Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 18

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2006, 22:28

Wisła zaprezentowała się nie najhorzej. Wynik zadowala. I jeśli trochę jeszcze poprawią grę to o rewanż powinniśmy być spokojni.

Mam pytanie: z kim tam się Dolha 'pokłócił'?

Pytanie numer dwa: Czy przy drugiej bramce przypadkiem nie było spalonego? :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 sie 2006, 22:40

dokładnie - co to za gość szturchał Dolhę? :shock: Fajne to było :lol:

Mnie mecz bardzo się podobał. Był taki, na jaki liczyłem - dużo walki, kości trzeszczały. Liczę na powtórkę w rewanżu i pewny awans Wisły.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sie 2006, 22:51

w tym roku uefa nie bedzie dla nas. jezeli Wisla remisuje bedac gorsza druzyna z takimi cieniasami to ja sie pytam z czym do uefa?
Piwus mam nadzieje ze news bedzie mial wzmianke ze czerwo dla rataja bylo kontrowersyjne

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2006, 22:55

Bienias pisze:Piwus mam nadzieje ze news bedzie mial wzmianke ze czerwo dla rataja bylo kontrowersyjne
Ale po cóż skoro czerwo dla Ratajczyka nie było kontrowersyjne tylko oczywiste :>

Paulista mijał ostatniego rywala na drodze do bramki. Ratajczyk w piłkę nie trafił. W Paulistę tak. Czerwo zasłużone.

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 10 sie 2006, 22:58

Ratajczyk w piłkę nie trafił. W Paulistę tak. Czerwo zasłużone.
Być może w piłkę nie trafił, ale w Cantoro także nie. Dla mnie ewidentnie faulu nie było, co najwyżej żółta kartka za rękę dla Ratajczyka.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sie 2006, 23:01

Niggaz pisze:
Bienias pisze:Piwus mam nadzieje ze news bedzie mial wzmianke ze czerwo dla rataja bylo kontrowersyjne
Ale po cóż skoro czerwo dla Ratajczyka nie było kontrowersyjne tylko oczywiste :>

Paulista mijał ostatniego rywala na drodze do bramki. Ratajczyk w piłkę nie trafił. W Paulistę tak. Czerwo zasłużone.
Wiem, ale jak wczoraj karnego nie bylo-tez oczywiste to napisal kontrowersyjnie :shock:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 sie 2006, 23:34

To raczej wyglądało, jakby Stagnaciu (trener bramkarzy) uspokajał Dolhę. Ale szokujący obrazek.
Bienias pisze:Wiem, ale jak wczoraj karnego nie bylo-tez oczywiste to napisal kontrowersyjnie
Widze, że już urosłem do roli pana Ryby w "Killerze". "co powie piwus..." :|.
1. Standardowe stwierdzenie. Jak i to: "Sedzia popełnił błąd i przyznał jedenastkę drużynie Szachtara, którą na bramkę pewnie zamienił Elano."

A co o dzisiejszej karce dla Ratajczyka sądzę można zobaczyc. Nie wypowiedziałem się na temat Burnsa, bo nie widziłem dobrej powtórki (pozdrawiam szanowną redakcję :witam:), więc nie pisałem tego co się ciśnie odruchowo, że błąd sędziego ;). To może dziwne, ale... mnie stac na obiektywizm.

O przebiegu nie mam czasu pisać. Fajny wynik, gra gorsza niż w zeszłej rundzie w polskiej lidze ("co tu kurcze zrobić z piłką", esencja tego spotkania), miałem nadzieję, że to będzie mecz na przełamanie, jednak nie. Trudno trzeba czekać do meczu z Płockiem :).

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2006, 23:42

wiec tak, mecz ogladalem caly i musze powiedziec ze gdyby nie Fabianski to Legia by przegrala 4-0 ... ale z drugiej strony gdyby Legia sie nie bala i zagrala rownorzednie to moglby byc remis spokojnie, a co do rewanzu w warszawie dalej nie jestem przekonany co do mentalnej strony Legii .. ehh moze mi sprawia niespodzianke i sie dostana ...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 11 sie 2006, 0:11

piwus pisze:To raczej wyglądało, jakby Stagnaciu (trener bramkarzy) uspokajał Dolhę. Ale szokujący obrazek.
Trudno się nie zgodzić. Szokujące, ale także śmieszne, a jak więcej się zastanowić to mocno zawstydzające. Trener żywcem wyrywający sobie włosy, potem konwulsyjnie rzucający się na ławkę i wylewający w akcie złości butelke napoju, trener bramkarz "uspakający" rezerwowego zawodnika jakby miał go za chwilę rozerwać, właczający się do wymiany uprzejmości asystent - kabaret gotowy i chętnie eksponowany przez realizatora transmisji.

