Mercato Nerrazzurich! - Strona 44

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 lip 2006, 9:08

Zaza jak mnie pamięć nie zawodzi to Coco ma jeszcze przez rok umowę z Interem. Ale jakie ma szanse na granie w Squadra Azurra jeśli zostałby na San Siro ? zerowe, bo wiadomo kogo Inter już pozyskał :D A z Serie B może być naprawde kilku kadrowiczów ;) jednak czy Coco "nawet" w Brescii ? nie sądze. Donadoni ma kilku lepszych zawodników do wyboru.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 lip 2006, 9:42

Z tego co pamietam mimo dobrych wystepow Coco znowu mial jakas powaznie wygladajaca kontuzje ... szkoda tego zawodnika bo zapowiadal sie znakomicie niestety kontuzje nie pozwolily mu grac na miare swojego talentu :roll:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 31 lip 2006, 18:23

Coraz więcej plotek o napastnikach. Jak narazie mamy Adriano, Martinsa, Cruza i Recobę. Pod obstrzałem jest Toni i Ibrahimovic. Wszystko wskazuje na to, że jeden z nich założy w nadchodzącym sezonie czarno-niebieski trykot. W sumie da to liczbę 5. napastników. I tu nasuwa mi się pytanie. A co się stało z Obinną? Pamiętam jak dziś dyskusje na przełomie roku, że piłkarz jest (lub lada chwila będzie) w zasadzie nasz. O ile mnie pamięć nie myli to w Chievo grał tylko dlatego (albo aż dlatego), że Chievo miało prawa do połowy jego karty. Po sezonie miał dołączyć do drużyny Mancieniego... a tu ni widu ni słychu o nim :/ Czy wie ktoś co się z nim w tej chwili dzieje (poza tym, że przygotowuje się do nowego sezonu)?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 19:38

Martin Pellegrino pisze:A co się stało z Obinną?

Martin nie wiem czy nie zostal zawieszony za jakies krecenie z umową - był nawet na pilka.pl news musisz poszukać ale cos mi mówi że ma 4 miech zawiechy :roll:

Dzieki Sero - rok umowe - czyli nawet Parma była by w stanie go wykupćc jak wie że i tak nie będzie grał w Interze.
Sero pisze:A z Serie B może być naprawde kilku kadrowiczów
Wiem do czego pijesz - może Coco tez tak będzie myślał co z tego ze Brescia w B jak to nikogo nie skreśla inny graja :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 31 lip 2006, 23:02

Znalazłem nowe informacje na temat transferów do/z Interu:

:arrow: Luis Jimenez, który w poprzednim sezonie występował w barwach AC Fiorentiny, a teraz jest piłkarzem trzecioligowej Ternany znalazł się w kręgu zainteresowania Massimo Morattiego. Zawodnikiem interesują się też m.in. Atletico Madryt, Lazio, Osasuna czy Monaco

:arrow: Tottenham złożył ofertę za Martinsa opiewającą na sumę 18 mln euro. Do tego Torino przez cały czas bacznie obserwuje 3. zawodników Interu - Pizarro, Cruza i Recobę. Wśród tej trójki jedynie Cruz wydaje się być tym, który mógłby opuścić nasze szeregi. Recoba zapewne zakończy karierę w Mediolanie chyba, że Moratti wcześniej przestenie prezesować Interowi. Pizarro też zapewne zostanie bo wcześniej mógł przezcież odejść do Romy, ale do tego na szczęście nie doszło.

Prawdopodobny może stać się scenariusz: Toni - Ibrahimovic w przyszłym sezonie w barwach Interu, a Martins odchodzi do Tottenhamu, Cruz do Torino. Ja bym się jeszcze pozbył Burdisso i dał więcej szans Andreolliemu i sprzedał Julio Cruza i sprowadził bramkarza z prawdziwego zdarzenia.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 sie 2006, 9:02

nie , nie , nie Martin , nie sprzedawaj tak szybko Cruza :lol: . To będzie naturalny zmiennik Toniego , jeśli złapałby go jakiś kryzys (nomen omen :lol:) , Julio już nie jednokrotnie udowodnił , że potrafi strzelać w momentach gdy nikt inny by nie potrafił , już wielu kibiców go chciało sprzedać , ale on co roku udowadnia ile jest wart , już szczerze mówiąc wolałbym sprzedania Adriano , jeśli w ciągu rundy jesiennej nie będzie w formie :( .
Co do Jimeneza to jestem zdziwiony , to chyba miałaby być alternatywa gdyby Vieira nie przyszedł :?: Tak to chyba nie byłoby dla niego miejsca.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 sie 2006, 17:38

Diamen23 pisze:Co do Jimeneza to jestem zdziwiony , to chyba miałaby być alternatywa gdyby Vieira nie przyszedł :question:
Albo alternatywa dla Pizarro. Ten mógłby być kartą przetargową aby pozyskać kogoś z Romy... ja jakiś czas temu chętnie przygarnąłbym de Rossiego, ale teraz gdy Vieira już dziś ma podpisać z nami kontrakt to myślę, że można pokusić się o sprowadzenie Manciniego. Może gdyby było ich dwóch to coś byśmy w końcu wygrali ;)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 sie 2006, 17:48

Martin Pellegrino pisze:można pokusić się o sprowadzenie Manciniego
Jednego juz mamy! I nie wszyscy są z niego zadowoleni.

