Valencia CF (zbiorczy) - Strona 18

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 sie 2006, 15:41

Niggaz pisze:Ja tam bym Patricka do Barcelony wziął jako jeszcze jednego napastnika na ławkę, ale wiem, że to nie przejdzie. Tak sobie tylko marzę.
Rozumiem Niggaz, ze czujesz do niego sentyment, ale Pat juz nie jest tym gosciem co gral w Barcelonie.Nie jest i nie bedzie.
No chyba, ze to bylo pol zartem, pol serio.
Messi E2 Ronaldinho pisze:cos jeszcze pewnie zostało
mao zostao... :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2006, 20:06

Berik pisze:Rozumiem Niggaz, ze czujesz do niego sentyment, ale Pat juz nie jest tym gosciem co gral w Barcelonie.Nie jest i nie bedzie.
No chyba, ze to bylo pol zartem, pol serio.
Niestety wiem o tym. Co nie zmienia faktu, że mógłbym z własnej skarbonki dokładać do jego pensji tylko po to, aby wszedł kilka razy z ławki i zakończył swoją karierę na Camp Nou :P Oczywiście kupiłbym sobie jeszcze jego koszulkę :P

Zresztą gorszym zawodnikiem od Savioli nie jest a niektórzy chcą, aby Kłólik został w drużynie :?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 sie 2006, 21:14

Niggaz pisze:Niestety wiem o tym. Co nie zmienia faktu, że mógłbym z własnej skarbonki dokładać do jego pensji tylko po to, aby wszedł kilka razy z ławki i zakończył swoją karierę na Camp Nou :P
Chciałbym mieć taką skarbonkę :) możesz mi też dokładać za pisanie postów na pilka.pl ?? :D
Niggaz pisze:Zresztą gorszym zawodnikiem od Savioli nie jest a niektórzy chcą, aby Kłólik został w drużynie :?
Savioli nie znoszę ale musze coś przyznać. On przynajmniej siedzi zdrowy na ławce a Kluivert częste kontuzje mało meczy pensje bierze Niggaz rozumiem przywiązanie do niego ja mam przywiązanie do Rivaldo choć wiem że on odszedł z Barcy dla kasy :( no ale co zrobie ?? życzę Rivaldo jak i Kluivertowi jak najlepiej kiedyś to oni rządzili w Katalonii :? ach te wspomnienia.

Ale cóż to temat o Valencii więc proponował bym skończyć rozmowę na ten temat :) Zapraszam do nas :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 sie 2006, 21:20

No właśnie dziwne troche ;) No ale jeżeli moderator pozwala i sam tu pisze to ok ;)

Żeby nie bylo :ot:

To mam nadzieje, ze po tym 23 sierpnia Valencia dokona znaczących wzmocnień. Pora się rozejrzeć za bramkarzem niedługo i za prawym pomocnikiem ;)

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 15 sie 2006, 22:33

Podobno Martins ma przejsc, jak dla mnie to dobry bylby transfer, szybki jest zwrotny dobrze by wspolrpacowali Villa lub Morientes z nim. Byle tylko Ches wygrali ze Salzburgiem...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 11:22

Tak, ale przecież Martins ma przejść do Newcastle albo do Porstmouth o Valenci nie słyszałem. Ale fajnie bybyło jak by do nas dołączył ;)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 16 sie 2006, 11:52

Sprawa transferu wydaję sie być otwarta ale...no właśnie ale.Spośród trzech klubów jedynie Valencia może zagwarantować Martinsowi sportowe wyzwanie.Nawet jeśli VCF nie (tfu tfu) awansuje do tegorocznej CL,to gwarantuje nigeryjczykowi największe szanse na grę w tych elitarnych rozgrywkach.Przy całym szacunku dla Newcastle i Portsmouth,Premiership w tym i chyba kolejnych sezonach to sprawa 4 drużyn.Manu,Blues,Gunners i the Reds rozdysponują między sobą cztery pierwsze miejsca.Więc jeśli chce grać w Lidze Mistrzów musi wybrać VCF.
Na marginesie:na jednym z polskich serwisów poświęconych Nerazzurrim pisze,że Oba najchętniej dołączyłby do Valencii.Nie wiem na ile to rzetelna informacja ale wszystkie sportowe argumenty w walce o Martinsa są po stronie VCF.No ale jest jeszcze sprawa finanasowa,a to sprawia,że o tym gdzie zobaczymy Martinsa zadecydują najbliższe dni...
Amunt !!!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2006, 11:59

