Grupa A 2006/07 (Champions League)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Grupa A 2006/07 (Champions League)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:01

Grupa A

FC Barcelona
Chelsea Londyn
Werder Brema
Levski Sofia

Opis ewentualnie dodam później coby nie przedłużać. Możecie się już wypowiadać.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2006, 19:18

mnie juz to nie dziwi i pomału mam przekonanie ze te losowania sa ustawiane bo juz 3 raz z rzedu gra Chelsea z Barca , nie ma co ukrywac ze pewno oni wyjda z grupy , Werder moze namieszac ale jednak nic nie zrobi .

Ale by była niespodzianka jakby Levski Sofia awansowało :roll: ach te marzenia :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 19:24

coco pisze:mnie juz to nie dziwi i pomału mam przekonanie ze te losowania sa ustawiane bo juz 3 raz z rzedu gra Chelsea z Barca
Fakt. Zastanawiające. Jakby jednak nie patrzeć obie ekipy wciąż mają sobie coś do udowodnienia i ich potyczki będą na najwyższym poziomie. Przyciągają się, nie ma co :lol:

Nie będę oryginalny. Te dwie ekipy wyjdą z gupy, a Werder powinien być trzeci :wink: Levski Sofia nie miała szczęścia, ale może coś tam ugrają. Na pewno nie chcą przegrać sześciu spotkań :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:27

Dzięki coco za tego posta. Teraz spokojnie mogę ja coś napisać i nie będzie posta pod postem :lol: :P

Jak już pewnie dobrze wiecie jestem bardzo zadowolony. W zasadzie to liczy się dla mnie tylko obecność Chelsea. Trochę szkoda, że znowu Werder, ale coż poradzić. Najlepszy pomocnik ubiegłego sezonu kiepsko losuje :P :smile2: W każdym bądź razie dzięki Chelsea mamy gwarancję obejrzenia dwóch bardzo ciekawych spotkań już na etapie grupowym. Zresztą rywalizacja z Chelsea to nie tylko 2x 90 minut na boisku, ale cała ta otoczka, która na pewno i tym razem będzie robiła swoje. Liczę oczywiście na pierwsze miejsce w grupie, ale jeszcze trzeba wziąć pod uwagę jak będzie wyglądała drabinka. Może lepsze będzie drugie miejsce? :P

Tak czy inaczej jest dobrze jak dla mnie. Wiele osób pewnie wolałoby łatwiejszą grupę, ale ja nie. Nie chciałbym przespać rundy grupowej LM. Chelsea mi w tym pomoże. Poza tym dobrze by było udowodnić, że mamy naprawdę szeroką i wyrównaną kadrę. Nie tylko na papierze.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sie 2006, 19:33

coco pisze:Werder moze namieszac ale jednak nic nie zrobi

Żebyś się nie zdziwił. Werder ma w tym sezonie jeszcze mocniejszy zespół niż w ubiegłorocznych rozgrywkach i może śmiało walczyć z Barceloną i Chelsea (szczególnie na własnym stadionie). W poprzednich edycji odpadli przez frajerstwo swojego bramkarza i nie wiadomo jak by się wszystko dalej potoczyło (a graliby z Arsenalem :roll: )

Levski raczej nie namiesza zbytnio w tej grupie i jakby spojrzeć na trzezwo to nie powinien urwać wspomnienej trójce ani jednego punktu. (Grunt żeby Chelsea z grupy nie wyszła :twisted: )

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 sie 2006, 19:34

Teraz znów Mourinho ożyje :]

Szczerze powiedziawszy to nie jestem zbyt zadowolony z pary Chelsea-Barca. Ostatnio dość się ich naoglądałem, a teraz znów :P Werder z Levskim powalczą o 3 miejsce. Bo chyba nikt przy zdrowym umyśle nie stawia na którąś z tych drużyn :D wszystko rozplanowane z góry :lol:

Ediur będzie miał okazje zagrać przeciw byłym kolegom.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 24 sie 2006, 19:38

Sero pisze:Bo chyba nikt przy zdrowym umyśle nie stawia na którąś z tych drużyn
Ja nie stawiam :P zeby nie bylo ze jakis chory jestem czy cus :P ale wierze w to ze Werderek zamiesza i to powaznie w tej grupie i nie ograniczy sie tylko do walki o 3 miejsce ale sprobuje zdetronizowac ktoregos z gigantow albo chociaz powaznie napsuc im krwi :twisted:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 sie 2006, 19:51

Całkiem gruba ta grupa. Zdecydowanie najsilniejsza, a Werder może się włączyć do walki, ale będzie im ciężko. W sumie to dobrze że będzie Barca z Chelsea, bo w TVP puszczą :D Jako czarnego konia uważam Werder, bo mają naprawde silną pake, doszedł Diego z Porto (możnby się nim zainteresować w razie dobrych występów w LM i Bundeslidze, bo Deco ma już 28 lat i za 2 lub 3 lata przydałby się zmiennik dla świetnego Portugalczyka) jest Klose, bardzo fajny team. Mam nadzieję że pokażą Chelsea :twisted: Lewski to niewiadoma, bo nigdy ich nie widziałem, ale do potentatów się nie zaliczają więc 4 miejsce im pisane będzie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 sie 2006, 19:54

