Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 87

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 sie 2006, 14:17

Akarin pisze: to przypomnij sobie jak jeździlismy Real 4:0 i 4:1 w LM w 2001 roku, a o Barcy w ogóle słychać nie było
Niestety, teraz sytuacja jest zgola odmienna, bo to Barca jest obecnie najlepsza w Europie [pewno tez na globie :P], a nasza pozycja wysoce spadla w notowaniu mocarstw Starego Kontynentu. Oczywiscie, wazne co bylo, ale lepiej sie odrodzic jak feniks, niz upadac :?. Ale mam nadzieje, ze jeszcze pozycja Bayernu w Europie sie zmieni. Ba, musi ulec zmianie 8).

Akarin, obecnie Valdes jest na pewno lepszym bramkarzem niz Kahn, bo na plus Niemca przemawia jedynie doswiadczenie i sukcesy. Hiszpan, aby stac sie zawodnikiem naprawde wysokiej klasy, potrzebuje jedynie ustabilizowania formy, a w zespole jakim jest Barca nie bedzie mial pewno z tym klopotow. A Kahn? Popelnial glupie bledy, nawet gdy byl najlepszy na swiecie. To jego taka cecha rozpoznawcza :lol: :?.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 sie 2006, 15:28

heh...jak ja lubie kibicow Twister Ligi w tym temacie :twisted:

do sedna:

nigdy nie bylem zwollenikiem aby Olli gral w pierwszym skladzie do usranej smierci, juz w tym sezonie(a moze i nawet we wczesniejszym) Rensing powinien go zastapic(ma pojecie chlopaczek). olli ma przeblyski, moze nie popelnia juz takich gaf jak przy strzale Carlosa ale w niektorych sytuacjach naprawde moglby sie bardziej postarafc...ostatnio mecz z Werderem w LIGA POKAL.

Co do porownania z Valdesem to szczerze mowiac widzialem moze ze 10 meczy z udzialem Valdesa w tamtym sezonie w tym smieszne kiksy w Teleekspresie(moze z przyzwyczajenia niektorzy kojarza go z kurjozalnymi golami...David Villa napewno do tej pory dziekuje Valdesowi :lol: ) W LM bronil dosc pewnie, w niektorych sytuacjach spisywal sie znakomicie, w PD widzialem moze ze 4 mecze Barcy i rowniez Valdes nie zawodzil, ale rowniez niczym nadzwyczajnym mnie nie urzekl) Nie jestem wstanie okresli na dzien dzisiejszy ktory Olli czy Viki jest lepszy, wiem natomiast jedno ze osiagnieciami to hiszpan siega Khanowi cos lekko powyzej kolan)(chociaz zdobyl LM).

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 25 sie 2006, 7:49

Odbyło się losowanie. Bayern spokojnie powinien wywalczyć awans conajmniej z drugiego miejsca a moim zdaniem powalczy nawet o pierwszą lokate z Interem. Miał szczęście w losowaniu. Z 3 klubów niemieckich ma największe szanse na wyjście z grupy. Mam nadzieje że Bawarczycy powalczą o 1 miejsce.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 10:00

Jakby nie bylo, Bayern trafil na jedna z latwiejszych grup. Inter niby co roku bardzo mocny kadrowo, a wszyscy wiedza jak pozniej to wyglada w Serie A czy euopejskich pucharach. Mysle, ze sa bardzo duze szanse na awans, nawet z 1. miejsca. I o to trzeba walczyc. 2 razy wychodzilismy z 2. miejsca na rzecz Juve, teraz trzeba pokazac wloskim zespolom, kto rzadzi :P. Bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 sie 2006, 16:02

