Valencia CF (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 wrz 2004, 17:33

Wynik z Depor wyśmienity, ale można by odnieść wrażneie, że odniesiony jak najmniejszym nakładem sił. Niby przy prowadzeniu 0-5 można trochę spuścić z tonu, ale najczęściej w akcjach ofensyywnych brało udził maksymalnie 3 graczy. Ale mniejsza o to. Jest wspaniałe zwycięstwo, w miare dobra gra, jeszcze tylko żeby Aimar wrócił i będzie świetnie.

Jarek1945
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarek1945 » 25 wrz 2004, 10:56

Tak to juz jest, ze czlowiek sympatyzuje z jakimis klubami i Valencia jest klubem, ktory znajduje sie w takiej trojce moich ulubionych klubow w Europie(nie wliczajac Polski). Co prawda jest dopiero trzecia:) za Celticiem i Ajaxem, ale w Hiszpanii zdecydowanie ekipa z Mestalla jest moim ulubiencem. Osobiście nie cierpie pana Ranieriego i nawet jezeli bedzie odnosil sukcesy to bede mu zyczyl jak najszybszego zwolnienia. :roll:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 wrz 2004, 16:11

Jarek1945 - ja też nie przepadam za Ranierim i nie byłem zbyt zachwycony, gdy się dowiedziałem kto obejmie posadę po Benitezie. Kurde mieliśmy tak wspaniałego szkoleniowca w osobie Hiszpana, a teraz przyszedł Włoch. Można się przyczepić co do niektórych transferów nowego trenera jak choćby Fiore (on ma już 29 lat!) czy Corradi(można uznać, że strzela "tylko" 10 bramek na sezon). To niby początek pracy Ranieriego z Valencią po powrocie, ale gdzieś Valencia po mimo dobrej pozycji w lidze nie zachwyca tak jak to czyniła choćby rok temu.

krzema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 26 wrz 2004, 23:37

Pisakk pisze:
Kaczormistrz pisze:Valencia świetny zespol ale pozbyla sie swietnego trenera!! Benitez dobrze poukladal Valencie a teraz uklada liverpool i bardzo dobrze
Ja nad tym strasznie ubolewam, że Benitez odszedl. Teraz powrocil Ranieri i zacznie sie "makaronizowanie" Valencii. Nie wiem czy to jest dobra droga. Oby to nie odbiło się na stylu gry, oby nie zaczeli grać defensywnie. Pierwsze mecze nie nastrajają optymistycznie niestety.
ej sorry czy Valencia nie grala zawsze defensywnie i nudnie :?: przeciez jak zdobywala mistrzostwo w 2001 bodajze mowiono ze to najnudniejsza druzyna w lidze nie :?: Ranieri to profesjonalista jeszcze Romka zadziwi :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 wrz 2004, 1:05

krzema pisze:
Pisakk pisze:
Kaczormistrz pisze:Valencia świetny zespol ale pozbyla sie swietnego trenera!! Benitez dobrze poukladal Valencie a teraz uklada liverpool i bardzo dobrze
Ja nad tym strasznie ubolewam, że Benitez odszedl. Teraz powrocil Ranieri i zacznie sie "makaronizowanie" Valencii. Nie wiem czy to jest dobra droga. Oby to nie odbiło się na stylu gry, oby nie zaczeli grać defensywnie. Pierwsze mecze nie nastrajają optymistycznie niestety.
ej sorry czy Valencia nie grala zawsze defensywnie i nudnie :?: przeciez jak zdobywala mistrzostwo w 2001 bodajze mowiono ze to najnudniejsza druzyna w lidze nie :?: Ranieri to profesjonalista jeszcze Romka zadziwi :D
Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi. Valencia zdobyła mistrzostwo nie w 2001 ale rok później i to był pierwszy rok pracy Beniteza na stanowisku trenera Los Ches. Może gra Valencii jeszcze w tamtym sezonie nie porywała, ale już w latach 2003-2004 Valencia grała fenomenalnie. I to wszystko to zasługa Rafaela Beniteza! Nie twierdze, że Ranieri nie zna się na tym fachu, ale on i Benitez to dwie różne klasy. Niestety odszedł i Włochowi trudno będzie odnieść z zespołem tylu sukcesów, jakie były dziełem Valencii za kadencji Beniteza. To tyle.

