Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 92

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sie 2006, 19:32

Oznacza to po prostu, że nie chcę by jego przyjście oznaczało sprzedaż Gigiego. Kiedy dowiedziałem się, że mamy nowego bramkarza a nie wiedziałem kto to dokładnie jest, to mnie ciary przeszły. A jeżeli bramkarz przez ostatnie 3 sezony był na wypożyczeniu w 3 klubach Serie B to przykro mi, ale nie wyobrażam sobie, że będzie bronił jako 1 bramkarz...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2006, 19:35

maciek_88 pisze:Oznacza to po prostu, że nie chcę by jego przyjście oznaczało sprzedaż Gigiego. Kiedy dowiedziałem się, że mamy nowego bramkarza a nie wiedziałem kto to dokładnie jest, to mnie ciary przeszły. A jeżeli bramkarz przez ostatnie 3 sezony był na wypożyczeniu w 3 klubach Serie B to przykro mi, ale nie wyobrażam sobie, że będzie bronił jako 1 bramkarz...
Mirante jest naszym wychowankiem i jest naprawdę dobry, wolał bym na niego posawić jako na zmiennika, a nowego posadzić na trybunach hehe tak na serio to póki co nie będę oceniał zmiennika dla Buffona bo nie wiem jak gra Belardi. Wiem jednak na pewno kto będzie bramkarzem numero uno jeśli zostanie Gigi hehe :P

Awatar użytkownika
brym
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brym » 08 sie 2006, 22:25

Gdzie odeszli lub prawdopodobnie odejdą piłkarze Juve ??

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2006, 22:59

brym pisze:Gdzie odeszli lub prawdopodobnie odejdą piłkarze Juve ??
A ty co ze snu zimowego żeś się obudził? :shock:

Zambrotta, Thuram - Barcelona

Emerson, Cannavaro, Capello (trener) - Real Madryt

Vieira - Inter

Mutu (na wypożyczeniu za Bojinova) - Fiorentina

Camoranesi - miał przejść do Olimpique Lyon, ale Juve zakończyło rozmowy

Ibrahimovic - Milan o niego zabiega i prawdopodobnie Inter, ale Nerrazzuri wzięli z Chelsea Crespo i na tym chyba koniec

Olivera - prawdopodobnie do Palermo

Już mi nic nie przychodzi do głowy

Z ważniejszych piłkarzy zadeklarowali chęc pozostania w szeregach Juve Buffon, Nedved, Chiellini, Balzaretti, Del Piero, Trezeguet (jeśli mu dobrze zapłacą)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sie 2006, 23:10

Tomusmc pisze:Mutu (na wypożyczeniu za Bojinova) - Fiorentina
Mutu jest sprzedany definitywnie a w zamian mamy Bojinova na zasadzie rocznego wypożyczenia, a po sezonie możemy kupić pół jego karty za ok 5 mln lub potargować się o całą. Pewnie coś pokręciłem z tym wykupieniem za rok, ale tak to pamiętam :wink:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 10 sie 2006, 9:57

Zakończyły się negocjacje Juventusu z Udinese w sprawie zakupu Dalbelo da Silva Dias'a, nazywanego po prostu Felipe.

Bianconeri zapłacą Udinese 5 milionów Euro, a do transakcji dołączeni zostaną Masiello i Palladino. Felipe ma podpisać kontrakt ze Starą Damą do końca tego tygodnia.

Felipe urodził się 31 lipca 1984 w brazylijskim mieście Guaratigueta. W Udinese grał na pozycji środkowego obrońcy.

www.tuttomercatoweb.com

Dobry zakup, tylko dlaczego za Palladino
:?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sie 2006, 10:41

Paku ale i Masiello i Palladino beda współwłaśnoscią obu klubów. Modny we Włoszech sposób rozwiązywanie problemów. :wink: To jest kubeł zimnej wody dla tych który widzeli w Palladino następce Alessandro Del Piero.

Felipe - ciekawy młokos - naprawde za te pieniądze warto. Już nie raz sie mówiło że odejdzie ze stadio Fruli. A był łączony z tuzami co okno. Taki troche drobny jak na obrońce ale wciąż młody.

Felipe przychodzi ale warto przypomnieć że Ruben Olivera który tak cukrował jaki to nie jest dumny nawet w serie B itd. A teraz ... Sampdoria. Który to już piłkarz coś deklarujący ? No i Zlatan w Interze = pewka.

