Formula 1 - Strona 19

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 30 lip 2006, 15:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:bo Massa sprawdza sie znakomicie, a ja osobiscie miałem wątpliwości czy dobrze zapełni lukę po swoim rodaku.

W bolidzie Ferrari to nawet Kubica by sie swietnie spisywal, pytanie tylko brzmi czy te wyniki Massy sa zadawalajace dla szefow Ferrari.

Mnie osobiscie cieszy ze jest walka do konca, ze Schumi odrabia straty bo to znaczy ze sezon bedzie ciekawy az do osttaniego wyscigu. Jednak martwi mnie to ze ta forma Alonso gdzies ucieka. I jak tak dalej bedzie to Schumacher nie bedzie mial klopotow z powrotem na tron mimo ze wciaz ma troche punktow straty.

Ja osobiscie wierze ze Alsonso zaraz zacznie wygrywac bo chce miec pewnosc ze jak juz Schumi zakonczy kariere to bedzie mlody, godny nastepca, ktory pokonal wielkiego mistrza, gdy ten byl jeszcze w wielkiej formie. Bo trzeba przyznac ze jednak poprzedni sezon byl stracony dla Schumiego przez sprawy techniczne zwiazane z zlym wyborem opon na sezon.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 30 lip 2006, 15:57

Brawo Michael. Damy Rade

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 16:18

LookAsh pisze:W bolidzie Ferrari to nawet Kubica by sie swietnie spisywal, pytanie tylko brzmi czy te wyniki Massy sa zadawalajace dla szefow Ferrari.

No mowa :shock: przeciesz on jest jak parasol dla Schumiego - w 100% wykonuje to co musi - nie ma wygrywać ale jest niezbedny by Schumi wygrywał :!: pytanie czy to zadowala szefów Ferrari jest naprawde nie na miejscu ...

Przeciesz on był takim kierowca jak jak pilotem F 16 :P a gdy odszedł do Hondy jego rodak Barricello przed Massa otworzyły się dzwi kariery F 1 - teraz jest trzeci w generakcje to tak jak by za rok Takomu Sato był 3 :shock: nie do pomyślanie...

Coś nie dobrego sie dzieje że Alonso i Francuzkim zespołem :? chyba nie myśli juz o nowym kontakcie :roll: To spowoduje że Schumi bedzie bardziej napalony i bedą emocje ale taki kryzys ? Dwa miesiące temu byłem w 99% że Hiszpań zagra na nosie Ferrari i Renault na odchodne ... teraz bym na niego nie postawił wiecej niż jakies 20 dychy :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 01 sie 2006, 19:48

Uwaga ! Doczekalismy sie tej wielkiej chwili !
W niedzielę Robert Kubica zadebiutuje w wyścigu Formuły 1. Polak stanie na starcie zawodów o Grand Prix Węgier.

W składzie zespołu BMW-Sauber Kubica zastąpi Kanadyjczyka Jacques'a Villeneuve'a.
Zrodlo: http://sport.onet.pl/0,0,1364854,wiadomosc.html

Chyba nikt sie nie spodziewal ze nastapi to tak szybko :D Brawo Robert, to wielka chwila dla polskiego sportu motorowego i calego naszego sportu w ogole.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 sie 2006, 19:55

:shock: :smoke:

Nawet Kazio powie Yes Yes Yes :!: :!:

Trzeba spradzić tor o Grand Prix Węgier. On chyba juz na nim jeździł w F3 :] Oby sie tylko Robercik nie spalił bo już widze co sie bedzie działo .... Ale wierze w niego :twisted: pokaże co potrafi :!:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 01 sie 2006, 20:05

"Ścigałem się na tym torze w 2001 roku - w moim pierwszym roku w zawodach Formuły Renault i był to pierwszy wyścig, w którym zdołałem nawiązać rywalizację z czołówką. Na tym torze non stop się hamuje i przyspiesza. W bolidzie Formuły 1 jeszcze na nim nie jechałem" - powiedział 21-letni Polak.

za onetem

Do boju Robert :!:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 01 sie 2006, 20:24

Wielkie gratulacje dla Roberta , nie sądziłem , ze uda mu się zadebiutować w tym roku . Teraz pozostaje nam czekać na pierwsze zwycięstwo Polaka w F1 ;) 8)Gratulacje należą mu się jeszcze bardziej że zadebiutuje w wieku 21 lat a np . Schumacher gdy debiutował miał chyba 22 lata . David Coulthard 23 ,Mika Häkkinen 23 , Także Kubica zaczyna dosyc wcześnie .

