Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 09 sie 2006, 12:41

Wahini pisze:1. Szachtar na pewno troszke zlekcewazy Legie, wypowiedzi Lewandowskiego, ze nie wyobrazaja sobie porazki sa smieszne. Nie graja z Islandczykami tylko z Mistrzem Polski.
Nie zapominaj, że Shachtar jest klubem, który jako minimum stawia sobie wyjście z grupy LM. Ja też sobie nie wyobrażam porażki Mistrza Ukrainy
Wahini pisze:2. W skladzie Szachtaru gra Lewandowski, ktory w Legii nie miescilby sie w skladzie. Dodatkowo w Szachtarze uwazaja Wlodarczyka za swietnego napastnika. Ciekawe spojrzenie trzea przyznac.
A skąd ta pewność, że nie zmieściłby się w składzie Legii? Forma reprezentacyjna Lewego nie odzwierciedla jego umiejętności. Nie każdy potrafi grać tak samo w kadrze jak w klubie. Przykład: Warzycha ;)

Wahini pisze:3. Legia ma naprawde swietnego trenera. Pierwszy mecz gramy u nich, mamy szanse ich zaskoczyc, strzelic gola. Skonczy sie 1:1, a wtedy rewanz sprawa otwarta.
Chyba raczej Wdowiec powinien tak postawić zespół żeby stracić jak najmniej. Myślę, że jak Legia zagra otwarty futbol to 3-0 może być mało ;)

Reasumując przykre jest, że w Polsce nie ma takich klubów jak Shachtar. Profesjonalne podejście do piłki, doskonała baza treningowa, budżet na europejskim poziomie. Zespół stworzony do zdobywania trofeów w Europie. Myślę, że przy odrobinie szczęścia mogą powtórzyć sukces Dynama Kijów sprzed kilku lat.

Wróć do „Puchary Europejskie”