Mercato Rossonerich - Strona 140

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 19:44

Myhalek :evil: jak może przytocz mi ten artykuł z Corriere ? :> Bo chyba nie czytasz postów innych uzytkowników forum ? kontroluj się troche bo potem za takie bicie piany mercato - bedziemy za rok o transferach gadać na onecie :P Już Ci mówiłem że nie wszystkim sie podoba pisanie dla sztuki ? ...

A odnoście blokowanie to juz 7 innych tematów było niz poranne wydanie Corriera - zresztą przeczytaj dobrze to zobaczysz jako to jest blokowanie ...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 19 sie 2006, 20:08

Spokojnie Mihalek nikt nikogo noe blokuje. Zwykła plotka. łaśnie czytałam wywiad z agentem Sobisa, który przyznał się, że w poniedziałek jest spotkanie z menadżerem z Milanu odnośnie jego transferu. Więc nasi nie przysypiają i nie czekają na rewanż z Crveną, lecz już w poniedziałek prawdopodobnie Sobis będzie nasz 8) . Więc bez lamentu. Bo nie wierzę, że Gaetano Paolillo spotyka się z menadżerem Sobisa by mu powiedzieć, nie dziękujemy . :P :wink:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 20 sie 2006, 5:39

Dobra Zaza[/b wyluzuje ale troche nerwowy jestem.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 20 sie 2006, 10:04

Dzisiejsze "Corriere dello Sport" stwiedza, że Sobis nie jest naszym jedynym celem. Kontrakt z nim możemy podpisać już w poniedziałek, ale nadal szukamy drugiego napastnika, i co ważniejsze nadal naszym celem numer jeden jest Torres (potem Tevez) :D.
Co prawda nadzieję mam nikłą, ale jak by udało sprowadzić się ten duet, to atak mamy już na kilka lat.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 sie 2006, 10:35

Prasa się z nami droczy :P Sylvio chyba zdaje sobie sprawe że Ronaldo nie wyrwie z Realu a poza tym lepiej kupić napastnika na lata a Ronaldo jest już jak na napastnika dość zaawansowany wiekowo.

Sobis i Tevez :?: :lol: Nie wierze :P To naprawde byłoby duże wydarzenie. Torres niech siedzi dalej w Atletico, jeżeli naszymi zainteresowaniami są Ci dwaj młodzi piłkarze to trzeba się starać.

Aga pisze:Co prawda nadzieję mam nikłą, ale jak by udało sprowadzić się ten duet, to atak mamy już na kilka lat.
Też w to nie wierze ale wrazie ich przyjścia to atak mamy na kilka ładnych lat :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 sie 2006, 10:53

Myhalek - nerwowy ? zbanowyny :P - mówi mi terrorysta :P Jak być nie wiedział o co chodzi.

Łukasz może to nie tylko chodzi o wyrwanie Ronaldo co pokazanie jak dużo może Calderon i jak R9 "ceni swoje klubu" :roll: cisza prasowa:P

Aga ale to co dziś pisze Corriera jest wałkowane od 5 dni - jeśli Sobis kosztował by Milan 10 milionw i trzeba by mu dać z 2,5 za sezon gdy to nie widze nic dziwnego w tym że nie bedzie sam. Będzie transferem ponad planowym.

To jest juz troche śmieszne a troche żenujace :? Mamy 20 sierpnia - od tak dawna mercato wrze a dla nas tak naprawde się zacznie od 23 sierpnia :roll: I pozostanie nam 8 dni na zrobienie tyle ile inne kluby miały przeszło w ciul czasu.

Choć może to nie tam że 8 dni bo nadal twierdze że zarząd załatwił już wszystko ale transfery czekaja na finalizacje. Na początku Drogba i Crespo - potem Ibra i Ronaldo - cały czas Torres a zanosi się ze bedzie Sobis i Tevez.

Na całe szczeście temat Ronaldo umiera z każdym dniem - zreszta nawet Włosi podchodzili do tego z dystansem - bo mało kto go chciał widzieć z Mediolanie - nie ma już na rynku Zlatana i Crespo - Drogba pozostaje w klubie i coraz mniej pozostało napastników których szykamy. Jest ich 3 ! i każdy z nich jest codziennie przypisywany.

W sondzie jest opcja "Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ..." 8 głosów - ale to już chyba mało prawdopodobne [choć Maxi nadal przypisywany] bo trzeba by sprowadzić klasycznych skrzydłowych a na to sie nie zanosi - tym bardzie że Ancelotti nie cudował z systemem gry.

