Zgadzam się, Robinho jest dobry ale w Brazylii, jest dobry grając w tamtejszym stylu w ataku. Rzeczywistość europejska jest taka, że Południowcy muszą się przystosować, jednym idzie to lepiej i szybciej innym gorzej i wolniej. Nie skreślałbym Robinho zwłaszcza że jest młody, ale w obecnym Realu raczej wiele nie zawojuje.Messi E2 Ronaldinho pisze:Robinho narazei jak dla mnie bardzo mało sie prawdza. tak naprawde nie wiem jka role powinien pelnic czy chce pelnic w "11" Realu. Na lewej sie wg. dobrze sprawdzał, w lin\i napadu słabo, a sam twierdzi jesli dobrze pamietam, ze chciałby grać za napadziorami. Tam takze mi nie imponował i raczej napewno Capello go tam nie bedzie wystawaił. Messi ma łatwiej świetnei spisuje sie na prawej pomocy czy lini napadu i wszystko jest OK i do tego on był juz od dawna przygotowywany do europejskiego stylu. Nie mozan powiedziec takze, ze to wina aklimatyzacji bo zawodnik swiatowej kaly nie powinien miec z tym problemu. Narazie Messi prezentuje sie znacznie lepiej i to on na dzien dzisiejszy jest lepszym pilkarzem i z wiekszym dorobkiem w Europie.