Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 sie 2006, 16:09

RóżA pisze:Skoro dwa miliony Ci nie robi różnicy, to podam Ci numer mojego konta, przelejesz?
Sluchaj w takich transferach 2 mln. to nie jest niewiadomo co, po co ma u nas grac pod przymusem( nigdy nie wiadomo, moze nie bedzie sie mu chcialo angazowac w mecz i klapa, a sprzdajac go w zimie ztracimy jeszcze wiecej, proponuje wyczekac do samego konca i moze Wenger wymusi te 25 a jak nie to niech go pogoni za te 23 i spokój :roll:
fieldy pisze:w meczu z Polską, ma szansę zagrać 18 letni Niklas Bendtner, który trochę niespodziewanie został powołany na ten mecz. Jesli zagra - można w ciemo stawić na duńczyków
prorok :P

A tych nominacji nie bede komentowal bo nie ma czego... :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sie 2006, 16:24

Ja jednak widzę różnicę. Może się wydawać, że dla takiego klubu taka kwota wydaje się śmieszna, ale Wenger dobrze chcą wyczekać Chelsea. Jak na moje oko 8) Abramowicz i tak zapłaci te 25 baniek, tylko teraz razem z Mourinho zgrywają twardzieli i chcą zagiąć Wengera. Tak więc jak dla mnie odejście Cola za oczekiwane pieniądze to tylko kwestia czasu.

Co do Bendtnera to od razu widać, że pochodzi z dobrej szkoły 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 sie 2006, 16:28

duch99
masz racje, ale moze nie bedzie az tak rózowo i Abramovic nie da wiecej, przeciez nikomu sie nie spieszy, Cole moze zostac sprzedany w ostatni dzien okna transferowego 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2006, 12:12

guru pisze:prorok
żaden prorok - po prostu wiem na co go stać.
Pokazał w tym meczu, jaki ma potencjał - penwie mało osób do tej pory go widziało w akcji - teraz zobaczyli kto bedzie kiedyś z Lupilim grał w ataku Kanonierów. Chłopak ma 18 lat, a strzelił naszym 2 gole, co z tego, ze jedne nie uznany - choć ta druga bramka też ze spalonego :lol:

Bardzo dobrze zaprezentował się Robin van Perise - strzlił ładną bramkę w meczu reprezentacji z Irlandią - i zaliczył asystę - wygrali 4:0 kurs na Holendrów był 2,25 chyba - kto mnie posłuchał - nie żałuje :P

Już jutro gramy pierwszy mecz w lidze 8)
Rywalem będzie Aston Villa - nie zagrają Clichy, Senderos, Diaby, Lauren - i to chyba wszyscy kontuzjowani, nie wiem kto zagra w podstawowym składzie - takiej sytuacji dawno już nie pamiętam, zaczyna sie seozn - a my nie wiemy czy 2 podstawowych gracyz zostanie w klubie, czy odejdzie :roll:
Cole - Reyes - stanowiący do tej pory o sile naszej lewej strony - być może odejdą, a być może nie - nie wiadomo co myśli Wenger, bo mąło mówi, a jak już móiw to mało konsekwentnie :? i bądź tu mądry

Cole'a chce sie pozobyć, Reyes niby miał zostac, potem miał już odeść na 99 % a teraz transfer do realu się oddala.
Ja bym chciał, zeby sie już wszytsko wyjasniło - obaj by sobie poszli, a przynajmniej przyszeł by Ribery, który chciałby grać w Arsenalu, bo to Francuz w końcu :D

W bramce powienien wystapić Almunia, bo Jens miał jakeiś kłopoty z krążeniem po emczu kadry i był hospitalizowany, chyba nie ma co ryzykować i powinien zagrać Almunia. W obronie Eboue i Kolo - to 2 pewniaki. Senderos nie może zagrać, Cygan też raczej nie założy koszulki nawet :D wiec pewnie w środku będzie grał Djourou - który po mundialu prezentuje się z meczu na mecz coraz lepiej, na lewej mamy kilka wariantów - Flamini, albo Hoyte pewnie wystąpią - bo Clichy ma kontuzje [chyba, ze jendak Cole zostanie u nas i Wenegr będze chciał na niego stawiać] Ashley opowiada jak to chce zagrać i da z siebei wszytsko, ciekawe dlaczego zmienił zdanie - przecież dopero co mówił, ze już nie chce grać w koszulce Arsenalu nigdy.
W pomocy nie wiadomo co z Reyesem, myśle ze zagramy 4-4-2 i w pomocy Gilberto, Cesc, a na skrzydlach Hleb i Rosicky od poczatku, a Freddiem [po kontuzji] i Reyesem na ławce.
W Ataku stawiałbym na kogoś z trójki Titi, Ade, Robin - ciężko mi powiedzieć na kogo postawi.
Titi niby ma pewne miejsce, choć nie wiem jak sie czuje, czy jest w 100% zdrowy. Długo odpoczywał po mundialu, nie grał w el. do LM - teraz zagrał 90 minut w kadrze i Wenger może chciec go znów oszczędzać [gra w towarzyskim meczu może mu przeszskodzić w debiucie na EMirates :? ] Ade grał z nim dużo w zeszłym sezonie i dobrze sie rozumieli, ale Robin jest obecnie w mega formie, gra znakomicie.
Więc nie wiem czym się bedzie kierował Wenegr.
Ade i Robin znakomicie się rozumieją - w końcu mamy napastników, którzy poitrafią grać bez Francuza i sami bedą [zapewne zdobywać gole]

