Mercato Rossonerich - Strona 152

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sie 2006, 12:17

A nie zauważacie ze jakos macie ciut za duzo tych obroncow Rolling Eyes ... : Cafu Simic Bonera Nesta Kaladze Bily Maldini Favalli Serginho Jankul Arrow to juz jest 10 zawodnikow ... a przeciez ma jeszcze przysjsc Oddo i Gallas Rolling Eyes ... Jak na gre 4 oborncami to dosc sporo tych zmiennikow
Z tych co wymieniłeś kilku już niema umiejętnośći na gre w Milanie,oraz gracze tacy jak Billy,El Capitano,Favalli są w podeższłym wieku i będą łapać często kontuzje.Myśle że władze o tym wiedzą i dlatego tak bardzo nasilali na transfer Oddo jednak narazie efektów niema.Jeśli chodzi natomiast o napastników to jeżeli napewno kupimy Olivere to wątpie aby przyszedł również jakiś inny napastnik...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 12:31

Goofii ale z czasem i rola Paolo i Billy'ego bedzie inna :? Podobnia Cafu a o Favallim nie mówiąc - może Simic odejdzie kuszony przez kilka klubów. D końca okna może być przesiew :roll: Bedzie to inaczej wygladalo. Prawdopodobnie.

Kendo chyba na wypożycznie Foggi by sie zgodzili ale to kasa musi wtedy nadrobić "braki" w porozumieniu. Nie wiem czemu to tak długo trwa ale niestety Galliani sam sobie inny jak kupił Stama za 11 milionów w wieku 32 lat to teraz Lotito sie nie ugnie kupi nie dostanie swojego :roll: Ale spokojnie jeszcze czas. Od miesiąca mówi sie o Massimo jak o piłkarzu Milanu i nie tylko tu a nadal cisza :?

Masz s-f :P
....:roll:....

Prasa :P Corriere

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 sie 2006, 13:28

Gianluca Zambrotta opuścił zdegradowany Juventus, ale teraz stwierdził, że czuje się oszukany przez klub i wolał trafić do Milanu aniżeli Barcelony.

- Nie jestem interesowny. Przez siedem lat dawałem Juventusowi moje serce i nigdy nie zapomnę tych dwóch Scudetti wymazanych z mojej kariery. Czuję się oszukany przez byłych dyrektorów. To nie było fair. Gdy wyjasniłem byłem zarządowi, że nie jestem pewien, czy dalej chcę grać w turynie, natychmiast przygotowali ten transfer do Barcelony. Juventus miał już podpisaną umowę z Barceloną, podczas gdy mój agent negocjował z Milanem. Musiałem się przystosować.

- Kibice nazwali nas zdrajcami i oszustami, a ja dałem z siebie wszystko podczas siedmioletniego pobytu w Starej Damie. Nigdy nie oczekiwałem, że opuszczę Juve w takich okolicznościach.

Zambrotta skomjentował też wczorajszą wypowiedź Del Piero, w której napastnik ostro krytykuje Fabio Capello.

- Każdy ma prawdo do własnej opinii, ale moja współptraca z Capello układała się bez przeszkód. Może Del Piero musiał się wreszcie pozbyć tego ciężaru i ujawnić całą sprawę.
Warto to przeczytac

Ten nowy zarząd Juve wcale nie jest lepszy :evil:
Oszusci :evil: :x

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 26 sie 2006, 13:47

Na dzień dzisiejszy optymalny atak to dalej Gila-Pippo. Oliveira to dobry gracz, ale nie mam pewności czy tak odrazu przystosuje się do realiów Serie A... no cóż chyba musi, bo 15 baniek to sporo kasy. Szkoda, że nie pomyślano o kimś takim jak np. Amauri. Bramkostrzelny, silny fizycznie, doświadczony i dość młody(26), do wyrwania za mniejszą kasę. Krótko - idealny zmiennik.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 13:53

