Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 263

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 25 sie 2006, 14:30

RealFan-zarząd Realu przegląda rynek środkowych obrońców.Chyba jednak Reyes nie zagra w białej koszulce.A sam Reyes jeśli tak bardzo chce odejść to odejdzie ale nie wydaje mi się żeby chciał przejść do drużyny teorytycznie słabszej niż Real czy Arsenal.No ale drużyna Atletico jest budowana na lata więc Reyesowi takie podejśćie moż esię podobać.Ale cóż poczekajmy do końca mercato wtedy wszystko się okaże.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 sie 2006, 14:46

Brylancik sorry że tak na wyrywki ale jeszcze cos mi się przypomniało - pamietasz swoje zdanie i "uprzedzony" - zwróć uwage TU
I TU

Zwłaszcza tak do 22 :roll: wiesz trudno nie być uprzedonym :? ale jak Ci napisałem wcześniej "mierze wszystkich jedna miarą" :roll:

Co to Atletico to ciekawe ... może kogoś chca zastąpić :P bo troche wydali już a teraz ok 20 ? :roll: środkowy obrońca ? ciekawe czy bedzie z serie A ? Mam dziwne przeczucie ze tak...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2006, 15:02

Zaza no wiem o co chodzi bo w każdym stadzie znajdzie się czarna owca. szkoda tylko że w niektórych więcej a w innych mniej

A co do fioletowej stronki to ja bym się nie doczepiał bo ich zadaniem jest informować co piszą hiszpańskie dzienniki. A że pisały dużo to i dużo było informacji ;)

Co do Reyesa w Atletico to to jest jakieś Mission Impossible. Bez jaj że klub który ma problemy finansowe wydaje taką grubą kasę w ciągu jednego sezonu (warto wspomnieć że modernizują również stadion). TW przypadku braku wyników to może się dla nich źle skończyć. A co do Reyesa to może zaważyć chociażby kwestia piłkarska - po prostu w Arsenalu osiągnie więcej.

PS. Mimo wszystko myślę że to nie jest zupełny koniec jeśli chodzi o pozyskanie Ronaldo przez Milan. Ale to tylko takie moje skromne zdanie ;)

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 25 sie 2006, 15:21

brylancik pisze:Bez jaj że klub który ma problemy finansowe wydaje taką grubą kasę w ciągu jednego sezonu (warto wspomnieć że modernizują również stadion).

Nie są klubem który ma problemy finansowe, wręcz przeciwnie jest jednym z bogatszych klubów w Hiszpanii. Włodarze Rojiblancos są zdeterminowani kupić Reyesa, być może Aguirre i reszta widzi w nim rozgrywającego, a nawet jeśli nie to może grać za Torresem czy Kezmanem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 sie 2006, 15:52

el_nino pisze:Nie są klubem który ma problemy finansowe, wręcz przeciwnie jest jednym z bogatszych klubów w Hiszpanii.
ty masz chyba źle w glowie, Atletico Madryt co sezon wydaje olbrzymia kasę na transfery, a ta kasa nie zwraca się bo nie awansują do LM albo do UEFA Cup, klub ma mnóstwo dlugów, pożyczek nazaciągali, aby je spłacić ale dalej kupują, widocznie wieżyciele są cierpliwi, ale jak w tym sezonie im nie wyjdzie to niezbyt fajnie widzę finanse klubu
el_nino pisze:widzi w nim rozgrywającego
rozgrywającym to raczej będzie Aguero a nie Reyes, pozatym Reyes nie zrezygnuje z LM byleby tylko grał w La Liga

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 25 sie 2006, 16:22

Koniecznie musicie przeczytać wywiad z Capello na stronce rm.pl. Ten koleś jest genialny, wreszcie trener z charyzmą i własnym zdaniem. Bardzo mądrze gada, widać, że ma jakąś wizję i chce ją realizować. Pięknie układa drużynę. Ja się nie martwię już o Real. Zarówno Calderon, Mijatovic i Capello pokazali, że warto na nich polegać. Obecne transfery są przemyślane, kadra systematycznie czyszczona i ustawiona w najlepszy możliwy sposób.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2006, 16:38

Capello pisze:W mojej drużynie Guti będzie grał. To wspaniały piłkarz. Gdy zagrywa piłkę, nigdy tak naprawdę nie wiesz, gdzie ją poda. Zaskakuje przeciwników, wykonując niemożliwe rzeczy, a dla nas jest fundamentalnym piłkarzem.
Niemożliwy jest ten Gutek :lol:

