Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 266

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 sie 2006, 1:41

Krzysztof Jarzyna pisze:Oczekiwania na ten sezon? Wierze, ze zobacze lepszy Real. Real, ktory bedzie gral pilke madra a co najwazniejsze - rowno i na dobrym poziomie. Nie spodziewam sie fajerwerkow, gry na miare wczesnych Galacticos, ale chce wlaczyc TV na mecz i byc pewnym, ze Real wyjdzie na boisko i zaprezentuje sie na okreslonym poziomie. W zeszlym sezonie kazde spotkanie bylo wielka niewiadoma. No i pozostaje wiara. Wiara, bo brakuje 1-2 zawodnikow do tego, zeby wiare zastapic pewnoscia. Przede wszystkim playmakera, no i srodkowego obroncy (akurat na to spotkanie, bo tak normalnie to w Ramosa i jego umiejetnosci nie watpie ). Wreszcie - chyba zaczne liczyc na Beckhama w zwiazku z tym, ze jest RvN. Na Holendra tez licze. W sumie - licze na wszystkich.

Mysle ze bedzie troche inaczej , efektownej pilki nie bedzie , bedzie za to zmudne zdobywanie 43 punktow gdzie sie tylko da ...systematycznie i do przodu bez zadnych fajerwerkow, mysle ze to Cassano bedzie kreował grę o ile grac bedzie ;] ja bym był bardziej odważny i powiedział , że to Real ma najwiekszą szanse na tytuł mistrzowski(odruchowo chciałem napisać Scudetto) bo jest trener który gwarantuje wyniki niezależnie czy gra będzie powalać czy bedzie to anty football :D

Ja tam fanem Realu nie jestem , ale wydaje się że wreszcie w tym zespole ktoś poskładał połamane kości ;](a może poskłada). Mam nadzieję ze mój post żadnej napinki masowej nie wywoła :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2006, 1:42

Villarreal stracił na dłuższy czas Gonzalo Rodrigueza co jest dużym plusem dla Was (i dla kolejnych rywali Villarrealu też). O Piresie nie wspominam bo nie wiadomo jakby się prezentował nawet. Bramkę jakąś Real pewnie strzeli. Liczę na to, że również straci i widzi mi się wynik 1:1. Szansę dla gości widzę właśnie w Romanie, ale jako wykonawcy stałych fragmentów gry. Diarra i Emerson pewnie kilka przewinień zaliczą. Jeżeli trafi się jakiś rzut wolny blisko bramki to Riqelme może coś strzelić. Mam taką nadzieję przynajmniej :wink:

Nareszcie startuje La Liga :jupi:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 sie 2006, 1:56

j1mmy pisze:Mysle ze bedzie troche inaczej , efektownej pilki nie bedzie , bedzie za to zmudne zdobywanie 43 punktow gdzie sie tylko da ...systematycznie i do przodu bez zadnych fajerwerkow,
A co napisalem? :> Mniej wiecej dokladnie tego oczekuje :lol:

j1mmy pisze:mysle ze to Cassano bedzie kreował grę o ile grac bedzie
Jak dobrze zacznie sezon, to bedzie grac. Ma ta przewage nad Robinho (oprocz wagi oczywiscie :lol: ), ze ma tate na lawce trenerskiej.

j1mmy pisze:ja bym był bardziej odważny i powiedział , że to Real ma najwiekszą szanse na tytuł mistrzowski(odruchowo chciałem napisać Scudetto) bo jest trener który gwarantuje wyniki niezależnie czy gra będzie powalać czy bedzie to anty football
Jako kibic wierze w to, ale miedzy La Liga a Serie A jest ta roznica, ze konkurent do tytulu (jeden konkurent - zakladajac, ze Valencia jak zwykle poszumi i skonczy 3-4) nie traci za wiele punktow. A Capello z Juve wygrywal Scudetto wlasnie glownie dzieki regularnosci i skubaniu punktow na tych "maluczkich" gdzie potykali sie inni. Na Hiszpanie trzeba nieco wiecej, jezeli chce wygrac mistrza. Ale oczywiscie zyczymy mu tego wszyscy na pilka.pl z calego serca :D

Niggaz pisze:Szansę dla gości widzę właśnie w Romanie, ale jako wykonawcy stałych fragmentów gry. Diarra i Emerson pewnie kilka przewinień zaliczą. Jeżeli trafi się jakiś rzut wolny blisko bramki to Riqelme może coś strzelić. Mam taką nadzieję przynajmniej

To nie Juninho, wiec jezeli tylko tu ma byc zagrozenie ze strony Villarealu to jestem spokojny :lol: Oczywiscie jest grozny, ale nie demonizowalbym tych jego wolnych. Bardziej boje sie, zeby sie nie rozkrecil, bo wtedy ciezko go powstrzymac. No ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2006, 2:07

