Mercato Nerrazzurich! - Strona 51

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2006, 14:22

Martin Pellegrino pisze:Trochę się "napaliłem" na transfer Buffona
Na ten sezon mamy kadre bramkarzy mamy chyba skomleptowana. Toldo powinien być pierwszym bramkarzem, a Julio Cesar bedzie jego zminnikiem. Zawodnicy w wielu Toldo wcale nie musza odrazu umierać, co pokazuja przykłady Lehmanna, Peruzziego który został mistrzem świata. Jednak fakt jest taki, że powoli trzeba zastanawiać się nad zakupem nowego bramkarza, bo Cesar może byc raczej rezerwowym. Ja najchetniej widział bym w Interze Issaksona. Niby zmienił klub, ale raczej nie bedzie go trudno wydostać z Manchesteru City. Zawodnik bardzo przypominający Petra Cecha. Dalej Amelia, Weidenfeller, Gomes? Buffon chyba jednak wybierze Milan. Zresztą sam podkreśli to w wywiadzie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 sie 2006, 14:52

Babel pisze:Ja najchetniej widział bym w Interze Issaksona. Niby zmienił klub, ale raczej nie bedzie go trudno wydostać z Manchesteru City. Zawodnik bardzo przypominający Petra Cecha

8) Babel ale nie kierujesz się tym że Cech na podbój Premiership też ruszył z Rennes ? Bo calkowiecie się zgadzam z Tobą ! Andreas Isaksson - Szwed naprawde ma talent a jak na bramka jest młody - 24 / 25 lat - nie wiem czy wiesz ale on zaliczył mały nie udany epizot w serie A ... w Juventusie :roll:

Babel pisze:Buffon chyba jednak wybierze Milan. Zresztą sam podkreśli to w wywiadzie.

No tak :roll: Tylko warunke pozostanie Juve w serie A - a narazie na nadziejach Deschampsa się kończy - zreszta współczuje mu bo ile on juz miał nadzieji że Canna pozostanie - Zambrotta - ze bez debetu w serie B - że Ibra podpisze - potem Serie A -

Ta wypowiedzią Gianluigi Buffon "zrobił" już plotke na przyszłe mercato :roll: Za rok wróca do Serie A - a tym samym pokazał że w serie B korona mu z głowy nie spadnie a tym samym spłaci dług i bedzie mógł odejść ...

"Nie mogę dać tylu pieniędzy za zawodnika, który jest pięć czy sześć lat starszy niż podaje. Jeśli rzeczywiście jest różnica w jego wieku to cena za niego powinna być mniejsza." - powiedział Roeder.

A wiecie ze to nie do końca sie jeszzce wyjaśnione :> ? wiek Martinsa ....

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2006, 15:15

Zaza pisze:Babel ale nie kierujesz się tym że Cech na podbój Premiership też ruszył z Rennes ? Bo calkowiecie się zgadzam z Tobą ! Andreas Isaksson - Szwed naprawde ma talent a jak na bramka jest młody - 24 / 25 lat - nie wiem czy wiesz ale on zaliczył mały nie udany epizot w serie A ... w Juventusie Rolling Eyes
Tak. Pamiętam ale wtedy to jeszcze młody był. Waruni fizyczne i sprawność imponujące. Czy Isaksson wybierze kariere w Premiership to się zobaczy jak dostanie oferte z Włoch :lol: . ManU i Arsenal mają niby wiekowych graczy, ale sądze ze z dwa sezony jeszcze pograją na takim poziomie. Więc nad oferta z Interu na pewno by się zastanowił.
Zaza pisze:A wiecie ze to nie do końca sie jeszzce wyjaśnione Łypiący ? wiek Martinsa ....
Szczerze, wydawało mi się że sprawa została wyjasniona. Nie wiem o co biega Roederowi. Zreszta chcialbym żeby Oba Oba został. Szereg argumentów przedstwiłem w zbiorczym temacie Interu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2006, 17:14

Tu coś cisza a zapadła jedna ciekawa decyzja ... [już w zasadzie nie odwołana]

Obrazek

Spalletti postawiła na swoim i Chilijczyk Pizarro wraca pod jego skrzydła :wink: Czyli wymógł na Franco Sensim wzmocnienie pomocy [ciekawe co z Diarra ?] Szczegóły później...

Teraz chyba Inter nie uzupełni tego ubytku - jest Dacourt w razie niedyspozycji Cambiasso i Vieira ale to wszystko DM :shock: dla tego dziwna troche decyzja Interu w sumie Dejan Stanković może grać w środku pomocy bo to piłkarz podobny do Nedveda :wink: wiedz da rade.