Generalnie Capello ma już wszystko poukładane. Wszystko. Na pytanie "gdzie będzie grał Guti" odpowiedział --->
Capello pisze:jeszcze się nie zastanawiałem, będę musiał pomyśleć
:spoko: :smile2:

PS: Wiem. Napiąłem się.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2006, 16:47

dawdi17 pisze:Zarówno Calderon, Mijatovic i Capello pokazali, że warto na nich polegać.
O tym to się przekonamy pod koniec tego sezonu

A jeśli chodzi o sam wywiad to też bardzo mi się podobał. Nie pasuje mi tylko jedno - jeśli wierzyć słowom pana Capello to Real w przyszłym sezonie będzie grał conajmniej 15-oma zawodnikami :lol: . Jakoś nie chce mi się wierzyć że znajdzie się jedno miejsce na boisku dla Ruuda Ronaldo Raula Gutiego Diarry Emersona Cassano i wielu innych, a tak by wynikało z tego wywiadu. Cieszy mimo wszystko że jest pewien siebie i że zapowiada walkę o najwyższe trofea. Dobrze też że jest szczery że ta najwyższa forma drużyny nadejdzie dopiero po ok 50 dniach. A jak to wszystko się sprawdzi to będziemy oceniać pod koniec maja.

Mnie zdziwiła dzisiejsza wiadomoś jakoby w pierwszym meczu obok Cannavaro miał wystąpić Raul Bravo. Jak wiadomo Sergio Ramos musi pałzować za kartki jeszcze z poprzedniego sezonu, ale chyba juz jest ustalone że z klubem na jeden sezon żegna się Jon. Szkoda bo zawsze wierzyłem w tego chłopaka i w momencie kiedy debrze przepracował okres przygotowawczy klub nagle z niego rezygnuje. Co do Raula Bravo to nigdy mnie nie przekonywał grając na lewej obronie ale na środku jak najbardziej. Jest bardzo szybki więc będzie dobry na Forlana i Nihata ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 sie 2006, 16:50

dawdi17 pisze:Koniecznie musicie przeczytać wywiad z Capello na stronce rm.pl. Ten koleś jest genialny, wreszcie trener z charyzmą i własnym zdaniem. Bardzo mądrze gada, widać, że ma jakąś wizję i chce ją realizować.

Czekaj gwarantuje Ci że jak Barca bedzie tak grała jak gra a Capello dopnie swego to nawet prasa bedzie psioczyła zwłaszcza ta z Madrytu. A Fabio powie defensywnie ? to trzeba czasu - i bedize miał racje ale jak to wytłumaczysz nie którym ? Co do Fabio to znajdz dzisiejsza wypowiedz Del Piero :roll: Polecam ...

Tam dobre jest motyw z 3:0 dla Kataloni - i wspomnianym Gutkiem :wink: David to dobry chłopak :wink: czyli gra - nie zdziwie się jak bedzie grał Salgado którego Fabio ceni i lubi :wink:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 25 sie 2006, 18:47

może i Capello, broniąc swój zespół a tym samym określając poszczególnych zawodników w większości w superlatywach, powiedział parę sensownych rzeczy, ale i grubo przesadził. być może chciał podziałać na wyobraźnię kibiców potwierdzając jaki to ci piłkarze mają potencjał, że po jakimś czasie zaczną grać pięknie i ofensywnie, bo czego i kogo to oni nie mają. obietnica, że takiej porażki z Barcą nie będzie też pewnie miała zabrzmieć jakby byli gotowi do walki na śmierć i życie, cóż, jakoś mi się nie widzi. ale tym gadaniem wywołał we mnie chyba takie same uczucia jakie mam czytając wypowiedzi Mourinho, nie potrafię powiedzieć dlaczego. nie zmieniło się moje przekonanie, że może zrobić zarówno dobrze jak i źle tej drużynie, wcale mnie o jego geniuszu ten wywiad nie przekonuje, ba, nawet jestem skłonna uwierzyć wypowiedzi Del Piero. nie uważam, że jest beznadziejnym trenerem, ale czy będzie potrafił zachować odpowiednie stosunki z mediami, zawodnikami, zarządem? nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2006, 19:08

Może niektóre wypowiedzi Capello były kontrowersyjne, czy nawet dziwne jak ta o Guti'm. Trochę zaskoczył mnie również mówiąc o tym, że Ruud i Ronaldo mogą nawet grać razem :roll: Optymista. Widać jednak, że wierzy w swoich zawodników :wink: Co ważne nie daje się manipulować dziennikarzom, bo w niektórych pytaniach możnaby wykryć pewien "chwyt".