Sam wiesz jaki jest mój stosunek do Romana. Uważam go za piłkarza niemalże przeciętnego. Prawdopodobieństwo, że się rozkręci jest IMO jeszcze mniejsze niż to, że strzeli bramkę z wolnego :P Ogólnie Villarreal niby silny, ale nie mają za bardzo czym straszyć. Niby tworzą zgrany kolektyw, ale jak Roman nie gra (a często nie gra - w sensie gra słabo) to już nie jest za dobrze. Szanse na remis upatruję nie tyle w dobrej grze gości co w przeciętnej gospodarzy, ale pewnie się ze mną nie zgodzisz w tej kwestii :? :lol:

RVN jutro strzeli gola.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 sie 2006, 2:20

Jako kibic wierze w to, ale miedzy La Liga a Serie A jest ta roznica, ze konkurent do tytulu (jeden konkurent - zakladajac, ze Valencia jak zwykle poszumi i skonczy 3-4) nie traci za wiele punktow. A Capello z Juve wygrywal Scudetto wlasnie glownie dzieki regularnosci i skubaniu punktow na tych "maluczkich" gdzie potykali sie inni. Na Hiszpanie trzeba nieco wiecej, jezeli chce wygrac mistrza. Ale oczywiscie zyczymy mu tego wszyscy na pilka.pl z calego serca

Popraw mnie jesli sie myle ale czy Cappelo juz raz tak nie wygrał w Hiszpanii, główny konkurent traci punkty regularnie co sezon w tej bardziej czerwonej niż białej częsci Madrytu;] później remis u nich i zwyciestwo u was i tytuł prawie wywalczony. Pewnie tak myśli don Fabio;]
Krzysztof Jarzyna pisze:To nie Juninho, wiec jezeli tylko tu ma byc zagrozenie ze strony Villarealu to jestem spokojny
No do Juninho brakuje mu trochę :] ale nie jeden Juninho w Lyonie jest:P
o dziwo czary mary i jakiś Diarra sie znalazł:D
Krzysztof Jarzyna pisze:Ale oczywiscie zyczymy mu tego wszyscy na pilka.pl z calego serca
szczegółnie jesłi to będzie kosztem CL :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2006, 10:57

W dzisiejszym meczu liczę przede wszystkim na pierwsze trzy punkty. Jak zostaną zdobyte to drugorzędna sprawa, byleby dobrze wystartować sezon i zyskać pewność siebie :wink:

W Villareal jest Riquelme, jednak Diarra z Emerson'em będą mieli go pewnie na oku i ich zadaniem będzie utrudnianie mu gry, odcinanie od podań. Wówczas to Żółta łódź podwodna będzie musiała zacząć grać nieco inaczej, bo wiadome, iż to właśnie na Romanie opierają swoją grę. Na jego jakiś tam geniusz jednak bym nie liczył. To świetny zawodnik, jednak nie jest niemożliwością wręcz odebranie mu chęci do gry. Wolne trafia, ale nie zawsze.

Ciekawe jednak jak będzie wyglądała gra, bo jak wiemy Bernabeu nie lubi nudnych spotkań i ma tendencję do gwizdów :roll: Może jednak tym razem dadzą trochę czasu drużynie.
j1mmy pisze:szczegółnie jesłi to będzie kosztem CL
Mimo wszystko nie sądzę by Real sobie zwyczajnie "olał ciepłym moczem" Ligę Mistrzów. Na to nie licz :P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 27 sie 2006, 11:04

Villarealem graliśmy w Pucharze Carranzy a tam za ciekawie nie było przegrana co prawda po wolnym Riquelme.Fakt mecz towarzyski a mecz o punkty PD to inny piorytet ale mnie jakoś do optymizmu nie "wciąga".Ale cóż zobaczymy.Od Diarry za dużo w tym meczu nie wymagam jak on innych zawodników.Chłopak dopiero co zadomawia się w Madrycie i czuje się trochę obco.No i sprawa ze zgraniem Momo z innymi zawodnikami.Jak będzie zobaczymy od 19 miejmy nadzieje że Real wygra choć czuje że remis chyba jest bardziej możliwy.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 27 sie 2006, 11:08

Uważam, że Real nie będzie grał tzw anty-futbolu. Podstawy mam ku temu dość liche, ale jednak - pierwsza połowa meczu z Anderlechtem. Diarra uczestniczył tylko w jednym treningu w dodatku był kłębkiem nerwów, ale już wtedy można było zobaczyć z bardzo dobrej strony. Bardzo podobała mi się jego umiejętność zagrania z pierwszej piłki dzięki czemu akcje Realu nabrały tempa. No i bardzo mi się podobała ta poukładana gra z chłopakami, którym się naprawdę chciało grać, nawet Davidowi :). Myślę, że dzisiaj również możemy się tego spodziewać, a nawet bardziej dopracowanej taktyki, bo Capello będzie musiał pamiętać, że ma do wykorzystania tylko 3 zmiany. Jestem pewien, że sobie dadzą radę z Żółtymi Łodziami Podwodnymi. Mam tylko jedno pytanie: czemu gra Raul Bravo, a nie Johny Woodgate? Ja rozumiem, że chcą go wypożyczyć, ale w środeczku Woody jest zdecydowanie lepszy o Hiszpana.