Mancini marzył mi się sezone temu, ale Inter pozyskał Figo. Nie za bardzo widze za kogo miał by grać. Figo mozna zmienic strone na boisku, ale po co? Wtedy na ławce siada Stankovic? Zanetti? A może w ataku obok Adriano :)

Nie ma co kupowac na zaś. Kadra jest prawie kompletna. Jeszcze tylko napastnik.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 sie 2006, 18:06

Babel pisze:Nie ma co kupowac na zaś. Kadra jest prawie kompletna. Jeszcze tylko napastnik.
No i bramkarz ;) Toldo już swoje lata ma, a Julio Cesar... bez komentarza

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 sie 2006, 19:53

Martin Pellegrino pisze:Toldo już swoje
Ma dopiero 35 lat i jeszcze spokojnie może te dwa lata pograć. W zeszłym sezonie prezentował się bardzo dobrze i nie widzę powody dlaczego miałby go ktoś zastąpić.

Przychodzi Vieira, Toni i wystarczy … no chyba, że Recoba pójdzie do Torino (oby) to można sprowadzić na przykład Tavano.

PS. Maicon powołany do brazylijskiej kadry :o

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 sie 2006, 7:36

Zico_FCI pisze:Maicon powołany do brazylijskiej kadry

O Adriano nawet nikt nie wpomniał :oops:

Czyli dziś Vieira podpisuje z nami i problem z następcą Verona rozwiązany. Nawet dobrze bo Vieira to nie jest typowy DM, a zaatakować też potrafi. Pewnie z Cuchu będą mieli podobne zadania na boisku. Ciekawe tylko skąd będa dochodzić najczęściej ostatnie podania ? środkiem czy skrzydłami ?

Babel pisze:Jednego juz mamy! I nie wszyscy są z niego zadowoleni.

:> przecież mamy mistrza :P
Martin Pellegrino pisze:No i bramkarz Toldo już swoje lata ma, a Julio Cesar... bez komentarza
Julio zacznie wymiatać w tym sezonie. Mówie Wam :D

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 sie 2006, 11:58

Sero pisze:przecież mamy mistrza
Nie mów tego głośno bo to przecież powód do wstydu :lol:

Vieira już oficjalnie piłkarzem Interu. Witamy vice-mistrza świata. Mam nadzieję, że będzie prezentował formę z mundialu i Arsenalu, a nie Juventusu - wtedy będzie z niego wielki porzytek.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 sie 2006, 13:05

Więc słowo ciałem się stało :]

Transfer za niecałe 10 mln ojro (Juve dało coś koło 20 rok temu). Za takiego gracza to nie dużo, inna sprawa, że Patrick nie jest najmłodszy. Kontrakt obowiązywał będzie do 2010 roku.

Podobno dziś jeszcze spotkanie w sprawie Treze-Ibra i któryś z nich ma spore szanse na zawitanie na naszą stronę San Siro :D Toni powoli odpada (swoją drogą telenowela jak z Cesarem swego czasu) a po głępszym zastanowieniu dochodze do tego, że może jednak warto zatrudnić Zlatana :p

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sie 2006, 13:10

Yeah, Zlatan - Adriano, jesliby byli w formie to najlepszy atak swiata, ale ogolnie ryzyko ogromne.

Z Vieira zegnam sie bez zalu. Papa, dzieki za gre(w sumie sezon przecietny) i powodzenia w Interze. A jeszcze niedawno wszyscy smiali sie z Juve, ze gra dwoma DM-ami :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sie 2006, 13:13

Obrazek

Gratulacje transferu :!: jedyne pytanie które dręczy fanóe Inter to chyba to czy Vieira zagra jak w Juve czy jak np. na mundialu ? Ale i tak Juventus stracił max na tym interesie :roll:

Sero pisze:(swoją drogą telenowela jak z Cesarem swego czasu)

Nie nie inna range i inna kwota inny swiat - ale jak wspomniałeś o byłym graczu Lazio to weisz ze on był wypożyczony na półroku [?] a teraz prawdopodobnie go kupili - zakontraktowali ...

Sero pisze:Podobno dziś jeszcze spotkanie w sprawie Treze-Ibra
Z tego co piszą to co drugi dzien spotkanie na lini Milan - Juve, Inter - Juve :roll: jednak wczorajsze słowa Ibry chyba troche fanów Interu oburzyły :P nie prawdasz :P

To tak jak by mówił chce być premierem a jak sie nie da zostane ministrantem :P :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”