ale taka juz mentalnosc ludzi
co Wam przeszkadza, ze Roman chce inwestowac w jakis klub
jakbym mial tyle kasy co on, robilbym dokladnie to samo
na jego miejscu kupilbym ... Hapoel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2005, 16:10
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2005, 16:23
Mnie na przykładcloner pisze:Widze, ze niektorym Abramovich bardzo przeszkadza
Nooooocloner pisze:ale taka juz mentalnosc ludzi
On nie inwestuje. On tworzy od nowa. Z klubu objętego zamaszystą łapą Abramowicza nie wiele pozostaje. Powstaje coś innego.cloner pisze:co Wam przeszkadza, ze Roman chce inwestowac w jakis klub
cloner pisze:na jego miejscu kupilbym ... Hapoel Smile i zrobilbym z niego kolejna potege "europejska"
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 lis 2005, 16:52
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2005, 16:57
ale jakby Roman zainwestowal w Barcelone, gdy Ty miales ok. 10 lat - to wszystko byloby ok.Niggaz pisze:Mnie na przykład
żal Ci dupe sciska, prosteNiggaz pisze:On nie inwestuje. On tworzy od nowa. Z klubu objętego zamaszystą łapą Abramowicza nie wiele pozostaje. Powstaje coś innego.
wg mnie to dobrze, ze rywalizacja bedzie wiekszaNiggaz pisze:I jeszcze kilka drużyn by trzeba dokupić, aby mógł się wymieniać zawodnikami między swoimi drużynami
Im więcej potęg w postaci hapoelopodobnych klubów tym lepiej. W końcu kto jak nie Hapoel zasługuje na miano europejskiej potęgi
ciekawe czy jest temat o BerlusconimŁukasz[ACM] pisze:Ja też Romana i Chelsa nie lubie
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2005, 17:09
Barcelonie kibicuję od 1997 roku czyli właśnie jak miałem 10 lat. Wtedy jeszcze wielu rzeczy nie rozumiałem a przynajmniej nie w takim stopniu jak teraz, ale co to ma do rzeczy? Wypowiadam się jako 18-letnia osoba mająca ukształtowane poglądy. Nie ma znaczenia co bym o tym myślał w wieku 10 lat bo wtedy jeszcze nie mógłbym się nad tym poważnie zastanowić chyba. Ktoś musiałby mnie ewentualnie pokierować w odpowiednim kierunku.cloner pisze:ale jakby Roman zainwestowal w Barcelone, gdy Ty miales ok. 10 lat - to wszystko byloby ok.
Jasna sprawa. Chciałbym widzieć petroruble biegające w koszulkach Barcy sklalanych reklamami pod patronatem oligarchy ze wschodu, który o piłce ma niewielkie pojęcie, ale wypchany portfel. To moje marzenia. Nie jakaś tam Barcelona o wspaniałej tradycji której siłą są nie tylko giwazdy, ale przede wszystkim wychowankowie i piłkarze ściągani już za młodu i wychowywani w klubie. Też mi coś.cloner pisze:żal Ci dupe sciska, proste
A JA NIE więc daruj sobie takie domniemania z łaski swojej.cloner pisze:ja tez bym wolal, zeby dal kilka/nascie milionow $$ na Legie
O rywalizacji już pisałem. Uważam, że jest dobra, ale wolałbym, aby nie była sztucznie napędzana. Zwłaszcza, że takich ludzi jak Abramowicz (to znaczy tak bogatych i inwestujących tyle hajsu w piłkę) jest zbyt mało i nie ma dla nich przeciwwagi.cloner pisze:wg mnie to dobrze, ze rywalizacja bedzie wieksza Smile
zawsze to lepiej
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2005, 17:14
po 1. - zaczne od konca - nie pominiemy tegoNiggaz pisze:Barcelonie kibicuję od 1997 roku czyli właśnie jak miałem 10 lat. Wtedy jeszcze wielu rzeczy nie rozumiałem a przynajmniej nie w takim stopniu jak teraz, ale co to ma do rzeczy? Wypowiadam się jako 18-letnia osoba mająca ukształtowane poglądy. Nie ma znaczenia co bym o tym myślał w wieku 10 lat bo wtedy jeszcze nie mógłbym się nad tym poważnie zastanowić chyba. Ktoś musiałby mnie ewentualnie pokierować w odpowiednim kierunku.
