Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 14 sie 2006, 9:01

Juventus odrzucił ofertę Interu Mediolan dotyczącą zakupu Gianluigiego Buffona.
Okazało się, że w zeszłym tygodniu miało miejsce tajne spotkanie pomiędzy przedstawicielami Interu, łącznie z Massimo Morattim, oraz agentem Buffona, Silvano Martiną.

Podczas turnieju Trofeo Birra Moretti prowadzone były też rozmowy między obydwoma klubami - rzecz jasna na temat sytuacji i przyszłości Buffona. Inter złożył ofertę opiewającą na 12 milionów funtów (około 20 milionów Euro) plus Marco Amelia z Livorno, ale Juventus odrzucił tę propozycję.

Na temat całej sytuacji wypowiedział się również sam Gigi Buffon. "Dlaczego zostaję? Ponieważ cały czas chcę się rozwijać i szukam ku temu okazji." - powiedział Gigi. "Tak właśnie zdecydowałem. Poza tym 70-tysięczna publiczność w San Paolo była jeszcze bardziej niesamowita niż ta, która przychodzi na mecze Serie A." - zauważył.

"Juve w Serie B to ciągle to samo Juve. Tak samo się nazywa, ma te same barwy i tę samą wspaniałą historię. Wierzę, że to również było motywem dla tych, którzy zdecydowali, że zostaną." - dodał Buffon. "Serie B jest moim zdaniem być może jeszcze trudniejsza niż Serie A. Motywacji na pewno nam nie zabraknie."

www.juventus.com
www.sportal.it
www.tribalfootball.com
www.calciomercato.biz

TYLE NA TEN TEMAT
FORZA GIGI ! :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 sie 2006, 16:25

Lakier mam do Ciebie pytanie dotyczące tego-
Lakier w podpisie pisze:SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
Jakis rozłam w JP?

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 15 sie 2006, 16:30

'Piotrek', dokładnie masz tu napisane: http://www.solojuve.com/artykuly/historia_sj.php

PS. To strona moich dobrych znajomych, Tomcatmi, Lucida i Rasiego :)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 sie 2006, 16:38

'Piotrek' pisze:Jakis rozłam w JP?

Dokladnie. Byli modzi z JP, itp. Niezla strona, no i przynajmniej wiadomo ze newsy sa w 100 % pewne.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 15 sie 2006, 16:44

Lakier, newsy sa w 100% pewne, bo tłumaczone z oficjalnej strony albo potwierdzone przez klub :)

No dobra, już zareklamowaliście, może wystarczy? :> // K.J.

Awatar użytkownika
lukash80
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukash80 » 18 sie 2006, 12:54

Według najnowszych wieści - tym razem z Belgradu - Juventus jest o krok od podpisania umowy z Nikolą Žigićem.25-letni Žigić, nazywany też "gigantem" - ze względu na swój wysoki wzrost (202 cm) - to zawodnik, za którego Bianconeri są gotowi zapłacić 7,5 miliona Euro.
Jeden z członków zarządu Red Star, Nebojsa Leković, potwierdził ostatnio powyższe informacje. "Nie jest tajemnicą, że Juventus interesuje się Žigićem. Nic nie jest jednak jeszcze postanowione. Włosi rzeczywiście złożyli konkretną i ciekawą ofertę, ale otrzymaliśmy również propozycje z innych klubów."
Źródłem tej informaci jest niezawodne JUVEPOLAND :)

Teraz ja mam pytanie czy ktoś wie coś wiecej o tym zawodniku?a może widział go w akci bo hja osobiscie za wiele o tym zawodniku nie słyszałem .Wydaje mi sie ze to nastepny pinokio w stylu Croucha zupełnie Juve nie potrzebny!Lepij niech ściągną jakigoś obronce bo w tej formaci po odejsiu "paru" zawodników jest krucho!!!
FORZA JUVE

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sie 2006, 12:58

Lukash od "Patyka" z The Red's różni go tylko to ze jest dwa razy lepiej z budowany :P Taki Andzej Kubica :P Twardo czyma się na nogach :wink; Nie bawem rewanż Crvena - Milan to bedzie mógł sam sobie go ocenić - w pierwszym meczu miał jedna okazje - ale to gracz który tylko czeka na piłki i zastawia a la ściana :wink: Wiesz 202 wzrostu to nie zawsze mu pomaga :roll:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 sie 2006, 14:35

Ja sie tylko pytam po co :> Jesli zostanie Trezeguet to atak mamy naprawde mocny jak na druga lige. W pierwszej tez by sie zreszta prezentowal swietnie. Trzeba wzmocnic obrone, bo czarno widze srodkowych obroncow, gdyby ktorys z podstawowych dostal kontuzje :lol:

Zigic? No, grazie.

Choc w FM-ie byl dobry :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sie 2006, 15:41

Ja nic nie mam do Zigica. Zawodnik naprawde dobry. Jak na swój wzrost prezentuje całkiem niezłą technikę i dobrą szybkość. Pozatym tak jak pisze Zaza - świetnie trzyma się na nogach i bardzo dobrze się zastawia. Porównywanie go do Croucha jest dalekim od prawdy. No chyba, że się patrzy tylko na wzrost. Ale jak zauważył Baqq po co ? chyba, że Treze planuje odejść, a my nic nie wiemy :>

Podobno Burdisso coraz bliżej Juve :roll: dziwne bo ma oferty z Torino i Palermo, a zdecyduje się na 2 lige ? ciekawe, że Moratti nie żąda za niego wielkiej kasy :? przecież to podstawowy zawodnik Argentyny podczas mundialu.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 sie 2006, 17:53

Sero pisze:że Treze planuje odejść, a my nic nie wiemy Łypiący

pewnie do Interu :lol:
Sero pisze:Baqq

Bagg

Co do Zigica, to albo to jest plotka - 90 %, albo Didier chce zastosowac taktyke z 3 napastnikami.

