Abramowicz

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 15 sie 2006, 2:20

No mowa :roll: zaczeliśmy temat o którym mało wiem tak naprawde - mozna by rozmawiać w innych okolicznosciech - plaża, jacht, blanty, Johnny Walker i rozmowa o pieniądzach :P

Rossi pisze:Jeszcze raz Chelsea na najbogatszego włąsciela(co nie znaczy że jest najbardziej dochodowym klubem) a MU przynosi największe zyski a to jest różnica bo wydaje mi się że z punktu widzenia prawnego majątek Romka to coś odzielnnego od majatku, wartośc , zysków Chelsea

To jest trafne :!: Bo jak juz napisałem tam w temacie MU nadal ma większa renome itd na wyspach i na świecie [jak dzis czytałem Chelsea liczy się tylko w południonym Londynie :roll:] i tu sie zgodze że co innego kasa od kluby na klub itd a co innego kasa właściciela tego klubu który w razie nie powodzeń sam bilansuje straty czy cos tego typu.

Ale teraz to pokazuje że te obliczenie i tak nic nie dają - bo zakładamy że Chelsea wpada w dołek - jest kryzys nawet finansowy [mała narazie prawdopodobne az Romkowi sie nie znudzi :P ] ale idzmy dalej jest niby kryzys finansowy i kto to pokryje ?a no bogaty wujek każdego fana Chelsea :roll: - wiec to jest takie liczenie ale naprawde co oni moga obliczyć ?

Podałeś liczby MU i Realu i ona naprawde mogą być w 100% potwierdzone - kluby przynosza świetne zyski itd tylko np. dla klubow które mają "dobrego wujka" one nie muszą przede wszystkim przynoscić zysków ...

Wiesz troche może odejde od tematu ale celowo. We Włoszech był okres ze kluby były jak zabawki. Ktos to miał kase i chciał sie pobawić kupował sobie klub - wiadomo dla nie których źle sie to skończyło. Ale na przykładzie Milanu i Interu patrz - Berlusconi przeją Milan w 1986 roku - i był jego [nadal jest] oczkiem w głowie od tamtego czasu wydał takie pieniądze że Romek jeszcze potrzebuje z 10 lat [choć wtedy inna była wartośc pieniądza] i można powiedzieć sukces klubu w jakis sposób mu "wrócił kase" - Moratti przeją Inter po ojcu jak mnie pamiec nie myli - Inter zaliczył pod jego wodzą chyba najgorszy okres w histori - bessa na całego tylko Coppa rezerwowych i raz puchar UEFA. Mimo to były transfer kasa na pensje nie małe dla gwiazd itd itd koło sie kręciło.

Co to ma do tematu - a no to żejak sądzisz piłkarze Inter przez ten czas dorabiali w plu na rzecz klubu ? alez nie ewentualny bilans strat pokrywał właścicie....

Przepraszam jak zamieszałem troche ale chyba rozumiesz do czego zmierzam ?

Wróć do „Anglia”