No ciekawe :roll: Jak sie nie myle piłkarz może dwa razy zmienic barwy klubowe w czasie jednego okna jeśli nie zaliczył debiutu oficjalnego :roll: Patrz nasi bramkarze ostatnio :P Oczywiscie żartuje bo teraz to po zawodach - wątpie by Milan miał tak dobre układy z Barca że aż tak by pomogała i wyrwała Gianluce z Turynu by potem zrobić interes. Szkoda bo to nie pierwsza tego rodzaju wypowiedz. Buffon też przeciesz mówi "w prost prawdopodobnie grał bym teraz w Milanie" - i choć są tacy który uważają że nadal zasili Milan to od słów do czynów w czasie mercato jest przepaść :] Nie życze źle Gianluca - a zwłaszcza Barcelonie ale wcale nie jest powiedziane że po roku nie wróci :roll: nie ma co tak daleko wybiegać ale Milan oddał Barcelonie Coco a ile grał na Camp Nou ? był podobny obronca co Zambrotta. Nie taki samym ale podobnym. :wink: Ja mu tam życze powodzenia choć uważam ze obok Shevy - to włąsnie Gianluca Zambrotta jest nasza największa porażką w tym mercato - tylko ich dwóch może załować :? Bo Zambrotta to najlepszy boczny obrońca świata w tym momencie... Oby udowodnił to w Kataloni !

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 sie 2006, 19:23

Podsumowując nasze wydatki na transfery to tak :

15 mln ero (olivieira)+ 4 mln euro (Gurkuf :P ) + 5 mln euro (Bonera)=24 mln euro .

Za samego Szewczenke dostalismy wiecej około 45 mln euo:roll: i nie wierze zeby nie mileli kasy gotowej czyli koło 30- 40 mln euro.

Ja nie rozumiem tych wszystkich przecieągajachych sie negocjacji8 kae mają i są na plusioe wykładają te dodoartko 40 mln i nany w składzie Gallasa , Oddo ,Amelie i moze jakiegos napastnika jesczxe jednego nie weim o co i chodzi z tm osczedzaniem :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 19:44

myhalek_acm pisze:nie weim o co i chodzi z tm osczedzaniem
Może poprostu chcą wydać możliwie jak najmniej. Nie ma to jak zakończyć mercato na "+" w budżecie i nie osłabić, a może i wzmocnić skład. Chodzi o to, że Milan nie chce wydać na jednego gracza grubej kasy. Amelia na tą chwilę nie jest niezbędny, bo Dida ma jeszcze ważny kontrakt (przez rok :?: ), choć ten był rozważany jako karta przetargowa z transferem Tevez'a. W tym temacie jednak cicho...o innych klubach bez przerwy trąbią, a Rossoneri spokojni. Może są usatysfakcjonowani Oliveirą i nie chcą więcej napastników? :roll: Oddo pewnie jest osiągalny, tylko Lazio nie jest napalone na sprzedaż i pewnie zażadalisobie sporej sumki. Gallas natomiast może wejść w wymianę z Arsenalem za A. Cole'a. Kogoś pewnie jeszcze sprowadzą, jednak trudno prorokować nazwiska :wink:

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 26 sie 2006, 20:52

Za Szevę dostaliśmy ok. 65 mln chyba. :P Sam Łysy powiedział, że mamy 45 mln zarobku, a przecież płaciliśmy za niego 20 mln. Do tego dochodzi nowy sponsor, od którego dostajemy więcej kasy w porównaniu do Opla. No i co roku wydawaliśmy ok. 30 mln. Jakby nie patrzeć powiniśmy w tym okienku wydać 80-100 mln... :roll:
Zresztą o tym, że na brak kasy nie cierpimy świadczy chociażby dzisiejsza wypowiedź Silvio:
Acmilan.com.pl pisze:Prezydent Milanu Silvio Berlusconi przyznaje, że nadal marzy o sprowadzeniu do klubu gwiazdy Barcelony Ronaldinho: ”Jeżeli ten zawodnik byłby na rynku transferowym dostępny, to natychmiast grałby w Milanie. Wolę, żeby to on zasilił nasze szeregi niż inny zawodnik. Niestety jego transfer pozostaje snem, którego nie można ziścić, gdyż Barcelona nie ma zamiaru go sprzedać.”
Czyli jest kasa na R10... :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 21:00

K u b a pisze:Czyli jest kasa na R10...
Tak samo jek niby Real i Chelsea miały kasę na Kakę. Ta sama sytuacja, szkoda zachodu. Chyba, że macie tej kasy na zbyciu aż tak dużo, aby zapłacić klauzulę odstępnego :P Poszukajcie lepiej gdzie indziej.