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 sie 2006, 21:37

Brawa dla Kubicy oglądałem namietnie F1 jak byłem młodszy stąd teraz pewnie wróce do tego sportu skoro nasz rodak bedzie sie scigał

Marzy mi sie debiut zakonczony miejscem w pierwszej trójce!
Może taki nowy formułowy Adam Małysz nam się objawii przydała by sie kibicą Kubicomania :wink: :P

Brawo Robert, gratulacje i powodzenia :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2006, 11:07

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_W%C4%99gier
słów kilka o torze na, którym przyjdzie zadebiutować Kubicy w Niedzielę :!:

Skoro na tym torze tak trudno się wyprzedza - a dobrze się blokuje :D wypadałoby zyczyć szczęścia Robertowi podczas kwalifikacji, coby dobre miejsce zajał - najlepiej pole position :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 sie 2006, 11:10

Teraz sporo osob popada w huraoptymizm twierdzac ze Robert moze zakonczyc wyscig w czolwce. Ja bede zadowolony jak zajmie miejsce w "10". Robert wygrywa treningi, ale ci najlepsi nie jezdza na maxa, bo testuja swoje bolidy. Nie nalezy twierdzic tutaj ze Robert bedzie w pierwszej trojce bo to zadanie bardzo ciezkie. Ja osobiscie wierze ze mu sie to uda, ale rozsadek podpowiada jednak cos innego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 sie 2006, 11:49

Jak będziemy, zobaczymy w niedzielę. W każym razie nawet jak Robertowi nie pójdzie, to nie ma się co załamywać, przecież w tym roku miał jeszcze nie jezdzić w wyścigach, więc to i tak jest spory sukces. Tak jak piszę Martinho - miejsce w czołowej 10 byłoby wielkim sukcesem naszego sportowca i po cichu liczę, że właśnie tak się stanie. Tak , czy inaczej przyszłość będzie należała do Kubicy :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2006, 11:55

Martinho pisze:Teraz sporo osob popada w huraoptymizm twierdzac ze Robert moze zakonczyc wyscig w czolwce.
Jeśli chodzi i o moją wypowiedź, to ja doskonale zdaję sobie sprawę pomiędzy różnicą w umiejętnościach np. Kubicy i Schumachera.
tekst o pole position był napisany z przymróżeniem oka, co nie znaczy, że bym się nie cieszył gdyby takowe miejsce wywalczył w kawlifikacjach.
Naturalnym jest, że Polacy [nawet ci, który do tej pory nie wiedzieli jak bolid formuły 1 wygląda] zaczną się bardziej przyglądać tej dyscyplinie sportu.
Tak jak było z Małyszem - kto z tych 15 mln ludzi, którzy oglądali największe sukcesy Małysza - przed rokiem 2000 znał w ogóle tego zawodnika ? Pewnie niewielki procent.

Martinho pisze:Nie nalezy twierdzic tutaj ze Robert bedzie w pierwszej trojce bo to zadanie bardzo ciezkie
chyba nikt tak nie twierdzi - jak przeczytasz uważnie to zauważysz, ze wszyscy tylko by soie tego życzyli - ty pewnie również.
Nikt nie twierdzi, ze Kubica na 100% da sobie radę w Formule1
Martinho pisze:Ja osobiscie wierze ze mu sie to uda, ale rozsadek podpowiada jednak cos innego.
Jak sam zauważyłes, do tej pory Kubica walczył z najlepszymi, którzy "tylko" testowali bolidy, więc twój rozsądek powinien sie dopiero odzywać jak Polak dostanie szansę powalczyć z nimi kiedy zaangażowanie będzie równie wysokie u wszytskich - czyli prawdopodobnie po kwalifikacjach

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 20:31

Za nami drugi trening i pierwszy na którym wystartował Kubica. 10 miejsce jakos z nog nie zwala, ale to pierwszy jego trening na torze pod Budapesztem.
Mnie bardzo ostatnio interesuje kierowca treningowy Hondy :arrow: Anthony Davidson i dziwie sie, ze przy słabej postawie Barrichello i nie rownej Jensona nie dostaje on szans na zaprezentowanie sie. Przynajmniej w treningach spisuje sie bardzo dobrze i to nie tylko przed GP Węgier, wczesniej tazke pamietam, ze zajmował wysokie miejsca. Zobaczymy przy takiej postawie Brazylijczyka moze juz niedługo go zobaczymy. Oby.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2247
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 sie 2006, 10:39

Już za parę godzin kwalifikacje :D
Dreszczyk emocji już mi przechodzi po plecach, jak sobie pomyślę, że wreszcie po jedenastu latach oglądania Formuły 1 zobaczę Polaka w wyścigu :D
Oczywiście nie ma się co podniecać - to, że na treningach wypadał wyśmienicie nie znaczy, że zaraz zostawi za plecami Alonso, czy Raikkonena. Chciałabym jednak aby ukończył w ogóle ten wyścig. Najlepiej w pierwszej 10-ce. Będzie to naprawdę ogromny sukces tego chłopaka.
Mam też nadzieję, że nie będzie to jego ostatni występ w tym roku ;)

Eeeh wiedziałam, że z chłopaka, który zaczynał treningi w Częstochowie musi wyrosnąć wielki człowiek :D Teraz będę się mogła lansować, że uczyłam się jeździć na gokartach w tym samym miejscu, co nasz mistrz :D

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 05 sie 2006, 11:08

No Juz się Trening zaczął nie zebym sie chwalił ale Roberta znam bardzo bardzo dobrze. :wink:

Trzymam za niego kciuki ale to jego pierwszy wyscig ale przy odrobinie szczęscia napewno moze byc w pierwszej 10.

Jesli ktos niewiem Dzisiejsza Poranna sesja jest na RTL-u.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”