Mója wizja skałdu :

Obrazek

Wenger wypożyczył kolejnych piłkarzy, Lupoli będzie grał w tym sezonie w Derby County [w końcu udało się go gdzieś umieścić] a Vito Mannone w Barnsley.
I tak pozbyliśmy się włochów ze składu :D
Lupoliego na rok, Vito na 3 miesiące.

EDIT :
podobno ma zagrać Ljungberg zamiast Rosickiego, choc nie jest do końca zdrowy. Tomas też narzeka na jakiś uraz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sie 2006, 16:39

"Reprezentant Ghany- Illiasu Shilla, właśnie rozpoczął negocjacje z Arsenalem w sprawie kontraktu indywidualnego. Manger "The Gunners"- Arsene Wenger, jest zadowolony z zawodnika, który wraz z drużyną przygotowywyał się do nowego sezonu. Kwota, jaką Arsenal musi wyłożyć za gracza Kotako około 500,000 funtów."- wkoncu, ponoc byl u nas przez pare tygodni i trenowal z AFC, widocznie Wengerowi spasowal :wink:

a odnosnie dzisiejszego meczu to sklad jest nastepujacy:
Lehmann, Eboue, Toure, Hoyte, Djourou, Fabregas, Gilberto, Ljungberg, Hleb, Henry, Adebayor.
Rezerwy: Almunia, Cygan, Flamini, Walcott, Van Persie

Zastanawiam sie dlaczego Wenger nie postawil na Van Persiego, ktory jest w bardzo dobrej formie?! :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 17:06

Narazie Kanonierzy głową w mur :roll: Posiadają piłke - grają swoje ale celność i klarwone sytuacje :? Graja do 40 metra jak po sznurku - druga sprawa ze rywal im tak pozwala grać - Aston Villa za podwójną gardą czeka na kontry - w 46 minucie Toure głowa na 1:0 ! ... ale ze spalonego ... Henry szuka gry, ale jakos mu nie idzie - aktywny Adebayor [bliski bramki] - swietny mecz Eboue... Mam nadzieje ze zaraz Arsenal przełamie ta obrone bo to zacznie mecz na dobre. A Tak Villa bierze 0:0 w ciemną :P Już zaczynają drugą wiec naprzód Kanonierzy :]

P.S. Liverpool na remis czyli już graja dla Londynu :wink:

Mellberg :evil: po rożnym na 0:1 :roll:
Wracają Kanonierzy do gry :P Gilberto z ostrego kąta hukną bombe :] Wenger lata :roll: Kanonierzy cisną :P 83 minuta gry - jest na placy Theo i Van Parsi :twisted: Jak Aston Villa zakoduje sobie w głwoie "dobry i remis" bedzie jeszcze bedzie się działo :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2006, 19:02

Pierwszy mecz na remis, można powiedzieć pierwsze śliwki robaczywki, ozbacyzmy jak pójdzie najgroźniejszym rywalom - Liverpool tez dzis remis, Spurs po dupie :P a ManU i Chelsea - jutro.

Zapowiada się ciekawy sezon, z tego co widziałem, to mieliśmy przewagę, brakowało dziś piłkarza, który postawił by kropkę nad i. trochę po sparingach obawiałem sie o formę Eboue - ale jak widać zupełnie niepotrzebnie.

Zacyznamy od straty ważnych 2 pkt na Emirates - ale jak pisałem wyżej nie ma co płakać - będzie lepiej.
Eboue mógł dziś strzelić hat trick - szkoda, ze chociaż 1 nie trafił :D
Pięknie się patrzy na ta grę kombinacyjną - szkoda, ze czegoś tam jeszcze brakuje z wykończeniem - ale myślę, że z czasem to się da nadrobić.