krzema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 27 wrz 2004, 16:18

ale Valencia moze grala swietnie ale to jedna z najnudniejzych druzyn na swieci na czele z AC Milanem. Obie druzyny graja dosc defensywnie. Wedlug mnie Ranieri neodbiega o klase od Beniteza o pol owszem ale o klase nie. Benitez tez pozyskuje hiszpanow do lfc i nikt go nie krytykuje a Ranieri sprowadzil kilkub Wlochow i mowia ze zle wg. mnie Ranieri namiesza

Awatar użytkownika
ChariGirl
Skład C
Skład C

CHARISTEAS...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ChariGirl » 04 paź 2004, 14:19

Valencia byla pierwsza druzyna ktorej zaczelam kibicowac a bylo to po mistrzostwach Europy w 2000 roku...do tej pory kibicuje ale ich najwiekszym bledem bylo sprzedanie Mendiety do Lazio ktore Go zmarnowalo a teraz biedaczek musi sie meczyc w jakims Middlesbrough...koles ma 30 lat i chyba bylo by lepiej dla niego jakby skonczyl kariere...serducho mi peknie ale co zrobic...mam tylko nadzieje ze Werder nie zmarnuje Charisteasa jak Lazio Mendiete...

Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 04 paź 2004, 14:43

krzema pisze:ale Valencia moze grala swietnie ale to jedna z najnudniejzych druzyn na swieci na czele z AC Milanem. Obie druzyny graja dosc defensywnie.

Dośc defensywnie mi sie wydaje ze dalej grają OFENSYWNIE zresztą jak kazdy zespól w Hiszpani oni to maja we krwi strzelić o jedna bramke wiecej niz przeciwnik a jak sie uda to i wiecej . Jak grali w finale z Realem to prezentowali bardzo ofensywna piłke i niewiele sie zmieniło od tego czasu zrobili wzmocnienia ale dalej gra jest ofensywna jak zawsze i to mi sie podoba w piłce hiszpańskiej

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 28 paź 2004, 14:20

Ale jaja .Valencia przegrała z Lleidą 2 ligowcem 1:0 Chyba Valencia nie jest w formie.Po przegranej z Interem i Realem kolejna porażka Valenci.I jej już nie ma w Pucharze Hiszpani.

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 28 paź 2004, 23:02

Formy jak narazie niewidać, ae mylsle ze to przez kontuzje (ayala vincente!, marchena)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 paź 2004, 23:50

Niestety tego się z grubsza obawiałem łącząc nazwisko Ranieriego z Valencią. Mam nadzieję, że nowy prezes ma inną koncepcję obsady ławki bo to co gra Valencia pod wodzą Włocha to zakrawa o kpinę! Ehhh, Rafa wróć!! :?

Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 29 paź 2004, 15:59

Nie ma sie co przejmowac jeszcze 1 lub 2 kolejki i znów zaczna dobrze grac (mam taka nadzieje ) , a co do pucharu hiszpanii to pewnie odpuscili tak jak Barca po co sie meczyc i miec dodatkowe mecze w których mozna załapac kontuzje . Trzeba sie skoncetrowac na lidze i LM to jest wazne . Zespoły które graja o prestiz w Europie czesto odpuszczaja pucharowe rozgrywki w kraju bo nie daja im one takich zysków jak europejskie puchary a co z tym idzie nie sprowadzaja na stadion kibiców bo mecze sa nudne a przeciwnicy nie sa na miare oczekiwan kibiców którzy w wielkich klubach licza tylko na wielkie widowiska .

Awatar użytkownika
pruso
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pruso » 27 lis 2004, 23:03

JAREKK pisze:
krzema pisze:ale Valencia moze grala swietnie ale to jedna z najnudniejzych druzyn na swieci na czele z AC Milanem. Obie druzyny graja dosc defensywnie.
Nie wiem, ale jak dla mnie druzyna mająca 2 miejsce pod wzgledem strzelonych goli nie gra najdefensywniejszej pilki na swiecie.

AMUNT VALENCIA!!!

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 27 gru 2004, 0:19

Valencia to po Atletico mójj ulubiny hiszpański zespół.No i oczywiście AimaR

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 27 gru 2004, 9:43

ja lubie Valnecie za Canizaresa...z hiszpanskich klubow tylko ona przypadla mi do gustu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”