Filmy - Strona 33

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 03 lip 2006, 15:46

Mam prośbę, możecie mi wypisać kilka filmów walki ?
"Skazany na piekło" jest to raczej dramat, ale walki nie brakuje.

Facet został skazany na dożywotnie więzienie w Rosji i w owym więzeniu "tradycją" są walki więźniów. Jeden z lepszych filmów jakie widziałem.

http://www.filmweb.pl/Film?id=107982

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 lip 2006, 18:17

Marq pisze:"Skazany na piekło"
tez polecam ten film , a najlepsze jest to ze w tych najlepszych filmach walki główna role gra Van Damme i tak samo jest w tym filmie

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 lip 2006, 18:26

Ja właśnie nie preferuję stylu walki Van Damme. Dlaczego ? Ponieważ każda walka kończy się tak samo. Ktoś gwałci, morduje, paraliżuje i tym podobne mikstury a la Hitchcocka ( czy jak się to pisze ) jego przyjaciół, po czym aktor przypomina sobie jak trenował ( Kicboxer + BloodSport ) i w 10 ruchów wykańcza przeciwnika.

Smieszne, zważywszy na to, że oboje uderzają z taką siłą, że po 3-4 ruchach nie byłoby co zbierać z każdego z nich. No ale nic, amerykański styl, Yo :lol:

A bardziej realne filmy ? Bo z Van Damme to wipsuję sobie w filmweb.pl jego nazwisko i całą filmografię ściągam.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 04 lip 2006, 1:35

Loczek pisze:Jakie jeszcze filmy są dobre tego kalibru ?
To jest jeden z hitów mojego dzieciństwa :lol:

Oprócz tego pamiętam, że kiedy ojciec wypożyczał filmy na kasetach wideo (Ech... To były czasy... Nawet facet z wypożyczalni dowoził nam filmy do domu 8) ) to w filmach walki brylowali tacy aktorzy jak Richard Norton, Michael Dudikoff czy Dolph Lundgren... Z tym ostatnim rewelacyjny był film, w którym walczył z przybyszem z kosmosu wysysającym wydzielinę z ludzkiego mózgu potrzebną do produkcji pozaziemskiego narkotyku :D Niestety pewnie ciężko Ci będzie cokolwiek znaleźć z tymi aktorami :roll:

P.S. W filmie Kung Pow też masz świetne sceny walk, szczególnie Wybraniec vs. Krowa :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lip 2006, 11:31

Szybcy i wściekli: Tokyo Drift

Obrazek

Film szczerze mówiąc mnie rozczarował. Z resztą już poprzenia część ("Za Szybcy Za Wścielki") była o wiele gorsza od jedynki. Z drugiej zaś strony zachęcają ciekawe efekty specjalne, ładne samochody i piękne kobiety :wink:

Krótka recenzja z filwebu:

Shaun Boswell jest samotnikiem nie mającym przyjaciół. Jego pasją są samochody. Shaun spędza całe noce na nielegalnych nocnych wyścigach i staje się jednym z najlepszych w tym fachu. Trafia jednak w ręce policji i aby uniknąć więzienia zamieszkuje z wujkiem na obrzeżach Tokyo. Przypadek sprawia ,że Shaun trafia na wyścigi driftowe (ślizg) i przegrywa. Aby spłacić dług bedzie musiał stać się najszybszym i najwścieklejszym ze wszystkich z samochodowego podziemia Tokyo!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lip 2006, 11:44

RóżA pisze:Film szczerze mówiąc mnie rozczarował. Z resztą już poprzenia część ("Za Szybcy Za Wścielki") była o wiele gorsza od jedynki. Z drugiej zaś strony zachęcają ciekawe efekty specjalne, ładne samochody i piękne kobiety

Dokładnie. Ale od początku, nie spodziewałem się po tym filmie zbyt wiele. Film jest bardzo przewidywalny, od początku wiadomo co się dzieje i jak się skończy, ale mozna sobie popatrzeć, na całkiem niezłe efekty specjalne co już Róża napisał ;) Mi najbardziej podobała sie ostatnia scena :] Zaskakująca, bardzo fajna :) Szkoda tylko, że bez zakończenie :P

Film 4/10

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lip 2006, 17:30

Boo - gatunek Horror/Thriller. Ktoś może powiedzieć, że to słabe amerykańskie kino, ale w sumie film nie jest taki zły. Grupa nastolatków zostaje zamknięta w starej klinice dla obłąkanych. Schemat niby oklepany i podobny do tego co widzieliśmy w Teksańskiej Masakrze, czy Domie Woskowych Ciał, ale naprawdę film działa na wyobraznie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 lip 2006, 17:10