Ja sie zastanawiam czy ten transfer nie obnaży ... Manciniego :roll: wiecie co mam na myśli ? Jak teraz w Romie bedzie grał jak Pirlo to chyba nie najlepiej bedzie to świadczyć o Mancio. Co prawda jego gra była w Udinese na max poziomie ale Inter to inna klasa wiec teraz Roma bedzie punktem odniesienia. Moze Luciano Spalletti bedzie grał jak Milan 4-3-1-2 to pokaże co potrafi...

Coś zauważyłem że teraz cały czas prasa typuje 4-2-3-1 z Tottim w napadzie a Simone Perrota za nim [Montella nadal uraz :? a Mido walczy o gre]

Obrazek

W tym ustawieniu Pizza za Aquilaniego :wink:

P.S. Nie chce Was dołować ale co ciekawe Veron w Estudianstes La Plata wymiata [rym :p ] Ostatnio piłkarz kolejki i na początku sezonu dzielii rządzi. Mają komplet pkt :wink:
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 17:59 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 sie 2006, 17:53

Jeszcze nam powiedz, że Kily w Argentynie wymiata to sobie w łeb dam :lol:

Jak dla mnie to oddanie Pizarro jest idiotyzmem. Jedyny kreatywny środkowy pomocnik sprzedany :? Nie mam pojęcia jak to Mancini sobie wyobraża. Może planuje sprowadzenie kogoś … ale kogo ? i po co ? Trudno mi wymyślić kogoś lepszego „do wyjęcia” na tą pozycję. Niestety jak zawsze po słonecznym dniu musi przyjść deszcz. Zresztą wystarczy spojrzeć na głupotę niektórych ruchów: Odeszło dwóch ofensywnych środkowych pomocników + jeden defensywny a na ich miejsce przyszło dwóch DM. Przyszło dwóch napastników, nie odszedł na razie żaden (choć pewnie lada dzień odejdzie Oba) :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 sie 2006, 18:36

Stało się to czego się obawiałem :( :?

Zawiodłem się i to bardzo na zarządzie. Napewno Vieira z Cambiasso nie będą grali przez cały sezon i kto ma ich zastąpić ? Dacourt :cegła: piłkarz, który powinien być zmiennikiem zmiennika czyli Pizarro. Nie sądze by teraz ktoś miał przyjść. Raczej kadra zostanie nie zmieniona jeśli chodzi o transfery do klubu. Fatalne zachowanie Morattiego :? W dodatku tylko na współwasność David odszedł :roll: nie wiem o czym myślą ? że za rok wygramy licytacje o niego skoro Pizza nie będzie chciał grać u nas ? to jaki był sens wogóle oddawania go do Romy :?

Teraz pewnie jak za dotknięciem magicznej różdżki przemieni sie w jedego z najlepszych rozgrywających Serie A, a w meczu z Interem strzeli gola :lol:

Pomoc w razie niedyspozycji Patricka i Cuchu:
Figo-Deki-Dacourt-Solari

Niech ktoś z nich wypadnie to wogóle będzie pięknie. Trzeba będzie stawiać na Bel Aida :P

[*]

Arsenal chce nam sprzedać Cole'a :lol:
Daily Mirror [*]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 sie 2006, 22:50

Sero pisze:Niech ktoś z nich wypadnie to wogóle będzie pięknie. Trzeba będzie stawiać na Bel Aida
Nie przesadzaj. Tak można powiedzieć o każdym klubie. Przeważnie jest tak, że każdy zawodnik ma jednego ewentualnego zmiennika. Dla środkowych Vieiry i ChuChu są ... o qrcze... faktycznie... został tylko Dacourt :/ Może Mancio chce dać więcej szans młodym? Maa Boumsong zagrał całkiem nieźle w ostatniej kolejce ubiegłego sezonu ;) Ale i tak bym nie przesadzał. Mamy innych świtnych zawodników i mam nadzieję, że Mancio ma jakiś pomysł na ewentualne kontuzje - inne ustawienie, nowi zawodnicy na nowych pozycjach, etc.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sie 2006, 9:08

Jeśli już coś Mancini kombinuje to napewno ze zmianą taktyki. Niech zabraknie Vieiry, Cuchu i kogoś z dwójki Dejan\Dacourt. Nie wiem, być może Recoba będzie ustawiany tuż za napastnikami ? tylko jaka jest gwarancja, że będzie gotów do gry. Reszta to typowi skrzydłowi, którzy w środku raczej nie grali - Solari, Cesar, Figo, Maxwell. No może Portugalczyk by sobie poradził, ale to też już nakłuwanie na widły. Być może system 4-3-3 czyli to wyglądało by tak :

--------x----------
x----------------x
---x----x---x----

Tylko znów jest problem kto ma zagrać w środku. :? Chyba, że faktycznie ktoś z juniorów Bel Aid czy Boumsong dostanie szanse na np. Derby Mediolanu :roll:

Moim zdaniem skoro sprzedali Davida, to dla uzupełnienia powinni jeszcze kogoś dokupić. Może to być piłkarz nawet z półki Dacourta.