Sero pisze:dziwne bo ma oferty z Torino i Palermo

Juventus to zawsze Juventus. Palermo i Torino zawsze beda przecietne.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sie 2006, 18:38

Lakier pisze:Juventus to zawsze Juventus. Palermo i Torino zawsze beda przecietne.

Tak to sobie tłumacz. Serie B to jednak coś innego.

Burdisso może iść na wypożyczenie do któregoś z tych klubów i akurat dziwne, że media w roli faworyta stawiają Juve. W końcu i tak wróci.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 18 sie 2006, 19:39

Sero pisze: ciekawe, że Moratti nie żąda za niego wielkiej kasy przecież to podstawowy zawodnik Argentyny podczas mundialu.
A moze to, że Milan dawał więcej za Ibre(podobno), a przeszedł do Interu?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sie 2006, 19:56

ossy pisze:A moze to, że Milan dawał więcej za Ibre(podobno), a przeszedł do Interu?

Lub Milan nie poszedł Juve na ręke zabierając Abbiatiego ?

EDIT
bagg pisze:namiar na mecz rewanzowy

Polsat Sport
Ostatnio zmieniony 19 sie 2006, 9:06 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 sie 2006, 1:35

Co do Zigica stanowisko przyjalem, ale nagle mnie olsnilo i stwierdzilem, ze to nie taki glupi pomysl(choc priorytem jest obrona ! ). Teoretycznie w ataku jest : Trezeguet, Palladino, Del Piero, Bojinov, Volpato i Zalayeta. Lecz na dobra sprawe gry 2 z nich nie jestem pewien w ogole. Palladino byl wpozyczony, bodajze do Livorno i mial okazje sie pokazac i widzialem w jego wykonaniu mecz z Milanem i tam poza 1 akcja raczej nie zachwycil(teraz przyznaje Ci racje Zaza :P ). Ale biore poprawke na to, ze to byl mecz z Milanem, czyli najtrudniejszym przeciwnikiem z jakim przyszlo mu sie w tamtym sezonie zmierzyc(bo w meczu z Juve chyba nie gral :P ;) ). O Volpato nie wiem nic, slyszalem wiele dobrego, ale sam jego gry ocenic nie moge. Bojinova ogladalem 2 sezony temu w barwach Lecce i, nie powiem, bardzo mi sie jego gra podobala. Ale nie wiem jak bedzie gral teraz. W Violi raaczej gral mnie niz wiecej, ale jak mial szanse to pokazywal sie z dobrej strony(jesli nie, niech ktos mnie poprawi) Trezeguet i Del Piero to wiadomo(o ile Francuz zostanie). Zalayeta to Zalayta 8) Ale jestem zdania, ze jesli ktos z dwojki Trezeguet/Zalayeta odejdzie to Nicola powinien do nas zawitac. Niech Zaza mi jeszcze da namiar na mecz rewanzowy, zebym mogl mu sie przyjrzec i bede wdzieczny :P

Teraz sprawa najpilniejsza, czyli obrona. Wymienia sie 4 nazwiski : Givet, Faty, Felipe i Burdisso. Nie ukrywam, ze najbardziej podoba mi sie opcja Giveta, choc to jest coraz mniej realna, gdyz gracz, z tego co gdzies wyczytalem, raczej postanowil nie przenosic sie do Juve. Bodajze na poczatku tego sezonu swoja gra oczarowal mnie Brazylijczyk, ale pozniej bylo juz tylko gorzej, choc dla mnie jest on numerem 2 na liscie. Jego pozycje zajalby Burdisso, gdyby nie to, ze jego Inter chce tylko wypozyczyc. Ale i tak wydaje sie to ciekawa opcja. Faty jest na samym koncu, mlody i nie wiem jak gra, gdyz rzadko widzialem mecze z jego udzialem. Ale jesli mialby sie tak rozwijac jak w FM - nie widze problemu, niech przychodzi.

Aha, nasze odwolanie odrzucone co mnie specjalnie nie zdziwilo.

A tu macie pare bramek Zigica :

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 10:04

Bagg mecz Crvena - Milan bedzie na tych samych kanałach co ostatnio - PS i Canale 5 :wink: Nie mam nic przeciwko by Juventus go kupił przed meczem rewanżowym :P Ale jak piszesz to nie ma troche sensu. Bo nic sie narazie nie kroi na rynku Juve w innym kierunku :roll: Przypomne że Serbska prasa pisała ta informacje - Szymkowiek też czeka na kontrakt ale rądza 3,5 miliona :P Juve daje mu 2 :wink:

Bojinov - Szymkozoglu - Zigic :] ale było by trio :wink:

Wdit: Bagg mała pomysła - jednak mecz nie na Canale 5 a na Italia 1 :wink:

Grazie Misiaczku :] [to już nie do Ciebie Bagg :P]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”