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 26 sie 2006, 21:10

RealFan pisze:
K u b a pisze:Czyli jest kasa na R10...
Tak samo jek niby Real i Chelsea miały kasę na Kakę. Ta sama sytuacja, szkoda zachodu. Chyba, że macie tej kasy na zbyciu aż tak dużo, aby zapłacić klauzulę odstępnego :P Poszukajcie lepiej gdzie indziej.
Ale mnie nie chodzi o pozyskanie R10. Mam na mysli to, że mamy dużo kasy na transfery. :P A szczerze powiedziawszy to wolę, żeby zamiast Dinho przyszło 4-5 innych zawodników. :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 21:24

Macie sporo kasy na transfery, tylko nie widać wykładania ich. Do końca mercato pozostało tylko kilka dni, a jak uważacie kadra nie jest kompletna. Zatem coś tu nie gra. Albo nie ma napalania się na zakupy, bo i po co...odszedł Sheva, przyszedł inny napastnik...starczy :P Albo nie mają sprecyzowanych planów co do nazwisk. Byle tylko nie zdecydowali się zbyt późno :P

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 26 sie 2006, 22:08

Zobaczysz, że Silvio, kiedy wróci na fotel prezydenta (1 września) wyciągnie kartkę z nazwiskami piłkarzy, z którymi podpisaliśmy kontrakt. :P To tak pół-żartem, pół-serio. :P

Btw. Niepokoi mnie to, że jest co raz więcej plotek łączących Nas z Trezeguetem. Przecież to taki sam typ napastnika jak Gila i Pippo. :roll:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 27 sie 2006, 1:21

transfer Oliveiry to juz tylko formalność. ponoc przyjechał już na San Siro by przejść testy medyczne. odnośnie tego piłkarza mam mieszane uczucia. koleś ma potencjał co udowodnił niejednokrotnie w Betisie. ma też niesamowitego pecha. liczne kontuzje. oby zdrowie mu na San Siro dopisywało. z drugiej strony jednak dziękuje Bogu że nie trafil do nas Ronaldo bądź Ruud. zastanawia Mnie jednak czy przyjdzie do nas jeszcze jeden napastnik. szczerze to nie wierze :D . pozostaje wzmocnić obrone. Oddo, Gallas ba, brać ich :wink: Mam nadzieje iż ostatni tydzień zaskoczy Mnie pozytywnie i przybędzie ktoś z najwyższej półki. oby.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sie 2006, 10:25

Nie wiem jaki sens mają takie wyliczenia :roll: Bo trzeba by jeszcze wziąść takie kwestie jak Calciopoli pod uwage :roll: Okno jeszcze trwa i zobaczymy co się wydarzy do ostatnich minut. Jednak jeśli tak sie zakończyło by jak jest na dzisiaj to jest na d u ż y m i n u s - mam nadzieje że zdają sobie z tego sprawe. Bo nas skład nadal jest na poziomie - ba wzmocniony jeśli popatrzymy na popszedni sezon i podstawową "11" ale tylko do ataku. Bo nikt nie zastapi Shevy. Ale to było pewne że teraz bedzie inny atak - w tym sezonie na pewno nie bedziemy mogli pochwalić się najlepszym atakiem w europie bo odszedł król tej strefy. A jeśli w klubie tego nie wiedza to nie mam pytań ...

Oliveira przeszedł wczoraj testy w Milan Lab - czyli po kontuzji nie ma śladu - ale jak pisałem on już strzelał bramki po powrocie do zdrowia. 12 jak mnie pamiec nie myli. Widziałeś wczoraj przyjechał na testy Alfa 166 :] ma gust koleś :P choć to pewnie nie jego auto :P Ale co ciekawe nadal nie ma stanowiska klubu :roll: Serwisy pisza Ufficiale - a tu cisza :P I dziwne ploty ...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 27 sie 2006, 10:38

Zgadza się Zaza, tym bardziej że te plotki są coraz badziej denerwujące, i jeśli czekamy z ogłoszeniem transferu kogoś wartościowego do 1 września, by Silvio miał wielkie entre, to może być musztarda po obiedzie. Bo ciężko teraz będzie kogokolwiek namówić na transfer. Raz nam się Nesta za pięć dwunasta trafił, ale takie sytuacje nie zdarzają się co dzień.
Już nie pamiętam który portal podał informację, mam nadzieję że to kolejna plota, że właśnie w miejsce Oliveiry Betis chce Sobisa sprowadzić :roll: , bo chłopak jest naprawdę zniecierpliwiony, a więc dobrych wiadomości ciąg dalszy.
Jeszcze CAŁE CZTERY dni :evil: .

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”