Tak więc Martin niestety, ale ja nie przesadzam. Można tak powiedzieć o każdym klubie ? owszem, ale jeśli ten nie walczy o najwyższe cele, a Inter to w końcu nie Reggina :>

Ps. wczoraj miało być potwierdzenie transferu Pizarro, ale nie ma go do teraz ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 sie 2006, 15:56

A jednak chyba Pizarro zostanie :D
Spalletti pisze:Pizarro zmienił zdanie i nie chce już tutaj przyjść. Prawdopodobnie ktoś z Interu przekonał go o ważności jego roli w zespole. Nasza drużyna zrobiła wszystko co mogła by pozyskać piłkarza i robiła to zgodnie z zasadami. Najpierw ustaliliśmy warunki transferu z Interem, dopiero później skontaktowaliśmy się z piłkarzem. Chcieliśmy Pizarro ponieważ on wprowadziłby nową jakość do naszej pomocy, jednak nie będziemy nikogo namawiać do przejścia do Romy. Kto nie zna atmosfery panującej w naszej ekipie nie wie co traci."
Jest w kadrze na spotkania towarzyskie więc jego pozostanie jest raczej przesądzone. Albo za mało kasy mu dawali w Rzymie albo Mancini jakoś go przekonał do pozostania. Nie ma natomiast w tej kadrze Burdisso, który ma podobno przejść do Juve :? … kolejny transfer który wydaje mi się dość dziwny. Jeżeli on odejdzie to zostanie nam tylko trzech środkowych obrońców. Na mecze sparingowe nie wybiera się także Martins, który jest o krok od odejścia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sie 2006, 16:07

Spall nie zna atmosfery panującej w Interze, więc nie wie co David zyskuje :D

Póki co jeszcze poczekajmy, ale skoro trener Romy już tak się wypowiada na temat Pizarro to coś jest na haku. No i bardzo dobrze, ta informacja wszystkich Internistów napewno bardzo cieszy :]

Dziś Portsmouth kupiło byłego piłarza Interu - Nwanko Kanu co przekreśla transfer Oby. Zostaje Newcastle, w którym trener nie jest zdecydowany. :lol: Może jednak Martins zostanie, a ta grypa nie okazała się transferowa :wink: Z kolei Catania chce Recobe. Nie sądze by jedna Chino chciał tam przejść. Miał\ma lepsze oferty z innych klubów.

Zico_FCI pisze:Jeżeli on odejdzie to zostanie nam tylko trzech środkowych obrońców

Z Andreollim 4. Ale faktycznie sytuacja zaczyna przypominać tę wczorajszą ze środkowymi pomocnikami. W dodatku Massimo nie żąda za Nicolasa wielkich pieniędzy. A w końcu to podstawowy gracz Albiacetes, który zastąpił w kadrze Zanettiego ... :roll:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 sie 2006, 16:19

Sero pisze:Spall nie zna atmosfery panującej w Interze, więc nie wie co David zyskuje :D

Póki co jeszcze poczekajmy, ale skoro trener Romy już tak się wypowiada na temat Pizarro to coś jest na haku. No i bardzo dobrze, ta informacja wszystkich Internistów napewno bardzo cieszy :]

Dziś Portsmouth kupiło byłego piłarza Interu - Nwanko Kanu co przekreśla transfer Oby. Zostaje Newcastle, w którym trener nie jest zdecydowany. :lol: Może jednak Martins zostanie, a ta grypa nie okazała się transferowa :wink: Z kolei Catania chce Recobe. Nie sądze by jedna Chino chciał tam przejść. Miał\ma lepsze oferty z innych klubów.

