Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 18 sie 2006, 20:14

Zico_FCI pisze: Nie wiem też za bardzo co masz na myśli pisząc o „rzetelnych newsach”. Czy rzetelną informacją jest tekst o dwóch … tzn. już trzech zwalczających się grupach w drużynie ? Czy rzetelne jest rozpisywanie się o tym co się dzieję w szatni Legii mimo, że nie ma się o tym zielonego pojęcia ?
Wiesz... legia.com.pl pisała ta opinię (jakże zabawną i celną o grupach w Legii) na podstawie ŻW, które sam wyśmiałem. Wyznaczasz sobie największe ekstremum z dotychczasowych prasowych artykułów i starasz się udowodnić, że wszystkie gazety tak piszą.
Zico_FCI pisze: Chyba Ci się coś pomyliło. To nie ja widzę wszędzie dookoła spiski. A tak przy okazji – ostatnio na stronie głównej pojawił się news wyjaśniający jak się tworzy terminarz. Jeśli się nie mylę to zapomniałeś go skomentować i wyjaśnić jak to się ma do ułożonego terminarza po Legię w poprzedniej rundzie.
http://www.pilka.pl/index.php?ls=PL&mid=1&show=59441
Brakuje argumentów to się zaczyna odwracanie uwagi "hahaha, a wam się nie podobał terminarz" :lol:. Dziecinada. Nie twierdzę, że widzisz wszędzie spiski (twierdzę, że nic do Ciebie nie dociera, przećwicz czytanie ze zrozumieniem, a nie obrażaj się odruchowo), za to Ty ciągle walisz jakimiś wycieczkami personalnymi "bo ty, bo tobie". To pierwsze co się rzuca w oczy.

Drugie co sie rzuca w oczy, to to, że próbujesz mnie zagiąć tekstem z serwisu, który trochę znam (pilka.pl), który był pisany z kolei pisany na podstawie artykułu z wislakrakow.com czyli popularnego TWSD, które codziennie odwiedzam. Które z kolei wzięło materiały z Ekstraklasy SA. W dodatku artykuł kończy się konkluzją, że zeszłoroczny terminarz był niezgodny z konwencją:

"W sezonie 2005/2006 Odra Wodzisław zajeła 7 miejsce. W tym sezonie rywaliami Odry są drużyny które rozgrywały wczesniejszy mecz z Legią. Rodzi się pytanie. Dlaczego w tamtym sezonie rywali Wisły nie podejmował bezposrednio Górnik Łęczna (7 miejsce na koniec sezonu) lecz walcząca o mistrzostwo Legia Warszawa?"

Wiesz, to, że artykuł był zatytułowany "Jak powstaje terminarz", nie znaczy, że będzie w nim jedyna słuszna "prawda", którą wyznajesz. Śmiejesz się ze mnie, że nie skomentowałem, kiedy ten tekst się ukazał. Mogę to zrobić teraz: "sama prawda" :)

:lol2:

Chyba się trochę wygłupiłeś ;). Trzeba było najpierw przeczytać, na co się powołujesz.

Reszta to takie oklepane frazesy, jedyne co nowego, to znaleziony tekt w Wyborczej o Wdowcu :brawo:. Faktycznie nie wiedziałem, ze ktoś odwazył się na jego krytykę, potrafię się przyznać :). Chociaż sam artykuł jest rzeczowy, no... chyba, że czyta się tylko nagłówki, to mozna odnieść wrażenie, że miesza się Wdowca z błotem. Żadnym faktów zmyślonym nie widzę. Jak mówię, nie wiesz co to zła prasa. Na wszelki wypadek nie mówię, że powinieneś wiedzieć, bo przecież Wisłą się nie interesujesz. Jak mówię, nadinterpretujesz. Wdowczyka nikt nie obraża, nie ma nagonki. Widze tylko debatę, czy on faktycznie "jest tak wspaniały jak się wszystkim wydawało"? Ale co ja wiem, ja widzę tylko spiski.

PS. Pytasz czemu warszawscy dziennikarze mieliby sympatyzować z Legią i rysować jej rywali w gorszym świetle. Odpowiedz tkwi w pytaniu. Proponuję wrócić do działu włoskiego, bo ja nie jestem nerwowy, ani świergot, kieruję się pewną logiką. I niestety nie wystarczy mnie wyśmiać, żeby być górą.

Wróć do „Polska”