Wzgórza Mają Oczy (The Hills Have Eyes)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Horror o nieco oklepanej już tematyce, ale śmiało można powiedzieć, że swój urok ma. Może do najstraszniejszych nie należy, ale warto go obejrzeć chociażby ze względu na dwie całkiem ładne aktorki: Vinessę Shaw oraz Emilie de Ravin :lol: Podsumowując- obejrzeć nie zaszkodzi, a jeżeli nie nie obejrzysz- nie ma co rozpaczać :wink:

Krótki opis filmu z filmwebu:

Remake filmu Wesa Craven'a z 1978r. opowiada historię amerykańskiej rodziny z przedmieścia, która wybrała się na wycieczkę po kraju. Jednakże kiedy ich przyczepa psuje się z niewiadomych powodów na środku pustyni w Nowym Meksyku, stają się łupem dla ludzi o potwornie zdeformowanym wyglądzie. Członkowie rodziny skazani są wyłącznie na siebie w tej nierównej walce o przeżycie.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 02 sie 2006, 23:07

TEORIA CHAOSU
Filmweb.pl pisze:Detektyw Conners podczas wykonywania pewnej akcji zastrzelił porywacza i jego zakładnika, którym była córka ważnej osoby. Po tym zdążeniu Conners został zawieszony w prawach pełnienia swoich obowiązków. Jakiś czas po wyżej opisanych zdarzeniach dochodzi do napadu na bank, a włamywacze przetrzymujący zakładników chcą rozmawiać z zawieszonym detektywem. Prośba zostaje spełniona i Conners wraca do służby wraz z nowym, młodym partnerem, synem zasłużonego policjanta Shanem. Po zakończeniu akcji i ucieczce złodziei okazuje się, że z banku nic nie skradziono. Shane dopatruje się w tym głębszej afery i zaczyna skomplikowane śledztwo mające jakiś związek z "Teorią Chaosu".
No to jak sami widzicie mamy ciekawy początek... Z czasem nabieramy wrażenia, że całość wygląda nienajgorzej. Mamy 3 znanych aktorów (Snipes, Statham, Philippe), akcja toczy się w niezłym tempie, kolejne elementy fabuły się zazębiają... Ale czegoś tu zabrakło. Nie chcę nikomu psuć przyjemności z oglądania filmu i mam nadzieję, że tego nie zrobię, jeśli powiem, że zabrakło oryginalnego zakończenia. Ja od samego początku wiedziałem co będzie się dalej działo - z każdą sekundą filmu nabierałem pewności i nic nie było mnie w stanie zbić z tropu, mimo iż twórcy starali się uraczyć nas zwrotami akcji. Ale pomimo banalnego zakończenia nie nudziłem się, film jest w miarę logicznie ułożony, choć nie powiem, że realistyczny. Myślę, że mogę polecić ten film jako kino sensacyjno-rozrywkowe.
Moja ocena: 6-/10

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 sie 2006, 0:21

Loczek pisze:Mam prośbę, możecie mi wypisać kilka filmów walki ?

Hmm może coś z Jetem Li? Ostatnio oglądałem "Człowiek pies" - żadna rewelacja ale da się obejrzeć.
Albo klasyka z nieśmiertelnym Brucem Lee czyli "Wejście smoka"?

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 03 sie 2006, 13:19

WZGÓRZA MAJĄ OCZY
RóżA ten opis jest lepszy, chociaż zawiera kilka błędów rzeczowych :P
Filmweb.pl pisze:Pewne amerykańskie małżeństwo aby uczcić swoją dwudziestą piątą rocznicę ślubu wybiera się do słonecznej Kalifornii. Zabierają ze sobą syna, dwie córki, męża starszej z córek oraz jedyną wnuczkę. W pewnym momencie wycieczki głowa rodziny decyduje, że zamiast jechać autostradą pojadą przez pustynie aby podziwiać widoki. Jak się szybko okazuje był to fatalny wybór, ponieważ na środku pustyni ich auto łapie kapcia i to w dodatku nie przez przypadek. Ich prześladowcą jest rodzina mutantów, którzy swój obecny wygląd zawdzięczają przeprowadzanym na pustyni testom atomowym.

RóżA pisze:Horror o nieco oklepanej już tematyce, ale śmiało można powiedzieć, że swój urok ma.
Z tą oklepaną tematyką się zgadzam, natomiast ja w nim nie odnalazłem żadnego uroku, z wyjątkiem
RóżA pisze:Emilie de Ravin
:love:
Nawet ci kanibale wiedzieli co dobre :lol:
Jej siostra zupełnie nie przypadła mi do gustu-wygląd bez rewelacji, aktorstwo mierne :roll: IMO najciekawszą postacią był szef (:?:) kanibali, ten który nie ruszał się z fotela i śpiewał hymn USA :lol: Ogólnie nie wiem jak podsumować ten film, ale niestety nudziłem się na nim.
Moja ocena: 3+/10

