Formula 1 - Strona 25

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sie 2006, 13:08

Robert Kubica uzyskał czwarty czas podczas ostatniej sesji treningowej przed Grand Prix Turcji na torze Istanbul Park.

Wyniki III sesji treningowej:

1. Michael Schumacher (Ferrari) 1.27,203
2. Fernando Alonso (Renault) + 0.00,721
3. Giancarlo Fisichella (Renault) + 0.00,760
4. Robert Kubica (BMW-Sauber) + 0.00,761
5. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) + 0.00,948
6. Jenson Button (Honda) + 0.00,987
7. Felipe Massa (Ferrari) + 0.01,063
8. Rubens Barrichello (Honda) + 0.01,156
9. Kimi Raikkonen (McLaren) + 0.01,165
10. Christian Klien (RedBull) + 0.01,627.

Kwalifikacje wlasnie sie zaczely :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 15:28

Robert ruszy do GP Turcji pod Stambułem z 9 pozycji :!: Z 4 lini obok Kimim Raikkonenena :] Dwa bolidy Ferrari na czele [Massa po raz pierwszy w w histori z 1 pola] potem dwa bolidy Renault - Warto zauwazyć kogo zostawił Kubica z tyłu - Rubinho czy Trulli - bardzo wysoko kolega Kubicy z teamu Heidfeld - jużtro beda max emocje :]

Jak się okazało Kubica ruszy z 8 pozycji - bo Ralf Schumacher i Toyota wymienili motor w bolidzie Niemca - i został przesunięty o dziesięć pozycji z powodu :] Tak chyba młodszy Schumi był piąty alema pecha :P
cloner pisze:1. linia:
Felipe Massa (Brazylia/Ferrari) 1.26,907
Michael Schumacher (Niemcy/Ferrari) 1.27,284

2. linia:
Fernando Alonso (Hiszpania/Renault) 1.27,321
Giancarlo Fisichella (Włochy/Renault) 1.27,564

3. linia:
Nick Heidfeld (Niemcy/BMW Sauber) 1.27,785
Jenson Button (W. Brytania/Honda) 1.27,790

4. linia:
Kimi Raikkonen (Finlandia/McLaren-Mercedes) 1.27,866
Robert Kubica (Polska/BMW Sauber) 1.28,167

5. linia:
Mark Webber (Australia/Williams-Cosworth) 1.29,436
Christian Klien (Austria/Red Bull-Ferrari) 1.27,852

6. linia:
Pedro de la Rosa (Hiszpania/McLaren-Mercedes) 1.27,897
Jarno Trulli (Włochy/Toyota) 1.27,973

7. linia:
Rubens Barrichello (Brazylia/Honda) 1.28,257
Nico Rosberg (Niemcy/Williams-Cosworth) 1.28,386

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2006, 18:54

Miejsce bardzo dobre. Dobrze, ze to jest
'nowy" tor :arrow: Kubica mzoe sobie poszalec. Nikt tak naprawde go nie zna za bardzo wiec mozna liczyc na pierwsze punkty.
Napewno najciekawiej zapowiada sie walka Ferrari vs. Renault. Schumi i Massa bedac na czele mogą wyscig rozegrac wg. swojej strategi. Juz nie chce mówic co bedzie jesli Schumi wygra a za nim Massa 8)
Nie patrzac na Kubice, dobre miejsce zajal takze de la Rosa i nadal zwyzkuje Button :arrow: wreszcie. Ogólnie pierwsza "3" w poprzednim GP wysoko w klasyfikacji czyli wysokie miejsca ich podbudowały. Ja nadal czekam na Davidsona, bo Rubinh naprawde mnie juz denerwuje...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sie 2006, 10:43

Czytałem wywiad z Kubica w którym mówił o tym jak niebezpieczny jest zakręt nr. 8 :roll: Tu widac że to normalny zakręt z lewa ale na torze to inna bajka przeciążenia itd. Tor w Stambule