Hehe teraz przynajmniej Chelsea nie wyleci przez Barcę od razu po rozgrywkach grupowych.
Najbardziej charakterystyczne drużyny europejskiej piłki ostatnich dwóch lat znowu zagrają przeciwko sobie. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że będzie jak 2 lata temu kiedy Barcelona grała w grupie z Milanem i podzielili się zwycięstwami.
Co do Werderu, to bardzo ciekawa drużyna. Zdobyła sobie sympatię ofensywną, miłą dla oka grą. Można powiedzieć, że to oni zapowiadali futbol prezentowany przez Niemców na Mundialu. Niestety w takiej sytuacji będzie im ciężko. Chociaż, są z góry stawiani za dwójką:Barca i Chelsea a kto wie czy to nie odciąży ich psychicznie i pozwoli wskoczyć za którąś z tych drużyn. Chciałbym żeby Chelsea skończyła na 3 miejscu. Nie dlatego, że jestem jakimś antyfanem tylko aby po tej całej pompie z transferami Ballacka i Shevy i prognozach totalnej dominacji udowodnić, że niektórych rzeczy w piłce nie da się kupic. Nie ma co ukrywać, triumf Chelsea w tej LM oznaczałby, że za pieniądze można wszystko.
problem Werderu jest inny, niby było kilka wzmocnień włączając wspomnianego Diego ale nie zapominajmy, że odszedł prawdziwy mózg drużyny, taki Ronaldinho dla Werderu czyli Micoud.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 19:55 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2006, 19:54

duch99 pisze:Werder ma w tym sezonie jeszcze mocniejszy zespół niż w ubiegłorocznych rozgrywkach
no niby kogo takiego oni zaklepali ze moze im zagwarantowac sukcesy ? z tego co wiem Valdez odszedł a przybył Wome ( notabene były gracz Interu :P ) wiec samym Klose oni nie nastrasza obronców Chelsea czy Barcelony

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sie 2006, 20:29

coco pisze:no niby kogo takiego oni zaklepali ze moze im zagwarantowac sukcesy
Choćby Diego i Hugo Almeida. Do tego dodać 'starych piłkarzy' (Klose, Borowski, Klasnic itd) i mamy naprawdę niezły zespół. Może to nie są takie nazwiska jak w przypadku Chelsea, czy też Barcelony, ale w przeciwności do The Blues Werder to drużyna. :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 sie 2006, 20:32

Tak naprawdę to niecieekawa grupa. Nie mam najmniejszych wątpliwości kto awansuje. Oczywiście będą to Lev..... tfu.... Barca i Chelsea. Werdr skład może ma i dobry, przy dobrych wiatrach wszedłbym do ćwerćfinału ale nie w tym roku. Gdyby trafili to grupy H a potem na powiedzmy PSV śmiało mogliby grać w ćwerćfinalre. A tak to są skazani na pożarcie. Nic nie urwą faworytom co pokoazał poprzedni sezon i mecze z Barcą. Co tutaj oglądać? Werder za słaby na Chelsea i Barcę a Levski za słabe, żeby zagrozić Werderowi i trzecie miejsce.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 24 sie 2006, 20:51

Kolejka 1: FC Barcelona - Levski Sofia (12 wrzesien)

Kolejka 2: Werder Brema - FC Barcelona (27 wrzesien)

Kolejka 3: Chelsea - FC Barcelona (18 pazdziernik)

Kolejka 4: FC Barcelona - Chelsea (31 pazdziernik)

Kolejka 5: Levski - FC Barcelona (22 listopad)

Kolejka 6: FC Barcelona - Werder Brema (5 grudzien)

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 24 sie 2006, 20:53

Ja dopiero co wróciłem z wakacji. Włączam TV- patrzę a tam taka grupa..
Po prostu ,,grupa śmierci".

Mam nadzieję że Werder poważnie namiesza. Mamy super atak, dobrą pomoc, pewną obroną. Czasami tylko Wiese przpuści głupią piłkę.
i tak jak napisał Duch99 - Jesteśmy drużyną. A nie tworem Romka...
Mimo wszystko wolałbym Chelsea niż Barcę w kolejnej rundzie.
Moim zdaniem Werder i Chelsea wyjdą :D

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 sie 2006, 21:22

Grupa nawet dobra ale to oczywiscie ze gramy z Chelsea :wink: Kolejne emocja na biosku i poza nim, kolejne wojny psychologiczne. I oczywisie chec udowodnienia ze jest sie lepszym od najgrozniejszego rywala , poprostu cos wspaniałego. Mam tez pewnosc ze ten mecze napewno nie zakonczą sie bezbramkowymi remisami tak jak Chelsea grała w Liverpoolem przed rokiem. Napewno bedzie porównywanie Shevy z Eto'o, który lepszy i który zdobedzie króla strzelców CL. poorostu juz sie nie moge doczekac tych meczów :D

Pozatym szkoda mi Werderu bo zespół ten skazany jest na trzeciemiejsce a skąłd ma na tyle dobry ze w innych grupach mógłby zając drugie miejsce i grac dalej. Jednak wątpie zeby mogł wygrac rywalizacje z ekipami z Londynu i Barcy :P
Levski to raczej dostarczyciel punktow

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”