Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 8

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 25 lut 2006, 23:50

_Romanista_ pisze:Jak dla mnie bezkonkurencyjnie Barca , 2 będzie Valencia a 3 Real.
Podzielam wypowiedz _Romanista_. Barca w tym sezonie przez dlugi okres czasu bila rekordy wygranych spotkan, zwyciezyla wysoko na trudnym terenie w Madrycie (czyt. Santiago Bernabeu). Jesli ktomus nalezy sie mistrzostwo Hiszpanii, to bez watpienia FC Barcelonie. Vice lidera upatruje w Valenci, a to glownie przez sympatie do tego klubu. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 lut 2006, 8:45

Barcelona jest dla mnie najlepsza druzyna w Hiszpanii i raczej nie spadnie z zajmowanej obecnie pozycji.2 miejsce to bym chcial zeby zajela Valencia - jeden z moich ulubionych klubow :) 3 pewnie zajmie Real, chociaz ja bym chcial zeby ten zespol pokazal sie w Pucharze UEFA w przyszlym sezonie :lol:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 26 lut 2006, 9:04

Również uważam, że Barcelona nie da sobie wydrzeć tytułu. Co do wicemistrzostwa to mam dylemat. Z jednej strony Valencia z drugiej 'galaktyczny' Real, który nie poradził sobie z bardzo osłabionym Arsenalem w LM u siebie. Dodatkowo mają bardzo niedoświadczonego trenera. Uważam zatem, że kolejność będzie wygladała tak:
1. Barcelona
2. Valencia
3. Real Madryt

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 14 sie 2006, 0:29

Ja myśle, że pierwsze miejsce zajmie Barcelona a drugie Real. Chociaż, osobiście to wolałbym Real. Ale obrona Królewskich w dalszym ciągu nie zachwyca. Jeden Fabio wiosny nie czyni. Może jeszcze Atletico Madryt coś zwojuje :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 sie 2006, 0:51

Gdyby nie fakt ze do Realu przyszedl Capello to postawilbym bez wahania na Barcelone.Trener robi naprawde duza roznice a ostatnimi czasy Real zatrudnial jakis pionkow na tym stanowisku.
Capello pouklada Real jestem tego pewny.Moze nie beda grali najpiekniejszej pilki chociaz zobaczymy czy to bedzie Capello z Romy czy Capello z Turynu ale punkty beda gromadzic.Stara Dama za czasow Capello przez dwa lata nie oddala pierwszego miejsca w lidze chociaz Real chyba nie moze liczyc na sedziow tak jak turynczycy.
Nawet czubek Calderon nie przeszkodzi Don Fabio w zbudowaniu silnej druzyny :P
Pamietajmy ze kazda druzyna ktora trenowal Capello zdobywala mistrzostwo a sam Fabio mial tylko jeden fatalny sezon gdy pod jego wodza Milan zajal 10 miejsce w lidze.Ale to bylo dawno i nieprawda :P
Konkludujac podstawie na Real nawet biorac pod uwage faktycznie swietne wzmocnienia Barcy w obronie.
A serce bedzie z Atletico.Mam nadzieje ze bez Torresa :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 0:58

Chlopaczek a sądzisz że teraz [na dziś] z tego Real Fabio już coś zrobi ? Czy wszelkie nadzieje jeszcze fani powinni wiązać z oknem transferowym ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 sie 2006, 1:02

Fabio potrzebuje jeszcze jednego dobrego obronce i rozgrywajacego po odejsciu Zidana (chociaz starczy ze Real zakontraktuje pilkarzy ktorych wskaze Capello on juz sie zna).Jesli tutaj uzupelnia braki to mocno powalcza.Ja sadze ze nawet z tym skladem niezle dadza sie Barcy we znaki.

Podziwiam tego trenera moze nawet go przeceniam ale zaprawde powiadam wam on jest wielki :] Milan pod jego wodza na poczatku lat 90 - miod i wieczne poklony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2006, 1:10

Ja tam gotów byłbym choćby jutro postawić wielkie pieniądze na to, że Barcelona obroni tytuł. O campeone nie obawiam się ani trochę. Real będzie silniejszy niż w ubiegłym sezonie, ale drugie miejsce to max na co ich będzie stać :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 1:11

Co do klasy trenera to nie ma co tego nawet podważać ale z czasem traci "jaja" wybiera bezpieczniejsze warianty gra - schematy - takie jak zapora na 40 metrze. Ale to temat na dłuższa rozmowe. Doskonale wiemy że odczasu gdy obją Juve zaczą preferowac inną piłki. Smutną - To był efekt piłkarzy jakich miał w kadrze [materiał ludzki jak mówi Stawowy :P ] ale Moggi przeciesz kupił takich jak wskazał [?] Teraz ciekawe jaki wariant wybierze z Real -materiał ludzki ma inny i mimo wszystko wiekszy -