Co do bramki Ramona przeciw Realowi w Pucharze Carranzy - wydaje mi się, że Lopez by to wyciągnał gdyby Helguera nie zmienił lekko kierunku głową tej piłki. W tamtym meczu Villarreal grał tak samo bezbarwnie co Madryt więc tamten mecz się nie liczy.

viadro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: viadro » 27 sie 2006, 11:13

Ja licze w pierwszym meczu na 3 pkt. ale też na dobrą grę w defensywie jak i ofensywie i bramki :). Licze na RvN i Diarrę, żeby dobrze się wprowadzili do ligi, bo Emerson i Cannavaro mają już większe doświadczenie i to im wystaczy do gry w destrukji, niby RvN też ale wiadomo, że strzelanie bramek w nowej drużynie to co innego niż rozbijanie ataków przeciwnika. No i licze na dobry występ Robinho o ile zagra :( chciał bym, że strzelił bramke bo ładnym rajdzie <lol>. Pozdro dla wszystkich kibiców Realu jak i innych klubów hiszpańskich.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2006, 11:15

dawdi17 - Raul Bravo to właściwie jest lepszym stperem niż lewym obrońcą. Pamiętasz mecz z Barceloną na Camp Nou? Tam na środku obrony grał chyba właśnie Raul Bravo i to grał bardzo dobrze. Z kolei na boku radzi sobie przeciętnie i pewnie dlatego Fabio mu zaufał. Woody z kolei miał jedną bardzo niepewną interwencję w spotkaniu z Andrlechtem i pewnie Fabio nie jest do niego przekonany :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sie 2006, 11:16

dawdi17 pisze:Uważam, że Real nie będzie grał tzw anty-futbolu

Pijesz do naszej wcześniejsze rozmowy ? Anty football może grac taka Crvena czy Patrzałka - Real ma za dużej klasy piłkarzy by tak mówić :!: ale co to jest anty foobtal ? zacznijmy od tego ? Bo defensywa do cześć tej gry - przeciesz to jest pewne że Fabio nie bedzie grał na 0:0 bo prasa kibice i działacze wywiazą go. Nie w tym rzecz. Od jakiegos czasu Fabio Capello i jego drużyni nie graja dla kibiców ale na wynik. Czyli jak obejma prowadzienie graja tak by nie utrzymać i wtedy nie ma znacznie ze strzelą wiecej ale podstawa by nie stracili nic. Juventus tez nie grał anty Footballu :!: bo miał za duże klasy zawodników ale np. przy stanie 1:0 były już tylko długie piłki od Cannavaro na Trezeguet czyli najprostrze środki itd.
Przy takich zawodnikach jakich Capello miał ostatnio do dyspozycji [materiał ludzki jak to mówi stawowy] nie da sie grać anty - ale to nie na tym polega - ba nawet w Real ten materiał ma wiekszy niz w Juve.

Przeczytaj to - jesteś kolejny ktory nie czyta ogłoszeń dusz pasterskich :]

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 27 sie 2006, 11:18

viadro-nie ważne kto strzeli i jak ważne żeby Real wygrał.Ja nawet bym wolał żeby Casillas strzelił bramke brzuchem i żeby Real wygrał niż żeby nikt nie strzelił i Real by przegrał.Trzeba wierzyć piłkarzy ofensywnych a także w zawodników przystsowanych do defensywy żebt z tyłu było na zero a w przodzie może Real coś ustrzeli.Może Raul się przebudzi w PD :lol:

viadro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: viadro » 27 sie 2006, 11:22

No tak racja, liczy się wygrana ale wiesz to było moje takie marzonko małem, bo lubię jak strzela Robinho bo chce, żeby stał się jednym z najlepszych na świecie. No i zapomniałem, mam nadzieje, że Cassano znowu zaszaleje tak jak ostatnio, Fabio dokonał cudu jeśli chodzi o tego zawodnika bo przecież on wcześniej nie prezentował się tak jak teraz a może być jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 27 sie 2006, 11:33

viadro Dobro wspólne jest ważniejsze od dobra jednostki.

Odnieśmy się do sprawy ew. transferów Realu w tym okienku.Chivu i Alex jeden z nich ma zasilić Real.Oboje jak się nie myle nie maja paszportu UE a więc teraz ich transfer jest wykluczony.Najpierw trzeba wypożyczyć kogoś z trójki...eee to znaczy dwójki :P :arrow: Baptista Robinho.Chyba bliżej(to znaczy bardziej możliwe) wypożyczenia jest Baptista niz Robinho.No ale cóż transfer środkowego obrońcy Don Fabio uznał jako ważna a więc czy możemy się spodziewiać nowego piłkarza jeszcze w tym okienku :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2006, 11:38

(L)egionista pisze:a więc czy możemy się spodziewiać nowego piłkarza jeszcze w tym okienku
Pamiętasz jak Mijatovic i Calderon zapowiadali, że będzie jeszcze jeden transfer? Ten jeden ostatni? Zatem chyba możemy się kogoś spodziewać, tym bardziej, że Capello nalega na defensora. Starania będą, a czy się powiodą to już zupełnie inny wątek :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”