TOUR DE POLOGNE!!! - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 wrz 2005, 19:08

Zapowiadane gwiazdy Winokurow i O'Grady nie wystartują w 62 Tuor de Pologne. Zabraknie również dwóch hiszpańskich grup Euskaltel i Illes Balears. Tak więc uszczupla nam się ta światowa czołowka podczas nadchodzącego wyścigu dookoła Polski :twisted:

Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 11 wrz 2005, 19:37

To jest jakiś totalny bezsens :( Nieobecność tych dwóch zespołów zmniejsza poziom wyścigu i powoduje, że będzie on mniej ciekawy.
Peleton już na starcie będzie uboższy o prawie 20 kolarzy.
Szkoda też, że nie będzie Winokurowa i O'Grady'ego. Jestem rozczarowany.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2005, 19:46 przez Abramovic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 wrz 2005, 19:46

Pisza iz Wino nie wystartuje bo zapomnial paszportu!!!!
przeciez to jest jakas parodia jak profesjonalny zawodnik moze zapomniec paszportu?????!!!!!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 wrz 2005, 20:23

Jakaś lipa na dzień przed TDP dwie drużyny nie dojada, kilku zgłoszonych czołowych zawodników wycofuje sie mętnie sie tłumaczac.To nie jest profesjonalizm.UCI powinno ukarac te ekipy i zawodników.Mimo tych ubytków wyścig i tak bedzie najciekawszy od kilku lat.Chyba ze jutro znów sie ktos wycofa.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 11 wrz 2005, 20:45

Euskaltel i Illes Balear napewno beda musze byc skoro ich wozy techniczne sa to oni tez beda ale z Wino i Kaszeczkinem to jakas komedia to samo Sosenka wygral rok temu a teraz go niema nieno bez jaj LANG niepostarał sie z Wino i reszta bedzie tylko Julich i kilku a 2 superowych niema FATALNIE

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 20:46

No i tak to jest coś organizować. Najbardziej mi żal CZesia Langa bo się stara jak może a tu wielkie gwiazdy się mają pojawić i fochami rzucają. A Langowi do pięt nie dorastają :?

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 wrz 2005, 16:15

Na trudnych płaskich etapach będą ucieczki i ich uczestnicy będą się liczyć w generalce - licze na niespodziankę:)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2005, 16:24

Hiszpanskie ekipy jednak dojechaly na ostatnia chwile!!! Start troche opozniono ale wystartowaly w komplecie wszystkie ekipy pro tour + 2 zaproszone
Tomachos wlasnie ogladam 1etap i ucieczki juz sa !!!
najpierw uciekal francuz a do niego doloczyli kolarze ACTION Brozyna Huzarski oraz Bondariew do tego jest jeszcze mistrz estonii Kirsiipu, kolarze Q. STEP

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 18:43

Hiszpanskie ekipy jednak dojechaly na ostatnia chwile!!!
Cale szczescie :) Niedawno slyszalem w radiu jak kolarze z Illes Balears mowili ze "nie chca jechac do Polski bo tam jest zimno" i mowili ze woleliby bardziej spokojnie przygotowac sie do mistrzostw swiata.

Australijczyk Baden Cooke (La Francaise des Jeux) wygral pierwszy etap o długości 149,6 km i jest liderem klas. generalnej. 8)
Jutro mamy najdłuższy etap wyścigu, z Tczewa do Olsztyna, w ktorym kolarze beda musieli pokonac dystans 226,5 km. :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 wrz 2005, 16:39

No i stało się...wygrał nikomu nie znany Kim Kirchen.Zawodnik z Luksemburga wyprzedił Pietera Weeninga.Heh, i pomyśleć, że jeszcze na porannym etapie stałem koło mety, a teraz już w domku, bo nie mogłem zostać na czasówkę.Powiem Wam tyle -> jak zwykle wielki boom w Karpaczu, impreza zorganizowana pozytywnie, miasto nie zakarkowane (podziwiam ludzi, którzy musieli zakładać reklamy na ogrodzenia i zdejmować i znów zakładać :O ).Tylko najgorsze było wczorajsze stanie, 5 godzin w miejscu, ale złotA miejscówka, bo tuż koło zjeżdżających kolarzy i jakieś 1,5 metra od lini mety.Nawet mam budon Rutkiewicza, szkoda, że nie ujechał czegoś w tym roku, bo widziałem jak walczył.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2006, 3:03

63. Tour de Pologne ruszy 4. września

63. Tour de Pologne, nad którym honorowy protektorat objął Prezydent RP, Lech Kaczyński, rozpocznie się 4. września w Warszawie. W przeddzień startu, 3. września zaplanowane jest "święto roweru" na Placu Zamkowym. Tego samego dnia przewidziana jest prezentacja ekip startujących w wyścigu.

Trasa tegorocznego wyścigu jest klasyczna, ale ciekawa. Pierwsze etapy płaskie, miejsca startów i finiszów to największe, ale i najpiękniejsze miasta w Polsce. Na koniec trzy górskie etapy, które - jak zwykle - powinny być rozstrzygające.

Finał wyścigu w prześlicznych Karkonoszach, ale w tym roku bez etapu jazdy na czas. Kolarze na trasie z Warszawy do Karpacza (7 etapów), przejadą 1225,5 km.

