Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 33

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 18:11

Kod: Zaznacz cały

Z tego co czytam o Aguero wynika, ze jednak jest wystawiano za napastnikami.
Chyba w tym momencie nei ma innej ewentualnosci niz takie ustawienie El Kuna. Mając w napadzie trio :arrow: El Nino-Mista-Keżman trudno by bylo właczyć do tego grona jeszcze Sergio, a tak bedzie miał ogromna swobodę oraz możliwość włączania sie w linie ataku.
Trójka Petrow-Aguero-Maxi w drugiej lini a za nimi Lucin badz Costniha i gra mam taka nadzieje 2 napastnikami Torres-Mista/Kezman bedzie eltraofensywne i na papierkach wyglądach niesamowicie 8) Jakoś nie wydaje mi sie zeby Aguirre postawil jedynie na gre jednym napadziorem...chyba, ze ktos odejdzie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 sie 2006, 18:17

Messi E2 Ronaldinho pisze:chyba, ze ktos odejdzie.
Jesli odejdzie Torres, to mam nadzieje, ze wtedy El Kun zagra w ataku.

Ostatnio Atleti chyba inwestuje w mlodych brazylijczykow. Gdzies czytalem, ze chca zakupic trzech. No i za kilka lat beda miec z nich pozytek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2006, 0:00

Torres pewnie znowu nie odejdzie. Ja raczej widzę ustawienie z jednym wysuniętym napastnikiem (Torres) i Kezmanem na ławce. Ogólnie potencjał ofensywny jest wielki, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu.
Corinthians pisze:estem niemal pewny, ze Aguero bedzie gwiazda tego sezonu w La liga.
Zapamiętam :P :twisted:

Kluczową rolę w Atletico znowu będzie pełnił ... trener. Oni nie pierwszy już raz mają świetny skład, ale jak do tej pory nie mają szczęścia do trenerów. Bianchi kompletnie zawiódł jak dla mnie. Aguirre dał radę z Osasuną to powinien i z Atletico dać. Zwłaszcza, że ma lepszy 'materiał'. Czekam z niecierpliwoścą na pierwsze kolejki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2006, 0:38

Torres pewnie znowu nie odejdzie. Ja raczej widzę ustawienie z jednym wysuniętym napastnikiem (Torres) i Kezmanem na ławce.

A co z Mista. Raczej nie po to odchodził z Valenci gdzie ostatnio grzał ławę, aby pełnić tą samo rolę w Atletico. Podobnie Kezmana jakoś nie potrafie sobie wyobrazić siedzącego na ławie :arrow: nie inaczej siedzieć może, ale bedzie strasznie narzekał pozniej sie domagał gry...Wszystko to spowoduje zła atmosferę, a wg. Aguirre bedzie chciał tego uniknąć i bedzie grał 2 w napadzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2006, 0:44

Kezman grać nie musi bo jest słaby. Jego bramki w PSV do mnie nie przemawiają skoro w innych drużynach nic nie pokazał. Tyle na jego temat.

Mista gra nieco bardziej z tyłu a nie na szpicy. A przynajmniej potrafi tak grać a w takim wypadku może występować na przemian z Maxi Rodriquezem.

Co nie zmienia faktu, że Aguirre może się zdecydować na grę dwoma napastnikami w jednej linii. Nic nie jest pewne.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 sie 2006, 2:53

Mi sie wydaje jeszcze innaczej. W tym ustawieniu z jednym napastnikiem, to sie zgodze z przedmowca, ale jzeli chodzi o Miste to wydaje mi sie ze to bdzie zmiennik dla Petrova. Aguero musi grac w pomocy na pozycji Ibagazy bo ten odchodzi z Atletico. Wczoraj Atletico wygralo z Japonska druzyna Kashima 3-1, a wlasnie dwie bramki padly po odbiorze pilki na polowie przciwnika kiedy ten probowal wyjsc z kontra i obie pilki odebral Aguero, pierwsza na spolke z Luccinem. Wlasnie Luccin w tym spotkaniu wszedl za Costinhe i zaprezentowal sie bardzo dobrze, mial duzy udzial przy dwoch bramkach. Bardzo dobrze w pirwszej polowie zaprezntowali sie Miguel Cuevas oraz Gabi. Co do Kezmana to w sumie tez ciezko wyobrazic mi go sobie siedzacego na lawce. Kezman moze w poprzednim sezonie rozczarowal, bo strzlil tylko 7 goli, ale ten zawodnik w kazdym spotkaniu haruje az milo sie patrzy, tgo np. nie robi Torres ( moze nie musi, wystarcza jego umiejtnosci ). Jak patrze na bramki jaki Kezman strzela dla PSV to mni az sciska dlaczego nie robi tego w Atletico.

