeszcze wzmocnić obronę - kilka dni temu były plotki, jakoby Milan rozważał rozpoczęcie negocjacji w sprawie Alvesa. Mam nadzieję, ze to właśnie on zawita na San Siro. :) Podobno prezes Sevilli chce za niego 12 mln Ł, czyli ok. 18 mln. euro, ale myślę, że moznaby zejść do ok. 15. Ew. gdyby z Alvesem nie wyszło możnaby zainteresować się Barzaglim, ale negocjacje z Palermo mogą być trudne ze względu na to, że weszliśmy na ich miejsce w CL... :?

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 14:32

Chyba o Barzaglim mozemy zapomnieć bo Zamparini ogłosił właśnie wszem i wobec że zostaje w Palermo, co do Kaki to już mnie nawet śmieszyć przestało, co za klub i po co były te szumne przeprosiny :roll: zaczynają już błazenadę odstawiać :?
Wiadomość z tribalfootball w wersji polskiez z acmilan.gtw.pl, stamtąd również informacje o Diarra.
Być może to jest zasłona dymna z Torresem, ale aż się boje że o niejakim Ronaldo pomyślał :shock: :roll: , wtedy Zaza chyba osobiście pojechałabym do Mediolanu pomóc im wywieżć Łysego... :roll: :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 14:41

No tak Kuba, jak z Danielem Alvesem nie wyjdzie to zainteresujemy sie Barzaglim. Problem w tym, ze jeden to prawy obronca, a drugi srodkowy, wiec gdzie tu logika ? Poza tym cena Alvesa nie podlega negocjacom. Zaza skad masz te informacje na temat Momo Diarry, ze rzekomo kluby sie juz ugadaly ? Mysle rowniez, ze Torres moze byc zaslona dymna. Pytanie dla jakiego zawodnika ? I tu wlasnie mam podobne zdanie jak Kuba, ktory mnie uprzedzil, ze moze to byc wlasnie Carlos Tevez. Z informacji docierajacych z Brazylii i z klubu Corinthians niemalze jednoznacznie wynika, iz ten napastnik jest zdesperowany, aby odejsc. To na pewno nie umknelo uwadze naszych dzialaczy i wydaje mi sie, ze podjeli niezbedne dzialania w celu pozyskania tego pilkarza, bo inne czolowe kluby juz to uczynily. W koncu po ataku chuliganow na zone i dziecko to logiczne, ze Tevez chce jak najszybciej opuscic ten klub, bo na jego miejscu prawdopodobnie kazdy by tak zrobil. Transfer Teveza zdaje sie byc bliski... Pytanie do jakiego klubu trafi ?

Sprawy Kaki nie chce mi sie komentowac. Chyba, ze ich dzialacze juz wiedza, iz UEFA nie dopusci nas do LM. Jednak to nie powinno zmienic faktu, ze pozostanie Rossonerim.

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 30 lip 2006, 14:47

No tak Kuba, jak z Danielem Alvesem nie wyjdzie to zainteresujemy sie Barzaglim. Problem w tym, ze jeden to prawy obronca, a drugi srodkowy, wiec gdzie tu logika ?
Logika tkwi w Bonerze, który jest b. uniwersalny. :) Jeśli kupimy Alvesa, który będzie grał na prawej, to Bonera zagra na środku, a jeśli kupimy Barzagliego, to on zagra na środku, a Bonera na prawej...

PS. Wie ktoś, co się dzieje ze stronką acmilan.com.pl ?

EDIT: OK, juz działa. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”