Valencianista pisze: całym szacunkiem dla
Portsmouth,nie mogą zaoferować mu nic poza pieniędzmi.Newcastle gra przynajmniej w pucharze UEFA.Obiektywnie stwierdzę,że i Valencia w tej chwili ma niewiele więcej do zaoferowania.Losy awansu do CL roztrzygną się za nieco ponad tydzień.Jeśli awansujemy to nasza oferta od strony sportowej wyglądać będzie najlepiej

No tak niby wasza sytuacja dla Martinsa jest najlepsza, ale jest coś. Valencia daje tylko 8 mln funtów, podczas gdy inni dają sporo powyżej 10, (sam Inter chce 16). Moratti zapowiedział, że teraz po transferach Ibry i Vieiry, chce zarobić i zapewne wybierze najkorzystniejszą dla siebie ofertę. Dlatego, albo Soler podniesie kwote, albo Oba Oba pójdzie raczej do Anglii. Choć ja ciągle wierze, że zostanie w Interze, a odejdą Recoba i Cruz :P

Villa-Martins (Moro)
taki atak wygląda bardzo przekonująco. Trzeba tylko dobrze zapłacić :lol: :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 12:02

Sero o to się nie martw ;) Kase na transfery mamy, po tej letniej wyprzedaży :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 sie 2006, 12:27

No i na szczęście możemy uciąć spekulacje odnoście przenosin na Estadio Mestalla Martinsa 8) . Valencia w dniu wczorajszym sfinalizowała transfer Tavano. Podpisał on kontrakt na 4 lata.

Cieszę się z tego transferu. Wolę jego niż Martinsa czy Luisa Garcię z Espanyolu. Ciekawi mnie tylko suma jaką Ches za niego zapłacili. Jedne źródła nieoficjalnie podają 8 mln euro, a inne aż 15...

Mam nadzieję, że to ta pierwsza kwota, bo:
VCF.PL pisze:Joaquin chce odejść z Betisu

Prawoskrzydłowy Betisu-Joaquin Sanchez poinformował na konferencji prasowej, że chce zmienić barwy klubowe. Na jego odejściu z Estadio Manuel Ruiz de Lopera musi jednak skorzystać dotychczasowy pracodawca. Joaquin przeniesie się więc na inny grunt tylko za sowitą opłatą. Za taką uchodzi oferta Valencii: 15 mln euro plus Mario Regueiro.

Hiszpan byłby idealnym wzmocnieniem prawej flanki klubu z Mestalla, dlatego też Juan Soler nie rezygnuje z pozyskania gwiazdy Betisu. Od dwóch miesięcy ciągnie się sprawa zmiany barw klubowych Joaquina i wydaje się, że jej kres nadejdzie niebawem. Sam piłkarz zapowiada rozważania nad każdą, rozsądną ofertą. Jego zdaniem należy znaleść kompromis pomiędzy dobrem Betisu (pozyskanie dużych pieniędzy ze sprzedaży piłkarza), a dobrem jego samego. Miejmy nadzieję, że propozycja Valencii będzie tą najodpowiedniejszą.
Pół roku temu mówił, że gdyby dostał ofertę z Valencii to długo by się nie zastanawiał. Oby nie chodziło o jej szybkie odrzucenie :lol: .