Tym razem obędzie się bez jazdy indywidualnej na czas - cztery pierwsze etapy płaskie (Olsztyn, Elbląg, Toruń i Poznań) dla sprinterów. Rozstrzygnięcie wyścigu nastąpi na trzech ostatnich etapach w Karkonoszach (14 razy podjazd pod Orlinek, dwa razy meta pod górę). Po raz ósmy z rzędu kolarze zakończą rywalizację w Karpaczu.

TRASA 63. Tour de Pologne

4.9. 1. etap: Warszawa (Pułtusk) - Olsztyn (214 km)
5.9. 2. etap: Ostróda - Elbląg (122,6 km)
6.9. 3. etap: Gdańsk - Toruń (225,5 km)
7.9. 4. etap: Bydgoszcz - Poznań (183 km)
8.9. 5. etap: Legnica - Jelenia Góra (192 km)
9.9. 6. etap: Szczawno Zdrój - Karpacz (162,4 km)
10.9. 7. etap: Jelenia Góra - Karpacz (126 km)

A propos ostatnich afer dopingowych to prezydent MKOl-u - Jacques Rogge chce aby Giro i TdF nie były w przyszłości tak wyczerpujące co miało by przyczynić się do zmniejszenia liczby koksiarzy jeżdżących na rowerach. Trzeba coś robić w tym kierunku ale wątpię aby to coś dało :maruda: Po prostu trzeba często badać kolarzy i dawać surowe kary :cegła:

A wyniki badania próbki B Landisa poznamy już w sobotę :> Wątpię żeby nie dała on wyniku pozytywnegoi oczyściła ostatniego zwycięzcę TdF.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2006, 9:45

Lukaz pisze:A wyniki badania próbki B Landisa poznamy już w sobotę Wątpię żeby nie dała on wyniku pozytywnegoi oczyściła ostatniego zwycięzcę TdF.

Lukaz a ja Ci powiem, że trzymam kciuki za Floyda. Bardzo go lubie i sadze, że jutro próbka B pokaże, że jest nie winny!

Wczoraj byłem na Małopolskim Wyscigu Górskim w Gdowie start do 2. Etapu.

Wszystkie Polskie grupy na czele z Intel Action. Nawet jakies Japońce były :lol:
Lukaz pisze:A propos ostatnich afer dopingowych to prezydent MKOl-u - Jacques Rogge chce aby Giro i TdF nie były w przyszłości tak wyczerpujące co miało by przyczynić się do zmniejszenia liczby koksiarzy jeżdżących na rowerach. Trzeba coś robić w tym kierunku ale wątpię aby to coś dało Po prostu trzeba często badać kolarzy i dawać surowe kary

A sądzisz, że to cos da? Jak bierze to nie przestanie a jak bedzie mniej etapów to wieciej jeeszcze weźmie bo bedziemyslał ze musi wygrac to weźmie to cos 2x.

Dobrze, że Eurosport bedzie transmitował Tour De POlogne bo TVP to jest masakra.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2006, 11:59

BartekTS pisze:A sądzisz, że to cos da?
Myślę że zminiejszenie trudności nic nie da (tak napisałem wcześniej) ale jak na dłuuugi przymusowy urlop pójdzie jedno czy drugie wielkie nazwisko to może odstraszy to innych jeszcze niezdecydowanych a spowoduje że obecni koksiarze pomyślą dwa razy zanim wezmą kolejną dawkę. No bo jak rzadko się bada kolarzy to czego tu się bać skoro prawdopodobieństwo na wykrycie jest małe. Częstsze kontrole to chyba jest to :!: i to nie tylko zwycięzców etapów czy wyścigów jak jest chyba teraz ale szersze grono :!: Ciekawe czy Polacy się koksują :think:
BartekTS pisze:Dobrze, że Eurosport bedzie transmitował Tour De POlogne bo TVP to jest masakra.
Ja nigdy do końca nie mogę się zdecydować który kanał wybrać :roll: Na TVP zapraszają czasem fajnych gości ale za dużo jest tam gadania bez podglądu na kolarzy :( i wtedy trzeba przełączyć się na Eurosport :D

Tylko że TdP będzie trwał 4.09 - 10.09 a Vuelta 26.08 - 17.09 - więc co?nie będą pokazywali Vuelty na czas naszego Touru :?: Już nie pamietam jak to było przed rokiem :angry2: :angry:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2006, 12:54

Lukaz Polacy napewno się koksują dam głowe sobie uciąc!

A jak będzie w Eurosporcie/ Juz Ci Pisze!

Na Eurosport 2 bedzie TdP a na Eurosporcie Vuelta. TdP bedzie komentował Wyrzykowski i Jaroński! :wink:

A Vuelte Probosz i ktos jeszcze....

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2006, 13:00

BartekTS pisze:Na Eurosport 2 bedzie TdP
Czyli zostaje mi TVP bo na mojej kochanej kablówce nie ma Eurosportu 2 :won:

Dobrze że chociaż zwykły Eurosport mam i Vuelta tam będzie leciała. Ale wydaje mi się że wcześniej oglądałem na Eurosporcie nasz Tour, pewnie zanim wprowadzili drugi kanał :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”