No walka Ferrari vs. Renault zapowiada się bardzo ciekawie. Ale ja sądze ze Massa dostanie polecienie :roll: Przeciesz Schumi walczy o mistrza i muszą to rozegrać taktycznie. Jak duet Alonso - Fisicho nie straci na poczatku to bedzie walka do końca ale nie zdziwie się jak Ferrari odskoczy. Tym bardzie jak rozegrają to w duecie. Jednak dla nas najważniejsze by Kubica dojechał na dobrym miejsce. Rusza z lini z Kimim - co pewnie będzie ciekawe juz od startu - wiadomo Iceman to szaleniec :P Ciekawe słowa powiedział szef Mc Larena - że im zależy na tym by mistrzem został Alonso :roll: w wiadomych względów - [tym bardzie jak sami nie mają szans] czyli muszą walczyć by pomóc Alonso :twisted:

EDIT :twisted:

Massa po raz pierwszy numero uno :] Ruszył pierwszy i dejchał pierwszy. Alonso i Schumi walka do końca ale ostatecznie Hiszpań 2 i tym samym bład Ferrari kosztowł ich wiele :? Wszystko ? Jak mogli sie tak podpalić :? Bład z Pit Stopami jak amatorzy. Nagła zmiana taktyki okazała sie zgubna. Kubica tak długo jechał w czołówce a potem coraz gożej i ... 12 pozycja. Ale ważne że dojechał. Razy tylko zaliczył wyjazd za tor a przez dłuższy czas jechan naprawde dobrze. Webbera miną kapitalnie ale co z tego :roll: Juz po stracie było max gorąco :? Schumi zamkna dzwi Alnoso po starcie na granicy - Fisicho postawiło i stracił wszystko a mimo to że zjechal wymienić nos wywalczył pkt :] Kimi :? ten to ma pecha - zawsze cos nie tak. Button sie obudził to tym swoim pierwszym zwyciestwie w histori nie tak dawno. Dobra zajda Fisicho i Ralfa. Do zakończenia zostały jeszcze cztery wyścigi. Za dwa tygodnie GP na torze Monza mod Mediolanem :]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 sie 2006, 19:49

Prawdziwy tor wyścigowy dla bolidów Formuły 1 pod Łodzią wymarzył sobie Robert Młodziński, student architektury z Politechniki Łódzkiej, który napisał o nim pracę dyplomową.Tor, który miałby kiedyś stanąć w okolicy wsi Niesułków pod Strykowem - na razie można zobaczyć na papierze...
- Wzorowałem się na torze w Sepang w Malezji. Trybuny miały mieścić 45 tysięcy widzów - mówi Robert Młodziński. Podobny obiekt 5 lat temu miał powstać pod Białą Podlaską. Kompleks ze stadionem olimpijskim, centrum handlowym i parkiem wodnym planował wybudować turecki biznesmen Vahap Toy. Wmurowano kamień węgielny i... na tym się skończyło. Do dziś są w tym miejscu pola i łąki. A mieszkańcy wsi Woskrzenice pod Białą Podlaską aż zacierali ręce.- I łąki, i lasy były już wymierzane. Niektórzy na papierze byli już miliarderami, za hektar miało być płacone 45 tysięcy złotych - mówią mieszkańcy wsi.Na razie, by na żywo podziwiać Roberta Kubicę i innych kierowców w ich wspaniałych maszynach, trzeba więc jeździć po świecie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 28 sie 2006, 20:27

Zaza pisze:Raz tylko zaliczył wyjazd za tor a przez dłuższy czas jechan naprawde dobrze.
Zaza aczasem nie dwa razy ? wydaje mi sie ze dwa razy wyjezdzał na 8 zakrecie raz na poczatku a drugi raz jak jechal za nim Webber

Co do wyscigu naprawde dobry był duzo sie działo od startu do mety szczegolnie pierwsze okrazenia były bardzo pasjonujace Kubica swietnie wystartował wyprzedził Kimiego ale ten chyba miał ciezki bolid, miał pecha juz na pierwszym zakrecie wjechał w niego Speed rozciał opone tylnia i od razu do boksow no i zaraz po wyjechaniu wypadł na słynnym 8 zakrecie tam gdzie wielu tamtego popołudnia z tym ze Fin miał pecha bo mu bolid wpadł w poslizg i uderzyłw opony :/
Gratulacje dla Massy wkoncu wyszedł z cienia Michaela :P jechał swietnie od poczatku do mety sadziłem ze zadziała taktyka zespołu i ustawi sie pod Schumiego chyba jednak pierwsze nieoczekiwane pit stopy popsuły im taktyke.
Zaza pisze: Alonso i Schumi walka do końca ale ostatecznie Hiszpań 2 i tym samym bład Ferrari kosztowł ich wiele Wszystko ? Jak mogli sie tak podpalić Bład z Pit Stopami jak amatorzy.
Tazke tego nie rozumiem a wszystko przez Tonio Luzziego mogł Schumi przejechac te okrazenie i w nastepnym wjechac ale co ciekawe był tuz za Alonso kiedy zjechał Safety Car od razu Hiszpan odszkoczył na 8 sekund.
Zmieniło sie to po drugim Pit Stopie Niemca wtedy tez w boksach mechanik obnizył mu przedni spoiler i mogł lepiej pokonywac zakrety co od razy zowocowało na wynikach momentalnie doscignał Hiszpana ale dzielnie sie Alonso bronił.

Teraz tor Monza napewno licznie zjawia sie tifosi Ferrari tor bardzo szybki chyba za szybki jak na mozliwosci BMW dlatego sadze ze Robert na nim nie ma szans na pkt miejscu dojechac choc moga byc rozne niespodzianki podczas wyscigu :roll:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 28 sie 2006, 20:50

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Zaza aczasem nie dwa razy ? wydaje mi sie ze dwa razy wyjezdzał na 8 zakrecie raz na poczatku a drugi raz jak jechal za nim Webber

Na 100% Zjechał 2x.

Co do wyścigu powiem tyle. Co za debil postanowil na Kubicy testowac nowe ogumienie. Przeciez Heidfeld sie w wyscigu nie liczyl wiec mogli zrobic co chcieli a Tu zrobili cos takiego.

Wogule Team BMW Sauber nie powiewia Profesjonalizmem. Naprawdę fajnie było by gdyby np: Honda pożegnała Rubinho który jeździ chyba 100 lat a nic tak naprawdę nie osiągnął. Moze by Kubica wskoczył chciaz po Padocku krązą plotki ze Anthony Davidson obecny Piątkowy Kierowaca Hondy byłby bliski przejęcia tej obsady.

Sądze, że Robert zostanie na najbliższy sezon w BMW ale mam nadziejie, że bedzie to jego 1 a zarazem ostatni sezon w Teamie gdzie prym przewodzi Dr. mario Theisen[Za co dostał doktora :?: ] i Willy Ramp czy jakis tam.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 sie 2006, 14:54

BartekTS pisze:Co do wyścigu powiem tyle. Co za debil postanowil na Kubicy testowac nowe ogumienie.

To bylo poprostu ryzyko. Postawili wszystko na jedna karte, nie dlatego bo chcieli by ukonczyl wyscig w "10" czy nawet "8" ale po tym jak Heidfielda mieli z glowy to postanowili zaryzykowac bo mieli oczekiwania by jeden z ich kierowcow byl naprawde w scislej czolowce. Nie udalo sie ale trudno. Beda nastepne okazje, tylko szkoda bo w tym wyscigu to Robert chcac lub nie, byl pierwszym kierowca BMW Sauber.
"Robert Kubica, polski mnich w Formule 1" - tak zatytułował materiał o naszym kierowcy fiński dziennikarz Juha Paatalo, od lat piszący o wyścigach.
Nie mógł uwierzyć, kiedy usłyszał od Roberta: - Nie piję, nie palę, nie chodzę na dyskoteki. Mam czas jedynie na treningi, jedzenie i spanie.
Az trudno uwierzyc ze to Polak :roll:

http://sport.onet.pl/0,1248769,1377424,wiadomosc.html

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 wrz 2006, 23:24

Przegladalem onet przed chwila (juz sie ubiczowalem) i jeden z onetowcow zwrocil uwage na ciekawa rzecz. Zobaczcie sami:

Obrazek

Trzeba przyznac, ze chlopak ma charakter. W swiecie wielkich pieniedzy, slawy i tzw. "wielkiego swiata" nie jest zbyt popularne obnoszenie sie z wiara (?) czy tez nawiazywanie i przypominanie takiego czlowieka jakim byl Jan Pawel II.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 23:32

Krzysztof Jarzyna pisze:Trzeba przyznac, ze chlopak ma charakter. W swiecie wielkich pieniedzy, slawy i tzw. "wielkiego swiata" nie jest zbyt popularne obnoszenie sie z wiara (?) czy tez nawiazywanie i przypominanie takiego czlowieka jakim byl Jan Pawel II.
A jak ostatnio pisął Super Express, że Robert jest iny niż wszyscy kierowcy, że nie chodzi na imprezy po nocach, tylko trenuje, śpi i je - ja im nie wierzyłem za bardzo.
Młody chłopak, juz bogaty, znany w świecie, w dodatku Polak [a podobno tez nie ma w zwyczaju zagladać do kieliszka], już przeszedł do historii polskich sportów motorowych, a jednak sodówka mu do głowy nie uderza

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 01 wrz 2006, 23:35

Ja mam nadzieje, że nasz Robert będzie kiedyś odnosił takie sukcesy jak Schumacher, którego nie trawie ;). Ciekawe czy po sezonie Kubica zostanie w BMW czy też się gdzieś przeniesie. Po mojemu to jak się nadaży okazja na coś lepszego od BMW to niech z tamtąd ucieka. BMW Sauber to nie Williams BMW 8) ,

Wiecie może co się stało z Buttonem. Na treningu miał ponoć ostry wypadek :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 wrz 2006, 9:04

Krzysztof trzeba przyznać że bystry ten onetowiec - a widać też że Kubicy nie uderzyła wode sodowa. Ma chłopak zapał i wiele przez dnim. Alonso został najmłodszym mistrzem świata mimo że Renault nie uchodziło wcześniej za tuza F1 - ale trafili i przygotowali bolid który mógł wygrywać i co ważne rywalizować z Ferrari czy Mc Larenem. Oby BMW Sauber też wykorzystało te testy i potencjał swój jak i kierowców :]

Czytałem to tym co pisze Fieldy - to było porównanie go Kimiego tylko że Fin lubi dać nie tylko w gaz na torze :P

Roberto spokojny wierzacy umotywowany ... a dwa dni temu La Gazzatta zamieściła fotki z wypoczynku ich gwiazdy MotoGP Valentino Rossiego - strate ma dużo i juz chyba w tym sezonie nie bedzie 8 tytułu mistrza swiat [ciekawe czy nie przeciądzie sie w bolid F1 :] ] ale nie w tym rzecz - ach Ci paparazzi :P :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Button miał wypadek ? nic nie wiem - oby nie mu sie nie stało :?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 02 wrz 2006, 9:18

Zaza pisze:Button miał wypadek ? nic nie wiem - oby nie mu sie nie stało

Button miał wypadek i to dośc cięzki. Na SportItalia pokazywali wczoraj... 250km/h w zakręcie na P na Monzy wypadło mi z pamięci.

Zaza Vale nie odrobi straty? Hayden się spali, Pedrosa może mu zaskodzic ale Rossi to Rossi mi jako Rossi Fumi pozostaje tylko powiedzieć Vale Go :wink: A Do F1 napewno nie przejdzie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 wrz 2006, 9:37

Bartek no nie wiem czy Rossi jeszcze powalczy - z tego co wiem przewaga jest znaczna pozostało chyba 6 GP. Widać że przeprowadzka nie najlepiej mu wyszła :wink:

Button :? uuu oby nic mu nie sie nie stało :? Ostatnio najwiekszy sukces a teraz kłopoty :? Nie widziałem tego ale jak piszesz że IS pokazywało to musze słedzić.

Monza pod Mediolanem to szybki i dośc łatwy tor. Nie wiadomo co było powodem wypadku Buttona ale w czasie wyściugu bedzie ciekawie - trzy szykany lewa - prawa :wink: i ostry zakręt Curva Parabolica.

Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2006, 11:41

Podczas GP na torze Monza pod Mediolanem zespół Ferrari pod swoj skład na przyszły sezon ale prasa już wie :P Schumi odejdzie z zespołu Maranello ... Duet Kimi - Massa od nowego sezonu w Ferrari :] Alonso - De La Rosa w McLarenie :twisted: Ciekawe co na to Reanult :wink: Sam Fisicho to za mało zreszta on jest zadaniowcem :wink: Ferrari w weekend u siebie na torze musi wygrać - zwłaszcza Schumi. Ale ogłoszenie składu bedzie też ciekawe :]

I mamy odpowiedz Renault :twisted: Fisicho - Kovalainen od nowego sezonu

A tu inna chyba nawet ważniesza informacje dotycząca Renault Briatore pozostaje w Renault na sezony 2007 i 2008 :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”