Zico_FCI pisze:Jeżeli on odejdzie to zostanie nam tylko trzech środkowych obrońców

Z Andreollim 4. Ale faktycznie sytuacja zaczyna przypominać tę wczorajszą ze środkowymi pomocnikami. W dodatku Massimo nie żąda za Nicolasa wielkich pieniędzy. A w końcu to podstawowy gracz Albiacetes, który zastąpił w kadrze Zanettiego ... :roll:
No dokladnie - Burdisso, Pizarro, Oba Martins mogli by zostac -wrecz jestem pewien ze popelnilibysmy blad gdybysmy pozwolili im odejsc :(
Ale gdyby odszedl Cruz , Cesar lub Recoba to bym sie nie zmartwil
Chociaz z Recobą jest sprawa taka ze jest on u nas juz pare ladnych lat - jest przywiazany do barw klubowych i nie narzeka na zbyt wielka konkurencje - wiec moze zostac - w sumie to na sile nie musimy kogos sie pozbywac - chociaz 6 napadziorow - to troszke duzo - 5 to byla by optymalna liczba :)
No ale coz - pozostaje czekac do 1 wrzesnia - bo wtedy sie konczy okres tranferowy o ile sie nie myle :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 11:40

Sero pisze:Jak podają raporty we Włoszech, Inter rozpoczął negoacjacje z Auxerre w sparwie obrońcy Younesa Kaboula [...]
Sero pamietasz ? Auxerre - OM

Zapytaj Ajaccien'a czy Francuzi przewiduja że zagra :wink: zawieszony za kartki pewnie nie jest bo to początek ligi ale moze Fernandez ma inna wizje :wink: A jak zagra to napad OM i Ribery go przetestuje :P Może Irek też cos pokaże i skauci Interu na niego zwróca uwage :] Już pora by Jeleń zaczą kąsać na Abbe Deschamps !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 sie 2006, 11:53

Pamiętam Zaza. Zobaczymy co pokaże Kaboul :)

Według najnowszych doniesień ekipa z Premiership za prawie 22-letniego Nigeryjczyka zapłaciła 18 mln Euro. W przyszłości ta suma może wzrosnąć do 20 mln jeśli tylko zostaną wypełnione klauzury zapisane w umowie transferowej. Oficjalne potwierdzenie transferu Martinsa do Newcastle ma zostać wydane w poniedziałek, a najpóźniej we wtorek.
Czyli jednak Oba Oba odejdzie :( szkoda, bo bardziej byłem za sprzedażą Cruza czy Chino, ale to wola Martinsa. Przed transferami Zlatana i Crespo zapowiadał, że odejdzie, więc żalu mieć nie możemy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2006, 12:09

Sero pisze:Czyli jednak Oba Oba odejdzie Sad szkoda, bo bardziej byłem za sprzedażą Cruza czy Chino, ale to wola Martinsa. Przed transferami Zlatana i Crespo zapowiadał, że odejdzie, więc żalu mieć nie możemy.
Jedyny pozytyw, że nie wyladował w innym klubie Seria A. Juz kazdy wie jak takie transfery kończyły się dla Interu.
Sero pisze:Jak podają raporty we Włoszech, Inter rozpoczął negoacjacje z Auxerre w sparwie obrońcy Younesa Kaboula [...]
Czyli wydaje się pewne, że Burdisso odejdzie. Szkoda dla Interu bo argentyńczyk jest bardzo solidnym, wszechstronnym graczem. Jednak dla samego zawodnika, mimo gry w drugiej lidze krok do przodu. Wreszcie bedzie grał. W Mediolanie przypadła by mu tylko rola rezerwowego.
Co do tego Kaboula to nie widziałem nigdy w akcji, ale chyba jesli zainteresował się nim Inter to cos musi byc na rzeczy. W przypadku odejscia Burdisso i zastąpienia go Francuzem, to raczej ostatni transfer w strone Interu. Teraz czas troche wyszczuplic kadre napastników.

Jeszcze troche o Pizarro. Jak przeczytałem, że odchodzi do Romy to mnie krew zalała. Jak mozna pozbywać się jedynego kreatywnego pomocnika. Tutaj wielkie wyrazy uznania dla Manciniego, bo prawdopodobnie to po jego interwencji David zdecydował się pozostać w Interze. Ale co mu powiedział? Może, że bedzie próbował grać 4-3-3. Jednak dla mnie to ustawienie przy obecnych skrzydłowych nie przyniesie pożadanych efektów. Nasi skrzydłowi lepiej pasuja pod system 4-4-2

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 sie 2006, 12:47

A kto slyszal ze podobno David poraz 37817489321 zmienil zdanie i ze jednak lawka w Interze go przeraza i zgodzil sie na warunki Romy :?: :!: :roll: ... news ze strony asroma.pl :wink:
Troche mnie irytuje ten chilijczyk caly :roll: ... zreszat jakbym byl fan en Interu nie martwilbym sie az tak bardzo ... w koncu chodzi o wspolwlasnosc ... nawet jak David sie odrodzi w Romie to za sezon jak Inter zechce go spowrotem to na bank przebije oferte Romy wiec dla Romy to jest takie dziwne rozwiazanie ... chyba zarzad robi tak zeby uspokoic troche Spala ze nie sprowadzaja mu graczy jakich chce :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”