Co ciekawe ponoć oferte za Sobisa złożyła też Valencia [ale przed kupnem Tavano] - sam pikarzy chyba dokonał już wyborów jak mówi takie rzeczy jak wczoraj - mamy jeszcze tą przewage że Milan proponuje mu 2,5 miliona za sezon gdy a Valencia nie - choc z drugiej strony dla pikarza który ma 21 lat i zaczyna gre w europie nie kasa powinna sie liczyć.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 20 sie 2006, 11:06

Ja wiem Zaza, że ten temat jest wałkowany od kilku dni, ale cieszę się że wrócono do opcji, która mi odpowiada :wink: czyli Sobis- Torres, (nawet jeśli mało realna :roll: ), a nie Sobis- Tevez ( II miejsce).
Co do gry jednym napastnikiem, to już nie ma mowy, bo Maxi zaprzeczył, jakoby chciał gdziekolwiek się wybierać:
"Vicente Calderon, to mój dom, a jak każdy wie, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej".

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 sie 2006, 12:07

Teraz sie już nie chce czytać :? dziś niedziela - i max odgrzewane kotlety :P Ile może ? jak zwykle co za duże to nie zdrowo - Nikt się chyba w tym nie połapie :? Co plota to inna. I tak wiem wszystko .. że nic nie wiemy.

I tak:
:arrow: Jedni piszą że Sobis na 100% i kto jeszcze...
:arrow: Inny że pozostały pozostały szczegóły - mi. takie co z pucharem Interkontynentalnym [Internacional - Barca] - kontrakt już ustalony...
:arrow: jedni że duet Sobis - Tevez ...
:arrow: Inni że transfer jeden wyklucza drugi
:arrow: Jedna plota że Valencia też walczy o Sobisa
:arrow: Inna że nie ma szans bo za mało daje mu na reke i dla tego mi. kupiła Tavano
:arrow: Kolejna plota że przyjscie jednego z duetu Tevez Sobis sprawi ze wraca temat Torres o którego wciąż walcza ...
:arrow: Inna że przyjdzie jeden z trójki Sobis Tevez Torres + Iaquinta na ławke
:arrow: Hiszpanie o Rickym - Włosi o Ronaldo jako uzupełnienie dla ktogoś z trio.
:arrow: Milan nie chce Ronaldo - ale Real chce Kake
:arrow: Simic za Oddo plus kasa - nie ma zgody Lotito chce Foggie
:arrow: Dostanie wiecej kasy = jest zgoda
:arrow: Jeden portal podeja - będzie Maxi beda skrzydełka żądelka
:arrow: A inni - Jaki Maxi ?

:shock: uroki mercato - I tak cały czas :? a nasi działacze ciszo sza - i działają w tle tych plotek :roll: Nikt nic nie skomentuje - w sumie to też pokazuje że przed meczem z Crveną peła mobilizaja...

Sobis: «Caro Milan sono pronto» [Gazzetta dello Sport] = "Milanie jestem gotowy"

Forza Milan :]

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 20 sie 2006, 12:49

2006.08.20, godz. 09:31, Choob / as.com
Kaká za Ronaldo?!
Milan ma tylko jeden sposób, by dokonać zakupu Ronaldo. Calderón stawia sprawę jasno: wymiana za Kakę albo nici z transferu. Prezydent Blancos nie zapomina jednak o zachowaniu Gallianiego i Braidy, gdy Real starał się wykupić rozgrywającego. "Na Bernabéu są tylko sami bandyci", mówił Galliani. Calderón jednak nie ma zamiaru zawieść swoich socios i chce dotrzymać obietnicy złożonej przed wyborami. W tym tygodniu Madryt skontaktował się z Mediolanem, by wysłuchać oferty Rossonerich, a potem przedstawić swoją: wymiana za Ricardo Kakę.

Capello zadebiutował już w poważniejszym meczu o Trofeo Ramón de Carranza. Środek pola będziemy mieli opanowany, przynajmniej w defensywie, gdy przybędzie Diarra. Zadaniem van Nistelrooya jest skracanie pola gry. Holender to specjalista, który, obok Ronaldo, potrzebuje mieć piłkę przy nodze, a tu już się sprawa bardzo komplikuje, z czego niezadowolony jest szkoleniowiec.

Milan chce sprowadzić dwójkę napastnków, by załatać dziurę po Szewczence, który odszedł do Chelsea. Priorytetami dla Medialonu są Tévez i Sobis (o tego drugiego walczy także Valencia). Innym kandydatem do gry jest Ronaldo. Zdaje się więc, że drzwi do Madrytu są wciąż otwarte przed Kaką.