Tn sezon bedzie inny niz poprzedni. Aguirre bedzie mial latwiejsze zadanie niz Bianchi. Gl. dla tego ze zna ta lige, juz w niej cos osiagnol i oczywsice bedzie mial do dyspozycji, nie tylko lepszych zawodnikow, ale tez lawka rezerwowych sie zwiekszyla i zwiekszyl si jej poziom, bo przy ustawieniu :

Leo - Seitaridis, Pablo, Perea, Pernia - Maxi, Luccin, Aguero, Maxi - Kezman, Torres na lawce pozostaja tacy zawodnicy jak, :

ZeCastro, Molinero, A.Lopez - Mario Suarez, Costinha, Gabi, Miguel Cuevas, Galletti - Mista, Braulio, Toche to ta lawka rezerwowych przentuje sie duzo lepiej niz ta z ubieglego roku.

Marca podala ze Atletico pozyskalo z Realu Madryt Jose Manuel Jurado za 3mln euro. Jezeli to prawda to jest to spore wzmocnieni Atletico, jezeli nie teraz to juz na pewno za dwa lata. 20 letni zawodnik nalezal do najzdolniejszy zawodnikow w drugim zespole Realu i sie ogromnie dziwie ze Real sprzeedla teego mlokosa. Jurado to zawodnik obdazony nie samowita technika, pilka klei mu sie przy nodze.

Pare dni temu A.M Gil poweidzial ze do Atletico dojdzie co najmniej jeden zawodnik. Wymieenia sietutaj ZeRoberto, Maniche, Jurando i jeszcze dwoch brazylijczykow z ich rodzimej ligi.

Jezeli kogos obchodza bramki ze spotkani towarzyskiego Atletico wygranego 3-1, to zapraszam http://atletico.pl/index.php?function=show_all&no=1057 , tam na dole nesa sa linki do bramek.

AUPA ATLETI !!!

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 sie 2006, 10:32

Asteniu pisze:Miste to wydaje mi sie ze to bdzie zmiennik dla Petrova
Petrov to raczej skrzydlowy a Mista napastnik. Moze nawet Aguero zmieniac.
Asteniu pisze:Co do Kezmana to w sumie tez ciezko wyobrazic mi go sobie siedzacego na lawce. Kezman moze w poprzednim sezonie rozczarowal,
Ogolnie cale Atletico rozczarowalo. Mieli ekipe na LM a tu nawet Pucharu Uefa nie bylo.Kezman chyba bedzie z Torresem nadal grac w ataku, a jesli nie to raczej Mista za Serba. Torres jest nietykalny.
Asteniu pisze:Maxi, Luccin, Aguero, Max
Ta pomoc cos boli. Nominalnie tylko 1 defensywny pomocnik- Luccin. Aguero raczej z tylu grac nie bedzie, a Maxi tez raczej z tylu nie gra zbyt mocno. Chyba miejsce dla Costinhy sie znajdzie moze kosztem Petrova- Aguero zagra bardziej na skrzydle lub bedzie mediapunta, a Pernia bedzie bardziej ofensywnie gral.
Asteniu pisze:Wymieenia sietutaj ZeRoberto, Maniche,
Ze Roberto by pasowal idealnie. Ograny, doswiadczony. I za darmo.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 sie 2006, 18:52

Berik pisze: Petrov to raczej skrzydlowy a Mista napastnik. Moze nawet Aguero zmieniac.
Oczywiscie ze petrov to lewo skrzydlowy, ale Mista tez moze grac na lewym skrzydle, chociaz jest to bardziej napastnik.
Berik pisze: Ogolnie cale Atletico rozczarowalo. Mieli ekipe na LM a tu nawet Pucharu Uefa nie bylo.Kezman chyba bedzie z Torresem nadal grac w ataku, a jesli nie to raczej Mista za Serba. Torres jest nietykalny.
Tak cale Atletico w poprzednim sezonie zawiodlo. Co do tekipy na na pewno mieli na co najmniej 5-6 miejsce, ale nie mieli lawki rezerwowej na 5-6 miejsce. Torres na pewny pods. sklad i to jak na razie jest pewne. Zobaczymy czy Aguirre bedzie gral dwoma czy jednym napastnikiem, jzeli dwoma to Mista walczy z Kezmanem.
Berik pisze: Ta pomoc cos boli. Nominalnie tylko 1 defensywny pomocnik- Luccin. Aguero raczej z tylu grac nie bedzie, a Maxi tez raczej z tylu nie gra zbyt mocno. Chyba miejsce dla Costinhy sie znajdzie moze kosztem Petrova- Aguero zagra bardziej na skrzydle lub bedzie mediapunta, a Pernia bedzie bardziej ofensywnie gral.
Mi sie wydaje ze taka pomoc jest bardzo realna. Peetrov na lewej flance, ma prawie pewne miejsce. Luccin jako defensywny, Aguero za napastnikami, bo to jego ulubione miejsce, a Maxi tak jak w tamtym sezonie na prawej pomocy, chociaz sam mowil ze wolaby grac jako ofensywny pomocnik. Jezeli zagraja dwoma napastnikami, i ofensywnym pomocnikiem, to zostaje tylko jeden miejsce na defensywnej pomocy, a puki co w sparingach lepeij prezentuje sie Luccin. Pernia bdzie walczyl o miejsce na lewej obronie z A.Lopezem i ta rywalizacja zapowiada sie bardzo ciekawie.
Berik pisze: Ze Roberto by pasowal idealnie. Ograny, doswiadczony. I za darmo.
Mi tam nie specjanie pasuj ZeRoberto, wolabym Manicha, jednak najbardziej jakiegos rozgrywajacego, ale wszytskich juz wykupili. Aimar do Saragosy, Cani do Villarreal, Diego do Werdera o ile dobrze pamietam, D'Alessandro do Saragosy, Riqueelme za drogi, Veron wypalony i do ojczyzny wraca i trudno znalesc kogos dobrego. Moze Aguero przejmie pozycje playmakera.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 sie 2006, 18:57

Asteniu pisze:Aguero za napastnikami, bo to jego ulubione miejsce
Od kiedy?