Mauro Camoranesi jest cały czas na wylocie - zreszta podobnie jak Buffon i Trezeguet. Do końca mercato jeszcze coś wie wydarzy...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 sie 2006, 11:27

Zaza pisze:jest cały czas na wylocie
Zaza pisze:Buffon
?

"Deschamps był świetnym kolegą i będzie świetnym trenerem. Wraz z odejściem Capello skończyła się era terroru. Nareszcie 30-letni piłkarz nie będzie traktowany jak 18-latek."
Słowa Del Piero. Dobrze powiedzial :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 sie 2006, 11:38

ossy pisze:
?
http://438179.myshoutbox.com/go/?u=http ... hp?id=6071

http://www.sportal.it/

http://www.calciomercato.biz/

GiGi kolejny Nerazzurro ? :>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sie 2006, 11:52

Ossy a mało było deklaracji ? mało było gadanie ze strony zarządu ? Wiesz teraz słowa na temat tego że walcza o pozostanie w serie A naprawde staja sie śmieszne - bo jak by była nadzieja i cień szansy [realny] to jestem pewień że tacy piłkarze jak Cannavaro czy Zambrotta wstrzymali by się z decyzja :roll: Przeciesz gdy oni odchodzili była jasna strategia ukaranie winny a nie klubu i kibiców...

Sero pisze:GiGi kolejny Nerazzurro ?

Co za dużo to nie zdrowo :P :lol:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 10 sie 2006, 12:00

Sero pisze:
ossy pisze:
?
http://438179.myshoutbox.com/go/?u=http ... hp?id=6071

http://www.sportal.it/

http://www.calciomercato.biz/

GiGi kolejny Nerazzurro ? :>
Nie stać was na niego :)

A tak na poważnie. Odejdą piłkarze, zostaną mistrzowie ;] pozdro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sie 2006, 12:29

paku pisze:A tak na poważnie. Odejdą piłkarze, zostaną mistrzowie ;] pozdro

Chciałby się powiedzieć "tak sobie tłumacz". Przeciesz Blasi odszedł :lol: To była chyba wypowiedz Nedveda czy Del Piero tak ? ale to było chyba troche inaczej. Trzeba wspołczuć faną Juve bo z dnia na dzień stracili wiele. I pomyśleć ze wcześnie Lucek guru i co to on nie załatwi - a teraz w pewień sposób zabrał to co załatwił - Obojetnie czy ktos lubi Zlatana czy nie - bo nie mam na mysli samego Zlatana. Chyba transfer po deklaracje bardziej bolą. Tym bardzie że to nie koniec. Pewnie do ostatniego dnia mercato bedzie niepokój wśród fanów Starej Damy.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 sie 2006, 12:43

No halo halo ... transfer Felipe swoja droga ale pamietajcie ze musicie jeszcze pozyskac Sammiego Kufuora ... znakomitego obronce , doswiadczonego i po promocyjnej cenie . :P .. na bank stworzylby ze swoim byly kolega z Bayernu znakomity duet srodkowych stoperow :roll: :wink:

Biedny Sami se zrobil nadzieje na transfer , w koncu by gral czesciej niz raz na miesiac, nic to ze w Seire B ale zawsze fajnie jest pograc na stare lata ... a tu taki numer ... tak wiec uwazam ze przez wzglad na uczucia Kufuora Juve musi dolozyc wszelkich staran zeby pozyskac coby nie mowic reprezentanta Ghany :P ... bo w Romie czekac go beda tylko wystepy w ... Copa Italia :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 sie 2006, 14:26

Zaza pisze:Ossy a mało było deklaracji ? mało było gadanie ze strony zarządu ? Wiesz teraz słowa na temat tego że walcza o pozostanie w serie A naprawde staja sie śmieszne - bo jak by była nadzieja i cień szansy [realny] to jestem pewień że tacy piłkarze jak Cannavaro czy Zambrotta wstrzymali by się z decyzja Przeciesz gdy oni odchodzili była jasna strategia ukaranie winny a nie klubu i kibiców...
Kiedys to se musi skonczyć. Moze już czas?

A co do tego ze niektorzy sie zastanawiali dlaczego za 25 poszedl Ibra do Iteru jak MIlan dawal 28. Moze Burdisso? :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sie 2006, 14:29

Juventus ma taką strategie. Straszą cały czas że już niekogo nie sprzedadzą. To samo się tyczyło Zlatana a ten już dziś gości w Interze. Jestem niemal pewien że Camor i Trezeguet odejdą. Jeszcze mają czas na to a oferty dostają napewno, kwestia czasu tak jak z całą resztą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”