Obrońce ? I rozgrywajacy ? Wiesz wcale się nie zdziwie jak taki Ramos bedzie jedynie uzupełnieniem bo doskonale wiemy czego Fabio wymaga od obrońców - wiele zalezy kogo kupią. W pomoc za Zizou to już inna bajka bo mało kto pociągnie gre na tym poziomie. [nie do wyrwanie piłkarze]

Najwieksza zaletą Real bedzie to że o mistrzostwie nie zdecyduje 38 spotkań z Barcą ... A Fabio pkt umnie ciułać :P

Chlopaczek pisze:Milan pod jego wodza na poczatku lat 90 - miod i wieczne poklony.
Mowa :] wtedy jako młody trener był jedyny :] ... [nadal jest ale czas zmienia]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 sie 2006, 1:15

Powiem tak: Capello przybyl do Hiszpanii zeby przerwac teatr jednego aktora ktory tam sie szykuje na lata :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 1:18

Ty to może niech do Francji też dojeżda :roll: zagadasz z nim ? :twisted:

To bedzie ciekawy sezon pod względem trenerskiego pojedynku :] Frank kontra Fabio :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 sie 2006, 1:20

Za rok poprosze go zeby dojezdzal do Polski :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 sie 2006, 1:35

Ja również jestem zdania że Barcelona w tym sezonie nie obroni tytułu. Moim faworytem jest Real ale muszą sprowadzić środkowego pomocnika. Jeżeli nikt się nie będzie pchał Capello w jego wizje drużyny to Real będzie groźny. Jeżeli nie bądą tracić pkt. ze słabymi rywalami to walka będzie do samego końca. Niestety mistrzostwa zawsze przegrywa się z drużynami znacznie słabszymi :lol: Zobaczymy jak to wszystko się potoczy, czasu zostało coraz mniej.

Grand Derby już w 7 kolejsce :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2006, 14:50

Nie widze obecnie iwekszej przeszkody w trzecim z rzedu tytule mistrza Hiszpanii dla Barcelony.
Fabio potrzebuje jeszcze jednego dobrego obronce i rozgrywajacego po odejsciu Zidana
W pomoc za Zizou to już inna bajka bo mało kto pociągnie gre na tym poziomie
To raczej nie była ogromna strata w tym okienku dla Realu. Zizou gry juz od dwoch sezonów nie potrafił sam uciagnac jak to robił kiedys...
Pamietajmy ze kazda druzyna ktora trenowal Capello zdobywala mistrzostwo a sam Fabio mial tylko jeden fatalny sezon gdy pod jego wodza Milan zajal 10 miejsce w lidze
Z Realem takze wiec juz nie potrzebuje kolejnego.
Doskonale wiemy że odczasu gdy obją Juve zaczą preferowac inną piłki. Smutną
No niestety dla PD, a stety dla Barcy Capello zapewne podobnie bedzie stwaiał w Realu na 2 DM, a to napewno nie bedize do przyjecia dla kibiców.
Real napewno sporo sie wzmocnil emersonem i Canna, ale to nie sa wystarczajace wzmocnienia na Mistrza Hiszpanii. Valencia takze sie wzmocniła...Choć oni jak dla mnie sporo traca, fakt troche podstarzały Rufete, ale Aimar i najprawdopodbniej Ayala odpija sie czkawka działącza Valenci. Wiadomo Atletico sząłało na rynku jak mało kto, ale oni nawet z takimi transferami nie beda brani pod uwage przy ustalaniu czoła La Liga.
BARCA to murowany kandydat nie osłąbiła sie, a jeszcze wzmocniła i to jednak nie byle kim. Do tego widac Barcelona juz jest w dobrej formie a nowi a szczegolnie Eidur juz sa zgrani....

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 20 sie 2006, 10:38

Łukasz_ pisze:Ja również jestem zdania że Barcelona w tym sezonie nie obroni tytułu
kazdy ma swoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam :P
czemu akurat Balugrana nie miałaby obronic tytułu?
Dokonała trzech sapaniałych wzmocnien z których transfer Zambrotty jest najlepszy. Powaznych osłabien nie było , tylko Henka odszedł ale to juz było pewne wczesniej. Druzyna zgrana, nie ma konfliktów pomiedzy zawodnikami i trenerem. Jak narazie jest super.

Najgrozniejszy rywal Real?? hmm przyszedł Capello i dokonał tranferów typowo na lige włoska ale w Realu wskazane było kupno poządnego obroncy i defensywnego pomocnika. Jednak po co dwóch defenswnych??
nie bedzie zgrania a pozatym Capello nie toleruje gwiazdorstwa i to moze byc problem i dlatego uwazam ze jak Real bedzie 2 na konic sezonu to bedzie sukces :P

Valencia trzecia siła . Dokonała niezłych wzmocnien i bedzie walczyc o mistrza, jednak poprzedni sezon pokazał ze jak mają forme to wyrgrywają ale jak przychodzi kryzys nie mają piłkarza który mógłby pomóc druzynie. Pozbyli sie Aimara i troche szkoda ale uwazam ze beda walczyc o 2 miejsce z Realem i Atletico

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”