Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 120

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 sie 2006, 11:08

Czeher a w wiadomosciach Eurosport 2 News nie zapraszali na losowanie do siebie do stacji ?

Bo ja bym sie nie kierował tym programem z C+ :roll: jesli chodzi o TVN 24 i ES 2 to ten program nawala :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 sie 2006, 11:09

czeher pisze:ja mam jedynie nadzieje ze drugi raz z rzedu nie traficie do fuksiarskiej grupy

Fuksiarskiej? Ta którą opisałem wcale nie jest najłatwiejszą grupą z możliwych. Szczególnie Bayern i AEK można by wymienić na jakiś słabszy zespół :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 sie 2006, 11:09

czeher pisze:krzychu212 napisał:
Live leci transmisja na Eurosporcie 2.

skad masz takie info - to jest pewne
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index

http://www.eurosport.com/tvschedule_clng0.shtml#

weź sobie na 18 w Eurosporcie 2 :D

A moja wymarzona grupa:
1.Barca
2.Celtic
3.Sporting Lisbona
4.HSV

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 11:12

RóżA pisze:ja mam jedynie nadzieje ze drugi raz z rzedu nie traficie do fuksiarskiej grupy
ja też 8)
Arsenal miał najłatwiejszą grupę w zeszłym sezonie - wszytsko wygrane, oprócz ostatniego emczu z Ajaxem, gdzie już awans był w kieszeni - wtedy wszyscy mówili, ze Arsenal ma fuksiarską grupę :P i ze niedługo odpadnie - stąd porażka Cześka na meczu z Realem :wink: Teraz bym chciał silną grupe, aby chłopcy udowodnili, że potrafia w dalszym ciągu grac na wysokim poziomie w LM.

Wiec chciałbym bardzo silną grupę - i jestem pewien, ze Arsenal by z takiej wyszedł.

Arsenal
Bayern / Werder
CSKA
Dynamo Kiev

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 11:19

fieldy pisze:stąd porażka Cześka na meczu z Realem
:won:
Zaza pisze:Czeher a w wiadomosciach Eurosport 2 News nie zapraszali na losowanie do siebie do stacji ?

nie ogladalemk jeszcze dzisiaj tv :lol:

fieldy pisze:Arsenal
Bayern / Werder
CSKA
Dynamo Kiev
no to bylaby solidna grupa, Werder zdaje sie mocneijszy - trudno byloby wskazac zwyciezce mimo wszytsko, a jezeli mecze na wyjezdzie z CSKA i Dynamo gralibyscie w listopadzie to juz :hardkor:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 sie 2006, 11:20

fieldy, Bayern jest w 2. koszyku, Werder w 3., wiec ew. Werder mozecie miec za CSKA :P.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 11:23

olson pisze:fieldy, Bayern jest w 2. koszyku, Werder w 3., wiec ew. Werder mozecie miec za CSKA
nie mogą być chyba 2 kluby z tego samego kraju w 1 grupie :!:
a byłby Bayern i Werder, a to by mi pasowało -bo wtedy oba mecze bym zobaczył na żywo :D

i jeszcze HSV z 4 koszyka :D

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 sie 2006, 11:25

No tak, nie moga, ale chodzilo mi o to, ze Werder jest w 3. koszyku, CSKA tez, a Bayern w 2., a napisales tak, jakby to Bayern i Werder byli w tym samym 8). Z reszta niewazne :P.
fieldy pisze:i jeszcze HSV z 4 koszyka
:lol2: Wszystkie mecze moglibyscie obejrzec :lol:. Z reszta ja tez, wiec nie narzekam 8).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 11:27

fieldy pisze:nie mogą być chyba 2 kluby z tego samego kraju w 1 grupie Exclamation
wlasnie jak to jest moga w tytm roku grac z tego samego kraju czy nie :?:
Przeciez w ubieglym roku mogli - przyklad Liverpoolu i Chelsea, ale na stronie Uefa jest obok zestawinia koszykow klucz z ktorego wynika ze w tym roku jednak nie bedzie takie mozliwosci