olson pisze:Jakby nie bylo, Bayern trafil na jedna z latwiejszych grup. Inter niby co roku bardzo mocny kadrowo, a wszyscy wiedza jak pozniej to wyglada w Serie A czy euopejskich pucharach. Mysle, ze sa bardzo duze szanse na awans, nawet z 1. miejsca. I o to trzeba walczyc. 2 razy wychodzilismy z 2. miejsca na rzecz Juve, teraz trzeba pokazac wloskim zespolom, kto rzadzi :P. Bedzie dobrze.
Na papierze Sporting i Spartak nie powinny zagrozić. Przypomna mi się zeszły sezon kiedy to Bayern i Juve zdominowały grupę, Brugia spokojnie UEFA a Rapid bez punktu.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 26 sie 2006, 12:47

pierwsze miejsce jak najbardziej w zasiegu Bayernu.spoko grupa i atrakcyjni rywale.
mam nadzieje,ze dolaczy Van Bommel do druzyny bo wzmocnilby srodek pola.jego styl pasuje do Bayernu bo jest waleczny,twardy i ma dobry przeglad pola.a,ze nie wyszlo mu w Barcie to nie wazne bo moze odrodzic sie w Monachium i bedzie z niego wiele pozytku:)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2006, 13:04

Werder wczoraj polegl na Veltins :shock:. Naprade nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy. Schalke gralo w mocno okrojonym skladzie, mimo to dali rade :brawo:. I bardzo dobrze :lol:. Tak wiec po 3. tylko jeden zespol ma szanse na komplet punktow. Mam nadzieje, ze bedzie to Bayern. Do skladu wraca Hargreaves, Lucio ponoc tez ma sie juz dobrze. Chociaz jeszcze kilka dni temu jego wystep stal pod znakiem zapytania, Lucjan ma zagrac. Wierze, ze tak sie stanie :pray:. Prawdopodobnie Magath postawi tez na Podolskiego w ataku. Bardzo bym sie cieszyl, bo w kazdym dotychczasowym meczu Lukasa w FCB, chlopak nie zawodzil. Niewazne czy wchodzil na 10 czy 5 minut, czy gral od poczatku, zawsze potrafil stworzyc sobie 1-2 dogodne sytuacje do strzelenia bramki :brawo:. Jezeli dzis zagra od poczatku upoluje bramke No. 1 dla Bayernu 8).
Ciekawi mnie tylko co zrobi Felix z pomoca :think:. Wraca do skladu Owen. Ottl w dwoch pierwszych meczach Bundesligi prezentowal sie naprawde solidnie i chcialbym, zeby dzisiaj mlody Niemiec zagral. Demichelis tez nie zawiodl w meczu z Bochum. Pewno Hargreaves zagra na boku pomocy w miejsce Salihamidzica :roll:. Szkoda, bo Bosniak gral do tej pory dobrze, a i Owen na tej pozycji nie blyszczy [nie tak jak w srodku :P]. Zobaczymy, co wymysli Magath. Jak zwykle pewno ustawi zespol inaczej niz ja bym to zrobil :lol:. Moj sklad na dzisiaj:
---------------------Kahn---------------------
---Sagnol---Van Buyten---Lucio---Lahm---
----------Hargreaves----------Ottl----------
--Salihamidzic------------Schweinsteiger--
----------Podolski----------Makaay----------

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 26 sie 2006, 13:15

robo-bvb pisze:mam nadzieje,ze dolaczy Van Bommel do druzyny bo wzmocnilby srodek pola
:shock: A niby skąd takie info, że MvB miałby się przenieść do Monachium :?: Czy też może sam to wymyśliłeś, opierając się na plotkach sprzed kilku miesięcy :?: :> Bo jak na razie na przeprowadzkę van Bommela dokądkolwiek się nie zanosi.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2006, 13:18

iceald pisze:A niby skąd takie info, że MvB miałby się przenieść do Monachium
Dziennik TZ donosi, ze Van Bommel przeniesie sie do Bayernu za 12 mln euro. Sa nawet slowa Holendra, w ktorych mowi, ze chcialby sie do Bawarii przeniesc :roll:. Ale TZ czesto zmysla :pinokio:, wiec nie bralbym tego tak na serio :stop:.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 26 sie 2006, 13:29

olson pisze:TZ
Tageszeitung :?: Bo nie orientuję się w niemieckich gazetach. A o tych słowach van Bommela i 12mln, to wiesz - sezon ogórkowy, przynajmniej jak dla mnie :wink:. A skoro sam piszesz, że ta gazeta często zmyśla, to... Bo ani Mark nie dawał do zrozumienia, że źle mu w Barcelonie, ani nikt ze sztabu nie mówił nic o nieprzydatności van Bommela. Tak więc raczej kaczka (tfu :!: , też mi się skojarzyło) dziennikarska.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2006, 13:35

iceald pisze: Tageszeitung Question
:spoko:

Tageszeitung cytuje też samego van Bommela:- Tak, przechodzę do Bayernu. To najlepszy ruch dla mojej kariery, muszę myśleć o mojej przyszłości.
Moze i sezon ogorkowy, ale nie sadze, zeby gazeta wymyslila sobie te slowa. Ja tez nie widze potrzeby sciagania Holendra do Monachium [z reszta teraz, gdy Magath gra 2 DM].

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 sie 2006, 14:15

Van Bommel przydalby sie i pasowalby do stylu gry Bayernu, nie jest to ofensywny pomocnik a dwoch wysokiej klasy Dmow rzadzilo by w srodku. Tylko zeby jego przyjscie nie odbylo sie kosztem Hargreavesa, ktory w najblizszych czasch bedzie w duzej mierze decydowal o sile Bawarczykow.

Schweini-------------------Deisler
-------------------------------------
-------VanBommel---Owen-------

przed powrotem Deislera to samo tylko ze na prawym skrzydle Owen a na DMie Micho z Markiem.

nie powiem ale po przyjsciu holendra kadra bedzie wygladala bardzo solidnie i w pelnym podstawowym skladzie Bayern moze wiele zdzialac.

ps.TS lepszy niz Bild wiec mam odrobine nadziei. :D

------------------------------------------------------------------------------------

dzisiaj na AA 174 derby Bavarii 8) Nurynberga spisuje sie jak do tej pory zadziwiajaco dobrze, ale z drufgiej strony Bayern ma okazje zostac liderem BL wiec nie pozostaje nic innego jak podtrzymac tradycje i kontynuowac passe 18 meczy nie przegranych u siebie z Nurynberga.

co do skladu to za Roque musi grac Poldi, za Brazzo moznaby sprobowac Dos Santosa, natomiast obawiam sie ze jeszcze nie zobaczymy Hargreavesa wiec na srodku Micho i Ottl. Pozatym bez zmian.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 26 sie 2006, 15:38

I juz wszystko jasne:
www.bayern.munchen.pl pisze:Na kilka minut przed meczem z 1. FC Nuernberg, Uli Hoeness potwiedził, że Mark van Bommel będzie grał w Bayernie Monachium! - Osiągnęliśmy porozumienie z piłkarzem i FC Barceloną - oznajmił menedżer. Zatem nie pozostaje nam nic innego jak powiedzieć: Mark, witamy w Bayernie!

Po meczu więcej informacji na ten temat!
zastanawiam sie tylko czy sie cieszyc :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2006, 15:42

Jako kibic Barcelony powiem Wam, że jestem zaskoczony :lol: Widać transfer nie był nagłaśniany. Kompletnie nie wiedziałem o tym, że van Bommel ma odejść. W sumie nie dziwie mu się. Szans na grę w Barcelonie miałby mało. Poza tym nie sprawdził się. Chyba liga hiszpańska nie jest dla niego. Żegnam go bez żalu.

Macie jakieś rzetelne informacje odnośnie kwoty transferu :>

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2006, 15:47

Niggaz pisze:Macie jakieś rzetelne informacje odnośnie kwoty transferu
Mowilo sie o 12 mln euro, ale nic nie zostalo jeszcze potwierdzone [i mam nadzieje, ze nie dojdzie do tego transferu :pray: :roll:].

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”