Jest pewny siebie, jednak poczekam do niedzieli. Wówczas to okaże się czy ta pewność ma potwierdzenie w faktach.

Wypowiedź Del Piro :?: Krótka, ale stanowcza. Widać, że chłop nie lubiał Fabio. Nie wierzę jednak w zdanie, że gdyby Capello pozostał to Alex by odszedł. Głupie gadanie :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 25 sie 2006, 19:54

Zaza pisze:Co do Fabio to znajdz dzisiejsza wypowiedz Del Piero
RealFan pisze:Wypowiedź Del Piro Krótka, ale stanowcza. Widać, że chłop nie lubiał Fabio

Nikt nie lubi trenera który ewidentnie na ciebie nie stawia. Nie ma co demonizować Capello tytuły świadczą za nim, a ze nie wszystkie decyzje nawet najwiekszych trenerów są do zaakceptowania dla nawet największych graczy to pokazał np. ostatnio Etoo :!:

A Del Piero sobie teraz chojrakuje gdyby został Capello w Turynie to na pewno by sie nie odważył na taka wypowiedz wiedząc jaki przy Fabio jest malutki :!: :wink:

RealFan pisze:Może niektóre wypowiedzi Capello były kontrowersyjne
Co do wypowiedzi i wywiadu Capello to nic innego jak mobilizacja druzyny i pokazanie ze to Capello odpowiada za tą drużynę i pokazanie kibicą ze nie tylko bedą walczyć ale i postarają sie grać łądną piłke

Zaza pisze:Tam dobre jest motyw z 3:0 dla Kataloni
girlfromipanema pisze:obietnica, że takiej porażki z Barcą nie będzie
Wg. mnie to są najważniejsze słowa tego wywiadu ok, na puchar moge jeszcze 2 sezony czekać :wink: ale zaden madridista nie zniósłby takiego dyshonoru jak ten z 0:3 kolejny raz :!:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 25 sie 2006, 20:08

A Del Piero sobie teraz chojrakuje gdyby został Capello w Turynie to na pewno by sie nie odważył na taka wypowiedz wiedząc jaki przy Fabio jest malutki

Malutki? Nie powiedzialby nic, bo dzieki temu Don 0 moglby wyrzucic go z ukochanego klubu. Poza tym nie porownoj tych dwoch ludzi, Capello przy Del Piero jest zerem.

2WP- przystopuj //maestro

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2006, 20:23

Lakier pisze:Capello przy Del Piero jest zerem.
Zależy jak chcesz na to spojrzeć. Osobowość? Być może Fabio nie jest zbyt "miły" w kontaktach, jednak patrząc na dzisiejszą wypowiedź Alexa, to on także do świętych nie należy. Capello jako trener musi mieć charyzmę. Bez tego to nawet nie ma sensu się brać za tą robotę. Darujmy sobie porównywanie umiejętności piłkarskich obydwu panów. Capello na pewno też był graczem wysokiej klasy, o czym świadczą jego występy w reprezentacji :P A może chodzi Ci tylko o to, że Del Piero jest przywiązany do barw klubowych, a Fabio nie :>

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 25 sie 2006, 20:38

Lakier pisze:Poza tym nie porownoj tych dwoch ludzi
Więc po co to:
Lakier pisze:Capello przy Del Piero jest zerem
!?
Chłopcze zastanów się co piszesz. Może i w Turynie już nie kochają Fabio, ale co było jeszcze nie tak dawno temu!? Wtedy większość kibiców Juve oddałaby za niego życie.
Pamiętać należy także, o tym, co Ci dwaj panowie w swoim życiu osiągneli. Alex to znakomitym zawodnikiem był, podobnie jak Fabio jakiś czas temu tyle, że Fabio jest do tego nadal znakomitym trenerem, więc nie pisz, że Fabio przy Alex'ie jest zerem.
Po co się ośmieszać!?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”