Jezu ile jeszcze można tak dalej + komentarze "socios" :krzesło:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sie 2006, 13:19

A wogle wy 'Milanisci' chcielibycie Roniego w swoich szeregach :> ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2006, 13:26

kaczy - Hehe wystarczy, że poczytasz kilka stron wstecz :lol: Zazę to aż krew zalewa, jak tylko czyta plotki na jego temat. Podobnie z resztą jest z innymi :lol:

Co do samych napastników dla Milanu, to ten Sobis wydaje mi się ciekawą opcją i jeśli jest niedrogi to czemu nie. Trochę przesadza z grą indywidualną, podobnie jak Robinho i zresztą wielu Brazylijczyków, jednak nauczy się europejskiej piłki. Tevez czy Torres? Patrząc na cenę i komplikacje transferu to chyba Argentyńczyk byłby lepszym rozwiązaniem, a na pewno bardziej realnym. Od Ronaldo chyba odstraszy ich ta wymiana za Kakę :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sie 2006, 13:32

no faktycznie :o

Ale u nas podobna opinia byla przed pozyskaniem (rowniez 30 letniego) RVN'a

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 sie 2006, 13:37

Jako, że dochodzą głosy o obniżaniu się poziomu tematu, to zamykam. Do czasu aż nie uprzątnę go, a sytuacja się nie uspokoi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 11:04

Moderatory nam zaufali :roll: Temat został odblokowany ale prosze Was jak chcecie pisać to w temacie a nie same linki czy jakieś docinki - bo poziom sie obniżał i stąd reakcja modów jak to ładnie zostało ujete - temat mercato Rossonerich i tyle - chyba każdy wie o co chodzi

Sobis ? po wypowiedziech piłkarza - agenta, prezydenta klubu rodziny sasiadów może powiedzieć ... żenada - ale to pokazuje jak moga nas zwodzić za nos :roll: Dla tego jest szanse ze z Ronaldo podobnie - Sobis ma papiery na gre. Ciekawy napastnik jak pomysle że czekałem go 3 w nocy by zobaczyc jeg mecz - potem on cukrował jak głupi a teraz trzeba czytać o Ronaldo to mnie krew zalewa :evil: Sądziłem że i tak Sobis nie bedzie jedynym napastnikiem bo to by było za duże ryzyko. Jak się okazuje mogą podjąc inne ryzyko albo wcale...

Mamy dziś 23 sierpnia - Milan gra w LM i chyba to był ten najważniejszy moment dla naszych działaczy - od kilku ładnych dni było widac jak na tacy ze czekaja na awans i zaczna działać. Nadal twierdze że transfery sa juz załatwione ale awans do LM pozwoli im na finalizacje tech wzmocnień. Co nas czeka trudno przewidzieć ....

W tym temacie było już tyle plotek że "hola hola" - narazie przegralismy dwie operacje mercato - z Chelsea i Barceloną :?

Ploty są od Jana Kwinty po Eto'o - Toni Adriano - od Gallasa po Oddo itd La Gazzetta przypisuje dziś - Buffon (p, Juventus); Torres (a, Atletico Madrid); Ronaldo (a, Real Madrid); Dracena (d, Cruzeiro).

Obrazek

Ancelotti najwyrażniej chce pokazać Berlusconiemu - No Hola hola tak to ja sie nie bawie :P

A wiec zaczynamy zabawe na nowo - tylko pamietac mamy żółtą kartke :!: A Piwus i reszta czuwa :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 11:35

Widać kibice Milanu są tu napaleni na innych graczy niż Ronaldo. Sobis jest młody i perspektywiczny. Tylko te jego dryblingi mogą go zgubić we Włoszech :roll: Tam się tak dużo nie "czaruje" :P Zatem po takim transferze mógłby mieć nierewelcyjny ten pierwszy sezon, zanim by się nauczył jak grać. W przypadku Teveza może być podobnie :roll:

Zatem po takim zakupie każdy z nich będzie być może potrzebował jednego sezonu na przetarcie :roll: Mimo wszystko nie dziwię się, że wolicie ich, czy też Torresa aniżeli Ronaldo.

Co prawda gracz Realu zna włoskie realia futbolu i pewnie by sobie poradził, tylko nie o to chodzi. Zaza już to określał nie raz :lol: To mogłoby wyglądać naprawdę niewesoło Pippo, Gilardino i R9 :roll: Porażka...Tam by nie było współpracy w zespole, tylko wzajemna rywalizacja o miano tego najskuteczniejszego w zespole, aby mieć pewne miejsce w składzie :roll: W sumie mogłoby wyjść, że żaden z nich nie doszedłby do 20 bramek w sezonie, a może nawet 15 :roll: Ktoś tam nie myśli :lol: Ze swojej strony powiem, że jak chcecie naszego "grubaska" to możecie go wziąść, byleby za przyzwoitą gotówkę :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”