Nie wiem w jakim celu to napisałeś w zasadzie Sugerujesz, że masz 10 lat i Tobie to odpowiada co robi Roman? A zresztą pomińmy to.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 lis 2005, 17:19
Nie jesteś sam, bo każdy klub by przyjoł PARE baniekcloner pisze:ja tez bym wolal, zeby dal kilka/nascie milionow $$ na Legie
Inwestował:?: Inwestuje się w coś co przynosi zysk, a on na tym traci. Chce być numerem 1 w piłce nożnej i tyle, może nim być ale wybrał zły styl.cloner pisze:ale jakby Roman zainwestowal w Barcelone, gdy Ty miales ok. 10 lat - to wszystko byloby ok.
cloner pisze:ciekawe czy jest temat o Berlusconim
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2005, 17:19
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2006, 1:57
Rossi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 2:20
Rossi pisze:Jeszcze raz Chelsea na najbogatszego włąsciela(co nie znaczy że jest najbardziej dochodowym klubem) a MU przynosi największe zyski a to jest różnica bo wydaje mi się że z punktu widzenia prawnego majątek Romka to coś odzielnnego od majatku, wartośc , zysków Chelsea
Zaza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 sie 2006, 7:43
A inne kluby tego nie robią? Oczywiście jest rzesza zawodników nie do kupienia nawet przez Chelsea. Już nie chodzi o sam aspekt finansowy, ale o czystą chęć sprzedaży. Calderon mówił, że sprowadzi Robbena, Fabregasa i kogoś tam jeszcze... puste słowa potrzebne na chwilę, aby wygrać wybory. Chelsea jakby chciała tych zawodników (może poza RobbenemŁukasz_ pisze:Kupują na rynku transferowym kto im sie spodoba, nawet jeżeli czeka go ława.
Martin Pellegrino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 sie 2006, 11:17
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2006, 12:42
No te obliczenia pokazują kto ile w danym roku zarobił. Ja wiem że w praktyce Chelsea(nie jako marka tylko dzikeki Romkowi) jest najbogatsza i z tym sie zgodze. Tylko cały temat się wywiązał bo Sero zasugerował że MU zaczyna spadać pod względem finansowym a to jest nie prawda. Dzsiiaj np podpisali kontrakt znajiekszą na świecie niezależna firmowa bukmacherskoaZaza pisze:Ale teraz to pokazuje że te obliczenie i tak nic nie dają - bo zakładamy że Chelsea wpada w dołek - jest kryzys nawet finansowy [mała narazie prawdopodobne az Romkowi sie nie znudzi ] ale idzmy dalej jest niby kryzys finansowy i kto to pokryje ?a no bogaty wujek każdego fana Chelsea - wiec to jest takie liczenie ale naprawde co oni moga obliczyć ?
Rossi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 15 sie 2006, 14:38
Goguś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sie 2006, 14:51
Hmm jeśli chodzi o Inter to tak jak napisał Zaza – Massimo Moratti przejął schedę po swoim ojcu – Angelo Morattim za czasów którego Inter odnosił największe sukcesy w swojej historii. To była naturalna kolej rzeczy bo można śmiało powiedzieć, że Inter należy do rodziny Morattich przez ponad połowę czasu swojego istnienia. Nigdy Moratti nie próbował zarabiać na klubie i nigdy prawdopodobnie na nim nie zarobił złamanego centa. On tak samo jak jego ojciec kieruje się miłością do klubu.Rossi pisze:Czy Tifosi byli zadowolenia w tamtych czasach że ich klub przechodzi w ręce jednegoi właściciela
Zico_FCI
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio