Messi vs Robinho

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Messi vs Robinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 lut 2006, 17:01

Róbson De Souza Robinho vs Lionel Messi kto ma większe szanse zaistnieć w przyszłych latach w światowej piłce. Gdy Robinho przechodził do Realu porównywało się go z R10 jednak na marne R10 grał znacznie lepiej. Wtedy właśnie Messi młody bardzo utalentowany piłkarz już parę razy grał w pierwszej drużynie Barcy Messi po MŚ do lat U-20 gdzie był najlepszym strzelcem i jego reprezentacja sięgnęła po złoto, zaczął być coraz częściej wystawiany w pierwszej 11. Robinho w tym sezonie gra już znacznie lepiej niż w poprzednim Messi również obaj są wschodzącymi gwiazdami w Hiszpanii mówi się na takich "Cracki" Obecnie mają po 5 bramek w La Liga obaj czarują są młodzi czego im jeszcze brakuje ? Według mnie Messi przewyższa obecnie Robinho ale w przyszłości może ale nie musi się to zmienić. Czekam na wasze opinie na ten temat...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lut 2006, 17:16

Obaj będą w przyszłości gwiazdami, zresztą już są. A kto będzie lepszy to nikt tego nie powie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2006, 17:21

Był już jeden taki temat i został zamknięty. Ten póki co pozostawię, ale tylko pod warunkiem, że wypowiedzi będą się przyzwoicie prezentowały (Ebi pokazał jak nie powinny wyglądać posty w tym temacie). Jak dla mnie to takie porównanie w chwili obecnej nie ma sensu, ale niech Wam będzie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 lut 2006, 17:24

Niggaz według mnie jest sens. obaj są młodzi, strzelają nie wiele bramek wiecej asystują mają wspaniały drybling i są przyszłymi gwiazdami swoich ekip. Mam nadzieje że ten temat nie będzie zamknięty zbyt szybko :)
Można napewno się wypowiadać po każdym meczu w jakim zagrają obaj panowie i ich porównać :P Coraz bardziej Cię szanuje :)

POZDRO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2006, 17:32

Tobik33 a ja dalej twierdzę, że sensu nie ma bo obaj na dobrą sprawę dopiero zaczyną swoją wielką karierę i jeszcze nie ma podstaw do ich oceniania. Poza tym obecne okoliczności obu zawodników są diametralnie różne. Barcelona gra genialnie. Real fatalnie. Messi przebywa już kilka lat w Hiszpanii. Robinho dopiero przyjechał. Robinho miał być zbawicielem i nową siłą. Po Messim nikt tego nie wymagał.
Porównywanie ich występu w każdym spotkaniu to równie chory pomysł. Zdecydowanie trudniej jest pokazać się z dobrej strony Robsonowi niż Messiemu. Dla Was wszystko jest takie proste bo nie potraficie czasem spojrzeć na zagadnienie pod różnymi kątami. Obawiam się, że dyskusja nie będzie tutaj stała na zbyt wysokim poziomie, ale niech Wam będzie. Póki co nie będę zamykał, ale nie zdziwcie się kiedy nagle temat zniknie.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 01 lut 2006, 17:40

IMHO po każdym mniej udanym występie jednego bądź drugiego ten temat będzie idealny do napinki i wyśmiewania się nawzajem przez fanów Barcy i Realu. Wszystko co było do powiedzenia na temat klasy obu zawodników zostało napisane w tematach Barcy i Realu. Ale to tylko moje zdanie...

Tobik33 pisze:Coraz bardziej Cię szanuje
Tobik33 zlituj się i wyjdź z łaski swojej z tyłka Niggaza :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lut 2006, 17:52

Tobik33 pisze:Robinho w tym sezonie gra już znacznie lepiej niż w poprzednim
W poprzednim sezonie to on grał ale w "świętych"...A czy grał lepiej nie wiem nie sledze ligi brazylijskiej...

Tobik33 pisze:Według mnie Messi przewyższa obecnie Robinho

Czym? wzrostem :?: zarostem?

janiofcb pisze:Tobik33 zlituj się i wyjdź z łaski swojej z tyłka Niggaza

Hehe dobrze powiedziane :lol:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 lut 2006, 19:17

janiofcb pisze:Tobik33 zlituj się i wyjdź z łaski swojej z tyłka Niggaza :roll:
No czas już wyjść z jego łaski :D
Toudinho pisze:W poprzednim sezonie to on grał ale w "świętych"...A czy grał lepiej nie wiem nie sledze ligi brazylijskiej...
Chodziło mi o pierwszą cześć sezonu mój błąd przyznaje się :)
Toudinho pisze:Czym? wzrostem :?: zarostem?
Umiejetnościami czysto sportowymi i formą :)

Póki co nie idzie Wam za dobrze w tym temacie a pamiętajcie, że istnieje on tymczasowo dopóki nie pokażecie, że warto go pozostawić. // Niggaz

Awatar użytkownika
bradley1
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bradley1 » 04 lut 2006, 11:24

obaj bedą gwiazdami zreszatą już są w końcu nie byle kto może włożyć koszulke Realu czy Barcy za kilka lat bedą najlepsioni bedą żadzić w swych klubach 8)

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 04 lut 2006, 11:26

Hmmm... Według mnie lepszy jest Messi, ale Robinho też jest niezły. W końcu jak by nie byli tacy dobrzy to wtedy dalej męczyliby się w swoich byłych klubach.

POZDRO

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 lut 2006, 12:58

bradley1 pisze:obaj bedą gwiazdami zreszatą już są w końcu nie byle kto może włożyć koszulke Realu czy Barcy za kilka lat bedą najlepsioni bedą żadzić w swych klubach 8)
Możecie trochę te wypowiedzi rozszerzyć bo mnie Niggaz zabije :) wypowiadać się po każdym meczu trza udownić że warto zostawić ten temat a jak nie pojawi się tu żadna ciekawa wypowiedz w ciągu 3-4 dni to Niggaz wygrałeś :)

Tak dużo czasu Wam nie dam. Jak się nic nie zmieni to jutra zamykam. // Niggaz To chociaż do poniedziałku :P po meczach Barcy i Realu każdy wtedy będzie mógł się wypowiedzieć na ich temat :D
Ostatnio zmieniony 04 lut 2006, 13:12 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 04 lut 2006, 13:09

Ci dwaj młodzi piłkarze to prawdziwi mistrzowie swoim fachu. Lecz jak dla mnie to Messi jest lepszym piłkarzem wspaniałea technika drybling(w końcu uczy sie od samego Mistrza Ronaldinho)no i skuteczność . Robinho dla niektórych jest lepszy od Messiego ale popatrzcie że jest chyba o 3 lata o ile się nie mylę starszy od Leo. Messi ma jeszcze dsługa droge przed sobą ale parząc na jego umiejetności w tym wieku można się spodziewać że zapisze się w historii Futbolu jako piłkarz o głowę przewyrzszający umiejetnosciami Wielkiego Pele czy Maradonę. A Robinho wątpię czy włogule przewyrszy w przyszłości kolegę z rep. Ronaldinho który i tak jest od niego niewiele starszy ...
to tylko moje zdanie

pzdr

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lut 2006, 13:14

Ja pozwolę sobie zacytować pewiien serwis:

Obrazek
Kto jest lepszy, to jest pytanie nad którym się zastanawiałem. Jako kibic Barçy i fan tego piłki nożnej, nie zaprzeczam iż Robinho jest świetnym zawodnikiem, i kiedy jest w formie wówczas gra na światowym poziomie. Ale jest jasne, że został sprowadzony przez Florentino: aby odwrócić uwagę od wspaniałego Ronaldinho, w końcu obaj są Brazylijczykami i widać podobieństwo „inho” (Robinho). Nie wierzę, że ze względu na jego wiek Florentino zapłacił za niedo tak dużo pieniędzy, Ronaldinho jest tylko kilka lat od niego starszy.
Leo to chłopiec wychowany w klubie, nie trzeba było za niego płacić, jest często porównywany z Maradona. Dla mnie nie jest on drugim Maradona, ale to w końcu nie ma drugiego takiego samego człowieka.
Ale to jest tylko konieczne, wystarczy zobaczyć jak Messi gra, on ma wielki talent. Zdobył już kilka nagród, między innymi „Golden Ball” i tu już widać pierwszą różnicę, Robinho nie jest tak utytułowany. Messi jest rewolucyjny, ma 18 lat, a jest bardzo szybki, odważny, świetnie panuje nad piłką, nieźle drybluje i jest dobry technicznie. Potrafi także strzelać, co udowodnił w ostatnich 3 meczach. Messi w przyszłości zostanie gwiazdą (jeśli będzie ku temu dążył, i często dostawał szanse na grę), faktycznie może zostać wyróżniającą się postacią na Mistrzostwach Świata co wyczuła już firma Adidas. Widać co pokazuje w Barcelonie, już jest bardzo znany i ceniony, a z biegiem czasu będzie coraz lepszy. Gra dla Barçy, i czaruje razem z Ronaldinho.
Czasami się ich porównuje w podobny sposób jak niegdyś Maradone i Pele. Niedawno, na łamach marca.com można było zagłosować w stosownej sondzie. Wygrał Messi. Oto jak skomentował ten wynik:

Czy wybór internautów był trafny?
"Są rzeczy, które pasjonują ludzi. Jeśli chodzi o Robinho, dobrze wykonuje swoją pracę w Realu, a ja w Barcelonie. Porównywanie nas nie ma sensu, ponieważ jesteśmy dwoma różnymi piłkarzami."

Ale przypadkiem nie macie podobnej techniki?
"Teraz obaj gramy na skrzydłach. Robinho bardziej na lewym, ja zaś na prawym. Obaj lubimy jednak wybiec do przodu i wykorzystać nadarzające się okazje."

Co Ci się najbardziej podoba w Robinho?
"To wielki piłkarz. Gra wspaniale i strzela przepiękne gole."
IMHO Ci piłkarze są do siebie bardzo podobni. Podobna technika, przegląd sytuacji itp. Ale nie można zapominać że Messi jest nieco młodszy od Robinho. Pomimo młodego wieku obydwaj są już ograni, zdobywają wiele bramek. Ciekawe co jacy będą w wieku gdzieś tak 25-26 lat :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 04 lut 2006, 13:14

Messi i Robinho mają wiele wspólnego ale też sporo ich różni :) Messi napszykład może grać na szpicu ale dobrze radzi sobie w środku i na skrzydle. Brazylijczyk natomiast 'na papierze' jest tylko napastnikiem [chociaż mi się wydaje że mógłby grać za napsatnikami]. O Argentyńczyku [raczej] nikt nie słyszał kiedy to grał w swoim kraju i dzięki temu spokojnie przechodził kazdy szczebel aby dojśc do pierwszego składu Blaugrany 8) 'Prawdziwą' karierę zaczął dopiero po Mistrzostwach Świata do lat 21 [albo 19 niepamiętam]. Robinho natomiast narobił wokół siebie dużo 'huku' już w kraju kawy..Wszyscy fani Santosu go kochali i chcieli żeby jak najdłużej tam grał. I większość klubów europejskich zaczęło się nim interesować. No jak wiemy 'przetarg' wygrał Real..Ja gdzieś słyszałem że młody Brazylijczyk przeszedł tak szybko bo 'starsi' zawodnicy ligi Brazylijskiej przesyłali mu pogróżki że jak dalej będzie z nimi tak jeździł to połamią mu nogi :lol: . Niewiem ile jest w tym prawdy... Ale napewno Robnho podją też tak szybko decyzję bo wcześniej porwali mu matkę..
Messiego natomiast już się 'bpją' niektóre zespoły z PD gdyż głośno i otwarcie mówią/mówiły że pozwolenie gry Argentyńczykowi w PD to przesada, i że dostał Hiszpańskie obywatelstwo bo gra w znanym klubie..
Jedno jest pewne teraz nie ma ich co porównywać bo są jeszcze m łodzi i może ich spotkać tyle samo złego co dobrego wżyciu i na arenie piłkarskiej..Zaczniemy ich porównywać kiedy zkończą kariery :P :wink:

Tobik33 starałem się jak tylko mogłem ;]

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 lut 2006, 13:17

Wiele było takich talentów w Brazylii czy Argentynie ale czy sadzicie że Messi mógłby kiedyś dorównać boskiemu Diego albo chociaż zbliżyć się do jego poziomu ? a czy Robinho zacznie grać tak jak kiedyć Zico i spółka ?
Czy mają szanse stać się najlepszymi piłkarzami na przestrzeni 6-7 lat
nie sądze puki gra jeszcze Ronni te nagrody bedą zarezerwowane dla niego :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”