Teraz, żeby nabrać z powrotem nici sympatii do horrorów ściągam Wolf Creek - podobno rewelacja :wink:
RóżA jeśli lubisz horrory z ładnymi dziewczynami to polecam Ci "Drogę bez powrotu", aktorki są dużo ładniejsze niż we "Wzgórzach..." a cały film zawiera dużą dawkę humoru i jest bardziej efektowny :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 sie 2006, 23:19

Void pisze:RóżA jeśli lubisz horrory z ładnymi dziewczynami to polecam Ci "Drogę bez powrotu"

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=300
Spójrz na ostatni post na tej stronie :wink: Oczywiście aktorkę również zauważyłem :lol: 8)

Na jutro mam już zaplanowany mały seans ("An American Hounting", "Bandidas" i "Lucky Number Slevin"), więc postaram się napisać o nich coś więcej :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 sie 2006, 2:45

A jednak recenzję (małą) napiszę teraz :P

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Krótki opis filmwebu:
Tym razem Kapitan Jack Sparrow (Johnny Depp) zostaje wplątany w kolejną sieć niesamowitych intryg. Okazuje się, że Sparrow ma dług wobec legendarnego Daveya Jonesa, władcy oceanów, kapitana „Latającego Holendra”. Jeśli Jackowi nie uda się wykręcić z tej historii, zostanie przeklęty po wsze czasy. Kłopoty Kapitana kładą się cieniem na weselne plany Willa (Orlando Bloom) i Elizabeth (Keira Knightley), którzy szybko znajdują sie w samym centrum nowej awantury.

Hmm, moim zdaniem tego typu filmy powinny przypominać raczej filmy sensacyjne, za to ta produkcja podchodzi już bardziej pod absurdalną komedię. Mam wrażenię, że twórcy trochę na siłę starali się dodawać te 'śmieszne' momenty, co całkowicie IMO im nie wyszło. Przygody Jacka stały się już trochę takie 'naciągane'. Efektów co prawda nie brakuje, ale to raczej nie rekompensuje dość banalnej fabuły. Nie będę ukrywał, że po obejrzeniu jedynki miałem nadzieję na coś lepszego. Niestety muszę przynać się, że się rozczarowałem. Do tego zakończenie...

Awatar użytkownika
monia2512
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: monia2512 » 05 sie 2006, 11:40

polecam

PLAN LOTU (DVD)

Obrazek

produkcja: USA gatunek: Thriller
data premiery: 2005-10-14 (Polska) , 2005-09-22 (Świat)

Kurde, czyli juz nie taka nowość :oops: :oops: u nas w wypożyczalni wczoraj przyszło jako nowość :evil:

Jeśli ktoś jeszcze nie widział, polecam .. jeśli było podane wybaczcie :?

opis : Matka i córka wracają z Berlina do domu. Dziecko niespodziewanie znika, a nikt z pasażerów samolotu nie przypomina sobie, by dziewczynka w ogóle znajdowała się na pokładzie...

w rolach głównych : Jodie Foster

NAGRODY
2006: (nominacja) Saturn najlepszy film akcji / przygodowy / thriller
2006: Jodie Foster (nominacja) Saturn najlepsza aktorka

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 sie 2006, 13:30

Demon: Historia prawdziwa An American Hounting[/size]

Obrazek

Krótki opis filmwebu:
Film oparty na faktach, które stan Tennessee uznał jako jedyny taki przypadek w historii USA, gdzie duch spowodował śmierć człowieka. W latach 1818-1820 rodzina Bellów czuła wyraźną obecność nieznanej istoty, która nie dając im spokoju, w końcu doprowadziła do śmierci jednego z jej członków. Poczynając od stłumionych dźwięków dziwnego wilka gdzieś w oddali, odgłosy nasilały się, aż do bezpośrednich brutalnych kontaktów z członkami rodziny, zadając im zarówno psychiczne jak i fizyczne tortury. Ataki nieustannie przybierały na sile. Rodzina próbowała znaleźć na to jakieś racjonalne wytłumaczenie i pozbyć się intruza, jednak bez skutku. Obawiając się, że za prześladowaniami może stać miejscowa kobieta uznawana za czarownicę, Bellowie postanowili się jej pozbyć, co w rezultacie nasiliło ataki jeszcze bardziej. Jedynie znaleziony w 1998r. rękopis lokalnej nauczycielki, która mieszkała wtedy na tamtej posiadłości, może dać przerażającą i szokującą odpowiedź na pytanie co tak naprawdę było przyczyną owych prześladowań.

Film trzymający w napięciu, aczkolwiek nie przerażający. Twórcy postarali się o utrzymanie mrocznej atmosfery ale brakuje w nim jakiegoś elementu zaskoczenia, strachu przed 'czymś'. Mimo, że ogólny zarys historii można było już pare razy na ekranach kin obejrzeć, to film wydaje się oryginalnym pomysłem. Ale nie wszystko niestety jest na plus: mało zagmatwana fabuła (co dla mnie jest sporym minusem), skąpa ilość wątków oraz jak dla mnie słaba ścieżka dźwiękowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”