Jak wam sie podobał Theo ? 8)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2006, 19:21

Nie ma co rozpaczać, tak jak pisał fieldy - pierwsze śliwki robaczywki. Przewaga była ogromna, gra też naprawdę niezła, ale do szczęścia zabrakło troszkę precyzji i zimnej krwi w decydujących momentach. Teraz powinno już być tylko lepiej. :)
fieldy pisze:a ManU i Chelsea - jutro
Też tak do końca nie przesądzałbym wyników tych spotkań

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2006, 23:22

Kilka słów o naszych wypożyczonych talentach :P

Lupoli dostał w debiucie w Derby County - zółta kartkę i gola nie zdobył, jego cas jeszcze nadzejdzie.
Derby zremisowało mecz 0:0.

Lepiej wypadli piłkarze Birmingham - oni chyba wrócą do najwyzszej klasy rozgrywkowej dzięki Kanonierom.

Wygrali 2:1 z Crystal Palace, pierwszą bramkę dla City strzelił Bendtner [chłopak jest w gazie ostatnio, aż żal że go Wenegr wypożyczył :D]
a druga Sebastian Larsson - niech sie ogrywają, bedziemy mieli z nich pożytek.
Nie zagrał F. Muamba.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sie 2006, 13:59

fieldy pisze:Jak wam sie podobał Theo ? Cool
beda z niego ludzie
Czemu nie bylo Rosickiego na lawce? Nie wiem co z nim, ale przy slabej dyspozycji Fabregasa i Hleba Czech powinien znalezc sie na lawie i zagrac przynajmniej te pol godziny. Slabo Henry. Adebayor cos mieszal ale on raczej zbyt wielu bramek nie bedzie strzelac.
Lehmann ale zawalil brame :shock:
Najlepszy Eboue i Ljungberg.
Gratulacje stadionu ogolem. Zajebiscie sie oglada 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2006, 14:03

Berik pisze:Czemu nie bylo Rosickiego na lawce?
nabawił sie urazu na zgrupowaniu [ten koszmar wraca :?]
Titi zagrał słabiej, bo ciągle odczuwa skutki tej kontuzji, będzie musiał chyba dłużej odpocząć.
Dlaczego Ade ma strzelić mało bramek ? ma większe umiejętności niz sie wszytskim wydaje, przy swoim wzroscie jest świetny technicznie, a jego najsilniejsza broinia jets gra głową, wiec pry stałych fragmentach powinien trafiać - gorzej z akcji, bo przeciez nie gramy na dośrodkowania w pole karne.
Lehmann miał nie grać w ogóle w tym meczu, miał wystąpić Almunia, bo Jens miał kłopoty w meczu ... reprezentacji :? był hospitalizowany, juzo tym pisałem - wiec nie był w 100% zdrowy, nie wiem dlaczego zagrał.

Eboue byłby najlpeszy gdyby strzelił choć 1 bramkę :D

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sie 2006, 14:13

fieldy pisze:Dlaczego Ade ma strzelić mało bramek ?
Moze nie malo, ale tak 12 czy 13 w calym sezonie moim zdaniem.Jest wielki i swietnie wyszkolony technicznie to fakt, ale jakos mi tak nie pasuje na snajpera. Troche zbyt czesto ma krzywa noge.On mi Zlatana przypomina troche sposobem gry. Swietnie sie zastawia,cos pokiwa ale zeby cos strzelic to raczej nie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sie 2006, 21:05

Ja tu tylko na chwilkę, więc się będę streszczał. Mecz zagraliśmy na dobrym poziomie, niestety nie potrafiliśmy wykończyć stwarzanych sytuacji. Praktycznie przez cały mecz mieliśmy przewagę, ale po straceniu tej frajerskiej bramki to niestety my musieliśmy nadrabiać :? Dobrze zagrał Adebayor, Gilberto no i oczywiście Eboue. Największe rozczarowanie? Chyba jednak Henry. Coś mu wczoraj nie szło. No osobne zdanie zasługuje debiut Theo, który pokazał się z bardzo dobrej strony :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2006, 16:51

znalazłem artykuł, bardzo ciekawy, w którym autor ma wiele racji, tylko jest trochę .... płaczliwy :D za bardzo narzeka moim zdaniem. Niemniej jednak polecam przeczytanie go. wystarczy kliknać :D

Ten sędzia Reily - nie raz i nie dwa nam odebrał pkt w lidze,
Ostatnio zmieniony 22 sie 2006, 18:22 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 sie 2006, 17:02

Przeczytałem go już nieco wcześniej no i niestety nie do końca się z nim zgadzam. Nie popadajmy w skrajności. Oczywiście są przypadki niedopatrzeń sędziego, czasem nawet ewidentne (tak jak wspomniany mecz z Manchesterem) ale żeby od razu oskarżać o swego rodzaju spisek przeciwko Kanonierom :roll: Bez przesady.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”