Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 258

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 18:32

To teraz z innej beczki.

Olympique Lyon jest ponoć zaskoczony tym, że Diarra został zaprezentowany na Santiago Bernabeu :shock: Wszystko rozbija się o to, że pieniądze jak dotąd nie zostały przelane na konto francuzkiego klubu. To niby nie jest nic wielkiego, bo pewnie wpłyną w najbliższym czasie, jednak bądź co bądź takie niedociągnięcia nie powinny mieć miejsca :roll:

Ciekawszym jest jednak fakt, że do walki o Reyesa włącza się Atletico :shock: Jak dotychczas nasi lokalni rywale oferują Arsenalowi 12 mln euro, zatem o trzy mniej niż Real. Jeśli zatem Królewskim zależy na sprowadzeniu Hiszpana do siebie, powinni się pospieszyć, żeby nie było zonka.

No i Diogo już na wypożyczeniu i to w wydającej się mieć bardzo solidny skład Saragossie. Wydaje się, że ten zespół ma spore szanse zostać czarnym koniem nadchodzącego sezonu, podobnie jak przed rokiem Osasuna :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 23 sie 2006, 19:07

RealFan pisze:Ciekawszym jest jednak fakt, że do walki o Reyesa włącza się Atletico Jak dotychczas nasi lokalni rywale oferują Arsenalowi 12 mln euro, zatem o trzy mniej niż Real. Jeśli zatem Królewskim zależy na sprowadzeniu Hiszpana do siebie, powinni się pospieszyć, żeby nie było zonka.
Jesli przejdzie tam Reyes, to współczuje Jurado który bedzie grzał cieplutką ławeczke na Vincente Calderon :P A z drugiej strony raczej REyes nie zamieni Aresenalu i ligi mistrzów na grę wyłącznie w lidze.

RealFan pisze:Olympique Lyon jest ponoć zaskoczony tym, że Diarra został zaprezentowany na Santiago Bernabeu Wszystko rozbija się o to, że pieniądze jak dotąd nie zostały przelane na konto francuzkiego klubu. To niby nie jest nic wielkiego, bo pewnie wpłyną w najbliższym czasie, jednak bądź co bądź takie niedociągnięcia nie powinny mieć miejsca
Juventus tez był zaskoczony prezentacja Cannavaro i Emersona i trwało to ich zaskoczenie 3 dni 8)

A co myślicie o sprzedaży Ronaldo :?: Warto go oddawać do Milanu czy moze lepiej wymienić za Adriano z Interem. A wole tą drugą opcje ale jak przeciez chyba Adriano nie ma tego sławnego paszportu UE.

Wszyskie dzienniki piszą ze Calderon bedzie chciał Kake w dalszym ciągu ściągnąc na ten sezon tylko ciekawe jak bo Real po transferze Diarry który jest malijczykiem ma wszyskie miejsca NON-UE zapełnione - Baptista i Robinho to pozostali "obcy" :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 23 sie 2006, 19:18

vakabayashi pisze:Juventus tez był zaskoczony prezentacja Cannavaro i Emersona i trwało to ich zaskoczenie 3 dni

A co myślicie o sprzedaży Ronaldo Warto go oddawać do Milanu czy moze lepiej wymienić za Adriano z Interem. A wole tą drugą opcje ale jak przeciez chyba Adriano nie ma tego sławnego paszportu UE.

Wszyskie dzienniki piszą ze Calderon bedzie chciał Kake w dalszym ciągu ściągnąc na ten sezon tylko ciekawe jak bo Real po transferze Diarry który jest malijczykiem ma wszyskie miejsca NON-UE zapełnione - Baptista i Robinho to pozostali "obcy"
Baptiste gdzies się wepchnie(tymczasowo) i po kłopocie.Ale i tak z Kaki będą nici.Były są i będą.Reyes też zrobi nam pa pa.Ja bym kupił młodego pomocnika Tottenhamu Aarona Lennona ale to sfera marzeń.Na lewa kompletnie nie mam pomysłu może Stewart Downinga, podobno bardzo utalentowany zawodnik angielskiego Middlesbourgh.Ale powtarzam to sfera marzeń i domysłów.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2006, 19:24

Ja bym była za tym żeby przeszedł do Milanu z opcją Kaki za małe pieniądze w przyszłym sezonie (takie Mission Impossible), bo w tym nam już się nie przyda z pary względów - paszport i gra z Milanem w LM.

Adriano bym nie chciał. To jest kolejny bardzo mało przewidywalny zawodnik. Zachowuje się jak gwiazda, przeplata dobre występy ze złymi i nie lubi siedzieć na ławie. Myślę, że sprowadzenie go na SB było by kiepskim rozwiązaniem.