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 17 sie 2006, 12:49

Pisakk pisze: Cieszę się z tego transferu. Wolę jego niż Martinsa czy Luisa Garcię z Espanyolu. Ciekawi mnie tylko suma jaką Ches za niego zapłacili. Jedne źródła nieoficjalnie podają 8 mln euro, a inne aż 15...
A jeszcze inne ze 10 mln. Radio9, AS i Superdeporte utrzymują, że zapłacono za niego 8 mln, natomiast Levante i włoska prasa ze 10. I komu tu wierzyć? Pewne jest natomiast to, ze Tavano zarabiać będzie... zaledwie 750 tys. za sezon. Aż nie chce się wierzyć, ze zdecydował sie przejśc do nas za taką kasę, mając ofert z innych, znacznie bogatszych klubów.

A co do Joaquina. 15 mln+Regueiro to dobra cena za niego, nie przesadzałbym jednak z tą euforią, gdyby udało sie go sprowadzić. Na papierze mielibyśmy wtedy najmocniejsze skrzydła w Hiszpanii i jedne z najlepszych na Świecie, nie zapominajmy jednak, ze oba Rodriguezy dalekie sa od swojej optymalnej dyspozycji. Vicente do dziś nie doszedł do siebie po kontuzji, a Joaquin zaliczył tragiczny ostatni sezon i ejgo postawa w następnym to wielka niewiadoma. Miejmy nadzieję, ze jeśli jego transfer dojdzie do skutku, to grać będzie tak jak dwa lata temu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2006, 13:05

Cai pisze:A jeszcze inne ze 10 mln. Radio9, AS i Superdeporte utrzymują, że zapłacono za niego 8 mln, natomiast Levante i włoska prasa ze 10. I komu tu wierzyć? Pewne jest natomiast to, ze Tavano zarabiać będzie... zaledwie 750 tys. za sezon. Aż nie chce się wierzyć, ze zdecydował sie przejśc do nas za taką kasę, mając ofert z innych, znacznie bogatszych klubów.

8 -10 - 15 :P nie to jest ważne - a wiesz czemu się zdecydował ? wybrał mniejsze ryzyko i wiekszą pewność - to było pewne że tuzy serie A wzróca na niego uwage bo sytuacje troche przypomina ta z Luką Toni - Tavano zaliczył świetny sezon - co ważne to nie było tak że całem Empoli broniła a Tavano zawsze cos tam strzelił - tylko zauważ że Milan, Roma czy Inter miały go na liście życzeń mercato pod numere 5, 3, 7 - a Carboni to wykorzystał proponując mu gre - pewne pieniądze i nie tylko.

Bo zwróc uwage na to że np. chciały go te 3 kluby. Roma sprowadza Diarra i Pizarro i zamyka okno - Inter kupił Ibre i Crespo i teraz sprzedaje a nie kupuje. Milan chce Tavano ale przed nim jest Nino, Tevez czy tam kto - transfer wypala i co na ostatnia chwile szukanie wyzwań ?

Ja uważam ze dobrze zrobił - tak by został na lodzie, a tam wykorzystał popszedni sezon jako samopromocje - już mu kibicuje w La Liga :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 sie 2006, 18:47

no Valencia jak pozyska Joaquina to mogą być najpoważniejszym przeciwnikiem Barcy w walcę o La Liga. Joaquin już wypowiedział się w tej sprawie i wydaje mi się tylko kwestia kilku dni kiedy zawita do Valencii.
Jak nie będą ich nękać kontuzję :) to wszystko możliwe. Czy Valencia oprócz Joaquina z kimś jeszcze negocjuje ??

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 18 sie 2006, 19:37

Oficjalnie nie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 12:14

Tobik33 pisze:Czy Valencia oprócz Joaquina z kimś jeszcze negocjuje ??

Chyba jednak tak :P I Carboni wybrał znów kierunek - serie A - La Gazzetta pisze że Mauro Camoranesi opusći Juve i mocno zabiega o niego Valencia - która ma ta przewage nad Lyonem [który też się liczy] że posiada karte zawodnicza Sfefano Fiore który zaliczył świetny sezon we Florencji. Jedynym znakiem zapytanie jest to czy Fiore bedzie grał na zapleczu. Bo wcześniej było info ze moze nawet załapać się do skłądu Valencii. A ma ponoc oferty nawet chyba z Interu [Mancio do zna dobrze :wink:]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”