A tak w ogole to El Kun strzela juz chyba 4 swojego gola dla Atletico. Tym razem nie byl jakis cudowny, ale pokazal, ze potrafi sie znalezc w polu karnym.
Cieszy mnie to, ze wszedl za Torresa, wiec chyba gral jako napastnik, prawda? :)

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 06 sie 2006, 19:05

Czyli Atletico ma niezły duet Aguero-Torres... Atletcio mogło by się zainteresować jeszcze Tevezem, Mascherano lub Gago. Lavezzi też jest niezły. Piszę tak (choć jestem fanem Realu), bo jeśli Real przepuszcza takie okazje koło nosa, to szkoda, a by ci piłkarze się marnowali. W końcu w Europie ma się największe zadatki na gwiazdę :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 sie 2006, 19:21

Moze od razu wszystkich utalentowanych argentynczykow wrzucimy do Atletico?
Widze, ze czesto pogrywasz w FM-a. Lavezzi na pewno nie jest ponadprzecietnym zawodnikiem, i nie wroze mu, by gral w jakims europejskim klubie z gornej polki.
Tevezem juz sie interesowali swego czasu, kiedy ten gral jeszcze w Boca. Zaden z wymienionych przez Ciebie pilkarzy nie jest potrzebny w Atletico. Chyba, ze DM, ale chyba tylko na rezerwe.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 sie 2006, 19:58

Corinthians pisze:Cieszy mnie to, ze wszedl za Torresa, wiec chyba gral jako napastnik, prawda?

Dzisiaj Aguero jak wszedł to grał jako napastnik za bardzo dymu z przodu nie robił ale swoje strzelił. Aguirre ciągle jeszcze kombinuje ze skłądem i widać że przednie formacje nie są do końca ukształtowane bo ciągle coś zmienia. Opcja może być taka że Aguero będzie na początku sezonu wchodził koło 60 minuty za kogoś z dwójki Torres-Kezman :roll:

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 06 sie 2006, 22:18

Fakt faktem, grywam w FM-a, ale taki Tevez na serio by wam się przydał, jako czwarty napastnik, bo Mista mnie jakoś nie przekonuje. Na DM-a Mascherano z Costinhą by dzielili i rządzili. Z Lavezzim rzeczywiście przesadziłem :)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 sie 2006, 0:27

Sorki zle napisalem, nie chodzilo mi o to ze to jego ulubione miejsce, tylko ze on bedzie gral za napastnikami.

Co do dzisiejszego spotkania, to niektore zrodla podaja ze trzecia bramke strzlil obronca Chinski, czyli samobuj. Patrzac na powtorke nie widac od kogo odbila sie pilka.

Co do tego ze Aguirre kombinuje, to musi zeby jak najlepiej ustawic zespol. Dzisaj fajnie sprawa wygladala po zejsciu Petrova, bo na boisku znajdowal sie Pernia oraz A.Lopez. Pierwszy gral na obronie, a drugi zostal przesuniety na pomoc. W sumie mozna bylo by sprobowac zrobic wymiennosc pozycji midzy tymi pilkarzami, efekty raczej gwarantowany. Teraz czekaj juz normalne mecze, oczywiscie najwazniejsze z Milanem oraz Celta, to one pokaza jak jest rzeczywista sila zespolu.

Co do Misty to byl dzisaj jednym z najlepszych zawodnikow na boisku, no i zaliczyl asyste.

Co do proponowanych przz kogos tu transferow, to Tevez - nie, Mancherano - tak, ale nie realne, Gago - tak, ale maloprawdopodobne.

Wszystcy tutaj piszacy nie maja kompletnie uznania dla takiego zawodnika jak Luccin, bo nikt go ni typuje do pods. skladu, a ja wam mowie ze to swietny zawodnik, ktory ma niemniejsze szanse na wywalczenei miejsca w pods. skladzie. niz Costinha.

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 08 sie 2006, 19:20

Dzisiejszy hiszpański "AS" donosi ,że Atleti złozyło propozycje kupna za 5,5 mln euro, ofensywnego pomocnika River Plate Fernando BELLUSCHI !!!
Sprawa jest o tyle dziwna, ze piłkarz ten dopiero miesiąc temu zasilił szeregi River przechodząc z innego argetynskiego Newell's.
Nie znam tego pilkarza kompletnie, dlatego w miare mozliwosci prosze o obiektywne opinie o nim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”