Najfajniejsze jest to że jedne dzienniki podają że za Ronaldo cena wywoławcza wynosi 40 mln ( :o ) a inne że 18 (Marca). Wyciągając średnią z tego wychodzi nam jakieś 29 mln. Za taką kasę ja bym go oddał z pocałowaniem ręki :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 19:37

Wymiana za Adriano :?: Tak sobie mi się podoba ta opcja. Jest on co prawda sporo młodszy i bardziej może się sprawdzić na dłuższą metę, jednak ostatnimi czasy stał się bardzo podobny do naszego "grubaska" :roll: Mało angażuje się w grę i co gorsza w przeciwieństwie do Ronaldo zatracił skuteczność :roll: Może się obudzi, lecz to nic pewnego. Na dodatek nie ma jeszcze paszportu UE. Z Kaką byłoby inaczej, bo ktoś taki jest potrzebny, jednak wolałbym sobie nie robić nadzieji :roll: Po co się potem rozczarowywać :P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 23 sie 2006, 19:45

A może niech grubasek zostanie :?: :roll: Przecież nie jest zły.Ale jeśli miałby zamiar odchodzić to za gruba kase.Przynajmniej 25 milionów ojro.Bo za 18 :roll: Myśle że na więcej stać Milan :P Nie łudźmy się wymianą za Kake do to nie realne.

Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 23 sie 2006, 22:19

No RvN właśnie gola strzelił !! Ci co mowili że on sie nie przyda narazie się mylą. A co do Ronniego to chciałbym żeby został jakoś sie do niego przywiązałem ale jakby wymienili za Kake .............. :P nie to nie możliwe.

Aaaaaaa Diarra już sie wpisuje do naszego zespołu podpobno cała gra przez niego idzie .

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2006, 22:44

No po pierwszej połowie powinno być już z 5:0 ale Raul zmarnował 2 "setki", zresztą Ruud tak samo ;) ale jemu można wybaczyć bo gra naprawdę genialnie. Wraca się do pomocy, jak traci piłkę to próbuje odzyskiwać itp. Niestety widać że nie mamy rozgrywającego, nie chodzi mi o to że Diarra czy Emerson grają źle ale to mi się rzuciło w oczy. Jestem zaskoczony postawą Cassano. Gra na serio świetnie, w cale nie na lewej - on jest wszędzie (w dobrym tego słowa znaczeniu) i to on bierze na siebie ciężar rozgrywania. Raul też widać że powraca do formy :) Podoba mi się w szczególności że gramy z pierwszej piłki :) Jeśli chodzi o Diarrę to jest naprawdę świetny w odbiorze, w rozgrywaniu na początku widać było nerwowość ale później było tylko lepiej. Cieszy zaufanie jakie otrzymuje od kolegów bo praktycznie każda akcja przechodzi przez niego i Cassano.

Spadam na 2 połowę ;)

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 23 sie 2006, 22:52

Ronaldo od Milanu dzielą 3 mln euro. Milaniści, mozecie zaczynać swiętować :boruta:

Pocieszę was, że Kaka nie wejdzie w opcję wymiany, ale to było oczywiste już dawno :]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2006, 23:47

Ehhh... zajebista pierwsza połowa, beznadziejna druga :? po pierwszej polowie jak można było się spodziewać Capello przemeblował skład i nie było już tak kolorowo. Niestety nic nie pokazał Javi Garcia oraz co mnie bardzo zdziwiło Robinho. Na dzień dzisiejszy z taką formą to Robson może się pożegnać z pierwszym składem na rzecz Cassano. Baptista też bezbarwny - oprócz zmarnowanej stuprocentowej okazji pod koniec też niczym nie zabłysnął. Jedynymi ciekawymi zmiennikami byli Woodgate i Raul Bravo. Ten pierwszy solidnie spisywał się w defensywie, a drugi zabłysnął nam nawet paroma rajdami ( :o ). Wiadomo już mniej więcej jak będzie wyglądał skład na przyszły sezon i nie powinno być rzadnych niespodzianek. Bardzo mi się podobał dzisiaj Diarra, mógł nawet strzelić bramkę ale nie wykorzystał sytuacji sam na sam. Emerson też nieźle. Jeśli RvN będzie tak grał jak dzisiaj to pichchi dla Eto'o nie będzie wcale takie pewne a Ronaldo można powiedzieć fuera (swoją drogą na dzisiejszym meczu na trybunach siedział Adriano Galliani obok Pedji tak że Zaza może zacząć świętować :lol: ). Mam nadzieję że to będzie najmniej wartościowe z trofeów zdobytych w tym sezonie ;)

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 sie 2006, 0:23

W tej chwili chciałbym żeby Ronaldo został, bo trudno będzie nam w tej chwili znaleźć napastnika. Jeśli Ronni miałby odejść to ja bym chciał by wrócił Portillo. To jest klasyczna "9" i naprawdę nie wiem dlaczego nie spodobał się Capello. Widzialem jak on grał w Realu, Fiorentinie i FC Brugge i widać, że on umie strzelać bramki (zza pola karnego również) i to nieprzeciętnej urody. Jeśli El Fenomeno odejdzie to możemy znaleźć się w sytuacji podobnej z zeszłego sezonu. Ruud dostanie długiej kontuzji (odpukać ;)), a my znowu nie będziemy mieli napastnika.

Po dzisiejszym meczy jestem spokojny o postawę Realu w tym roku. Pierwsza połowa to był istny majstersztyk, poezja dla oczu. Brakło zimniej krwi Raulowi, ale kiedy będzie grał regularnie w pierwszej 11-stce to z pewnością odzyska również swoją skuteczność. Nowe nabytki pokazały się bardzo dobrze zarówno razem, jak i każden z osobna. Ruud mimo iż strzelił dwie bramki odznaczał się dużym głodem gry,wracał, podawał, konstruował. Cannavaro potwierdził dlaczego to właśnie Włosi wygrali Mundial - taki obrońca mimo wieku to skarb. Duet Emerson - Diarra pozamiata w tym sezonie. W Brazylijczyku było widać jak zwukle spokój i opanowanie, w Malijczyku s początku nerwowość, ale później grał tak zespołowo jakby odbył z drużyną cały okres przygotowawczy, a nie tylko jeden trening. Już dawno nie widziałem takiego Robinho... chyba nigdy. Był strasznie... smutny. Widać, że martwi go obecna pozycja w zespole, wogóle nie widać było w nim chęci grania, chyba tylko raz zadryblował i koniec magii. Szczerze mówiąc to Robson mógłby być niezłym zmiennikiem. Z jego szybkością można zrobić niezłą kontre na już podmęczonych rywali, ale widać, że on chce czegoś więcej niż rolę rezerwowego. Niech nam rośnie w siłe, a będziemy mieli z niego wielki pożytek. Podobnie z Javim Garcią - wg mnie pokazał się z dobrej strony mimo raczej skąpego wymiaru czasowego. To będzie lekarstwo na brak zakupu Cesca Fabregasa. Baptista dziś sobie chyba lekko odpuścił. No, a reszta zespołu pokazała się z dobrej strony również Beckham i Salgado.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 24 sie 2006, 2:15

Mecz wygrany, gra nawet niezła, choć druga połowa to totalny piach. Euforii nie ma, ciut więcej optymizmu niż po wcześniejszych meczach, ale aby ostudzić entuzjazm przypominam sobie wymiany piłki w meczach Barcy z Espanyolem i od razu REALniej patrzę na sytuację drużyny :? Cassano graczem spotkania według mnie, Ruud pokazał to co potrafi najlepiej - wykańczać akcje, a Raul starał się rozgrywać, wprawdzie z różnym skutkiem, ale...Diarra przyzwoicie, więcej nie oczekiwałem po pierwszym występie, miał kilka ładnych odbiorów, dość pewny, aczkolwiek niezgranie z partnerami dawało o sobie znać - grał dość bojaźliwie w ofensywie i podania raczej do najbliższego kolegi, raz ładnie się włączył do akcji ofensywnej i omal nie strzelł gola. Sądzę, że będziemy mieli z niego jeszcze dużo pożytku.

AC :lol: o do Ronaldo to tak myślałem, że w końcu odejdzie. Za pieniądze uzyskane z transferu uda się sprowadzić Reyesa i, kto wie, może środkowego obrońcę.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 24 sie 2006, 9:26

Szkoda tylko że Ronaldo nie zostaje w Madrycie, wiele dla klubu zrobił przez wszystkie sezony w których był w Realu był najlepszym strzelcem.25 milionów to dużo jak na tak wiekowego piłkarza i tak kontuzjogennego.A co do meczu Real z Andrlechtem euforii nie ma jest optymizm poczekamy zobaczymy niech Diarra szybko się zgra z Emersonem i zreszta drużyny i będzie naprawde dobrze.Czekamy do pierwszego meczu Realu w sezonie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 9:48

(L)egionista pisze:Szkoda tylko że Ronaldo nie zostaje w Madrycie, wiele dla klubu zrobił przez wszystkie sezony w których był w Realu był najlepszym strzelcem.
Niestety za zasługi nie będzie miał miejsca w składzie, co już uświadomił mu Capello. Obecnie przegrałby rywalizację z Ruud'em i lepiej dla niego by odszedł :P Byłby przydatny tylko w przypadku kontuzji Holendra, który miejmy nadzieję nie stanie się połamańcem. Skoro w Premiership pociągnął zer zdrowiem dość dobrze to i w La Liga tak będzie. Za Ronaldo można teraz nieźle zarobić i chyba warto skorzystać z oferty. Jednak jak zostanie to też nic się złego nie stanie :wink:

Sam mecz z Anderlechtem był już niezły, ale druga część spotkania rozczarowuje. Tempo gry Realu znacznie spadło, tak jakby się oszczędzali. Tego jednak można się było spodziewać, w kńcu w niedzielę niełatwy mecz z Villareal :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 sie 2006, 10:05

RealFan na Ronaldo więcej straciliście niż zarobiliście. Ile dał za niego Real :?: Wydaje mi się że 64 mln. Czyli tracicie 40 a to bardzo dużo, Milan np. na odejściu Szewy zarobił ale każdy Milanista wolałby aby Szewa grał u nas dalej :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”