Ja rozumiem że gorące temperamenty, taki styl czy osobowość, stres, emocje - ale moim zdaniem dziś już było przegięcie. Skróty z meczu powinny opierać się na pieknych akcjach, bramkach czy zaciekłej walce - a tu z pewnością pierwsze miejsce zajmie ten dziwny spektakl. Nie tak powinnismy pokazywać się w Europie...

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 sie 2006, 0:59

Masz prawo do swojej opinii, ale według mnie wyolbrzymiasz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sie 2006, 9:13

Wie ktos co ugryzlo Dolhe?

Mecz zdecydowanie lepszy niz ten w Gdyni. Podobala mi sie gra Radovanovicia, jest duzo lepszy niz Kryszal, tak wiec sila razenia Wisly bedzie wieksza ;) Ladnie gral tez Cleber, ktory pomimo kilku przegranych pilek, ladnie wlaczal sie w akcje ofensywne. Burns widac ze forme traci i to nie jest ta sama forma co w chociazby sparingach przedsezonowych.

Ladny gol Zienia na spole z Cleberem. Akcja podobna do bramki Franka w meczu z PAO ;) O meczu zostalo tu juz wszystko powiedziane wiec nie bede dublowal czyis wypowiedzi. Przed rewanzem to Wisla jest w duzo lepszej sytuacji. Bezbramkowy remis i mamy Wiselke w 1 rundzie PUEFA ;)

gadom
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gadom » 11 sie 2006, 10:16

tez sie wlasnie zastanawiam o co z tym dolha chodzilo
wisla i legia pewnie zagraja w grupach w uefa(oczywiscie przy dobrym losowaniu,co juz jest polskim standardem niestety ostatnio :( ) ogolnie jakos mnie te polskie druzyny nie przekonuja swoimi pucharowymi wystepami.wisla sie najkorzystniej zaprezentowala ale i tak co najwyzej przecietnie.ciemnosc,widze ciemnosc...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 sie 2006, 11:11

Bastian16 pisze:Być może w piłkę nie trafił, ale w Cantoro także nie. Dla mnie ewidentnie faulu nie było, co najwyżej żółta kartka za rękę dla Ratajczyka.

No jasne ze nie w Cantoro :lol: ... przeciez on nawet nie uczestniczyl w tej akcji ;> , to byl Paulista :o

kav
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kav » 19 sie 2006, 15:47

Wisła w Wiedniu zagrała dobry mecz. Było dużo walki na boisku. W porównaniu do meczu Płocczan w Odessie tempo tego spotkania było wręcz zawrotne. Obie drużyny konstruowały dużo akcji, było wiele sytuacji bramkowych i ostrych pojedynków 1x1. Ogólnie mecz mi się podobał, choć Wisła tylko zremisowała. Krakowianie rozkręcają się jednak z meczu na mecz i rewanż u siebie z Mattersburgiem może wyglądać zupełnie inaczej, to znaczy dużo lepiej w wykonaniu Wiślaków. Trzeba przyznać, że ta drużyna z Austrii jest dość solidna, szczególną uwagę zwróciłem na Ilco Naumoskiego.

Płocka Wisła natomiast wiele nie pokazała, szczerze mówiąc po meczu o Superpuchar Polski liczyłem na więcej. Jeżeli jednak nafciarzom uda się ostatecznie pokonać Czernomorca (w co bardzo wątpie) to w następnej rundzie zagrają raczej z bardziej klasowym przeciwnikiem, którego wyższość będą musieli uznać. Jestem pewny, że fazy grupowej w Płocku nie będzie.

Do fazy grupowej pucharu UEFA może się jeszcze zakwalifikować Legia, gdyż najprawdopodobniej legioniści w LM nie zagrają.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sie 2006, 16:20

Przeniosłem posty z Pucharu UEFA i LM dotyczące polskich zespołów. Przepraszam za problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”