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 sie 2006, 11:29

czeher pisze: wlasnie jak to jest moga w tytm roku grac z tego samego kraju czy nie
Nie moga. W tamtym roku byla taka sytuacja z Liverpoolem, bo go wkrecili na wate do CL i zeby nie bylo za latwo FA [5 zespolow w CL], dali mozliwosc spotkania sie L'poolu w grupie z angielskim zespolem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 11:34

olson pisze:bo go wkrecili na wate do CL i zeby nie bylo za latwo FA [5 zespolow w CL], dali mozliwosc spotkania sie L'poolu w grupie z angielskim zespolem.
nie wiem czy akurat przez to - no chyba ze tak wczesniej zarzadzili :!: bo w lm wystartowaly 4teamy z Premiership - wiec akurat optymalna liczba

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 sie 2006, 11:36

czeher pisze:Przeciez w ubieglym roku mogli - przyklad Liverpoolu i Chelsea
Ale to był precedens, ponieważ Liverpool dostał się do Ligi Mistrzów nie dzięki miejscu w tabeli ligowej na koniec sezonu, ale ponieważ był obrońcą tytułu - dlatego w wypadku tej drużyny nie brano pod uwagę klucza krajowego. W tym roku przepisy chyba już zmieniono i każdy triumfator LM ma zagwarantowane miejsce w kolejnej edycji bez względu na miejsce w tabeli.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 sie 2006, 11:57

czeher pisze:bo w lm wystartowaly 4teamy z Premiership - wiec akurat optymalna liczba
Ale przeciez Everton odpadl w eliminacjach. Jakby awansowal, FA mieliby w CL 5 zespolow.

Liverpool mial nie grac w CL w poprzednim sezonie, bo nie zajal miejsca dajacego prawa gry w Lidze Mistrzow. Kiedys [jeszcze jakies 4-5 lat temu] bylo tak, ze triumfator CL i Pucharu UEFA ma zapewniony udzial w Lidze Mistrzow w nastepnym sezonie, teraz juz tak mnie ma. Liverpool gral przeciez od 1. rundy eliminacyjnej, tylko dlatego, ze owczesny mistrz Walii, zespol z Cardiff, 'oddal' im prawo do gry w tych elitarnych rozgrywkach. Wczesniej rozegrano mecz towarzyski pomiedzy zespolami i jego zwyciezca gral w CL. Liverpool wygral i zaczal od 1. rundy kwalifikacji.
iceald pisze:każdy triumfator LM ma zagwarantowane miejsce w kolejnej edycji bez względu na miejsce w tabeli.
Tak bylo kiedys. Teraz juz tak nie ma. Nawet triumfator musi zapewnic sobie start w przyszlej edycji CL, zajmujac odpowiednie miejsce w lidze. Przeciez tak samo bylo w MS, ze zwyciezca nie musial brac udzialu w eliminacjach, ten przepis tez zniesiono juz jakis czas temu [calkiem dawno :P].

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 sie 2006, 11:59

Skoro wszyscy tak sobie marzą to i ja :D

Inter
Celtic - TVP napewno by pokazała mecz z Interem :]
Werder - z 3 to w zasadzie mi obojętne, ale skoro można trafić na Niemców to czemu nie :twisted:
FC Kopenhaga

Ewentualnie Bayern za Celtic, natomiast za Werder np. Bordeaux :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 sie 2006, 12:20

olson pisze:Tak bylo kiedys. Teraz juz tak nie ma. Nawet triumfator musi zapewnic sobie start w przyszlej edycji CL, zajmujac odpowiednie miejsce w lidze.
A czasem po zwycięstwie Liverpoolu i przepychankach w UEFA o to, czy dopuścić Anglików czy nie, nie zmieniono przepisów na takie, które automatycznie gwarantowały zwycięzcy kwalifikację do następnej edycji? Bo mi się wydaje, że tak - właśnie po to, aby uniknąć sytuacji takiej jak ta z Liverpoolem.

EDIT
uefa.com pisze:The UEFA Champions Legue title-holder is guaranteed a place in the group stage even if it does not qualify for the competition through its domestic championship.
Info z tego dokumentu (pdf)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 12:41 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”